Numb Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 Ten pasek to może być element motywu. Sprawdź na innym. Limit zmieniasz w ustawieniach monitora danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 Sprawdzałem to samo. Może się komuś kiedyś przyda ta informacja, ten pasek znikł po zmianie launchera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
herrek Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 czy jest możliwość zwiększenia czasu pokazywania się zdjęć w czasie włączonego wygaszacza ekranu - każde zdjęcie jest pokazywane przez 5 sek. Czy można gdzieś pogrzebać żeby zmienić ten czas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Mam małe dwa problemy, może ktoś wie jak temu zaradzić... Jak restartuje fona to ikony nie zapamiętują położenia. Mam zaznaczone "pamiętaj aktualny układ". Drugi problem a właściwie pytanie, czy da się wyłączyć to falowanie ekranu po dłuższym przytrzymaniu ikon i puszczeniu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drobnoustrój Posted April 7, 2014 Share Posted April 7, 2014 Ja również mam problem z "systemem Android". Telefon mam od piątku, zaraz po wyjęciu z pudełka wgrałem rom miui polska. Aktualnie nie mam żadnej aplikacji z przysiady przydzielonym rootem... edit: Dzisiaj wskazania są inne, choć w dalszym ciągu nie odpowiadają rzeczywistości; przez ok. 2 godziny grałem w Dead Triggera, i to właśnie ten proces powinien być na pierwszym miejscu (z wartością pewnie ok. 60%). Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted April 14, 2014 Share Posted April 14, 2014 Po restarcie zawsze wraca do 2g a mam ustawione tylko WCDMA, to normalne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted April 16, 2014 Share Posted April 16, 2014 Stworzyłem sobie profil wydajny w zasilaniu i odpaliłem grę Smash Hit. Po kliknięciu kilku sekundach telefon zawiesił się i pomogło jedynie wyjęcie baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matek1603mm Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 witam mam pare pytan co do red rice poniewaz kupilem tel z pol od "Technos" z pl meni wszystko oki tylko co do "roota" co to wogule jest i o co z tym chodzi poniewaz pare razy wyskoczylo mi ze musze zrobic roota ale moze to usunac pare aplikacji itp dodam ze to moj 1 tel dotykowy na androidzie nie jestem w temacie z braku czasu chcialbym sie dowiedziec czy mam zrobic tego roota?co to wogule jest?w info o tel mam Android 4.2.2 HM 2013023,wersja miui-4.3.22.Tel mam z play i aero2 i wszystko chodzi tylko pytanko czasem wyskakuje mi roaming w pl musze niby przez niego dzwonic ale nic nie pobiera z konta:)dziwne,druga sprawa macie tak,ze ciagle jest nosnik usb podlaczony,3sprawa wideo czy muzyka online wszystko jest chinskie czy da sie ustawic nasze listy eu?tez niemoge przypisac zdjecia do kontaktu niewiem dlaczego i w odtwarzanych filmach nawet swoich nagranych wszystkie opcje np obraz czy podobne jest po chinsku:)tez tak macie?pozatym jak narazie wszystko dziala oki bateria normalnie 2 dni wiecej uzytkowania tzn pograc 2,3 godz i tyle samo neta to dnia nie pociagnie.Z gory dziekuje za wyrozumialosc i odpowiedz gdyz jestem kierowca i niemam prawie wogule czasu bede wdzieczny jak ktos opisze te problemy i sprawy na e-maila jesli to nie problem.pozdro [email protected] Link to comment Share on other sites More sharing options...
areq1987 Posted April 21, 2014 Share Posted April 21, 2014 Po wpisaniu w aplikacji szukaj danej frazy i kliknięciu w pierwszą opcję czyli szukaj w internecie nic się nie dzieję a powinna uruchomić się przeglądarka z wynikami wyszukiwania. Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kv77 Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 (edited) Mamen problem z czujnikim zbliżeniowym. Czujnik przestaje działać po kilku dniach od wygrania softu. Po ponownym wgraniu znów jest ok. Zaczęło się od pierwszego romu v5. Czujnikw opcjach oczywiście włączony. Już nie wiem czy to soft czy jednak telefon. Jakieś sugestie? Wysłane z mojego Ideapad K1 przy użyciu Tapatalka Edited April 22, 2014 by kv77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozekp3 Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 Mam problen z tel.od wczoraj nie chcę się lądować RR jak jest włączony (zaczyna lądować i po 5s. Przestaje). Dopiero jak go zupełnie wyłączne to laduje dla mnie to wielki problem bo jestem Kierowca zawodowym i uzywam jako navigacje. Uruchomienie ponowne nic nie dalo. Co można na to poradzić bez wgrania nowego softu jestem zagranica więc Wysłane z mojego Red Rice od Xiaomi Sorry za błędy, mój słownik mnie nie lubi Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 U mnie pojawił się problem z otrzymywaniem sms-ów z banku a. s7nc.Chcąc zrobić przelew otrzymuje wiadomość, że aplikacja odpowiedzialna za smsy przestała działać, wysłałem raport błędu no ale przelewu zrobić nie mogę, bo kodu brak. Po przełożeniu karty do starego telefonu samsunga gio smsy bez problemu dochodzą, wiec jak widać wina RR. Mam nadzieję jednak, że zostanie to szybko naprawione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Na oficjalnym ROMie ten błąd jest znany. Kolejnej wersji jeszcze nie ma, może za niecały tydzień będzie beta, choć szanse są nikłe. W ROMie Ultimate nie ma tego błędu, na razie to chyba najlepszy na Redmi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegade Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Jak ktoś lubi kombinować, spróbujcie wziąść aplikację do SMSów z romu Ultimate i podmieńcie ją w oficjalnym ROMie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tas Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 (edited) 95% waszych problemów z telefonem to nie problem z telefonem, tylko ROMu z niedoróbkami... Zamiast zmienić rom na dopracowany to nie, a potem 15 stron z żalami typu to mi nie działa, tamto mi nie działa. Mnie tam nic się nie wiesza, smsy przychodzą, telefon się ładuje, pamięta układ ikon, internet działa, wyszukiwarka działa, pamięta wybór sieci 3g, bateria trzyma idealnie, odtwarza płynnie mkv 1080p, nie wiesza się, działa monitor danych itp itd Jestem zachwycony tym telefonem, pierwszy smartfon jaki mam bez wad i niedoróbek. Pozdrawiam zadowolonych użytkowników Edited May 4, 2014 by tas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Jaki masz rom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 (edited) Domyślam się, że ultimate. Ja go używam i w porównaniu do romu miuipolska nie mam z nim większych problemów. Edited May 5, 2014 by emwu13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 No tak, ma w sygnaturce. Nie widziałem tego pisząc na tapatalku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tas Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 Zgadza się, Ultimate Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj Posted May 7, 2014 Share Posted May 7, 2014 Ja mam następujący problem: wszystkie aplikacje jakie instaluje zostają w pamięci telefonu, jak je przenieść na sd? Xiaomi red rice Link to comment Share on other sites More sharing options...
tas Posted May 7, 2014 Share Posted May 7, 2014 W zakładce pamięć - są przełączniki do zmiany miejsca instalacji i domyślnej pamięci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj Posted May 7, 2014 Share Posted May 7, 2014 Nie bardzo mogę to znaleźć. U mnie są tylko informacje ile miejsca jest na poszczególnych kamieniach Xiaomi red rice Link to comment Share on other sites More sharing options...
joseph999 Posted May 7, 2014 Share Posted May 7, 2014 Opcja której szukasz jest w roomie ultimate Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj Posted May 7, 2014 Share Posted May 7, 2014 Mając stock'owy Rom można coś działać w tym temacie? Xiaomi red rice Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 7, 2014 Share Posted May 7, 2014 Nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanVarg Posted June 2, 2014 Share Posted June 2, 2014 Jedyny problem z moim Redmi to ładowanie pulpitu po wyłączeniu aplikacji. Widget'ów nie mam żadnych a ładowanie jest wręcz ruletką. Raz jest a raz nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 W opcjach launchera włącz pozostawanie w pamięci Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 Mam taki mały problem, gdzieś już widziałem opis tego problemu ale nie mogę znaleźć. Chodzi mianowicie o to że któraś z przeglądarek pobiera zdjęcia z odwiedzanych stron. Pełno miałem śmiecia w galerii. Jak rozwiązać ten problem? Wysłano z Xiaomi Redmi przy użyciu Tapatalka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubeck Posted June 21, 2014 Share Posted June 21, 2014 Wrzuć plik .nomedia do katalogu, w którym są te obrazki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 Usunąłem te obrazki i jak na razie nie wracają. Wysłano z Xiaomi Redmi przy użyciu Tapatalka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Dalej się pojawią te obrazki, tworzą w galerii jakieś foldery, pełno znowu miałem tego syfu. Dlaczego one mi się pobierają i co zrobić żeby się nie pojawiały? Wysłano z Xiaomi Redmi przy użyciu Tapatalka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleryk88 Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 wchodzisz w galerie potem w lokalne albumy przytrzymujesz jten album który chcesz i wybierasz ukryj album pamiętaj by w opcjach było włączone ukrywanie albumów Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 (edited) Usunąłem te albumy. Mnie interesuje to co zrobić żeby te zdjęcia nie pobierały się ze stron. Czasami ich nie ma , nie pobierają się aż tu nagle cały wysyp jakiś dziwnych albumów. Wysłano z Xiaomi Redmi przy użyciu Tapatalka. Edited June 25, 2014 by gwalberg Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Może inny program? Wysłane z mojego HM 1SW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts