malimalinello Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Zrobiłem tak jak wszyscy radzili czyli przywróciłem ustawienia fabryczne. Efekt? Jest jeszcze gorzej. Po aktualizacji to samo. Sprzedawać to g**no czy jeszcze poczekać? Poczekaj 2-3 dni, może się unormuje! Jeśli nie to zrób drugi raz hard reset. W przeciwnym razie reklamacja lub po prostu sprzedaj Wysłane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 Pro za pomocą Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zientas Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 A u mnie aktualizacji nie ma. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matfit Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Przepraszam za głupie pytanie, ale w tym wątku rozmawiamy o wersji Stable od Xiaomi.eu czy oficjalnej? Czym one się w ogóle różnią? Stoję przed dylematem, którą wersję zainstalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldi26 Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Jak u Was z jakością rozmów, (jest to mój pierwszy ROM na tym telefonie nie mam porównania czy to problem ROMU czy telefonu) u mnie bardzo słabo, nie działa HD Voice. trzeba się wsłuchiwać co rozmówca mówi Link to comment Share on other sites More sharing options...
blazej203 Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 9 godzin temu, matfit napisał: Przepraszam za głupie pytanie, ale w tym wątku rozmawiamy o wersji Stable od Xiaomi.eu czy oficjalnej? Czym one się w ogóle różnią? Stoję przed dylematem, którą wersję zainstalować. Ad1 masz odpowiedz w tytule tematu Ad 2 https://miuipolska.pl/forum/topic/10901-inforom-wyjaśnienie-numeracji/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Ktoś się wypowie co w trawie piszczy z tą nową aktualizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
matfit Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 2 godziny temu, blazej203 napisał: Ad1 masz odpowiedz w tytule tematu Ad 2 https://miuipolska.pl/forum/topic/10901-inforom-wyjaśnienie-numeracji/ W tytule jest napisane STABLE, ale nie wiem od kogo. Od Xiaomi.eu czy Global Stable? To forum to jest jakaś porażka! Zadałem już kilka pytań i jeszcze ani razu nie doczekałem się normalnej odpowiedzi. Za każdym razem moje tematy są usuwane, albo odpowiedzią jest jakiś stary odnośnik do tematu z przed kilku miesięcy, z którego i tak nie dowiem to co chciałbym. Porażka, gorzej niż na elektrodzie.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
R11 Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Doda elektroda Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 3 godziny temu, matfit napisał: W tytule jest napisane STABLE, ale nie wiem od kogo. Od Xiaomi.eu czy Global Stable? To forum to jest jakaś porażka! Zadałem już kilka pytań i jeszcze ani razu nie doczekałem się normalnej odpowiedzi. Za każdym razem moje tematy są usuwane, albo odpowiedzią jest jakiś stary odnośnik do tematu z przed kilku miesięcy, z którego i tak nie dowiem to co chciałbym. Porażka, gorzej niż na elektrodzie.. Global Stable Link to comment Share on other sites More sharing options...
R11 Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 (edited) Też nie mam aktualizacji. Dlaczego tak jest ze jedni mają a drudzy nie? Edited September 24, 2016 by R11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matfit Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Bo pewnie połowa osób tutaj ma Romy od xiaomi.eu, a druga połowa oficjalne i się nie dogadujecie. Proponuję zrobić nowy temat precyzujący tę kwestię. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
R11 Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 (edited) Powinien być właśnie dział global stable i global dev oddzielnie. łatwo się pogubić Edited September 24, 2016 by R11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubajticos Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 Instalował ktoś już ten update? Jakieś opinie? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manganometryczny Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 Zainstalowałem, oczywiście nie bez problemów drobnych. Sama aktualizacja nie chciała się zainstalować, w twrp wyskakiwał error, po ponownym uruchomieniu tel do pobrania miałem cały system 1,2 GB, zainstalowałem opcją "zainstaluj aktualizację z pliku .zip". Zmian nie widzę w sumie, może troszkę lepiej bateria trzyma, wcześniej nie działało mi sterowanie telefonem przez interkom połączony przez BT, ale nie wiem czy to teraz się naprawiło czy coś źle robiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 Od początku tobyl temat o global Stable .... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
R11 Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 Mangamonetryczny instaluje z pliku zip. Przecież ponoć tylko jest przez ota V8. 0.2.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manganometryczny Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 R11, pobrałem samą aktualizację, miała 38 MB z tego co pamiętam, kliknąłem aktualizuj, wyłączyło mi telefon, włączył się twrp i error 7, właczyłem telefon, wszedłem do aplikacji "aktualizacja" napisane było że aktualizacja nie powiodła się i do ściągnięcia był cały rom 8.0.2.0 wielkości 1,2 GB ściągnąłem to ale nie kliknąłem aktualizuj. Potem znów wszedłem w "aktualizacje" i tam z menu wybrałem "zainstaluj aktualizacje z pliku .zip i wybrałem ten ściągnięty rom z folderu downloaded_rom. Nie wiem czy " Przecież ponoć tylko jest przez ota V8. 0.2.0 " odnosi się że zrobiłem coś niemożliwego czy coś tak oczywistego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 Chyba macie aktualizację od Xiomi.eu bo na stronie en.miui.com dalej widniej Cytat Author: MIUI Official TeamVersion: V8.0.1.0.LHOMIDG (MIUI8) Size: 1.2G Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manganometryczny Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 (edited) Edited September 25, 2016 by Manganometryczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
kshyshiek Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 chyba ludzie nie potrafią czytać na tym forum, ile razy można pisać że a) global stable b ) aktualizacja tylko ota c) nie ma linku do downloadu 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 (edited) czlowieku nie masz ota bo masz zly soft wgrywasz ota z en.xiaomi.com i dziala. Sprzedawanie tel niby ota to sciema. po prostu wgrywaja wtedy niemodyfikowany oryginalny soft. Paniau ? A jak ktos nie moze zrobic update z apki tzn ze ma modyfikowany soft i jw link to nic innego jak en.xiaomi.com i sekcja download. Tam kest global stable i global dev. Nie pisz glupot 8,02 jest tylko przez ota jw. Ale za tydzien dwa jak wyjdzie brak bledow będzie na glownej stronie. Edited September 25, 2016 by homman Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubajticos Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 Czyli ogólnie opłaca mi się instalować teraz przez OTA? Miałem ostatnio problemy i musiałem 2x przywracać do ustawień fabrycznych po aktualizacji bo raz szwankowały powiadomienia, a później telefon był ciągle wybudzony. Teraz trochę się boję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aslaf95 Posted September 25, 2016 Share Posted September 25, 2016 Cześć, z mizernym skutkiem próbuję zaktualizować swój telefon przez aplikacje "aktualizacje". Jest po prostu napisane "aktualizowanie" i cały czas pobieranie na 0%. Co do mojego systemu, zakładka informacje o telefonie podaje Androida 5.1.1 LMY47V a wersja systemu to MIUI Global 7.3 7.3.2.0 (LHOMIDD). Wiecie o co chodzi? Martwi mnie tez jedna rzecz, bawię się telefonem od czwartku i zauważyłem, że ma dosyć kiepski zasięg w galeriach handlowych/ większych sklepach typu biedra. Czasem spada do jednej kreski/zero (ale ciągle z zasięgiem), lecz internet mobilny chodzi jak d*pa, bez znaczenia czy priorytet mam ustawiony na LTE czy 3g, kartę mam w PLAY. Telefon kupiony z Goldway Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardy Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Jest juz do pobrania 8.0.2 na stronie http://en.miui.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Pojawiła mi się aktualizacja przez ota .....Panowie jakieś sprawozdania z nowej aktualizacji bo nie wiem czy aktualizować 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 No i zrobiłem aktualizacje jak na razie nie widzę ubocznych skutków Link to comment Share on other sites More sharing options...
zinn Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Według mnie odblokowywanie odciskiem działa wolniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlo17 Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 3 godziny temu, zinn napisał: Według mnie odblokowywanie odciskiem działa wolniej U mnie odblokowywanie działa tak samo szybko jak na na 8.0.1, co do reszty, to były drobne niezauważalne poprawki z tym, że w moim odczuciu bateria trzyma lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubajticos Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Ja do tej pory miałem 2 problemy. Raz przestał się aktualizować zasięg i też czytnik linii papilarnych przestał działać. W obu przypadkach pomógł reboot i teraz jest spokój Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalpolo Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 No i z 7.5 na 8 jestem. Nie zauważyłem różnić większych. Belka powiadomień mi bardziej taka jasna odpowiada i to największa różnica. Szkoda, że nie ma obsługi dwóch apek na jednym oknie. z tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Wcześniej już wrzucałem screeny dotyczące pracy baterii. Jestem zadowolony Wysłane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 Pro za pomocą Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
energyypl Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Dziendobry, pytanko. Sprawdzam czy sa jakies niwe stable 8 na mi4 a tu widze ze inna stronka sie laduje i kilka romow tylko wrzucone, ktos moze podzielic sie wiedza czemu to tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 59 minut temu, energyypl napisał: Dziendobry, pytanko. Sprawdzam czy sa jakies niwe stable 8 na mi4 a tu widze ze inna stronka sie laduje i kilka romow tylko wrzucone, ktos moze podzielic sie wiedza czemu to tak? Tu rozmawiamy o note 3pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
energyypl Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Ale spytac sie mozna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dudek89 Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 1 godzinę temu, energyypl napisał: Ale spytac sie mozna no nie można bo to nie ten temat. Na megadysk masz wrzucone nowe romy, nie ma tam wszystkich, co nowego się pojawia to idzie też tam. Nad tym masz drugi link pod którym są wszystkie romy. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts