Problemy techniczne
577 topics in this forum
-
- 1 reply
- 3.1k views
Hej Lekko odkopie;-) Używam mojego starego MI4C a w zasadzie mam je dwa i na dwóch jest ten sam problem. Telefon służy mi do wyświetlacza w komputerze i potrzebuje stałego dostępu do wifi lecz pomimo ze powyłączałem wszystkie wspomagacze od których myślałem ,że jest zależny mój problem to niestety występuje nadal , a polega na tym ze co jakiś czas telefon rozłączy się z siecią i pomaga tylko restart . Jest cos czym można to naprawić? Pozdrawiam
Last reply by FromWP, -
-
- 14 replies
- 891 views
Cześć, próbowałem zaktualizować mi4c z wersją androida 5.1 do wersji 7, niestety skończyło się to błędami instalacji i teraz pojawia się w kółko logo "MI". Instalowałem to oprogramowanie https://miuipolska.pl/pobierz-miui-10/ (dla mojego modelu kod libra). Co teraz powinienem zrobić, jaką wersję wgrać, żeby telefon zaczął działać? Prawdopodobnie muszę zainstalować Xiaomi.eu z 6.12.22 tylko nie wiem skąd je pobrać - pomoże ktoś?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 7 replies
- 2.7k views
Witam, mam problem z telefonem Mi4C, po uruchomieniu jakieś tam aplikacji telefon się zresetował i bardzo wolno działał, po ponownym restarcie wiesza się na logu mi (wisi tak aż bateria się rozładuje), korzystałem z poradnika https://miuipolska.pl/forum/topic/10626-oblokowanie-bootloadera-bez-pozwolenia-xiaomi/ oraz https://miuipolska.pl/forum/topic/3160-miflash-formatowanie-telefonu-windowslinux/ fastboot się uruchamia, ale flash-ować się da tylko po wprowadzeniu komendy fastboot oem edl w miflash jest informacja o tym, że udało się oprogramowanie wgrać, ale telefon sam się nie wlącza tak jak piszę w poradniku, włączenie ręczne powoduje to samo co na poc…
Last reply by Barticf, -
- 5 replies
- 1.2k views
Witam, od już dłuższego czasu borykam się z problemem wyłączającego się randomowo telefonu. Odłączam telefon od ładowarki (Ori od Xiaomi) no i spoko, użytkuje przez jakiś czas wiadomo, jakiś instagram, trochę internetu, czasami gierka jakaś, wszystko hula. Niespodziewanie np, chce zrobić zdjęcie na messengerze i telefon się wyłącza. W momencie wyłączenia słychać jakby strzał z tylnego głośniczka. Telefon był naładowany w ~70%, jedyna możliwość odpalenia go spowrotem to podłączenie ładowarki lub wyciągnięcie złącza baterii od płyty głównej i ponowne podpięcie. Bez włączania telefonu, z podpiętym kablem gdzie jest animacja ładowania baterii, widać jak w 2-3 sekund…
Last reply by moogoom, -
- 1 follower
- 1 reply
- 767 views
Hej, chcę odświeżyć system, żeby przyspieszyć telefon MI4c. MIUI 10 | 8.9.13, TWRP 3.2.3-0 , odblokowany bootloader. Od roku nic nie zmieniałam i trochę gubię się w opcjach TWRP. Wcześniej albo wgrywałam nowy ROM albo aktualizacje; nie robiłam odświeżenia systemu. Co wybrać: Format Data czy Advanced Wipe (Wipe Data / Dalvik / Cache/ Internal Storage (?)) czy może Factory Reset? Wipe data usuwa zainstalowane aplikacje czy tylko ich ustawienia? Czy po takim czyszczeniu muszę raz jeszcze flashować ROM 8.3.19? Czy w ogóle warto? I jaka wtedy jest kolejność działań? (mam możliwość podłączenia pendrive'a z ROM-em po OTG) Przeglądałam sekcję FAQ …
- 0 replies
- 541 views
Pewnego dnia zwyczajnie internet przez karte sim przestal dzialac. Poprzedni operator orange teraz nova. Karta sprawdzana na innym telefonie i tam dziala. Transmisja danych w telefonie wlaczona. Prosze o pomoc.
Last reply by Hszq, -
- 0 replies
- 648 views
Tel MI MIX 2, MIUI Global 10.3.5.0. Było OK. Wyjąłem kartę SIM (nju) i włożyłem inną SIM (Vodafone), korzystałem z niej przez tydzień. Po tygodniu wracam do NJU i telefon nie widzi karty SIM. Żona ma MI 5 PLUS (MIUI 10.2.1.0) i ten telefon też nie widzi mojej karty. U dzieciaków na Huawei i Samsung wszystko jest OK. Wychodzi mi na to, że tylko telefony z MIUI nie widzą mojej karty, inne typu Samsung odczytują ją poprawnie. Czy ktoś może podpowiedzieć co można z tym zrobić.
Last reply by bmatusz, -
- 11 replies
- 6.9k views
Witam mam nadzieje ze pisze w dobrym dziale na ten temat . Wiec moj problem polega na tym ze zakupile sluchawki BT i chcialem je sparowac z moim telefon . Telefon znajduje sluchawki ale nie chce ich sparowac poniewaz wyskakuje okienko na na dole z napisem " nie mozna sparowac urzadzenia xxxx-xxxx ze wzgledu na bledny kod PIN lub klucz" i pod tym napisem tylko OK i nic wiecej nie ma . Moze mial ktos taki juz problem i wie jak go rozwiazac ? Z gory dziekuje za pomoc . PS dolaczam zrzut ekranu
Last reply by SzczufFun, -
- 1 follower
- 1 reply
- 852 views
Cześć Mam Mi 4c z MIUI 8.9.13 od jakiegoś czasu rozmówcy zaczęli mi mówić że bardzo słabo mnie słyszą. Próbowałem wrócić do wcześniejszych wersji ale nic nie zmieniło, robiłem też FULL WIPE ale też nie pomogło. W testach sprzętowych test 4 i 5 wychodzą bardzo cicho, ale 6 i 7 już słychać ładnie. Ktoś ma jakiś pomysł?
Last reply by SzczufFun, -
- 1 reply
- 1.1k views
Problem nasilal sie z czasem, myslalem ze to bateria wymienialem az 3 razy wkoncu telefon przestal ladowac sie po wpieciu ladowarki, nie laczy sie z komputerem po usb, laduje tylko po restarcie telefonu, na nowej orginalnej bateri trzyma tylko kilka godzin. Podejzewam uszkodzenie jakiegos podzespolu na plycie glownej ale nie mam narzedzi zeby sprawdzic, mui centrum nie odpowiada na moje zapytanie co do usterki, ktos mial cos podobnego ?
Last reply by moogoom, -
- 0 replies
- 869 views
Cześć wiem że telefon Stary ale może ktoś pomoże telefon był odblokowany, zainstalowane było recovery (TWRP) próbowałem wgrać ROM z tego linku i według tej procedury: AEX 4.6 xda Po instalacji bez błędów telefon wisi na logo Jakiś typ zaproponował mi wgranie najnowszego recovery (też TWRP, ale w wersji 3.1.1.1), po tym zabiegu recovery nie uruchamia się w ogóle, działa jedynie fastboot Telefon najprawdopodobniej pozostał odblokowany (screen załączam) Przy próbie flashowania recovery pojawia się błąd too many Links Taki sam błąd pojawia się przy miflash właściwie przy każdym obrazie Jest jest jeszcze ktoś kto mógłby mi pomóc w r…
Last reply by elemeledutki, -
- 1 reply
- 612 views
Hej, mam pewien problem z moim wiekowym już MI4C. Po podpięciu do PC wykrywa mi puste urządzenie MTB a zależy mi na zgraniu zdjęć (daaaawno nie podpinałem go pod USB). Dotyk niestety nie działa - po pęknięciu wymiana na jakiś szmelc i z podpiętym digitizerem mam BootLoopa a bez niego niestety nie jestem w stanie nic zmienić w ustawieniach telefonu, ani odblokować ekranu. Ktoś wie jak awaryjnie zgrać dane? MIPCSuite nie wykrywa urządzenia. Może jakieś TWRP bez obsługi dotykowej?
- 6 replies
- 908 views
Witam was, Dziś zakupiłem telefon od znajomego Xiaomi Mi 4c (posiadającego oprogramowanie xiaomi.eu 8.X.X ~nie pamiętam dokładnie oraz Android 5.1). Wg. strony https://miuipolska.pl/download/ aktualna wersja dla tego modelu to byłoby [MIUI 10: 8.9.13 ANDROID: 7.0 ROM: MI4c KOD: libra ROZM.: 979M MD5: 90A694653F | WSPARCIE ZAKOŃCZONE | DATA: 14/9/2018] Jeżeli dobrze to rozumiem. No więc pobrałem to na telefon i wybrałem aktualizację z pliku .zip (nie sądziłem że będzie to bardziej skomplikowane) Naładowanie telefonu było na poziomie 45%+ ( a miałem go nawet podłączyć do ładowarki ale nie zdążyłem) coś tam się porobiło i zgasł ekran i jedyne co teraz widzę to małe…
- 3 replies
- 867 views
Od wczoraj mój xiaomi działa jedynie pod ładowarką uruchamiając się mega długo ale później działa ok na przewodzie. W miui forum nie znalazłem nigdzie odp na pytanie co może być przyczyną . Bateria jest oryginalna od 3 lat nawet bym ją wymienił ale boję się że to może być coś innego np płyta główna
Last reply by lukikx, -
- 4 replies
- 1k views
Witam Użytkuje mi4c od 2,5 roku. Do tej pory było ok aż tu nagle tel zaczął się sam restartować kiedy jest uśpiony. Jak wyłączę uśpienie w opcjach, tel działa z włączonym ekranem dowolnie długo. Co próbowałem - wymieniłem baterie -wgrałem najnowszy ROM z androidem 7 - wyciągnąłem kartę SIM niestety nie pomogło. Kiedy uspie tel przyciskiem albo sam się uśpi po chwili następuje samoczynny restart i tak w kółko. Ma ktoś pomysł gdzie można jeszcze zajrzeć ? Jak się pracuje na tel też jest ok, teraz piszę na nim ten tekst. Pozdr Krzysztof
Last reply by lenin26, -
- 2 replies
- 637 views
Cześć, Po aktualizacji TWRP na twrp-3.1.1-0-libra chciałem zaktualizować system do system do xiaomi.eu_multi_MI4c_V10.1.1.0.NXKCNFI_v10-7.0. Niestety aktualizacja systemu zaowocowała bootloop-em. Z bootloopem poradziłem sobie wgrywając rom fastboot dla Mi4c (bez blokady bootloadera). Następnie zrobiłem aktualizacje do xiaomi.eu_multi_MI4c_V10.1.1.0.NXKCNFI_v10-7.0. Niestety po aktualizacji brak języka polskiego :(. Podpowiecie co zrobiłem źle i jak zaktualizować system żeby był język polski? Z góry dziękuje
Last reply by Nezumi, -
- 0 replies
- 727 views
Dobry Mam problem, chciałem przywrócić ustawienia fabryczne - ustawienia -> dodatkowe ustawienia -> kopia i kasowanie danych -> ustawienia fabryczne. Niestety po wybraniu tej opcji (z zaznaczeniem żeby wyczyścił usb lub bez) po dwukrotnym potwierdzeniu telefon po prostu się wyłącza. Jak go włączę jest jak było, nic się nie skasowało... Wersja miui: 8.3 by xiaomi.eu, 7.4.20 (rozwojowa) Pozdrawiam
Last reply by kalgalath, -
- 4 followers
- 394 replies
- 37.9k views
Wita, jestem nowym użytkownikiem mi4c. Kupiłem używany telefon. Po odpaleniu wszystko działało jak należy. Pomyślałem że zrobię hard reset z poziomu twrp. No i wykasowałem wszystko łącznie z systemem. Teraz podczas uruchamiania pojawia mi się logo Mi i tak zostaje. Podczas uruchamiania trybu twrp wyskakuje logo Mi i dalej zadnej reakcji. Flashboot uruchamia się prawidłowo. Ktoś pomoże przywrócić twrp i prawidłowo zainstalować system. Dodam, że przewaliłem trochę tego na necie ale żaden ze sposobów nie działa. Nie wiem czy dlatego, że nie mam zrotowanego tel. czy może sterowniki usb nie te. Pracuje na systemie win 8.1. Podczas podłączenia tel w trybie fastboot laptop wykry…
Last reply by bzig, -
- 3 replies
- 1.1k views
Dzień Dobry Witam wszystkich pierwszy post na forum. Mi4c to był taki fajny telefon, który się nie psuł. Do tego momentu. Tak po prostu zaczął się zapętlać nie wiadomo dlaczego. Chciałem go nieudolnie zresetować, zainstalować nowy soft i jest teraz w takim oto stanie. 1 NIe wykrywa go PC (wcześniej wykrywał). Ani Mi PC Suite, ani miflash 2 Telefon jest zapętlony na znaczku mi (stale) 3 Fastboot jest też zapętlony, da się go uruchomić na parę sekund. Potem od razu się wyłącza. 4 W Minimal ADB i Fastboot nie działa ani "fastboot devices" ani "fastboot oem edl" jeżeli nie wejdę w tryb fastboot na telefonie, a mogę to zrobić na parę sekund…
Last reply by herrek, -
- 0 replies
- 858 views
Może ktoś sprawdzić czy działa Wam odblokowanie ekranu aktywnym pokrowcem w mi4c w wersji oprogramowania 9.5.2 (stabilna)?? Coś mi przestała działać ta funkcja po powrocie do aktywnego pokrowca.
Last reply by illu, -
- 10 replies
- 2.8k views
Hej, Próbowałam zrobić update MIUI po full wipe i nie mogę teraz wyjść z TWRP. Update był z MIUI 8.4.4 na 8.7.26. Po pierwszym updacie miui z Android 7.0 robiłam odblokowanie bootloadera według poradników i każda kolejna aktualizacja przebiegała bez problemów. Jednak to jest pierwszy raz, kiedy próbowałam zrobić full wipe :-(; wcześniej żadnych wipów nie robiłam poza cache i Dalvik od czasu do czasu. Zrobiłam tak: przegrałam rom w zip na kartę SIM --> uruchomiłam w Recovery --> Advanced wipe (data, system, cashe, Dalvik, *bez* Internal storage) --> Install (wybrany rom) Pierwszy sygnał ostrzegawczy to był brak automatycznego restartu po instalacji.…
Last reply by beginka, -
- 8 replies
- 1k views
WItam. Instalowałem MIUI zgodnie z https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/. Podczas instalacji wyskakuje błąd: E:unknown command [log] E:unknown command [log] unmount of /cust failed; no such volume unmount of/system failed; no such volume Za pierwszym razem myślałem że tak ma być i poprostu wcisnąłem reboot, jednak mi4c wpadł wtedy w bootloopa i musiałem flashować od nowa telefon. Na tą chwilę wiszę na w twrp aby nie uceglić go jeszcze raz. W czym tkwi problem? Z góry dzięki za pomoc. edit. Flashowałem zgodnie z https://miuipolska.pl/forum/topic/3160-miflash-formatowanie-t…
Last reply by michal6020, -
- 14 replies
- 1.6k views
Witam, mam mega problem z Mi 4c. Żaden poradnik nie jest w stanie mi pomóc. Niestety. Chciałem wgrać najnowsze MIUI Polska, więc standardowo zgoda, oficjalne odblokowanie, następnie flash recovery, instal *.zip i lipa. Dwie linijki na czerwono unmount of /system failed; no such volume script succeded: result was [0.200000] Quote: unmount of /data failed; no such volume script succeded: result was [0.200000] " TWRP zwróciło Sukces więc reboot i telefon odpalił się, jak dobrze pamiętam było ładowanie systemu (pasek postępu) i telefon się zrestartował i uruchamia się tylko do logo MI, i tak w k…
Last reply by Mychemi, -
- 3 replies
- 3.8k views
Na dwóch telefonach z MIUI 8.4.26 (Mi4C i 3S) po zmianie z MIUI 8 przestał działać budzik/alarm. Wcześniej na 6.12.22 problemów nie było. Teraz obojętnie czy telefony są wyciszone czy nie dźwięku alarmu brak - wyświetla się tylko info na pasku, że niby dzwoni alarm. Próbowałem już wszystkich ustawień, robiłem wipe dalvik/cache, ale nic nie pomaga. Macie na to jakąś radę (oprócz powrotu do starego romu)?
Last reply by QBA, -
- 1 follower
- 18 replies
- 2.2k views
Panowie potrzebuję Waszej pomocy: przed tygodniem próbowałem zakutalizować system do wersji 7.0. Niestety nie doczytałem, że Xiaomi od wersji 7.0 blokuje bootloadera. Tak więc po instalacji 7.0 przez Recovery system się zapętla (podczas wł. telefonu pokazuje się logo xiaomi, potem reststart i tak w kółko). Rozumiem, że aby wszystko naprostować muszę poprosić xiaomi o odblokowanie (co już zrobiłem tydzień), jednak podczas odblokowania pokazuje się błąd. Couldn`t unlock Current account cannot unlock this device Na telefonie zalogowany jestem na to samo konto, mam włączone debugowanie, ale być może nie mam wł. "Zdjęcie Blokady OEM" (tego nie mogę sprawdzić, bo …
Last reply by Dami107,