Tomasz_pb Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) 10 godzin temu, tribon napisał: Hej. Zeszła aktualizacja do robota. Można podmienić głosy jakim mówi robot. Jest spory wybór. NICE... Aha zapomniałem dodać, że na inne chińskie Mam a la Darth'a Vadera po chińsku. Hmmm to już chyba musiało być wcześniej, bo u mnie nie ma żadnej aktualizacji a przeleciałem po menu i ta funkcja jest. Chyba że aktualizuje się automatycznie bez żadnych komunikatów. Jak wszyscy wstaną, to sprawdzę jak działa. Jak do mnie gada to zawsze przypomina mi się scena z Pulp fiction - "english motherfucker, do you speak IT" hehe. Ciekawe jeszcze trochę marca zostało i byłoby miło jakby zaczął mówić wreszcie "po ludzku" Edytowane 18 Marca 2017 przez Tomasz_pb
jarek1701 Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 14 godzin temu, tribon napisał: Nie ma takiej opcji. Kto miałby zapłacić za transport do chin? Sprzedawca wysyła DHL. Ma dostęp do trackingu i widzi, że paczka jest na cle. Dostanie kasę od Ali za sprzedaż. Nie uda Ci się załatwić zwrotu od Ali za niedostarczony towar. No chyba nieodebrana przesyłka standardowo wraca do nadawcy?
Tomasz_pb Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 Ale przecież nie można (chyba) za pobraniem? Więc sobie potrącą. Z mojego doświadczenia wynika, że DHL'em zawsze są opłaty, jedynie czasami chcą rachunek i wtedy opłaty są od faktycznej ceny zapłaconej, a czasami wierzą w to co napisał sprzedawca i liczą od tych 60 czy 80$, które standardowo wpisują. Pocztą nie ma dopłat, ale za to czas oczekiwania znacznie dłuższy i brak możliwości śledzenia. Gdybym miał do wyboru teraz, to bym kupił z allegro za 1800zł. Jak ja kupowałem, to wyboru nie było. + masz gwarancję w PL (w teorii bez porównania lepiej) + możesz oddać bez podania przyczyny w ciągu 14 dni przy mniejszych kosztach (chociaż nie sądzę, żeby ktokolwiek chciał go oddać, no chyba, że zepsuty :))
bpiq Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 Dnia 15.03.2017 o 16:55, milenium17 napisał: No i ściągnęło mi plugin 5798.apk wraz z nowszą wersją Mihome i krzaczki powróciły. W zrootowanych urządzeniach to nie problem - "stary plik" z angielskim tekstem nazywany 5798.apk i wstawiamy go na miejsce nowo ściągniętego przez aktualizację. Angielski wraca Tylko należy pamiętać o zablokowaniu automatycznych aktualizacji w settings aplikacji MiHome. W niezrotowanym telefonie zrobiłem natomiast podmianę taką jak opisywałem w poprzednich postach i angielski działa nadal. Nie sądzę żeby aplikacja sprawdzała crc pliku 5***.apk dlatego spokojnie można zmienić jego nazwę. 1
dark695 Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) Dnia 17.03.2017 o 22:19, jarek1701 napisał: Zastanawiam się czy jest taka możliwość, że w razie naliczenia VAT-u i cła odmawiam przyjęcia przesyłki i wraca ona do nadawcy. Bo jeśli mam zapłacić tyle co dark695, to na Allegro jest taniej z wysyłką z Polski. Uważam,że nie taniej ja mam dodatkowe akcesoria (turbo-szczotka,2 zwykłe szczotki,2 filtry)sam odkurzacz $ 348 jeszcze minus 6% givingassistant od $373 9 godzin temu, jarek1701 napisał: No chyba nieodebrana przesyłka standardowo wraca do nadawcy? Leży sobie w DHL i czeka na adresata Po przekroczeniu 4 dni naliczane są odsetki karne według cennika DHL Cytat Szanowny Kliencie, Dnia 13.03.2017 została nadana przesyłka numer xxxxxxxxxxx, której planowane przybycie nastąpi w najbliższych dniach. Agencja Celna DHL dokona w Pana / Pani imieniu formalności celnych. W tym celu prosimy o:1) Skan / print screen zamówienia z serwisu aukcyjnego / sklepu internetowego. Powinna być widoczna informacja: co składa się na cenę ( np. shipping, insurance ) oraz dane Klienta ( np. login / nazwisko ).2) Skan potwierdzenia płatności za towar z banku / konta PayPall / ksero paragonu.3) Informacje: Co jest zawartością paczki / przesyłki? Z jakiego materiału jest wykonany przedmiot? Do czego służy? 4) Przesłanie wypełnionego oświadczenia zgodnie z poniższą treścią: OŚWIADCZENIE Ja (imię i nazwisko) …………………………………………………………………………………………… Świadomy odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań wynikającej z artykułu 233 Kodeksu Karnego oświadczam, iż biorę pełną odpowiedzialność za przesyłkę AWB ………… ………………………………………………… (numer w temacie maila) Przesyłka jest kierowana do mnie i będzie wykorzystywana przeze mnie w celach prywatnych i nie będzie przedmiotem obrotu handlowego. Zawartością w/w przesyłki jest/ są ……………………………………………………………………………………………………………. Za towar zapłacono dokładnie kwotę ………………………………………………. Oświadczam, że Transport jest wliczony w wartość towaru z faktury. Warunki transportu to DAP POLAND. Zobowiązuję się również pokryć wszelkie należności celno-podatkowe. Towar nie podlega CITES.Pragniemy poinformować, że DHL Express pobiera opłaty za dodatkowe usługi celne wyszczególnione w Cenniku Usług Międzynarodowych.Dodatkowo informujemy, że od czwartego dnia po przylocie naliczamy koszty magazynowania zgodnie z powyższym cennikiem. Zachęcamy do zapoznania się z Przewodnikiem Celnym.Przewodnik Celny DHL to interaktywny dokument, pozwalający szybko i wygodnie zasięgnąć informacji o najważniejszych aspektach odprawy celnej i przygotowywaniu niezbędnych dokumentów. Edytowane 18 Marca 2017 przez dark695
bergmen Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 jakiej taśmy używacie jako ściany? Gdzie najtaniej kupić taką co działa?
milenium17 Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Mam oryginal za 15 USD: http://www.gearbest.com/brushes/pp_447816.html?wid=21&lkid=10566238 1
sondejmarek Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Zapytaj o podobny rozmiar jak oryginał, tutaj:http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6731050470Duuuużo taniej. (ważny parametr to siła przyciągania na cm²)
bergmen Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 22 minuty temu, sondejmarek napisał: Zapytaj o podobny rozmiar jak oryginał, tutaj:http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6731050470 Duuuużo taniej. (ważny parametr to siła przyciągania na cm²) Nie mogę znaleźć info jakim przyciąganiem charakteryzuje sie oryginał. Zamówiłem identyczna rozmiarowo taśmę (20x2mm). Za kilka zł się skusiłem żeby sprawdzić.
sondejmarek Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Przejrzyj poprzednie wpisy (z 2tyg.), ktoś kupował.
bergmen Opublikowano 22 Marca 2017 Opublikowano 22 Marca 2017 znalazłem tylko informację żeby się skontaktować ze sklepem z magnesami. Kupiłem właśnie u nich taśmę w ciemno wcześniej, ale nie działa. Napisałem im maila w tej sprawie. Oddzwoniła bardzo miła Pani i przez telefon powiedziała że w ogóle jestem pierwszą osobą która się kontaktuje z nimi w tej sprawie (ściany do odkurzacza) i że wcześniej kupiłem najmocniejszą taśmę jaką mają. I nie bardzo ma asortyment który mógłby zadziałać. Że pewnie Chińczycy upakowali w swoją taśmę gęściej pola itp. itd. Może gdyby więcej osób było zainteresowanych takimi taśmami to by zlecili ich zrobienie. Ale małej ilości się nie opłaca. Jednym słowem mało osób ma taki odkurzacz, które kombinują jak najtaniej kupić taśmę
sondejmarek Opublikowano 22 Marca 2017 Opublikowano 22 Marca 2017 Czy masz oryginalną taśmę, ona działa prawidlowo?Nie działa w ogóle ta nowa na twardej powierzchni bez przykrywania jej?
dark695 Opublikowano 22 Marca 2017 Opublikowano 22 Marca 2017 (edytowane) \ 1 godzinę temu, bergmen napisał: znalazłem tylko informację żeby się skontaktować ze sklepem z magnesami. Kupiłem właśnie u nich taśmę w ciemno wcześniej, ale nie działa. Napisałem im maila w tej sprawie. Oddzwoniła bardzo miła Pani i przez telefon powiedziała że w ogóle jestem pierwszą osobą która się kontaktuje z nimi w tej sprawie (ściany do odkurzacza) i że wcześniej kupiłem najmocniejszą taśmę jaką mają. I nie bardzo ma asortyment który mógłby zadziałać. Że pewnie Chińczycy upakowali w swoją taśmę gęściej pola itp. itd. Może gdyby więcej osób było zainteresowanych takimi taśmami to by zlecili ich zrobienie. Ale małej ilości się nie opłaca. Jednym słowem mało osób ma taki odkurzacz, które kombinują jak najtaniej kupić taśmę Więc pozostaje oryginał Jak coś znajdziesz poza oryginałem daj znać Myślę o zakupie-odciąłem miejsca za pomocą maskownicy do kabli w kolorze paneli (brązowe) Edytowane 22 Marca 2017 przez dark695
bergmen Opublikowano 22 Marca 2017 Opublikowano 22 Marca 2017 (edytowane) 4 godziny temu, sondejmarek napisał: Czy masz oryginalną taśmę, ona działa prawidlowo? Nie działa w ogóle ta nowa na twardej powierzchni bez przykrywania jej? nie mam oryginalnej taśmy. ta którą kupiłem mam przykryć żeby działała? Edytowane 22 Marca 2017 przez bergmen
sondejmarek Opublikowano 22 Marca 2017 Opublikowano 22 Marca 2017 Nie przykrywaj, a jak złożysz podwójnie lub potrójnie to też jej nie "widzi"?Taśma magnetyczna
sondejmarek Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 Podaj parametry lub screena z danymi szer/grub/moc tej taśmy co kupiłeś.
bergmen Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 szerokość i grubość taka sama jak oryginału (25 x 2.0mm). O to: http://sklepzmagnesami.pl/produkt/pasek-magnetyczny-25-x-2-0mm-1mb/
sondejmarek Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 3 minuty szukania u tego sprzedawcy tutaj słaba: A tutaj mocniejsze nawet 3-5razy: Co prawda to arkusze ale można dociąć.Drąż temat.
jakubdoe Opublikowano 25 Marca 2017 Opublikowano 25 Marca 2017 Cześć, Też - od dziś mam tego robota sprzątającego. Garść pytań: 1) Mam tylko iOS do dyspozycji. Jak zrobić aktualizację? 2) Czy Xiaomi wypuściło jakąś informację odnośnie dostępności apki pod ten odkurzacz, do zdalego sterowania? Na iOS 3) Czy on sobie jeździ tak, jak chce - czyli od początku sprząta, czy najpierw powinien przejechać po domu i zeskanować sobie pomieszczenia? 4) Ile zajmuje pełne ładowanie? 5) Czy takie formatowanie baterii w nim typu 3x pełne naładowanie itd trzeba przeprowadzać? A teraz opinia na szybko. Odkurzacz wydaje się być fajny. Na pewno pracuje ciszej, niż się spodziewałem. Więcej opinii z czasem. Pozdrawiam
Tomasz_pb Opublikowano 25 Marca 2017 Opublikowano 25 Marca 2017 Też na początku myślałem, że jest supercichy. Dopóki nie włączyłem pełnej mocy ssania Jak nie masz apki, to masz standardowo ustawione na 1/2 gwizdka. Dzieli pomieszczenia na mniejsze obszary, objedzie taki obszar w koło a potem jedzie paskami w tą i z powrotem. Poczym w ten sam sposób następny obszar.
jakubdoe Opublikowano 25 Marca 2017 Opublikowano 25 Marca 2017 Dzięki. Czyli w zasadzie bez apki to moge jedynie pobawić się przyciskami na obudowie? A jak połączyć go z wifi czy coś. Jest apka na iOs jakakolwiek? Wlasnie, zeby te ustawienia mocy czy aktualizacja systemu. Jak długo trwa ładowanie?
arthuryankovski Opublikowano 25 Marca 2017 Opublikowano 25 Marca 2017 1-2. Zdaje się, że jest appka na iOs. Przejrzyj wątek. Ktoś o tym pisał.3. Wyjeżdża z bazy, robi obrót wokół własnej osi i zaczyna sprzątać. Jak pisał Tomasz, dzieli sobie pomieszczenia na mniejsze obszary (chyba 10m2) jednocześnie skanując okolicę - stąd wie, gdzie ma jeszcze pomieszczenia do sprzątnięcia.4. Pełne ładowanie (czyli od 18-19%, bo jak do tego poziomu spadnie naładowanie baterii, to wraca do bazy) chyba około 2 godzin.5. Ja nie formatowałem baterii. Nie widzę powodu.Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
jakubdoe Opublikowano 25 Marca 2017 Opublikowano 25 Marca 2017 Dzięki, już wszystko ogarnąłem, apka na iOS taka sama, jak na androidzie. Pytanie mam takie - ustawiam sobie tą maksymalną moc ssącą i niestety odkurza cały czas tak samo. Natomiast, kiedy przytrzymam kilka sekund przycisk "home" na odkurzaczu - wtedy jest turbo. Ale zjeżdża do bazy. Nie mogę docieć jak sprawić, aby odkurzał dom z pełną mocą a nie na pół gwizdka.
bergmen Opublikowano 25 Marca 2017 Opublikowano 25 Marca 2017 widocznie jest jakiś błąd w apce na iOS. Na androidzie gdy zaznaczy się max moc to po chwili odkurza z taką mocą.
kamil004 Opublikowano 25 Marca 2017 Opublikowano 25 Marca 2017 na andku przeciez odkurza taka moca jaka sie ustawi przyciskiem na "mapie"ustawienie w opcjach max power nie rozni sie niczym od ustawienia tego z poziomu przycisku na pelna moc, wiec nie widze sensu tej opcji w ustawieniach. Chyba ze mozemy sobie zmniejszyć chwilowo guzikiem a przy ponownym starcie znow będzie full. tak czy tak u siebie odkurzam zawsze na full. Tak wiec sa do wyboru 3tryby i zawsze zapamietuje to co ost. bylo ustawione. na iOS sadze ze jest tak samo bo jak dotad nikt problemów nie zglaszal. Tapniete z SGS6 Edge+
pawgaw Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 Na iOS jest dokładnie jak na Androidzie. Moc ustawiasz przyskiem na mapie skrajnie na prawo. Ilość kropek to moc, są trzy poziomy. Pamięta ostatnio ustawiony. Baterie tej generacji nie wymagają formatowania, pełna moc uzyskują po kilku cyklach, ale formatowania nie przeprowadzamy.
jakubdoe Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 Czy mogę Was prosić o screen, w którym to miejscu dokładnie ustawia się moc w aplikacji?
arthuryankovski Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 Tu możesz wybrać poziomy 1-3: A tu od razu odpalasz pełną moc (to samo, co poziom 3 w "PacManie"):
jakubdoe Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 (edytowane) Dziękuję. Tam w "settings" właśnie mam zaznaczone na większą moc, ale mimo to nie działa. (za każdym razem szumi tak samo, czyli średnio) Natomiast jutro przetestuję to włączanie z kropeczkami Edytowane 26 Marca 2017 przez jakubdoe
arthuryankovski Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 Btw. odkurzacz ma wielki problem, żeby wjechać i odkurzyć ten dywanik. Nie jest ani specjalnie wysoki, ani kudłaty. Na szczęście w całym mieszkaniu mam tylko 3 takie małe dywaniki, więc to nie jest dla mnie duży problem. Mimo wszytko trochę lipa.
geforc Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 nawet najdroższa roomba ma z tym problem...
tribon Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Nic dziwnego, że nie wjeżdża. Kot się okopał i broni stanowiska BTW, poprawili problem z wylogowywaniem z aplikacji Mi Home. Angielskiej wersji wciąż nie ma.
vip Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Dnia 26.03.2017 o 22:22, jakubdoe napisał: Czy mogę Was prosić o screen, w którym to miejscu dokładnie ustawia się moc w aplikacji? http://blog.crunchit.co.nz/2016/11/xiaomi-mi-robot-vacuum-cleaner.html Tu jest wszystko zobrazkowane, jedyne nie ma sterowania ręcznego.
Rekomendowane odpowiedzi