art12 Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Na poprzednich wcale nie było lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p4ndp Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 czyli powrot do v7... szkoda Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Problem dotyczy całego MIUI 8, jest wyraźnie gorzej niż na 7. Tak było na wersjach rozwojowych, na stabilnej jest to samo. Póki co nie zmierza ku lepszemu Tapatalking Swiftem z Xiaomi Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi997 Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 (edited) 3 godziny temu, art12 napisał: Problem dotyczy całego MIUI 8, jest wyraźnie gorzej niż na 7. Tak było na wersjach rozwojowych, na stabilnej jest to samo. Póki co nie zmierza ku lepszemu Tapatalking Swiftem z Xiaomi Mi5 Faktycznie bateria schodzi jak dzika podczas korzystania z telefonu. Jaki jest proces downgrade'u softu z 8 do 7.5? Mam zrobić po prostu "Install" w TWRP i wszystko będzie działać łącznie z obecnie zainstalowanymi aplikacjami? Niestety nie zrobiłem backupa na 7.5 Edited September 1, 2016 by adi997 Link to comment Share on other sites More sharing options...
p4ndp Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Tylko najpierw wipe, zebys nie mial bledow.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.n Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Ja zmieniłem z MIUI 7.5 na 8 - wersja global stable i póki co nie zauważyłem żadnych błędów, bateria przy normalnym użytkowaniu 2dni, takie same wyniki osiągałem na poprzedniej global stable. Niestety nie jestem w stanie powiedzieć ile SOT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi997 Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 (edited) Ja póki co zostaje przy starszej wersji 7.5, zdecydowanie więcej wolnego ramu zostaje na MIUI 7.5 + ładniejsza aplikacja aparatu jak dla mnie, lepsza aplikacja Galeria. Edited September 1, 2016 by adi997 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 5 minut temu, adi997 napisał: Ja póki co zostaje przy starszej wersji 7.5, zdecydowanie więcej wolnego ramu zostaje na MIUI 7.5 + ładniejsza aplikacja aparatu jak dla mnie, lepsza aplikacja Galeria. A co muli Ci jak masz 1.1 gb ramu wolne a nie 1.6? Zabawne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi997 Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Przed chwilą, AdamKli napisał: A co muli Ci jak masz 1.1 gb ramu wolne a nie 1.6? Zabawne. Nie muli, ale skoro aktutalizuje do nowszej wersji mam pewne oczekiwania co do poprawy i zwiększenia optymalizacji systemu czy m.in. większej ilości ramu, a nie mniejszej. Nie wspominając już o kwesti szybszego rozładowywania baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 2 minuty temu, adi997 napisał: Nie muli, ale skoro aktutalizuje do nowszej wersji mam pewne oczekiwania co do poprawy i zwiększenia optymalizacji systemu czy m.in. większej ilości ramu, a nie mniejszej. Nie wspominając już o kwesti szybszego rozładowywania baterii. Cyferki cyferki cyferki Korzystam z miui 8 od miesiąca bateria średnio 4.5h sot. Pakiet/wifi Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmalecki87 Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 Cyferki cyferki cyferki Korzystam z miui 8 od miesiąca bateria średnio 4.5h sot. Pakiet/wifi U mnie dokładnie to samo, do tego od 9 do 16 cały czas bluetooth włączony, synchronizacja i tak z 30 min nawigacji. Może maks 5-10% różnicy W SOT bo na 7.5 stable dochodziło czasem do 5h, MIUI Polska 6.8.27 Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymm2 Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 A czy ktoś zauważył że na miui 8 dźwięk połączenia jest o wiele słabszy niż na miui 7 ?? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Jak wypada bateria stable 8.0.6. na tle rozwojowej 6.9.1? Mam stable, ale męczy mnie ten szybki spadek energi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmwwyspa Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Pewnie tak samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Pewnie nie do końca, na rozwojowych było lepiej, ale już od 2 wydań nie korzystam, dlatego pytam. Tapatalking Swiftem z Xiaomi Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Dnia Friday, September 02, 2016 o 00:03, adi997 napisał: Nie muli, ale skoro aktutalizuje do nowszej wersji mam pewne oczekiwania co do poprawy i zwiększenia optymalizacji systemu czy m.in. większej ilości ramu, a nie mniejszej. Nie wspominając już o kwesti szybszego rozładowywania baterii. Ale twierdzisz że jak więcej RAMu jest wolne to jest lepiej? Czy może jak system jednak używa ten RAM do czegoś? Oczywiście nie twierdzę że więcej zajętego RAMu = lepiej, bo można go zająć śmieciami. Ale nie wiem jak wy po ilości wolnej pamięci oceniacie to czy ona jest wykorzystywana dobrze czy źle xD Co do baterii wracania na jakieś stare miui7... Ja używam tygodniowych i bateria trzyma 2 dni, przy ponad 4h sot... To chyba bez tragedii na mi5... Ofc cały czas Wi-Fi, lte, bluetoot. No ale wracajcie sobie na stary soft jeśli to wam pomaga 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
misialek Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Jest już 8.0.8.0 https://www.androidfilehost.com/?fid=24694152805484592 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted September 5, 2016 Author Share Posted September 5, 2016 Szkoda, że nigdzie nie ma changelogów dla stable. :/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted September 6, 2016 Author Share Posted September 6, 2016 8.0.8.0 zjada baterię jeszcze szybciej niż 8.0.6.0, ale telefon mniej się grzeje, szczególnie przy ładowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruchi Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Sprawdzał ktos z was moze to ? http://smiui.net/wp/index.php/2016/07/11/mi5-huge-battery-savings-with-qualcomms-mpdecision/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 @johnny1836 sprawdzał i podobno czuł różnicę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 ja od wczoraj sprawdzam, i nie ma różnicy,a w sumie jest telefon się wolniej odblokowywuje i jakoś wolniej apki się włączają Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Dnia 8.09.2016 o 16:21, Bohyn napisał: @johnny1836 sprawdzał i podobno czuł różnicę W sumie to jak zainstalowałem to miałem wrażenie, że pomaga, ale teraz jak po aktualizacji nie wgrałem to nie odczuwam różnicy, więc może placebo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 W sumie to jak zainstalowałem to miałem wrażenie, że pomaga, ale teraz jak po aktualizacji nie wgrałem to nie odczuwam różnicy, więc może placebo... Potwierdzam, usunąłem i bateria nadal fajnie trzyma.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 Pojawiła się wersja 8.0.10.0. https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424964595 Tapatalking Swiftem z Xiaomi Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted September 10, 2016 Author Share Posted September 10, 2016 Co się zmienia w tych wersjach? Tak często jeszcze chyba aktualizacji nie było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 (edited) 1 godzinę temu, RSL napisał: Co się zmienia w tych wersjach? Tak często jeszcze chyba aktualizacji nie było. Nic, oprócz tego że jedna ikonka w którejś z aktualizacji zrobiła się zielona, zamiast szarej Pobieram 8.0.10.0 i zobaczymy czy coś zmieni kolor Jeszcze trochę to na Mi5 aktualizacje stabilne to też będą "Weekly updates" Edited September 10, 2016 by johnny1836 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted September 10, 2016 Author Share Posted September 10, 2016 Tak, ikona w ustawieniach znowu ma poprawny kolor. Ponadto zauważyłem, że bateria podczas ładowania (QC) nie osiąga już 45 stopni tylko zachowuje do 34. To stwierdziłem na szybko. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 To mogę potwierdzić! Link to comment Share on other sites More sharing options...
purd Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 witam, jestem szczesliwym posiadaczem mi5 z miui 8 stable - i mam kilka pytan 1. pomimo wykonania zdjec w pionie - w galeri wyswietla mi zdjecia w poziomie. Nie moge w opcjach znalesc zmiany orientacji :/ u was tez tak jest / ktos wie jak to zmienic 2. Niby mam czytnik lini papilarnych - ale w menu blokad mam tylko pin/haslo/przeciaganie po lini. Nie mam w opcji odblokowania po czytniku :/ Prosba o odpowiedzi... pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
davi.th Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 2. Ustawienia -> (System i urządzenie) Ekran blokady i odcisku palca Sam też mam jedno pytanie. Otóż mój ROM to miui 8 global stable w wersji 8.0.2.0. I zauważyłem, że piszecie już 8.0.10.0. Tak więc, czemu dalej mam tak starą wersje skoro wyszło już tyle nowych, a w aktualizacjach nic nowego się nie pojawia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poohacz79 Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 (edited) 2 minuty temu, davi.th napisał: Sam też mam jedno pytanie. Otóż mój ROM to miui 8 global stable w wersji 8.0.2.0. I zauważyłem, że piszecie już 8.0.10.0. Tak więc, czemu dalej mam tak starą wersje skoro wyszło już tyle nowych, a w aktualizacjach nic nowego się nie pojawia? Pobierz ręcznie ze strony. Edited September 11, 2016 by Poohacz79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmwwyspa Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 57 minut temu, davi.th napisał: 2. Ustawienia -> (System i urządzenie) Ekran blokady i odcisku palca Sam też mam jedno pytanie. Otóż mój ROM to miui 8 global stable w wersji 8.0.2.0. I zauważyłem, że piszecie już 8.0.10.0. Tak więc, czemu dalej mam tak starą wersje skoro wyszło już tyle nowych, a w aktualizacjach nic nowego się nie pojawia? Witam. Kolego soft 8.0.2.0 jest oficjalny global aktualizowany przez OTA, Koledzy piszą o sofcie xiaomi.eu a tam miui 8 zaczyna się od 8.0.3.0 do którego to trzeba wpierw odblokować boot i recowery! pozdrawiam 57 minut temu, davi.th napisał: 2. Ustawienia -> (System i urządzenie) Ekran blokady i odcisku palca Sam też mam jedno pytanie. Otóż mój ROM to miui 8 global stable w wersji 8.0.2.0. I zauważyłem, że piszecie już 8.0.10.0. Tak więc, czemu dalej mam tak starą wersje skoro wyszło już tyle nowych, a w aktualizacjach nic nowego się nie pojawia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 @purd 1. Edycja-dostosuj i możesz sobie obracać. 2. Ustawienia- blokada i hasła - blokada i odcisk palca Tapatalking Swiftem z Xiaomi Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MysticHussar Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 Czy upgrade z wersji v8.0.8.0 na v8.0.10.0 lepiej zrobić jakieś wipe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts