R_ade_K Posted June 3, 2018 Share Posted June 3, 2018 Jeśli nic się nie zmieniło, to: https://www.aptx.com/products/xiaomi-mi-mix-2Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
juventus82 Posted June 3, 2018 Share Posted June 3, 2018 Oj zaraz histeria. Po prostu jest słaby. Zresztą foto jak foto, ale jakie nagrywanie jeszcze gorsze. Przypomina mi się lenovo zuk1 (czego ja nie używalem). Na papierze na tamte czasy ois, f/2.0 a co do czego to nędza. Szybki jest i na razie się nie psuje. Tego mu nie odmawiam. Wygladowo tez ciekawy choć te zagięte szkło bez potrzeby trochę i niepraktyczne. Pamięci dużo choć i tak wolę kartę pamięci. Mam 64 gb i tylko sobie zmieniałem a tak z 50 gb trzeba było kopiować. Gdzieś musieli przyoszczedzic i wygląda że przy aparacie foto. Tak po powrocie na miui tez szok ze zabrali możliwość wyłączenia programów (jakoś mam taką manie) i jeszcze nawet jakiejś notatki z lewej strony tez nie można na usunąć. Niby drobnostka, ale po co tak robić. Z jednej strony ustawień dużo co na plus a z drugiej ograniczenia. Ja przynajmniej tak to widzę. A co do cen na rynku wtórnym to trochę spadły przez januszy biznesu którzy załapali się na tą promocje co ja i teraz sprzedają po 1300 zl. Popsuli rynek:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MST Posted June 4, 2018 Share Posted June 4, 2018 (edited) 8 godzin temu, juventus82 napisał: ) i jeszcze nawet jakiejś notatki z lewej strony tez nie można na usunąć. Przytrzymaj palcem pulpit / Opcje / Więcej // Asystent Miui. Aparat może nie najlepszy, ale to xiaomi przecież Edited June 4, 2018 by MST Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiiiim Posted June 4, 2018 Share Posted June 4, 2018 (edited) Jaką wersję opartą na Androidzie 7 polecacie, abym nie narzekał mocno na baterię? Zastanawiam się mocno nad stable Edited June 4, 2018 by matiiiim Link to comment Share on other sites More sharing options...
gordonn Posted June 4, 2018 Share Posted June 4, 2018 Miui 9.6 by Xiaomi.eu 8.38Czyli ostatnia wersja Miui Polska na android 7.0. Jadę na niej już drugi miesiąc i nie narzekam. Rom jest stabilny,szybki i bez żadnych błędów. Wysłane z Mi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiiiim Posted June 4, 2018 Share Posted June 4, 2018 52 minuty temu, gordonn napisał: Miui 9.6 by Xiaomi.eu 8.38 Czyli ostatnia wersja Miui Polska na android 7.0. Jadę na niej już drugi miesiąc i nie narzekam. Rom jest stabilny,szybki i bez żadnych błędów. Wysłane z Mi Note 2 Dzięki, sprawdzę zaraz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistachio Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 Dzień dobry, Niestety ostatnio miewam poważne problemy ze swoim MiNote2 4/64. Telefon pewnego dnia wyłącz się podczas rozmowy, mając ~60% ( ile mogła zjeść nawigacja z dobrym zasięgiem przez 10km autostrady z 75%) po ponownym włączeniu miał 2% baterii, mówię może nawigacja, albo przez zmiany temperatury ( tego dnia było 30*) coś mu się pokićkało, dojechałem do domu podłączyłem do ładowarki, od następnego dnia już zaczął wyłączać się sam z siebie. Zapadła decyzja o formacie i wgraniu miui polska, niestety po całej akcji znów telefon się wyłączył często nie chcąc się włączyć albo po włączeniu pokazując logo MI z napisem Unlocked na dole, przeciułałem tak od soboty, częste samoistne wyłączenia, przy których pokazuje % baterii jak mu się widzi, co restart inny większy/mniejszy na zmiany, mamy wtorek telefon od 100% rano do ~60% koło 16 chodzi normalnie potem wyłącza się sam pokazując różny procent baterii. Obstawiam na jakieś złącze/baterię ale specjalistą nie jestem. W między czasie robiłem trasę Warszawa-Lublin do pracy, więc podłączyłem go do ładowarki w samochodzie - nawet się nie spróbował wyłączyć. Z rzeczy które jeszcze mogą mieć jakiś wpływ - to zauważyłem że telefon grzeje się w okolicach przycisków od głośności na samym rancie - wcześniej jesli się grzał to tylko obok aparatu na pleckach. Co dziwniejsze dzisiaj na dworzu było chłodniej ~25stopni tylko i telefon nie wyłączył się ani razu a zszedłem do 20% czasem grając. Ktoś ma jakieś pomysły co mogło się wysypać ? Telefon został kupiony 10.01 na GB - wiadomo o gwarancji mogę zapomnieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juventus82 Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 Dnia 4.06.2018 o 07:33, MST napisał: Przytrzymaj palcem pulpit / Opcje / Więcej // Asystent Miui. Aparat może nie najlepszy, ale to xiaomi przecież Dzięki. Jednak się nie da. Podobno bez modyfikacji się nie da. A mi się nie chce grzebać,szczególnie ze kupiony w sklepie xiaomi to wszystko działa jak należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichałTJE Posted June 19, 2018 Share Posted June 19, 2018 Cześć Chcę dopytać czy mój problem jest "normalnością"gdy skomunikuję Mi Note 2 z radiem samochodowym za pomocą bluetooth działa wszystko super idealnie...od strony radia... natomiast używam nawigacji z telefonu i pytanie:- jaki jest powód że nie słyszę komend nawigacyjnych w telefonie w momencie gdy jest włączony bluetooth, gdy skomunikowany jest telefon z radiem za pomocą bluetooth... mając poprzedni telefon wykonywałem taka operację : w telefonie klikałem w bluetooth na audio opcje i odznaczasz media audio i działało super... w Mi note 2 nie mam tej opcji... gdzie szukać problemu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted June 19, 2018 Share Posted June 19, 2018 Cześć Chcę dopytać czy mój problem jest "normalnością"gdy skomunikuję Mi Note 2 z radiem samochodowym za pomocą bluetooth działa wszystko super idealnie...od strony radia... natomiast używam nawigacji z telefonu i pytanie:- jaki jest powód że nie słyszę komend nawigacyjnych w telefonie w momencie gdy jest włączony bluetooth, gdy skomunikowany jest telefon z radiem za pomocą bluetooth...mając poprzedni telefon wykonywałem taka operację : w telefonie klikałem w bluetooth na audio opcje i odznaczasz media audio i działało super... w Mi note 2 nie mam tej opcji... gdzie szukać problemu ?Ja mam opcjach bluetoothWysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MST Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 Jak tam wasze miui 10? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 @MST poza problemem z Mi Pilotem, brakiem niektórych powiadomień na ekranie blokady i baterią, reszta na duży plus. Rewolucji nie ma, aczkolwiek jak dla mnie kierunek bardzo dobry i dalej powinni go ciągnąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MST Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 U mnie bateria bardzo ładnie. Drugi dzień i 60%. Rano mendomondo do pracy rowerkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juventus82 Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 Koledzy nie wiecie co poradzić z taką sytuacją. Byłem na Słowacji i korzystałem w pociągu z aplikacji billcom-sprawdzalem połączenia kolejowe. Zostawialem włączona trasę w aplikacji a po zgaszeniu system mi jakby ubijal ja. I za każdym razem musiałem neta włączać Teraz jadę na Ukrainę i lipa tak włączać neta za każdym razem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mintaa Posted July 1, 2018 Share Posted July 1, 2018 Skąd dostaliście miui 10 ? Tzn pytam czy wyszła już globalna wersja miui 10 miałem ostatnio aktualizację ale po chęci jej zainstalowania wyskoczylk że brak aktualizacji . Obecnie posiadam 9.4.5.0 NADMIFA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheGunner Posted July 1, 2018 Share Posted July 1, 2018 Ja wgrywałem przez TWRP, paczkę pobrałem ręcznie z miuipolska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baacik360 Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 19 godzin temu, Mintaa napisał: Skąd dostaliście miui 10 ? Tzn pytam czy wyszła już globalna wersja miui 10 miałem ostatnio aktualizację ale po chęci jej zainstalowania wyskoczylk że brak aktualizacji . Obecnie posiadam 9.4.5.0 NADMIFA. Ja dziś dostałem 9.5.5.0 ale miui 10 nadal brak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mintaa Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 Też dostałem 9.5.5.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrok31337 Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 Na forum piszą, że to przygotowanie pod Oreo, ale jakoś wierzyć mi się nie chce... Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrzek Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Dnia 2.07.2018 o 23:32, Mintaa napisał: Też dostałem 9.5.5.0 u Was, też po tej (i wcześniejszej) aktualizacji telefon nie chciał wstać, tylko cały czas pokazywał ładowanie systemu, a dopiero reset przyciskiem power uruchomił go normalnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baacik360 Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 (edited) 1 godzinę temu, skrzek napisał: u Was, też po tej (i wcześniejszej) aktualizacji telefon nie chciał wstać, tylko cały czas pokazywał ładowanie systemu, a dopiero reset przyciskiem power uruchomił go normalnie? U mnie nic takiego nie było. Może za krótko czekałeś? u mnie też chwilę minęło zanim się uruchomił Edited July 4, 2018 by baacik360 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pionier123 Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Może trochę dłużej trwało uruchamianie systemu ale nic nie trzeba było robić wszystko się odpalił o bez problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kertukos Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Mi działa dobrze. Bateria trzyma lepiej od stable globala, ale nie wiem dlaczego GPS nie chce działać poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mintaa Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Wszystko ok działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Już jest Global Dev 10.8.7.5.Można pobrać przez systemową aktualizację.Oczywiście dla tych co mają oficjalne Global Dev. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekkowaluk Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Szukam informacji jak mogę sprawdzić czy mam wersję global z b20. Czy jest to gdzieś na pudełku?DziękiWysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Szukam informacji jak mogę sprawdzić czy mam wersję global z b20. Czy jest to gdzieś na pudełku?DziękiWysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu TapatalkaGdzie kupiłeś i ile zapłaciłeś? Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekkowaluk Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Gdzie kupiłeś i ile zapłaciłeś? Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu TapatalkaOd znajomego, który kupił na gearbest. Podobno właśnie wersja global, ale mam wątpliwości i chciałbym jakoś sprawdzić.Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Najprościej jak się da, jeżeli telefon ma srebrne ranty to nie masz B20. Mi Note 2 z B20 ceni się w okolicach 400$.I z tego co pamiętam jest tylko wersja z 6 GB RAMu. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 http://en.miui.com/thread-473391-1-1.html http://en.miui.com/thread-541199-1-1.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baacik360 Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 Pojawiła się nowa akt. Android 8.0 miui 9.6.1.0 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt_berninger Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Słyszałem o niej, u mnie pomimo próbowania wielu regionów nadal nic :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
baacik360 Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 U mnie się pojawiło rano w poniedziałek Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt_berninger Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Dostałem dzisiaj pod wieczór, szczerze to zmian nie widzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mintaa Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Dostałem 9.6.1 na regionie Niemcy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts