Accuface93 Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Na wersji 8.0.5.0 stable zdarzyło mi się dwukrotnie, że zawiesił mi się wyświetlacz - nie mogłem nic zrobić, jednak reset pomógł. Mieliście coś takiego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
animare Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 55 minut temu, Accuface93 napisał: Na wersji 8.0.5.0 stable zdarzyło mi się dwukrotnie, że zawiesił mi się wyświetlacz - nie mogłem nic zrobić, jednak reset pomógł. Mieliście coś takiego? Jak do tej pory jeszcze nie miałem takiej sytuacji na 8.0.5.0 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
MemQ Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 Panowie, pytanie nooba i laika. Jednak nie zmieniam na kenzo, zostaję przy swojej KATE. Przeżyję brak customowych romów na rzecz lte 800mhz. Tylko pytanie - jest sens zmieniać na wersję 3/32 za niewielką, dopłatą? Niby więcej ramu lepiej, ale nie gram na komórce, jedynie chrome, youtube, fejs, messenger, czasem endomondo. Nic zaawansowanego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 Panowie, pytanie nooba i laika. Jednak nie zmieniam na kenzo, zostaję przy swojej KATE. Przeżyję brak customowych romów na rzecz lte 800mhz. Tylko pytanie - jest sens zmieniać na wersję 3/32 za niewielką, dopłatą? Niby więcej ramu lepiej, ale nie gram na komórce, jedynie chrome, youtube, fejs, messenger, czasem endomondo. Nic zaawansowanego. Warto dopłacić i zmienić Wysłane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 Pro za pomocą Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drakoon34 Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 Panowie, pytanie nooba i laika. Jednak nie zmieniam na kenzo, zostaję przy swojej KATE. Przeżyję brak customowych romów na rzecz lte 800mhz. Tylko pytanie - jest sens zmieniać na wersję 3/32 za niewielką, dopłatą? Niby więcej ramu lepiej, ale nie gram na komórce, jedynie chrome, youtube, fejs, messenger, czasem endomondo. Nic zaawansowanego. Miui lubi ram. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardy Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 Ja tez nie gram i 2gb zdecydowanie wystarczają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wooshaq Posted October 22, 2016 Share Posted October 22, 2016 (edited) Witam, czy ktos ma moze problem gdy pomimo wlaczonych wibracji powiadomien takowych telefon nie generuje? Jak to wlaczyc? I tak, silnik jest sprawny bo textra przy smsie zatrzesie telefonem ale juz pozostale aplikacje nie racza tego robic a w opcjach powiadomien poszczegolnych aplikacji mam wlaczone wibracje. Edited October 22, 2016 by wooshaq Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmwwyspa Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 (edited) Witam. Jest już nową wersją stabilna 8.0.4.0 eu nawet mam ją już zainstalowaną. U mnie wsio śmiga jak trzeba. Czemu nikt o niej nic nie pisze? Dnia 23.10.2016 o 01:35, wooshaq napisał: Witam, czy ktos ma moze problem gdy pomimo wlaczonych wibracji powiadomien takowych telefon nie generuje? Jak to wlaczyc? I tak, silnik jest sprawny bo textra przy smsie zatrzesie telefonem ale juz pozostale aplikacje nie racza tego robic a w opcjach powiadomien poszczegolnych aplikacji mam wlaczone wibracje. Ustawienia> dzwięk i wibracje> musi być zaznaczone (przy nadchodzącym połączeniu i po wyciszeniu) i musi wibrować! // edit by luki! // posty edytujemy Edited October 26, 2016 by bmwwyspa Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 Kiedy będzie wersja stable na androida 6? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubajticos Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 Mam pytanko. Czy z moją baterią jest wszystko w porządku? Ostatnio jakby mniej trzymała. Wcześniej na ekranie wytrzymał 7-8h. W moim użytkowaniu nic się nie zmieniło. Zakłódkowany jest tylko messenger. W autostarcie kilka aplikacji, a oszczędzanie baterii ustawione na "Włączony" Dodatkowo martwi mnie wykres baterii. Telefon jakby ciągle jest wybudzony, bez względu czy ekran jest włączony czy nie. Ktoś może coś podpowiedzieć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wetekHTL Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 Prawie 20% baterii i 5.5h na włączonym ekranie to według mnie normalny wynik. Właśnie na tych 20% pociągnie jeszcze z 1.5h pewnie;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kropek Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 Cześć Mirki! Przyszedł do mnie wczoraj RN3P i chce się upewnić czy to nie jest wersja syf miui? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubajticos Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 Prawie 20% baterii i 5.5h na włączonym ekranie to według mnie normalny wynik. Właśnie na tych 20% pociągnie jeszcze z 1.5h pewnie;pNo może faktycznie masz rację. Mam jeszcze pytanie co do kłódkowania aplikacji. Czy to wpływa jakoś na baterie? Przykładowo jeśli Messengera mam bez kłódki to pomimo autostartu powiadomień nie dostaję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 @Kropek Masz oficjalny Global Stable. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 (edited) 4 godziny temu, rubajticos napisał: No może faktycznie masz rację. Mam jeszcze pytanie co do kłódkowania aplikacji. Czy to wpływa jakoś na baterie? Przykładowo jeśli Messengera mam bez kłódki to pomimo autostartu powiadomień nie dostaję. Nie wpływa, kłódka jest tak na wszelki wypadek gdyby w telefonie brakło RAMu to pozamyka inne apki poza tą W Messengerze musisz dodatkowo ustawić żeby pokazywał powiadomienia. Ustawienia>Apki>Messenger i tak masz pływające okna i inne "uprawnienia" które możesz jej przyznać. PS. Już mi się chciało napisać poszukaj na forum jak to robią czasem inni użytkownicy na szczęście się do nich nie zaliczam i jak wiem to pomogę PS.2. Jak na taki czas z tyloma apkami w autostarcie bateria trzyma ci dobrze U mnie spokojnie 3-4 dni wyciągam, przy nawet 7h na ekranie (tylko że mam MIUI v7, v8 troszkę gorzej trzyma) Edited October 29, 2016 by Demon3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubajticos Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 Dzięki Ja czytałem bardzo dużo informacji jak ludzie to widzą jednak ciągle miałem wrażenie, że u mnie jest coś nie tak Powiadomienia Messengera mam, kwestia tego, że jeśli kłódki nie mam, a apka była usunięta z ostatnio otwartych to powiadomienie o wiadomości pojawia się dopiero jak ją ręcznie odpalę. Dziwne jest, że niektóre aplikacje nie dają powiadomień praktycznie wogóle, mimo tego, że są w autostarcie. Spróbuję im dać jeszcze kłódke Link to comment Share on other sites More sharing options...
duch_gdansk Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 Dnia 21.10.2016 o 08:08, hardy napisał: Ja tez nie gram i 2gb zdecydowanie wystarczają. Mam 2/16 i nie widzę potrzeby zmiany na 3/32. Smart zapier.... aż miło Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted October 31, 2016 Share Posted October 31, 2016 18 godzin temu, duch_gdansk napisał: Mam 2/16 i nie widzę potrzeby zmiany na 3/32. Smart zapier.... aż miło Jeśli masz z 4-5 aplikacji otwartych w tle to tak będzie. Na ten przykład ja lubię mieć w tle wszystkie aplikacje których używam w głównej mierze po to, żeby się szybciej włączały. No i zauważ jak z każdą wersją MIUI zwiększa się zapotrzebowanie na RAM. Tak jak wyżej pisali, niewielka dopłata także śmiało można wymieniać. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel978 Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 Czy jeśli chcę przejść na global stable na Androidzie 5.1.1 z global dev na 6 to muszę zrobić przez edl downgrade androida? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLIMA Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 Witam wiecie może o co chodzi w tym że filmiki na YouTube, Facebook itp wyświetlają mi się w zwolnieniu jakby sekunda trwała dwie albo nawet więcej? Da się to jakoś zmienić w ustawieniach?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drakoon34 Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 Witam wiecie może o co chodzi w tym że filmiki na YouTube, Facebook itp wyświetlają mi się w zwolnieniu jakby sekunda trwała dwie albo nawet więcej? Da się to jakoś zmienić w ustawieniach?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaDużo informacji żeś podał, poza tym to nie temat do takich dyskusji. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLIMA Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 To gdzie się pytać? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 Witam wiecie może o co chodzi w tym że filmiki na YouTube, Facebook itp wyświetlają mi się w zwolnieniu jakby sekunda trwała dwie albo nawet więcej? Da się to jakoś zmienić w ustawieniach?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaMoże Ci się coś zawiesza? Ile masz pamięci RAM? 2 czy 3 GB? Wysłane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 Pro za pomocą Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLIMA Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 3 GB Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 3 GB Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaOdinstaluj i zainstaluj te aplikacje i porównaj, a jeśli to nie pomoże to reset systemu. Ja nie mam takiego problemu Wysłane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 Pro za pomocą Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 Wie ktoś czemu nie działa aktualizacja OTA(przez WIFI)posiadam Rom Global Stable 8.0.3.0 na stronie http://en.miui.com/ widzę że 8.0.5.0 już jest ale telefon dalej twierdzi że nie ma. Bootloader mam zablokowany, więc po kupnie Rom Global wgrywałem MI flashem. I powiem wam że po wyjściu 8.0.3.0 telefon sam znalazł aktu. i ją wgrał,a tutaj ruszyć nie chce. Rozumiem że jak nie znajdzie to aktualizację wgrać przez Updater(trzy kropki) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardy Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 Bardzo offtopowo ale kupiłem teściowej Redmi 3, wyrzuciłem Miui 8 Global Stable i po 36 godzinach ma jeszcze 80% baterii 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melman1980 Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 (edited) Witam. Po aktualizacji do 8.0.4.0 mam straszny drenaż baterii. Nadmienie, że telefon mam od dwoch dni i były tylko dwa ładowania. W nocy zeżarło 28% a w dzien nie moge uzyskać 6 SOT. Jestem raczej oszczednym userem...przegladarka, youtube, rozmowy, smsy Edited November 5, 2016 by Melman1980 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matfit Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 1 godzinę temu, Melman1980 napisał: Witam. Po aktualizacji do 8.0.4.0 mam straszny drenaż baterii. Nadmienie, że telefon mam od dwoch dni i były tylko dwa ładowania. W nocy zeżarło 28% a w dzien nie moge uzyskać 6 SOT. Jestem raczej oszczednym userem...przegladarka, youtube, rozmowy, smsy Wejdź u ustawienia - kasowanie danych i przywróć telefon do stanu fabrycznego. Mi pomogło z drenażem baterii. Przez noc brało mi po kilkadziesiąt procent, a teraz 0-1%. Daj znać czy pomogło. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melman1980 Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 Tak właśnie zrobiłem niestety. Może bateria musi sie ulozyc jesli w ogole takie cos istnieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
matfit Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 25 minut temu, Melman1980 napisał: Tak właśnie zrobiłem niestety. Może bateria musi sie ulozyc jesli w ogole takie cos istnieje Pokaż zdjęcie jakie aplikacje ciągną ile procent. Porównam z tym co mam ja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melman1980 Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 No właśnie nie zauwazylem nic niepokojacego Nadmienię, że przez cała noc włączone fifirifi 5Ghz Link to comment Share on other sites More sharing options...
matfit Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 11 minut temu, Melman1980 napisał: No właśnie nie zauwazylem nic niepokojacego Nadmienię, że przez cała noc włączone fifirifi 5Ghz Wygląda w porządku. "dex2oat" zniknie za kilka/kilkanaście godzin i powinno być ok. Jeśli nadal będzie bateria słabo trzymać to wgraj może najnowszy Global Dev MiFlashem (zaznaczając clean all) i potem od razu przywróć ustawienia fabryczne. Zrobiłem właśnie tak i bateria miód. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melman1980 Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 Matfit to moze troszke dziwne co napisze ale kupilem telefonik zeby go potestowac i miec mozliwosc zwrotu 14 dniowego, zreszta tak sie umowilem ze sprzedawca. W zwiazku z tym nie chce wgrywac jakiegos oprogramowania no chyba, że potem moge wrocic do 8.0.4.0 Stable? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matfit Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 Mówisz, że masz 8.0.4.0? Czy to nie jest przypadkiem xiaomi.eu a więc spolszczone china dev? Poza tym nie "jakiegoś oprogramowania" tylko oryginalnego oprogramowania xiaomi stąd: http://en.miui.com/download-301.html Oczywiście, że będziesz mógł wrócić, tylko nie wiem po co. Przecież chyba najlepiej mieć najnowszą wersję global, która sprawia mniej problemów niż china. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts