Pistachio Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 4 minuty temu, Matf napisał: Przecież nie ma V8.0.6.LHOCNIDG. Najnowsza to V8.0.5.0 https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=96564 Różnica w I nie wiem od czego zależy mówię że jestem trochę świeży, a ss stronę albo dwie temu w tym temacie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistachio Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 Nie wiedziałem że wersja Xiaomi.Eu jest wersją china, a poza MiuiPolska to z globalem i pianką na XRN3P trzeba pewnie poczekać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistachio Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 no dobra a jak zainstaluje miui polska dla swojego rn3p wersje 6.11.3 - to aktualizacje prze TWRP czy ota normalnie? bo w aktualnej wersji drażni mnie że w przeciągu tygodnia 3x tak z d*py bluescreen'a sobie strzelił i to nie że był obciążony czy coś raz w trakcie czytania czegoś na stronie raz jak robiłem coś w exelu i raz na messangerze :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiro Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 (edited) 1 godzinę temu, Redmi2 napisał: Bzdura! Od kiedy to global lub china wychodzi w niedziele? Nie ma ani china ani global 6.11.13 Nawet bedac w beta team global nie miałby 6.11.13. Co najwyzej mógł się pomylić z 6.11.3! No i druga sprawa co ma piernik do wiatraka global beta 6.11.3 do wersji stable 8.0.6.0? Majac dev na tel przez ota nie dostanie stable i odwrotnie tez nie. Zeby przejsc trzeba zrobić update z romu w formacie zip przez updater lub miflash z romem fastboot. Jaki zwykly rom? A to co beta to jest niezywkła? A jest stable zwykły i niezwykły? No i nie trzeba miec wifi aby pobrac i zainstalowac ota, jest cos takie jak ustawienia updatera. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Nie rozumiem po co te nerwy. Pultasz się jakbyś miał ból żołądka. Gdzie bzdury.? Nie zwróciłem nawet uwagi że fakt 6.8.3 a tu już nerwy. Ja np nie wiem że 13 to niedziela. Byłem wtedy w pracy. A zwykły niezwykły? Określenie jak każde inne. Niezwykły bo beta? Bo na mm a nie lizaku.? Interpretuj jak chcesz. Ale się nie goraczkuj. A dziwne by było żeby ota zrobiło z dev na stable. Może jeszcze na blackberry os? Ja napisałem że jak ma global to powinien mieć ota nie napisałem nigdzie że ze stable zrobi się dev czy china. Edited November 15, 2016 by whiro Dopisanie mysli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fe22 Posted November 15, 2016 Share Posted November 15, 2016 Ja w swoim telefonie mam soft 8.0.5.0, żonie zainstalowałem 8.0.6.0 i dziwną sprawą jak dla mnie jest fakt, że nowsza wersja (8.0.6.0) ma starszy poziom poprawek zabezpieczenia androida 8.0.5.0 - z 1 października 2016 8.0.6.0 - z 5 września 2016 Ktoś coś na ten temat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
norz Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 Teraz dopiero jest ok. Ustawiłem konto xiaomi i włączyłem synchronizację.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubajticos Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 Powiedzcie mi Panowie taką rzecz. Widzę u Was na zrzutach, że kiedy wyłączony ekran to telefon nie jest wybudzony. U mnie praktycznie cały czas jest wybudzony. Ustawienia zrobiłem takie jak kolega wyżej polecał. Wszystko napewno jest w porządku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapiS Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 1 godzinę temu, rubajticos napisał: Powiedzcie mi Panowie taką rzecz. Widzę u Was na zrzutach, że kiedy wyłączony ekran to telefon nie jest wybudzony. U mnie praktycznie cały czas jest wybudzony. Ustawienia zrobiłem takie jak kolega wyżej polecał. Wszystko napewno jest w porządku? coś ci wakelockuje. sprawdź wakelock detectorem co. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubajticos Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 Coś takiego wyszło Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyci81 Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 1 godzinę temu, rubajticos napisał: Coś takiego wyszło Witam, ja również chciałem sobie sprawdzić tym programikiem, ale nie wychodzi mi tak jak innym - tylko tak, jak widać na moich screenach. Wiecie może dlaczego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubajticos Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 Musisz pobrać dodatek do Chrome na komputerze i odpowiednie sterowniki kliknij w link nad 'I don't need this app' i tam powinno być wyjaśnione Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyci81 Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 9 minut temu, rubajticos napisał: Musisz pobrać dodatek do Chrome na komputerze i odpowiednie sterowniki kliknij w link nad 'I don't need this app' i tam powinno być wyjaśnione No ale chcę przecież sprawdzić smartfona a nie kompa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubajticos Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 Ale aplikacja potrzebuje roota. Ty go nie masz i trzeba się połączyć z komputerem Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubajticos Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Zauważyłem, że bardzo długo jest Chrome w użyciu. Byłem tam zalogowany do Facebooka, już się wylogowałem. Ten czas powoduje chyba tajemniczy Icing. Czy ktoś wie co to jest? Wogóle dobrze ja analizuje te dane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drakoon34 Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Polecam odblokowanie roota i greenify. To skutecznie działa na drenaż baterii. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubajticos Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Spróbuję jeszcze przywrócić ustawienia fabryczne. Skoro u innych działa to dobrze to i u mnie musi Link to comment Share on other sites More sharing options...
R11 Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Matf też chcę przejsc bo chyba na globalu za szybko nie będzie 6andka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest fanxiaomi Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Witam, czy mogę wgrać ponowne global stable na global stable bez odblokowywania bootloadera? Czy ta instrukcja wystarczy: http://en.miui.com/a-234.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Witam, czy mogę wgrać ponowne global stable na global stable bez odblokowywania bootloadera? Czy ta instrukcja wystarczy:http://en.miui.com/a-234.html Po co wgrywać to samo co już masz ?Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest fanxiaomi Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 (edited) 26 minut temu, muszateq napisał: Po co wgrywać to samo co już masz ? Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka Bo nie jestem pewny czy nie jest ten aktualny global z malware. Ciągle pobiera mi się instalka apk o nazwie: App_SystemAd.apk Ponadto w folderach mam opcję wyświetlania reklam/propozycji progamów... Tak ten system ma wyglądać? Edited November 20, 2016 by fanxiaomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Pokaż screena z info o systemie.Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest fanxiaomi Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 22 minuty temu, muszateq napisał: Pokaż screena z info o systemie. Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Oryginał , przeinstalowanie nic nie zmieni. Apka systemowa więc ją zostaw w spokoju, reklamy się nie wyświetlają telefon nie zamula, używaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubajticos Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Polecam odblokowanie roota i greenify. To skutecznie działa na drenaż baterii. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 ProPrzywrócenie ustawień fabrycznych pomogło Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyci81 Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Siemacie! Nie wiem czy coś się nagle stało mojemu RN3P, ale zaniepokoiła mnie dzisiejsza nocna utrata 10% bez żadnej aktywności. WiFi, dane mobilne itp. nic nie działało. Zazwyczaj strata to 1-2%. Czy ktoś może ma jakiś pomysł po zerknięciu na screeny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyci81 Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 (edited) 2 minuty temu, Matf napisał: daj więcej zdjęć z tego wakelock detector. nie mam nic innego w tym programie poza tym co zamieściłem.Jedynie po kliknięciu WIĘCEJ otwiera się okno z tym co widać na zdjeciu Edited November 20, 2016 by krzyci81 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyci81 Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 2 minuty temu, Matf napisał: musisz się połączyć z pc i postępować według instrukcji, jeśli nie masz roota. niestety nie umiem po angielsku, a tłumaczenie gogle jest lipne - nic nie mogę zrozumieć o co chodzi, co robić itp. Jest jakieś inne wyjście żeby się dowiedzieć co pożera baterię? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubajticos Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 @rubajticos Jaki system masz?Global 8.0.6.0Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyci81 Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 1 minutę temu, Matf napisał: nie. Przecież nawet nie musisz umieć angielskiego, bo tam masz zdjęcia i opis na poziomie podstawówki. Nie wiem o czym piszesz, bo na moim smartfonie wyświetla się tylko tekst. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest fanxiaomi Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 6 godzin temu, muszateq napisał: Oryginał , przeinstalowanie nic nie zmieni. Apka systemowa więc ją zostaw w spokoju, reklamy się nie wyświetlają telefon nie zamula, używaj. Ok, tylko dlaczego samoistnie ściągają się pliki/istalki, Sophos wykrywa to jako zagrożenia. Ponadto w folderach jest na dole opcje "proponowane programy" jakby coś chciano mi narzucić. Trochę jak malware. Pewnie każdy Xiaomi tak ma, tylko nie każdy widzi że coś mu się instaluje lub to ignoruje nie wiedząc co to dokładnie... Tak się traci ważne dane i są włamania do banków... szkoda że taka polityka Xiaomi. Czy na xiaomi.eu też występują opisane powyżej problemy z softem szpiegującym (zainstalujcie Sophos Security aby to potwierdzić)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drakoon34 Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Właśnie, w ogóle ta pajacerka z nazwą "fan xiaomi", a pierwszy narzeka i wymyśla nie mając nawet wiedzy tylko bazuje na domysłach. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted November 20, 2016 Share Posted November 20, 2016 Ok, tylko dlaczego samoistnie ściągają się pliki/istalki,U mnie nic takiego nie występuje na global dev, w każdym razie jeżeli chcesz przeinstalowac soft to pobierz fastboot Rom i zainstaluj przez Miflash w trybie edl. Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyci81 Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 Kurczę, coś jednak musi być nie tak- tuż przed snem odłączyłem od ładowania, było 100%. Wszystko powyłączane, a jednak 8% zeżarło Nagle, bo do poprzedniego ładowania tak się nie działo. Jak to możliwe, że ot tak sobie coś ma wpływ na taki spadek baterii? I czy ktoś ma po polsku instruktaż, co zrobić aby ten detector zaczął wyświetlać apki zjadające baterie, jak doinstalować to coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubajticos Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 A bateria Ci się nie nagrzewała? Mi po resecie do fabrycznych działał jakiś proces i procesor cały czas mocno pracował i bateria leciała. Pomógł restart telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyci81 Posted November 21, 2016 Share Posted November 21, 2016 23 minuty temu, rubajticos napisał: A bateria Ci się nie nagrzewała? Mi po resecie do fabrycznych działał jakiś proces i procesor cały czas mocno pracował i bateria leciała. Pomógł restart telefonu Hm.. też tak pomyślałem, i zaraz po napisaniu tutaj wyłączyłem i włączyłem smartfona. Zobaczę jak najbliższej nocy będzie się zachowywać bateria, bo sprawa wyjątkowo dziwna...a może Ty wiesz jak się zabrać za wgranie tego dodatku, który pozwoli rozszerzyć działanie wakelocka by pokazał aplikacje które zżerają baterię? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts