maciek04 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Mam taki problem. Miałem TWRP 3.0.0.1 które wyśmienicie działało i zachciało mi się aktualizacji, co się okazało że 3.0.0.2 już tak wyśmienicie nie działa. I mam pytanie czy nie ma ktoś linku to tego właśnie wydania?
SLiM Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 @maciek04zainstaluj to działa idealnie a te wersje co tam napisałeś to chyba Ci się cyferki przestawiły libra_ts_twrp_3_0_2_0.zip
maciek04 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2017 Cyferki może i się przestawily, ale na tym co proponujesz muszę czekać na dotyk, a tam tego nie było.
SLiM Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Tylko Ci się wydaje na tej wersji działa dotyk.Wysłane z mojego Mi-4c 1
kamillm Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 @maciek04 Sluchaj kolegi @slimdicka jesli chodzi o twrp do mi4c to tylko te od tsa. http://www.teamsuperluminal.org/ts-twrp-2-8-7-2-mi4c/
94smichal Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 (edytowane) @maciek04 Pobierz rom miuipolska w wersji 6.4.7, w paczce z romem jest folder recovery a w nim plik twrp.img. Wypakuj sobie to recovery i wgraj. Jest to TWRP od TeamSuperluminal w wersji 3.0.1.0 z działającym dotykiem. Przy okazji miuipolska w wersji 6.4.7 to ostatnia wersja romu w które było dodane jakiekolwiek recovery do paczki. Tu masz link do 6.4.7: https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=53458 Edytowane 1 Stycznia 2017 przez 94smichal
kamillm Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 13 minut temu, 94smichal napisał: TWRP od TeamSuperluminal w wersji 3.0.1.0 Czemu każesz mu instalowac starsza wersje TWRP, skoro jest 3.0.2.0? @maciek04 instaluj ta od @slimdick 1
94smichal Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Rzeczywiście, nie wiedziałem że TS wydał też 3.0.2.0. W wersji od TS działa dobrze dotyk? Bo w normalnej ni cholery.
galakty Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 https://twrp.me/ Stąd też działa poprawnie.
kamillm Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 22 minuty temu, 94smichal napisał: Rzeczywiście, nie wiedziałem że TS wydał też 3.0.2.0. W wersji od TS działa dobrze dotyk? Bo w normalnej ni cholery. W wersji od ts jak najbardziej wszystko ok, mam u siebie, polecam. 6 minut temu, galakty napisał: https://twrp.me/ Stąd też działa poprawnie. No wlasnie w tym twrp byly problemy z dotykiem 1
galakty Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 2 minuty temu, kamillm napisał: W wersji od ts jak najbardziej wszystko ok, mam u siebie, polecam. No wlasnie w tym twrp byly problemy z dotykiem Na 3.0.2.0 nie ma. 1
maciek04 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2017 (edytowane) 2 godziny temu, slimdick napisał: Tylko Ci się wydaje na tej wersji działa dotyk. Wysłane z mojego Mi-4c I masz święta rację. Musiałem coś innego pobierać. Dziękuję. Używałem jakieś apki do aktualizacji a potem z sieci pobieralem. Wersja ta sama, a problemów brak. Jeszcze raz dziękuję. Edytowane 1 Stycznia 2017 przez maciek04
kamillm Opublikowano 2 Stycznia 2017 Opublikowano 2 Stycznia 2017 30 minut temu, galakty napisał: Jednak jest problem z dotykiem I co teraz stawiasz mi piwo? Czyli tak jak mowilem TWRP od TS jest najlepsze
galakty Opublikowano 2 Stycznia 2017 Opublikowano 2 Stycznia 2017 1 minutę temu, kamillm napisał: I co teraz stawiasz mi piwo? Czyli tak jak mowilem TWRP od TS jest najlepsze Przy pierwszym uruchomieniu dotyk działał :F
ksiac Opublikowano 2 Stycznia 2017 Opublikowano 2 Stycznia 2017 U mnie ta wersja działa bez zarzutu. twrp-3.0.2-0-libra-aqua-20160612.img
kamillm Opublikowano 2 Stycznia 2017 Opublikowano 2 Stycznia 2017 3 godziny temu, galakty napisał: Przy pierwszym uruchomieniu dotyk działał :F To ja tez tak mialem Mowie co oni gadaja z tym dotykiem, pozniej juz byl problem Od razu zmienilem na TWRP od TS i innego nie wgram nigdy
Materius1994 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Pomijając changelogi, co w praktyce daje przejście na nowszą wersję TWRP ?
galakty Opublikowano 2 Stycznia 2017 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Niekiedy wymagana jest aktualizacja. Np. Wgrywajac custom rom na 7.0 i nie majac odpowiedniego twrp mozna zbrickowac telefon.
Materius1994 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 To wiem, ale na tle aktualnego MIUI ?
kamillm Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 4 godziny temu, Materius1994 napisał: To wiem, ale na tle aktualnego MIUI ? Na tle aktualnego miui po prostu w 3.0.2.0 od TS nie bedziesz mial powszechnie znanego problemu z dotykiem i tyle.
virusek90 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 17 godzin temu, galakty napisał: Przy pierwszym uruchomieniu dotyk działał :F 13 godzin temu, kamillm napisał: To ja tez tak mialem Mowie co oni gadaja z tym dotykiem, pozniej juz byl problem Od razu zmienilem na TWRP od TS i innego nie wgram nigdy Również i ja potwierdzam. Pierwsze uruchomienie działał, ale potem już trzeba było czekać z 1-2min zanim dotyk zaskoczył. Wersja od TS chodzi cały czas dobrze
SLiM Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Zawsze można odpalić twrp i wszystkie operacje wykonać komendami w adb shell bez dotykania telefonu Spoiler C:\adb>adb shell twrp install /data/media/0/xiaomi.eu_multi_MI4c_6.12.22_v8-5.1.zip Instalowanie pliku zip '/data/media/0/xiaomi.eu_multi_MI4c_6.12.22_v8-5.1.zip' Sprawdzanie pliku MD5... Pomijanie sprawdzania MD5: brak pliku MD5 package_extract_file took 00s. SetMetadataFn took 00s. RunProgramFn took 00s. MountFn took 00s. package_extract_dir took 03s. SetMetadataFn took 00s. package_extract_file took 01s. Patching firmware images... package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 01s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 02s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. SetMetadataFn took 00s. RunProgramFn took 00s. Installing MIUI update... package_extract_file took 00s. script succeeded: result was [/cust]Zako┼äczono przetwarzanie skryptu C:\adb>adb shell twrp wipe cache Formatowanie Cache przy u┼╝yciu make_ext4fs... Zako┼äczono przetwarzanie skryptu C:\adb>adb shell twrp wipe dalvik Czyszczenie katalog├│w Dalvik Cache... -- Czyszczenie Dalvik Cache zako┼äczone! Zako┼äczono przetwarzanie skryptu C:\adb>adb shell twrp reboot command is: 'reboot' and there is no value Zako┼äczono przetwarzanie skryptu Edytowane 3 Stycznia 2017 przez slimdick
miklo Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Można też programatorem FLASH EPROM zaflashować pamięć wyjętą z płyty
galakty Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Jak już mam odblokowany BL to zawsze używam apki Flashify i wtedy z .img ładnie podmienia.
SLiM Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 (edytowane) Witam. Zauważyłem że sporo osób na forum ma problem z twrp-3.0.2-0-libra i brakiem dotyku. Mam co do tego takie spostrzeżenie. Robiąc format telefonu przez wgranie dev china w trybie EDL i potem zastosowanie wersji twrp-3.0.2-0-libra problem z dotykiem, trzeba poczekać kilka minut i jeszcze jest jakieś migotanie ekranu i znikanie tych kafelków opcji Natomiast przy wgraniu tego samego dev china w trybie fastboot i potem te samo twrp-3.0.2-0-libra nie ma żadnego problemu z dotykiem. Model MI4C 2/16. Jeśli ktoś będzie robić tzw format telefonu proszę sprawdzić czy jest tak jak napisałem wyżej, u mnie przy kilku próbach ten sam rezultat. Teraz mam twrp-3.0.2-0-libra z twrp.me i działa bez problemu. Pozdrawiam. Edytowane 19 Stycznia 2017 przez slimdick
kamillm Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 @slimdick Nie lepiej po prostu w mi4c uzywac TWRP od TS ktore nie ma jakichkolwiek problemow z czymkolwiek i darowac sobie te z twrp.me z ktorym jak napisales jedni maja problem drudzy nie maja. 3
zmyler Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) Cześć! Potrzebuję Waszej pomocy. Przekopałem się przez kilka poradników, ale utknąłem na TWRP. Dane wejściowe: Mi-4c Wersja Android: 7.0 NRD90M MIUI 8. by xiaomi.eu 7.2.9 (rozwojowa) Info z Fastboot: C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>fastboot oem device-info ... (bootloader) Device tampered: false (bootloader) Device unlocked: true (bootloader) Device critical unlocked: true (bootloader) Charger screen enabled: true (bootloader) Display panel: OKAY [ 0.117s] finished. total time: 0.121s 1. Telefon kupiłem z zainstalowanym MIUI Polska, ale bootloader był zablokowany (czy to dziwne?) 2. Po jakimś czasie zainstalowałem obecną aktualizację samodzielnie poprzez aplikację Aktualizacje (wgrałem zip'a do pamięci i wskazałem do instalacji - zadziałało) 3. Teraz już nie mogę tak zaktualizować softu - nie wiem dlaczego. Obecna sytuacja: 1. Odblokowałem bootloadera wg samouczka z miuiforum (https://miuipolska.pl/forum/topic/9218-odblokowywanie-bootloadera-w-urządzeniach-xiaomi-poradnik/@Zenderable bardzo ładnie napisane - dziękuję!). Xiaomi dało zgodę w 4 godziny 2. Flashowałem TWRP (kilka nawet z różnych źródeł, teraz jest http://www.teamsuperluminal.org/download/libra_ts_twrp_3_0_2_0-zip/ - tak jak napisał @kamillm ), ale nie mogę go włączyć. Przy włączaniu mam na środku białe logo Mi, które po jakimś czasie gaśnie. edit: TWRP 2.8.7.2 daje ten sam efekt. Pytania: 1. Jak w ogóle wchodzi się do trybu TWRP? Niby wiem, ale się upewnić chciałem: a. Volume Up + Power b. Komenda "fastboot reboot" i zanim klepnę w Enter przyciskam i trzymam Volume UP 2. Czy to, że przy odblokowaniu bootloadera nie wgrałem romu chińskiego (http://en.miui.com/download-293.html) ma jakieś znaczenie? Post @slimdick tak jakby na to wskazuje, ale zanim sformatuje telefon chciałbym wiedzieć czy na pewno ma to jakiś cel. 3. Czy może coś innego robię źle? Z góry dziękuję za cierpliwość. Zen Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez zmyler
trumanshow Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) 36 minut temu, zmyler napisał: Hej zmyler choć posiadfam redmi note 2 pomagałem koledze przy MI4c miał zablokowany bootloader odblokowałem metoda oficjalną pozwolenie uzyskał w 3 dni .Wgrałem twrp twrp-3.0.0-0-libra póżniej zainstalowłem miuipolska 7.4.6 wszystko działało chciałem zainstalowac najnowsze 7.4.13 i juz twrp nie chcaiło sie uruchomić podobie jak u ciebie wyskakuje błą i to samo się dzieje myslę że wgranie nowego twrp czyli 3.0.3-0 libry załatwi sprawę ale na chwilę obecna nie wiem dopiero się będe widział z nim we wtorek po świętch t przetestuje może się uda. A jak ci sie uda daj znać jakim sposobem pozdrawiam Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez trumanshow
SLiM Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) @zmyler w wersji z androidem 7.0 jest całkiem inny bootloader i wgrywa się inne twrp, te co było do tej pory jest pod 5.1 i nie załaduje się z nowym bootloaderem. Te na twrp.me i od teamsuperluminal są pod 5.1 i mimo że się wgrają to się nie zabootują. Tu masz właściwe pod 7.0 TWRP_libra_7.0.zip Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez slimdick 1
zmyler Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 @slimdick DZIĘ-KU-JĘ! Trzy zdania i wszystko jasne Poszło od strzału. Najnowsze MIUI Polska na miejscu.
Rekomendowane odpowiedzi