hardy Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Ja mam na global stable odblokowany bootloader, twrp i roota oraz wrzucony Blaze Kernel 5. Pytam o 6 bo to nowość i niby są z nim jakieś problemy. A poza tym to dzisiaj była aktualizacja OTA do 8.0.5.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wabi Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 To mój pierwszy post, więc witam wszystkich. Na zablokowanym 8.0.2 global stable nie da się odblokować telefonu, na 8.0.5 zresztą też - sprawdzone kilkanaście minut temu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zientas Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Przestały przychodzić do mnie sms-y, w południe aktualizacja i żadne sms-y nie przychodzą. Nawet z potwierdzeń do logowania się na i.mi.comKtoś coś?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLP89 Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 2 godziny temu, kshyshiek napisał: mam globala z odblokowanym wiec bzdura Zwracam honor, dało się odblokować Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubajticos Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Pojawiła się w OTA nowa wersja 8.0.5.0 EDIT: kur, złą stronę miałem w tapatalku włączoną i nie zauważyłem, że jest już info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Decybelek Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Po najnowszej aktualizacji ota zapowiada sie niezle Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLP89 Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Po najnowszej aktualizacji ota zapowiada sie niezle Podoba mi się to coś modyfikowane było? Root? nowy kernel? Obniżenie taktowania procesora? Czy całkowity stock? Pokaż jeszcze wykres zużycia Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Decybelek Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 35 minut temu, KLP89 napisał: Podoba mi się to coś modyfikowane było? Root? nowy kernel? Obniżenie taktowania procesora? Czy całkowity stock? Pokaż jeszcze wykres zużycia Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Telefon otrzymalem od razu z wgranym global stable, nic nie modyfikowalem. Wykresu nie wrzuce bo naladowalem telefon, moze jak dzisiaj sie uda tak wykrecic to wtedy Link to comment Share on other sites More sharing options...
bumbum35 Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Po dość długim czasie od aktualizacji do 8.0.2, stwierdzam że nie ma samoczynnych restartów i bateria działa dłużej. Zaraz aktualizuje do 8.0.5Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 (edited) Mi na 8.0.5 bateria trzyma super polecam zaktualizować do tej wersji Edited October 6, 2016 by mara44 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robiq Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Też mi się wydaje, że bateria lepiej trzyma, po tym jak wczoraj zainstalowałem aktualizację. Tylko nie wiem czy to faktycznie ma związek z aktualizacją, czy bardziej z tym, że bateria się jeszcze układa (RN3 Pro mam od kilku dni)Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyci81 Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Czy Wy w ogóle używacie swoje Xiaomi, czy wrzucacie tu screeny z wynikami smartfonów leżących na biurku i niedotykanych? Bo chyba coś nie halo, skoro ja używam normalnie, miałem reseta, wyłączone wszelkie możliwe lokalizacje, włączone oszczędzanie baterii w apliakcjach itp. Czyli to, co można zrobić by prądu mało brało. I jaki z tego wniosek? Że góra półtora dnia trzyma mój rn3pro gdy PRAWIE nic nie robię, a na wykresach widać jak się zachowuje po aktualizacji 8.0.5.0... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fikoblin Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Coś ci ostro zjada baterie, spadek 20% kiedy nic nie robiłeś. Spróbowałbym wgranie stabla od nowa MiFlashem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyci81 Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 28 minut temu, Fikoblin napisał: Coś ci ostro zjada baterie, spadek 20% kiedy nic nie robiłeś. Spróbowałbym wgranie stabla od nowa MiFlashem. A to może być używanie go jako modemu? Chwilowo nie mam neta i na drugiej karcie mam net mobilny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapiS Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 1 godzinę temu, krzyci81 napisał: A to może być używanie go jako modemu? Chwilowo nie mam neta i na drugiej karcie mam net mobilny. No to już wiesz czemu ci tak bierze baterie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyci81 Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 21 godzin temu, kapiS napisał: No to już wiesz czemu ci tak bierze baterie. No spk, ale inni wypisują tu cuda niewidy co to nie robią i jakich to prądożernych apek nie mają uruchomionych i jeszcze osiągi 3-4 dni im pokazuje...a mi jedynie dzionek wytrzymuje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blest Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 Jak byś używał telefonu jak Nokii 3310 sieć 2g na której przeglądanie neta to katorga też byś miał czasy 3 dni. Redmi Note 3 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyci81 Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 1 godzinę temu, Blest napisał: Jak byś używał telefonu jak Nokii 3310 sieć 2g na której przeglądanie neta to katorga też byś miał czasy 3 dni. Redmi Note 3 pro Wiem, dlatego wierzyć mi się nie chce jak widzę screeny niektórych forumowiczów - wiem jak używam i z wyłączeniem wszystkego co pobiera prąd max 1 i 1/3 dnia to wszystko co można osiągnąć. Inne wyniki to tylko i wyłącznie przy nieużywanym sprzęcie. Takie mam wnioski po moich różnorakich testach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardy Posted October 8, 2016 Share Posted October 8, 2016 Mylisz się. Ja używam telefonu do wszystkiego, ale bez przesady nie mam go przyklejonego do ręki i 2 dni można spokojnie uzyskać. Trochę rozmów, internet włączony cały czas, jasność ekranu na jakieś 30%, przeglądanie portali społecznościowych, trochę słuchania muzyki przez bluetooth. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rob8 Posted October 8, 2016 Share Posted October 8, 2016 Zrobiłem dzis aktualizację do 8.0.5.0 . Dlaczego nie zmienia się wersja androida do 6.0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fikoblin Posted October 8, 2016 Share Posted October 8, 2016 Global stable na Androidzie 6.0 powstał jako 8.0.1.0, ale zaraz go wycofali bo u wielu użytkowników uceglił telefon. Global Dev jest na Androidzie 6, możesz go zainstalować jak ci się śpieszy, do stabla też w końcu trafi, muszą tylko go odpowiednio dotestować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rob8 Posted October 8, 2016 Share Posted October 8, 2016 byłem przekonany że jest na 6.0. Wielkie dzieki za informację Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soren Posted October 8, 2016 Share Posted October 8, 2016 (edited) Mam aktualnie redmi note 3 pro 3/32 i miui 7 w wersji 7.5.2.0 stable czemu nie wyszukuje mi aktualizacji do miui 8? Coś muszę w sutawieniach przestawić? Wrzucić ręcznie? Odblokować bootloader? Update: Dopiero wyczytałem że są dwie wersje redmi note 3 pro. Ja mam chyba SE z uwagi na lte 800Mhz. Sorry za zamieszanie. Edited October 8, 2016 by Soren Link to comment Share on other sites More sharing options...
norz Posted October 8, 2016 Share Posted October 8, 2016 Wyrzuciłem fb oraz fb msgr. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapiS Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 Spotify cały czas włączony w tle, dużo chrome i filmów (youtube), cały czas 4g włączone (lte/wcdma only ale mam lte caly czas) global 8.0.1.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
R11 Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 Widzę że wszyscy mają podobnie. 8.0.5.0 to bardzo dobra poprawka baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 Bateria na duży plus ....ale u mnie zaczęły się problemy z internetem mobilnym to znaczy jak stracę zaseg Wi-Fi to nie przełącza mi się automatycznie tylko musze zresetować telefon albo włączyć i wyłączyć tryb samolotowy dzieje mi się tak po nocy i rano musze zresetować telefon i wtedy przez cały dzień jest ok. Czy ktoś ma podobny problem albo wie jak zaradzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
kshyshiek Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 A u mnie 8.0.5.0 jakby gorzej niż 8.0.2.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel0415 Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 18 minut temu, mara44 napisał: Bateria na duży plus ....ale u mnie zaczęły się problemy z internetem mobilnym to znaczy jak stracę zaseg Wi-Fi to nie przełącza mi się automatycznie tylko musze zresetować telefon albo włączyć i wyłączyć tryb samolotowy dzieje mi się tak po nocy i rano musze zresetować telefon i wtedy przez cały dzień jest ok. Czy ktoś ma podobny problem albo wie jak zaradzić W opcjach programistycznych jest opcja agresywne przełączanie wifi na internet pakietowy więc może spróbuj tego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 2 godziny temu, pawel0415 napisał: W opcjach programistycznych jest opcja agresywne przełączanie wifi na internet pakietowy więc może spróbuj tego? A może szmi wytłumaczyć gdzie to się znajduje Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapiS Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 5 minut temu, mara44 napisał: A może szmi wytłumaczyć gdzie to się znajduje W opcjach programistycznych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakubby Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 (edited) Kurcze, co może być powodem braku aktualizacji do MIUI 8 ? Tak jak do 8.0.2.0 tak do 8.0.5.0 w moim RN3 Pro aktualizacji brak :/ . Mam tez pytanie co do internetu mobilnego ,przed kupnem ludzie zapewniali, że nie ma szans na LTE z telefonem z chin. A od ~końcówki sierpnia korzystam z 4G na moim telefonie. Jak to z tym LTE/4G jest ? Edited October 9, 2016 by jakubby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 @jakubby Masz syfmiui. W sierpniu pisałeś że masz 7.4.18.0 więc musisz wgrać Miflashem oryginalny soft, na obecnym nigdy nie dostaniesz żadnej aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakubby Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 @Mark1991 Mógłbyś napisać coś więcej o tym syfmiui ? Ogólnie ROM bardzo dobrze się sprawdzał, na baterii bez problemu 2 dni wytrzymuje . Myśłałem ,że skoro GLOBAL ROM to wszystko elegancko . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 @jakubby To nieoficjalny soft stworzony nie wiadomo przez kogo, nie wiadomo z czego, na nim nigdy nie będziesz miał żadnej aktualizacji. Nie wiadomo czy nie zawiera on jakiś robaków w sobie, nawet jak działa dobrze to i tak ja bym polecał zainstalować oficjalny soft Miflashem i mieć aktualizacje i pewność że nie ma żadnych syfów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts