Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam to mój pierwszy post. Mam zamiar kupić swój pierwszy Xiaomi i wybór po poleceniach kolegów padnie na 99% na ten model.

Ale czytam i czytam i widzę, że ten telefon nie ma Polskiego języka?

Kiedy można się spodziewać Polskiej wersji?

Opublikowano
Witam to mój pierwszy post. Mam zamiar kupić swój pierwszy Xiaomi i wybór po poleceniach kolegów padnie na 99% na ten model.
Ale czytam i czytam i widzę, że ten telefon nie ma Polskiego języka?
Kiedy można się spodziewać Polskiej wersji?

Przecież jest już miuipolska

Wysłane z mojego X-PRO przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Możesz rozwinąć tą wypowiedź proszę, bo naprawdę nie bardzo się znam na tym, miui to jest nakładka tak?

Są 2 strony z  nimi te forum i zagraniczna tak? i w obu jest pl język pasujący do Redmi 4 Prime ?

Bo na tej stronie

iBuygou

jest do kupienia ten telefon Redmi 4 Prime chyba, ale w opcji Redmi 4/4a i tam jest napisane, że póki co tylko ang i chiński język.

Opublikowano
1 godzinę temu, Optimus napisał:

tam jest napisane, że póki co tylko ang i chiński język.

Wszystko się zgadza. Nie ma romu global to i języków nie ma innych.

Jest za to xiaomi.eu. Póki co jest romem nieoficjalnym, więc czeka Cię wgranie TWRP i odblokowanie bootloadera oraz instalacja romu. Ale język polski jest.

Opublikowano

Nie rozumiem dlaczego mój post został usunięty...

Żadna reklama... Chciałem się zapytać czy to dobry zamiennik dla zwykłego szkła.;);)

2,5D to technologia zakrzywienia szkła ekranu 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Matf napisał:

@Kali M

O co chodzi z tym 2,5D? 

O nic - o fazowane krawędzie szkła, ale to teraz to jest standard. 

Edytowane przez mazok
  • Like 1
Opublikowano

Cześć, zastanawiam się czy kupić Redmi 4 3/32 czy dozbierać do czarnego Mi5 3/32. Głównie przeglądam internet, gram okazjonalnie w mniej wymagające gry i słucham sporo muzyki przez słuchawki. Zależy mi na długim czasie pracy na baterii. Przesiadam się z Z3 Compact. Co polecacie? :)

Opublikowano
Cześć, zastanawiam się czy kupić Redmi 4 3/32 czy dozbierać do czarnego Mi5 3/32. Głównie przeglądam internet, gram okazjonalnie w mniej wymagające gry i słucham sporo muzyki przez słuchawki. Zależy mi na długim czasie pracy na baterii. Przesiadam się z Z3 Compact. Co polecacie?

Polecamy Mi5. Nie sprecyzowales co to znaczy 'dlugi czas na baterii'. Redmi 4 ma większą baterie, wytrzyma dłużej na niej, ale pozostałe parametry przemawiają na Mi5.

Napisane z Xiaomi Mi5

• Like 1
Opublikowano

Faktycznie, przepraszam. Praktycznie ciągle włączone mam bluetooth, wifi i przez większość dnia transmisję danych. Do tego dochodzi 5,5-6h SOTu. Chciałabym żeby telefon wytrzymał spokojnie cały dzień bez ładowania. Właśnie zdaję sobie z tego sprawę, ale nie jestem pewna, że mi5 spełni moje oczekiwania co do baterii.

Opublikowano
5 minut temu, newbie7 napisał:

Chciałabym żeby telefon wytrzymał spokojnie cały dzień bez ładowania.

To Redmi4 powinien przy takim uzytkowaniu wytrzymać 8-10h sot. 3s wytrzymuje 10h (przy jednym dniu używania). Niestety Mi5 chyba nie ma zwykłego radia, może to być minusem. 

Opublikowano
44 minuty temu, newbie7 napisał:

Akurat brak radia mi nie przeszkadza :) jeszcze mam jedno pytanie. Czy różnica w wyświetlaczach między Redmi 4 a Mi5 jest duża?

Ponownie nie wiem za bardzo o co pytasz, czy o wielkość, czy o jakość :P  Tak czy siak, Mi5 ma minimalnie większy ekran, ale myślę, że nie jest to aż tak odczuwalne podczas korzystania, bo korzysta się świetnie, natomiast jeśli chodzi o jakość - tu również parametry dość podobne. Redmi 4 to nowy model, nie ma chyba wielu użytkowników z tym telefonem, dlatego na lepsze recenzje musimy poczekać, aczkolwiek i tak Mi5 > Redmi4. :) 

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Eragon napisał:

Czy ktoś z Was spotkał się z informacją iż czytnik w R4 jest lepszy od tego w 3S ?: P

Czytnik w 3S działa mi idealnie. Przykładam palec – w ułamku sek. ekran odblokowany. Za każdym razem. Nie wiem, co tu mogłoby być lepsze?

• Like 1
Opublikowano
17 godzin temu, daniel.wu napisał:

Ponownie nie wiem za bardzo o co pytasz, czy o wielkość, czy o jakość :P  Tak czy siak, Mi5 ma minimalnie większy ekran, ale myślę, że nie jest to aż tak odczuwalne podczas korzystania, bo korzysta się świetnie, natomiast jeśli chodzi o jakość - tu również parametry dość podobne. Redmi 4 to nowy model, nie ma chyba wielu użytkowników z tym telefonem, dlatego na lepsze recenzje musimy poczekać, aczkolwiek i tak Mi5 > Redmi4. :) 

Różnica w wielkości jest oczywista :D chodziło mi o różnicę w jakości. W takim razie poczekam jeszcze na jakieś sensowne recenzje i wtedy zdecyduję. Dzięki za pomoc :P

Opublikowano (edytowane)

No to sie zaczelo. Dzisiaj doszedl do mnie Redmi 4. Pol roku temu przebrnalem przez odblokowanie bootloadera i wgranie miuipolska w moim Mi5 (Redmi 4 jest dla zony). Teraz jest powtorka z rozrywki i... problem. Konto Xiaomi juz dawno zalozone i zabezpieczone na 100%. Przyszla zgoda na odblokowanie i link do sciagniecia programu. Niestety przy probie odblokowania bootloadera wyskakuje blad przy 50% ze nie zgadzaja sie dane konta, lub ze nie mozna polaczyc sie z urzadzeniem. Logowalem sie po nr uzytkownika w telefonie i na komputerze. Myslalem ze moze nie ma sterownikow wiec odpalilem MiPc Suite i tez nie widzi urzadzenia. Ma ktos pomysl co z tym zrobic?

Dodam ze kupiony na ibuygou a rom w nim zainstalowany to MIUI 8.0 Stable 8.0.6.0 (MBECNDG)

Edytowane przez daniel.swider79
Opublikowano
2 minuty temu, Redmi2 napisał:

Podstawowy blad pobieranie i instalowanie badziewnego mi pc suite, ktory powoduje tez ze potem tel miflash nie widzi w fastboot ani w edl.
Gdzie jest w poradniku do odblokiwania btl aby instalowac mi pc suite? Bo wiekszosc z was to robi.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Dziekuje za pouczenie i...? Tak jak napisalem,"badziewny"mi pc suite byl wlaczony w celu sprawdzenia czy komputer widzi telefon. Poradniki na miuipolska to biblia, ktora przerabialem nie raz. Teraz moze jakas podpowiedz? Byloby milo...

Opublikowano
1 minutę temu, daniel.swider79 napisał:

Dziekuje za pouczenie i...? Tak jak napisalem,"badziewny"mi pc suite byl wlaczony w celu sprawdzenia czy komputer widzi telefon. Poradniki na miuipolska to biblia, ktora przerabialem nie raz. Teraz moze jakas podpowiedz? Byloby milo...

sam sobie odpowiedziałeś w swoim poprzednim poście, zajrzyj do tematu odblokowywania bl, za błąd 50% w zdecydowanej większości odpowiada bałagan w sterownikach, na ostatnich stronach poszukaj co trzeba z nimi zrobić

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, daniel.swider79 napisał:

Czy ktos mi moze podac rom china dev dla Redmi 4 Pro?

Jest tylko nazywa się chyba prime, nie pro, masz tam 3 różne Redmi4, prime i 4a. Na razie tylko 3 różne Redmi4 produkują, ale może być więcej. 

Opublikowano

Rom china dev zainstalowany a bootloader nadal nie chce się odblokować. Nie można zweryfikować telefonu. Komputer nie widzi urządzenia. Dziwne. Jak wchodzę w pliki w trybie MTP to telefon jest dostępny i widoczny. Jak w trybie fastboot to jest niewidoczny. Zmieniałem komputer i jest to samo. Nie kumam.

Opublikowano

Tak jak pisałem musisz kombinować że sterownikami, na stable normalnie powinno się dać odblokować. Gdzie kupiłes? Jesteś pewien że to z czym przyszedł telefon to było stable? Nie było j.pol? Może to custom i masz już bootloader odblokowany

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

również otrzymałem wczoraj swojego Redmi 4 i miałem problem z unlockiem przy 50%, dzisiaj z rana zapodałem mu dev'a i wszystko elegancko poszło
telefon w porównaniu do poprzedniego Redmi 2 sprawia wrażenie jakiegoś flagowca :D 

lecz mam już chyba jeden problem, mianowicie słabo łapie zasieg a jeśli już złapie (mam PLAY) to pokazuje Plus 4G co jest niemożliwe....

@Edit

kiedy osobne forum dla redmi 4?

Edytowane przez PrezesASR
ps
Opublikowano
1 godzinę temu, PrezesASR napisał:

również otrzymałem wczoraj swojego Redmi 4 i miałem problem z unlockiem przy 50%, dzisiaj z rana zapodałem mu dev'a i wszystko elegancko poszło
telefon w porównaniu do poprzedniego Redmi 2 sprawia wrażenie jakiegoś flagowca :D 

lecz mam już chyba jeden problem, mianowicie słabo łapie zasieg a jeśli już złapie (mam PLAY) to pokazuje Plus 4G co jest niemożliwe....

@Edit

kiedy osobne forum dla redmi 4?

Ja wczoraj zapodalem china dev i dalej nic. To również przesiadka z Redmi 2 u mojej zony. Jakoś to obejde;)

1 godzinę temu, tpawel napisał:

Tak jak pisałem musisz kombinować że sterownikami, na stable normalnie powinno się dać odblokować. Gdzie kupiłes? Jesteś pewien że to z czym przyszedł telefon to było stable? Nie było j.pol? Może to custom i masz już bootloader odblokowany

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Kupiłem na ibg. Był wgrany oryginalny china stabe, sprawdzalem.

Opublikowano
Rom china dev zainstalowany a bootloader nadal nie chce się odblokować. Nie można zweryfikować telefonu. Komputer nie widzi urządzenia. Dziwne. Jak wchodzę w pliki w trybie MTP to telefon jest dostępny i widoczny. Jak w trybie fastboot to jest niewidoczny. Zmieniałem komputer i jest to samo. Nie kumam.

Tłumaczyli Ci że to problem sterowników a ty dalej swoje. Wywal mi PC suite, zainstaluj miflash 2016

Wysłane z mojego X-PRO przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A dlaczego nie możliwe? Jeśli masz roaming wyłączony to play działa we wszystkich polskich sieciach

Tapnięte z RN3 PRO KATE

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...