Jump to content

Xiaomi AMAZFIT

korno
 Share

Recommended Posts

Czy wam też tak bateria leci po 20% przez jeden dzień? Zegarek jest połączony tylko z telefonem do powiadomień bez sesji treningowych. Na oryginalnym angielskim sofcie bateria trzymała mi lepiej.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Dnia 3.07.2017 o 21:02, gordonn napisał:

Czy wam też tak bateria leci po 20% przez jeden dzień? Zegarek jest połączony tylko z telefonem do powiadomień bez sesji treningowych. Na oryginalnym angielskim sofcie bateria trzymała mi lepiej.

Nie wiem, ile trzymała Ci wcześniej, ale mi zawsze trzymała 5 dni, więc te 20% by się zgadzało. Ostatnio zacząłem ćwiczyć regularnie, więc zegarek ładuję znacznie częściej (w końcu to bardziej zegarek sport, niż smart).

A z innej beczki: przestała mi działać synchronizacja z MiFitem. Rozłączam, paruję, odinstalowuję, instaluję ponownie i nic. Żadnych danych przesłać nie mogę.

Chodzi o to że teraz nawet przez noc gdy zegarek leży na stole bateria też spada. Tak około 25% przez noc czyli na jednym ładowaniu max 48h.

2 godziny temu, kaudii napisał:

Ja moje Miasto ładuję oryginalną ładowarką dostarczoną z telefonem

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Miałeś ładowarkę w zestawie? Ja sam kabel :/ I ładuję ładowarką Samsunga, 2A.

Dobra, ładowarkę z telefonu teraz doczytałem.

Edited by don_kamillo

Czy w Polsce jest serwis tego smartwatcha? Ta bateria ma taki drenaż że szok.Wgrałem najnowszy Pacefied, zrobiłem reset fabryczny i dalej leci w oczach po 50% przez 24h a w trybie treningu to już całkiem tragedia. Na XDA ludzie dają zrzuty ekranu że po 6 dni im trzyma od ostatniego ładowania.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro

Może masz ustawione aby dokonywał ciągłego pomiaru tętna i to jest powodem sprawdź wszystkie ustawienia, GPS też pobiera od groma prądu

• 2 weeks later...
Dnia 21.07.2017 o 11:54, noskal napisał:

Czy komuś też, po jakimś czasie sama wyłącza się aplikacja Amazfit Pace. W telefonie ustawioną mam ją w autostarcie, oraz wyłączone oszczędzanie energii dla tej aplikacji.

To może załóż kłódkę na aplikację. 

3 godziny temu, noskal napisał:

A dokładnie gdzie się to robi ?

Kiedy masz widoczny pulpit naciskasz przycisk z trzema kreskami i dalej swoją aplikację przesuwasz do dołu a wówczas pojawi się w jej rogu ikona kłódki.

https://drive.google.com/open?id=0B0IycTNp5FszdElRcTRVeER3SkU

Edited by Vergiliusz

Nie wiem jak w angielskiej wersji ale w chińskiej 1.2.29 można ustawienia/wspólne i masz 6-stopni do wyboru

Tu niestety nie ma :(
Jest tylko: auto, zawsze włączony, zablokowany i off.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Wczoraj przyszedł mi amazfit wersja en.

Mam na nim stary ROM 1.3 On.

Rozumiem że na nim odblokuje boatloader i wgram pacified ROM. Po wydaniu komendy adb devices( zegarek podłączony do kompa przez podstawkę i kabel USB) dostaje komunikat waiting for any devices. Wygląda to tak jakby komputer nie widział zegarka. Nie widzi go też w "mój komputer". Telefon normalnie widzi. Pomoże ktoś?

Trzeba zainstalować sterowniki, jeżeli już masz to niestety ta podstawka to nie jest idealne rozwiązanie, sprawdź w innym gnieździe USB, lub popraw ustawienie zegarka w podstawce i sprawdź ponownie

48 minut temu, chato napisał:

Właśnie przesiadłem się z Mi Banda 2 na Amazfita Pace.

Moje pierwsze pytanie brzmi, czy da się pożenić appkę zegarka z wagą Mi Scale (tak jak w przypadku Mi Fit)?  

z jaką aplikacją łączy sie zegarek Pace?

9 godzin temu, chato napisał:

Ja czekam na dostawę zegarka, to słabo jak z Mi Fit się nie łączy. Posiadasz wersję chińska czy międzynarodową? 

Może International łączy się z MI Fitem.

Cofam co pisałem, pomyliłem zegarki.. ;)

Edited by Mielcar