RegimeOfTerror Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 (edited) ResurrectionRemix Nougat 7.1 dla cancro Uwaga!!! Wgrywasz ten ROM na własną odpowiedzialność !!! Postępuj zgodnie z instrukcja !!! Za ewentualne uszkodzenia smartfona nie odpowiadam. Pobierz rom - Ressurection Remix - cancro Pobierz gapps - ARM 7.1 INSTALACJA: 1.Pobieramy ROM .2.Kopiujemy pobrany ROM do pamięci telefonu3. Uruchamiamy TWRP4.Wipe data/factory reset5.Instalujemy ROM6.Instalujemy Google Apps (OpenGApps ARM 7.1)7.Reboot Screeny: Źródło: http://www.resurrectionremix.com/ Edited December 22, 2016 by RegimeOfTerror 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted January 17, 2017 Author Share Posted January 17, 2017 ROMy można pobierać również stąd - SourceForge - cancro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas98woj Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 Witam według mnie świetny Rom wraz z karnelem Apollo spisuje się świetnie bateria jest dużym plusem 6 h włączonego ekranu. Jak dla mnie świetny Rom stabilność też na plus Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANAR Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 6 godzin temu, Lukas98woj napisał: Witam według mnie świetny Rom wraz z karnelem Apollo spisuje się świetnie bateria jest dużym plusem 6 h włączonego ekranu. Jak dla mnie świetny Rom stabilność też na plus Na Apollo podobno nie działa szybkie ładowanie, brak też dt2w czy to prawda. Sot taki jak w MIUI z wywalonymi usługami Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas1234woj Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Jest na pewno dt2w szybkie ładowanie wydaje mi się że też tele ładuje się normalnie Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Dnia 21.12.2016 o 17:40, RegimeOfTerror napisał: ResurrectionRemix Nougat 7.1 dla cancro Odkryj ukrytą treść Źródło: http://www.resurrectionremix.com/ Zara zara, to MI4 może mieć andka 7 ?? A w miui andka 7 nie dostanie. To teraz proszę o wyjaśnienie dla czego? Na forum pisane było, że stary procek i tak dalej ble, ble ,ble a tu mamy rom z andkiem 7.1. Co jest grane panowie. Ktoś tu ściemę wali czy co ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 To jest cm/aosp. Normalka. Co w tym dziwnego? Mowa była o 7.0 na MIUI od producenta. Custom rom aosp może sobie istnieć. Wysłane z mojego MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted February 5, 2017 Author Share Posted February 5, 2017 (edited) @Lukas98woj no jest całkiem spoko, tylko ostatnia aktualizacja coś pochrzaniła i spust aparatu nie zawsze zaskakuje. No i u mnie jak ktoś do mnie dzwonił to ekran wybudzał się dopiero po jakimś czasie i nie dało się od razu telefonu odebrać. Nie był to problem z czujnikami, bo kalibracja nic nie dawała, a po powrocie na xiaomi.eu wszystko działa. @KANAR na xiaomi.eu też mam taki SOT i to z usługami xiaomi, z resztą na każdym ROMie taki mam (RR, Lineage). Tylko na stock kernelu. @lukas1234woj to dt2w działa dobrze? @MD13 tak jak Acid napisał czemu tu się dziwić, customy zawsze wychodziły na wyższych wersjach androida niż wersje oficjalne. Taki SII też ma ROMy oparte na 7.1. Z resztą i tak to 7 nic specjalnego nie wprowadza. Miałem RR na 7.1.1 split screena na Mi4 nie użyłem ani razu. A przecież jakby wyszło Miui na 7 to i tak tego splitscreena by nie było. Edited February 5, 2017 by RegimeOfTerror Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Zacznijmy od tego, że to PORT a nie prawowity system napisany pod ten egzemplarz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANAR Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 3 minuty temu, galakty napisał: Zacznijmy od tego, że to PORT a nie prawowity system napisany pod ten egzemplarz. nie, to jest oficjalny rom pod cancro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 @MD13 Mój były Galaxy SII zatrzymał się na 4.1.2 a posiada oficjalne wsparcie LineageOS na 7.1.1. Nikt nie narzeka bo okres wsparcia dla tego telefonu się skończył. Zazwyczaj producenci dają 2 lata wsparcia. A tu muszą zaktualizować cztero i trzy letniego flagowca. A tu będziesz jeszcze długo miał aktualizacje MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 (edited) 2 godziny temu, RegimeOfTerror napisał: @MD13 tak jak Acid napisał czemu tu się dziwić, customy zawsze wychodziły na wyższych wersjach androida niż wersje oficjalne. Taki SII też ma ROMy oparte na 7.1. Z resztą i tak to 7 nic specjalnego nie wprowadza. Miałem RR na 7.1.1 split screena na Mi4 nie użyłem ani razu. A przecież jakby wyszło Miui na 7 to i tak tego splitscreena by nie było. Wszystko kumam. Tylko po co to pitolenie ,że u stara konstrukcja procka i nie może mieć andka 7 , te lamenty ludzi na forum. Lepiej jest napisać nie dostanie i już , a nie że procek jest stary tylko nie bo nie i koniec ( chodzi mi oczywiście o miui) . Chodziło mi bardziej o to ,że źle na forum zostało to przedstawione. Edited February 5, 2017 by MD13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 @MD13 Bo jakiś jeden "mondry" napisał, że musi być wsparcie dla Vulkan by działał Nougat. A ci jak te pelikany łykają to i powielają. Okres wsparcia się skończył i tyle. I nie samego procka a GPU bo nie wspiera nowszego OpenGL. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 No właśnie i o to mi chodziło. Ach te mądrale Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 9 godzin temu, KANAR napisał: nie, to jest oficjalny rom pod cancro A Xiaomi wydało kiedykolwiek źródła dla cancro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Tak. Na githubie masz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 @MD13 Bo jakiś jeden "mondry" napisał, że musi być wsparcie dla Vulkan by działał Nougat. A ci jak te pelikany łykają to i powielają. Okres wsparcia się skończył i tyle. I nie samego procka a GPU bo nie wspiera nowszego OpenGL.Nie. Tak nikt nie pisał. No moze inni ale nie ja. Brak obsługi Vulkan nigdy nie wykluczał 7.0. Można zrobić customa bez tego drivera i też będzie działał. Ale oficjalnie MIUI z 7.0 powstaje na urządzenia z CPU które mają Vulkana, choć to nie jest oczywiście jedyne kryterium. Wysłane z mojego MI 5 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 3 minuty temu, Acid napisał: Nie. Tak nikt nie pisał. No moze inni ale nie ja. Brak obsługi Vulkan nigdy nie wykluczał 7.0. Można zrobić customa bez tego drivera i też będzie działał. Ale oficjalnie MIUI z 7.0 powstaje na urządzenia z CPU które mają Vulkana, choć to nie jest oczywiście jedyne kryterium. Wysłane z mojego MI 5 Acid nie pisałem tego w stosunku do ciebie bo to od ciebie nie wyszło. Już nie pamiętam kto dokładnie , ale dyskusja była przy którejś aktu, już nie wspomnę o tym co ludzie piszą w dziale " co kupić". Tak czy siak twoja wypowiedz tłumaczy wszystko "Brak obsługi Vulkan nigdy nie wykluczał 7.0. Można zrobić customa bez tego drivera i też będzie działał. Ale oficjalnie MIUI z 7.0 powstaje na urządzenia z CPU które mają Vulkana, choć to nie jest oczywiście jedyne kryterium." Więc mi4 może mieć andka 7 i niech już nikt tych głupot nie piszę. Dziękuje za wyjaśnienia i sprostowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Chwila, moment. Mi3/Mi4 nie mogą mieć bo już mają Nougata w postaci ciastom romów. Oficjalnie też nie mogą. Sam @Acidnapisał. Jedno z kryteriów to Vulkan (głównie pewnie dla DayDream). Sam SOC Snap800 go nie wspiera bo Snapdragon nie chcę wydać aktualizacji dla GPU która to by wspierała nowsze OpenGL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalek8 Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 Troche odkopie. Szukam AOSP na Mi4, z tego co wyczytałem, ten jest najlepszy. Siedzi ktoś na tym systemie? Nic się nie sypie? Osobiście wolę AOSP niż miui i szukam czegoś stabilnego, wole sie upewnic tutaj czy jest sens instalować wgl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyasa Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 A czy ten Rom lub jakiś inny na MI4 obsługuje taki dodatek jak display always on w Samsung lub w LG? Chodzi o zegar i powiadomienia Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziara25 Posted July 30, 2017 Share Posted July 30, 2017 A może mi ktoś powiedzieć co robię źle? Robię wszystko wg powyższej instrukcji a mimo to jest problem z instalacją romu w twrp wyskakuje komunikat "błąd pliku zip (błąd nr 7) niepowodzenie. Twrp mam najnowsze, rom też pobierany 2 razy pod xiaomi mi 4 cancro. Więc co jest grane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziara25 Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 Dnia 4.02.2017 o 11:47, Lukas98woj napisał: Witam według mnie świetny Rom wraz z karnelem Apollo spisuje się świetnie bateria jest dużym plusem 6 h włączonego ekranu. Jak dla mnie świetny Rom stabilność też na plus A możesz mi podać link do pobrania tego Kernela? A druga sprawa dlaczego bluetooth na tym romie działa w ten sposób że gdy sparuję urządzenie i połącze się to działa tylko po restarcie urządzenia i tylko do momentu rozłączenia z urządzeniem, co jest nie tak? Za każdym razem muszę robić restart żeby skorzystać z bluetooth i to tylko raz Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario123m Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 4 godziny temu, Dziara25 napisał: A możesz mi podać link do pobrania tego Kernela? https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=132538 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmakuq Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 @mario123m podziel się swoją opinią na temat RR na tej słuchawce. Może inni użytkownicy mają jakieś spostrzeżenia, którymi się podzielą? Ja używam tego romu na RN4X i jestem BARDZO zadowolony. Czekam na Wasze opinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas98woj Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 Ja aktualnie używam miui 9 bateria bardzo dobrze trzyma telefon też super śmiga :D. hmm RR i inne tego typu systemy są ciekawe ale według mnie nie mają stabilności miui. Na MI4 LTE nie można też wybierać miedzy typami sieci .. ogólnie lubię pobawić się różnymi systemami ale zawsze wracam do miui ale jeśli ma ktoś sprawdzony system to z chęcią wypróbuje nie ukrywam że miui szybko się nudzi ale wątpię że jest jakiś którego nie testowałem. Ostatnio nie mogę sobie tylko z androidem 8.0 poradzić jakiś błąd wyskakuje z którym sobie nie radze Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario123m Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 (edited) Dnia 14.09.2017 o 08:13, jmakuq napisał: @mario123m podziel się swoją opinią na temat RR na tej słuchawce. Cóż mogę powiedzieć. Używam na co dzień, choć od lipca niestety nie było aktualizacji. Mimo wszystko, RR zapewnia mi wszystko, czego potrzebuję od mojego telefonu. No, może nie wszystko, ale większość. Na pewno ma gorszy aparat od MIUI. Możliwości personalizacji jednak są na tyle ogromne, że jestem w stanie zaakceptować tych parę wad. No i po używaniu Nougata na co dzień, powrót do MIUI na MM jest zwyczajnie frustrujący, głównie przez okropnie wolne instalowanie aplikacji i tę ich całą 'optymalizację', a także brak split screena, którego jak się okazało dość często używam. Lubię MIUI, ale jeśli mam używać tego systemu-nakładki, to już nie na Mi4 i starym Androidzie. Edited September 18, 2017 by mario123m Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziara25 Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 RR jest dużo lepszy od miui, wszystko jest tu lepiej rozwiązane, przede wszystkim powiadomienia i możliwość ich konfiguracji. Jedynie z czym mam problem to szwankujacy bluetooth przez który trzeba restartowac telefon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas98woj Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 22 godziny temu, Dziara25 napisał: RR jest dużo lepszy od miui, wszystko jest tu lepiej rozwiązane, przede wszystkim powiadomienia i możliwość ich konfiguracji. Jedynie z czym mam problem to szwankujacy bluetooth przez który trzeba restartowac telefon a wifi działa wam ok ? mi często pokazuje się "x" pod ikonką wifi i nie mam dostępu do wifi strasznie to irytujące ... posiadam MI4 LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziara25 Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 WiFi działa elegancko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinky Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 Ma ktoś aktualnego linia do tego ROMu? Nie wiem dlaczego ale wszędzie zniknął z sieci... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts