maciek04 Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 Mam taki problem. Miałem TWRP 3.0.0.1 które wyśmienicie działało i zachciało mi się aktualizacji, co się okazało że 3.0.0.2 już tak wyśmienicie nie działa. I mam pytanie czy nie ma ktoś linku to tego właśnie wydania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 @maciek04zainstaluj to działa idealnie a te wersje co tam napisałeś to chyba Ci się cyferki przestawiły libra_ts_twrp_3_0_2_0.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted January 1, 2017 Author Share Posted January 1, 2017 Cyferki może i się przestawily, ale na tym co proponujesz muszę czekać na dotyk, a tam tego nie było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 Tylko Ci się wydaje na tej wersji działa dotyk.Wysłane z mojego Mi-4c 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 @maciek04 Sluchaj kolegi @slimdicka jesli chodzi o twrp do mi4c to tylko te od tsa. http://www.teamsuperluminal.org/ts-twrp-2-8-7-2-mi4c/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
94smichal Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 (edited) @maciek04 Pobierz rom miuipolska w wersji 6.4.7, w paczce z romem jest folder recovery a w nim plik twrp.img. Wypakuj sobie to recovery i wgraj. Jest to TWRP od TeamSuperluminal w wersji 3.0.1.0 z działającym dotykiem. Przy okazji miuipolska w wersji 6.4.7 to ostatnia wersja romu w które było dodane jakiekolwiek recovery do paczki. Tu masz link do 6.4.7: https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=53458 Edited January 1, 2017 by 94smichal Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 13 minut temu, 94smichal napisał: TWRP od TeamSuperluminal w wersji 3.0.1.0 Czemu każesz mu instalowac starsza wersje TWRP, skoro jest 3.0.2.0? @maciek04 instaluj ta od @slimdick 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
94smichal Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 Rzeczywiście, nie wiedziałem że TS wydał też 3.0.2.0. W wersji od TS działa dobrze dotyk? Bo w normalnej ni cholery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 https://twrp.me/ Stąd też działa poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 22 minuty temu, 94smichal napisał: Rzeczywiście, nie wiedziałem że TS wydał też 3.0.2.0. W wersji od TS działa dobrze dotyk? Bo w normalnej ni cholery. W wersji od ts jak najbardziej wszystko ok, mam u siebie, polecam. 6 minut temu, galakty napisał: https://twrp.me/ Stąd też działa poprawnie. No wlasnie w tym twrp byly problemy z dotykiem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 2 minuty temu, kamillm napisał: W wersji od ts jak najbardziej wszystko ok, mam u siebie, polecam. No wlasnie w tym twrp byly problemy z dotykiem Na 3.0.2.0 nie ma. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted January 1, 2017 Author Share Posted January 1, 2017 (edited) 2 godziny temu, slimdick napisał: Tylko Ci się wydaje na tej wersji działa dotyk. Wysłane z mojego Mi-4c I masz święta rację. Musiałem coś innego pobierać. Dziękuję. Używałem jakieś apki do aktualizacji a potem z sieci pobieralem. Wersja ta sama, a problemów brak. Jeszcze raz dziękuję. Edited January 1, 2017 by maciek04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 Jednak jest problem z dotykiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 30 minut temu, galakty napisał: Jednak jest problem z dotykiem I co teraz stawiasz mi piwo? Czyli tak jak mowilem TWRP od TS jest najlepsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 1 minutę temu, kamillm napisał: I co teraz stawiasz mi piwo? Czyli tak jak mowilem TWRP od TS jest najlepsze Przy pierwszym uruchomieniu dotyk działał :F Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksiac Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 U mnie ta wersja działa bez zarzutu. twrp-3.0.2-0-libra-aqua-20160612.img Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 3 godziny temu, galakty napisał: Przy pierwszym uruchomieniu dotyk działał :F To ja tez tak mialem Mowie co oni gadaja z tym dotykiem, pozniej juz byl problem Od razu zmienilem na TWRP od TS i innego nie wgram nigdy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Materius1994 Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 Pomijając changelogi, co w praktyce daje przejście na nowszą wersję TWRP ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 Niekiedy wymagana jest aktualizacja. Np. Wgrywajac custom rom na 7.0 i nie majac odpowiedniego twrp mozna zbrickowac telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Materius1994 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 To wiem, ale na tle aktualnego MIUI ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 4 godziny temu, Materius1994 napisał: To wiem, ale na tle aktualnego MIUI ? Na tle aktualnego miui po prostu w 3.0.2.0 od TS nie bedziesz mial powszechnie znanego problemu z dotykiem i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 17 godzin temu, galakty napisał: Przy pierwszym uruchomieniu dotyk działał :F 13 godzin temu, kamillm napisał: To ja tez tak mialem Mowie co oni gadaja z tym dotykiem, pozniej juz byl problem Od razu zmienilem na TWRP od TS i innego nie wgram nigdy Również i ja potwierdzam. Pierwsze uruchomienie działał, ale potem już trzeba było czekać z 1-2min zanim dotyk zaskoczył. Wersja od TS chodzi cały czas dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 (edited) Zawsze można odpalić twrp i wszystkie operacje wykonać komendami w adb shell bez dotykania telefonu Spoiler C:\adb>adb shell twrp install /data/media/0/xiaomi.eu_multi_MI4c_6.12.22_v8-5.1.zip Instalowanie pliku zip '/data/media/0/xiaomi.eu_multi_MI4c_6.12.22_v8-5.1.zip' Sprawdzanie pliku MD5... Pomijanie sprawdzania MD5: brak pliku MD5 package_extract_file took 00s. SetMetadataFn took 00s. RunProgramFn took 00s. MountFn took 00s. package_extract_dir took 03s. SetMetadataFn took 00s. package_extract_file took 01s. Patching firmware images... package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 01s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 02s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. package_extract_file took 00s. SetMetadataFn took 00s. RunProgramFn took 00s. Installing MIUI update... package_extract_file took 00s. script succeeded: result was [/cust]Zako┼äczono przetwarzanie skryptu C:\adb>adb shell twrp wipe cache Formatowanie Cache przy u┼╝yciu make_ext4fs... Zako┼äczono przetwarzanie skryptu C:\adb>adb shell twrp wipe dalvik Czyszczenie katalog├│w Dalvik Cache... -- Czyszczenie Dalvik Cache zako┼äczone! Zako┼äczono przetwarzanie skryptu C:\adb>adb shell twrp reboot command is: 'reboot' and there is no value Zako┼äczono przetwarzanie skryptu Edited January 3, 2017 by slimdick Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Można też programatorem FLASH EPROM zaflashować pamięć wyjętą z płyty Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Teraz to poplyneliscie Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Jak już mam odblokowany BL to zawsze używam apki Flashify i wtedy z .img ładnie podmienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 (edited) Witam. Zauważyłem że sporo osób na forum ma problem z twrp-3.0.2-0-libra i brakiem dotyku. Mam co do tego takie spostrzeżenie. Robiąc format telefonu przez wgranie dev china w trybie EDL i potem zastosowanie wersji twrp-3.0.2-0-libra problem z dotykiem, trzeba poczekać kilka minut i jeszcze jest jakieś migotanie ekranu i znikanie tych kafelków opcji Natomiast przy wgraniu tego samego dev china w trybie fastboot i potem te samo twrp-3.0.2-0-libra nie ma żadnego problemu z dotykiem. Model MI4C 2/16. Jeśli ktoś będzie robić tzw format telefonu proszę sprawdzić czy jest tak jak napisałem wyżej, u mnie przy kilku próbach ten sam rezultat. Teraz mam twrp-3.0.2-0-libra z twrp.me i działa bez problemu. Pozdrawiam. Edited January 19, 2017 by slimdick Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 @slimdick Nie lepiej po prostu w mi4c uzywac TWRP od TS ktore nie ma jakichkolwiek problemow z czymkolwiek i darowac sobie te z twrp.me z ktorym jak napisales jedni maja problem drudzy nie maja. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmyler Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 (edited) Cześć! Potrzebuję Waszej pomocy. Przekopałem się przez kilka poradników, ale utknąłem na TWRP. Dane wejściowe: Mi-4c Wersja Android: 7.0 NRD90M MIUI 8. by xiaomi.eu 7.2.9 (rozwojowa) Info z Fastboot: C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>fastboot oem device-info ... (bootloader) Device tampered: false (bootloader) Device unlocked: true (bootloader) Device critical unlocked: true (bootloader) Charger screen enabled: true (bootloader) Display panel: OKAY [ 0.117s] finished. total time: 0.121s 1. Telefon kupiłem z zainstalowanym MIUI Polska, ale bootloader był zablokowany (czy to dziwne?) 2. Po jakimś czasie zainstalowałem obecną aktualizację samodzielnie poprzez aplikację Aktualizacje (wgrałem zip'a do pamięci i wskazałem do instalacji - zadziałało) 3. Teraz już nie mogę tak zaktualizować softu - nie wiem dlaczego. Obecna sytuacja: 1. Odblokowałem bootloadera wg samouczka z miuiforum (https://miuipolska.pl/forum/topic/9218-odblokowywanie-bootloadera-w-urządzeniach-xiaomi-poradnik/@Zenderable bardzo ładnie napisane - dziękuję!). Xiaomi dało zgodę w 4 godziny 2. Flashowałem TWRP (kilka nawet z różnych źródeł, teraz jest http://www.teamsuperluminal.org/download/libra_ts_twrp_3_0_2_0-zip/ - tak jak napisał @kamillm ), ale nie mogę go włączyć. Przy włączaniu mam na środku białe logo Mi, które po jakimś czasie gaśnie. edit: TWRP 2.8.7.2 daje ten sam efekt. Pytania: 1. Jak w ogóle wchodzi się do trybu TWRP? Niby wiem, ale się upewnić chciałem: a. Volume Up + Power b. Komenda "fastboot reboot" i zanim klepnę w Enter przyciskam i trzymam Volume UP 2. Czy to, że przy odblokowaniu bootloadera nie wgrałem romu chińskiego (http://en.miui.com/download-293.html) ma jakieś znaczenie? Post @slimdick tak jakby na to wskazuje, ale zanim sformatuje telefon chciałbym wiedzieć czy na pewno ma to jakiś cel. 3. Czy może coś innego robię źle? Z góry dziękuję za cierpliwość. Zen Edited April 16, 2017 by zmyler Link to comment Share on other sites More sharing options...
trumanshow Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 (edited) 36 minut temu, zmyler napisał: Hej zmyler choć posiadfam redmi note 2 pomagałem koledze przy MI4c miał zablokowany bootloader odblokowałem metoda oficjalną pozwolenie uzyskał w 3 dni .Wgrałem twrp twrp-3.0.0-0-libra póżniej zainstalowłem miuipolska 7.4.6 wszystko działało chciałem zainstalowac najnowsze 7.4.13 i juz twrp nie chcaiło sie uruchomić podobie jak u ciebie wyskakuje błą i to samo się dzieje myslę że wgranie nowego twrp czyli 3.0.3-0 libry załatwi sprawę ale na chwilę obecna nie wiem dopiero się będe widział z nim we wtorek po świętch t przetestuje może się uda. A jak ci sie uda daj znać jakim sposobem pozdrawiam Edited April 16, 2017 by trumanshow Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 (edited) @zmyler w wersji z androidem 7.0 jest całkiem inny bootloader i wgrywa się inne twrp, te co było do tej pory jest pod 5.1 i nie załaduje się z nowym bootloaderem. Te na twrp.me i od teamsuperluminal są pod 5.1 i mimo że się wgrają to się nie zabootują. Tu masz właściwe pod 7.0 TWRP_libra_7.0.zip Edited April 16, 2017 by slimdick 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmyler Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 @slimdick DZIĘ-KU-JĘ! Trzy zdania i wszystko jasne Poszło od strzału. Najnowsze MIUI Polska na miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts