ppmuzyk Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Wgrałem działa Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmuzyk Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Jak chce eksportować plik na urządzenie z Dropbox to wyświetla włącz aplikacje Dokumenty . Jak włączę to po próbie pobrania... Aplikacja została zatrzymana Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elsenar Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 (edited) Jest Ktoś z Wrocławia lub okolic (do 30km) kto podejmie się odpłatnie zrobienia ROOT i BOOTLOADER na Mi4c? Wiadomość na priv proszę. Ja już nie mam sił ani czasu Edited June 14, 2016 by Elsenar zmiana Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki82b Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 (edited) Mi center masz na miejscu. Wejdz na portal miui i wypełnij sobie kartę zgłoszeniową. A na 100% będziesz miał fachową usługę. Edited June 14, 2016 by luki82b Link to comment Share on other sites More sharing options...
kismet75 Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 Witam mam w domu xiaomi mi4c który ma MIU Version : 7.0.4.0(LXKCNCI)Stable Android Version: 5.1.1 LMY47V z tego co czytam powyżej nie powinien ten telefon mieć zablokowany bootloader a chciałbym wgrać TWRP i zainstalować MIUPOLSKA . Może ktoś podpowie jak to prawidłowo wykonać . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 Bez problemu wg instrukcji 2015 z działu Pobierz MIUI. Z Mi5 Pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kagaua Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 Mam mi4c ROM CHINA stable. Zatrzymuję się po 4 punkcie. Po wpisaniu "fastboot oem edl" telefon niby przechodzi w tryb recovery, ale jest niewidzialny dla programu Miflash. Jest ktoś kto mógłby pomóc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 Nie tryb recovery a tryb EDL (emergency download). Musi widzieć MiFlash. Jeśli nie widzi to masz problem z komputerem i sterownikami. Jeśli wydanie komendy sprawia, że z fastboota telefon ma czarny ekran to wchodzi w EDL prawidłowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kismet75 Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 23 godziny temu, Acid napisał: Bez problemu wg instrukcji 2015 z działu Pobierz MIUI. Z Mi5 Pro Acid dzięki za wyjaśnienie już wszystko ogarnięte działa super . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dru79 Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 u mnie, nie wiem dlaczego, po przejściu całej procedury, jakikolwiek system bym nie wrzucił to strasznie kiepsko trzyma bateria. Przy odpalonym ekranie raczej jest normalnie, najgorzej kiedy telefon leży sobie spokojnie na stole. Zżera wtedy około 2% na godzinę. Deep sleep oczywiście działa przez cały ten czas, żadnych podejrzanych wakelocków nie ma (sprawdzone BBS i Wakelock Detectorem). Nie wiem o co chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elminster Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 (edited) Czy może ktoś poradzić skąd jeszcze można pozyskać Sterowniki ABD? Bo mi na w pełni zaktualizowanym Windows 10 program Mi PC Suite nie chce się zainstalować. Instalacja się rozpoczyna, ale w trakcie po prostu utyka i przez ponad godzinę wyświetlała tylko pomarańczowe okno z informacją "Trwa instalowanie..." w dolnym prawym rogu... Domyśliłem się że dalej już nie pójdzie po pierwszych 3 minutach, no ale wolałem sprawdzić... Niestety nic z tego. Edited July 20, 2016 by elminster Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 Z FAQ na miuipolska.pl Z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
davoid Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 Dnia 7/14/2016 o 14:10, Acid napisał: Bez problemu wg instrukcji 2015 z działu Pobierz MIUI. Z Mi5 Pro Posiadam mi4c od Goldwaya - wersja 7.0.4 (screen poniżej). Sprawdziłem sposobem z forum, że mam zablokowany bootloader i trochę jestem skonfundowany ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 Jest odblokowany . Poczytaj FAQ. Starsze telefony mają false tutaj. Z Mi5 Pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dru79 Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 @Acid, czy to możliwe, że po flashowaniu MiFlashem bateria wariuje i telefon czyściutki bez żadnych zainstalowanych programów trzyma 1 dzień, średnio 3-4 % żre baterii na godzinę na wyłączonym ekranie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 Raczej nie... Ale czysty chiński? Z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dru79 Posted July 22, 2016 Share Posted July 22, 2016 no ten chiński na początku na próbę, później sprawdzone stable i 7 i 8 i CM13. Na każdym tak samo, tak jakby bateria jakoś się rozkalibrowała. Najbardziej żre właśnie kiedy leży nieużywany na stole, kiedy go używam to jest mniej więcej podobnie jak było przed MiFlashem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pierwszy Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Dzięki Piotrek_ ! mam mi4c od dreami z miui global 7.3 (stable) 7.3.1.0.0 z zablokowanym bootloaderem (sms z pozwoleniem dostałem wczoraj i MiFlashUnlock dawał Error : 50% 'Couldn't verify device, Can't get info'), Twój sposób dał radę! TWRP i MIUI Polska zainstalowany! i pytanie: nie widzę w uprawnieniach opcji root... rootchecker pokazuje brak roota, czy najnowszy MIUI Polska nie ma roota? trzeba posiłkować się supersu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pierwszy Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 zgadza się, zapytało ale odmówiłem, bo myśłałem, że miui jest zrootowne i nie potrzeba... doinstalowałem supersu Link to comment Share on other sites More sharing options...
piratez Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 hmmm mam wgrana wersje 7.3.2.0 (LXKCNDD) global wystarczyło wejść do fastboot i: fastboot oem unlock i bootloader został odblokowany -> dalej zgodnie z https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pierwszy Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 dodam, że mój mi4c ma "wycięty edl" i wg instrukcji z pierwszego postu utkąłem w 3 punkcie... więc jeśli ktoś nie ma edl-a zaczyna (próbuje) od punktu 7 lub wg instrukcji kol. Piotrek_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pierwszy Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 (edited) nie, po tej komedzie w wierszu poleceń wyskakiwał błąd typu komeda niepoprawna lub nieznana? (nie pamiętam dokładnie...), a telefon z fastboota uruchamiał się normalnie do systemu. zaś miflash telefonu nie widział przy próbie wejścia w edl (kiedy naciskałem vol up+power na ekranie pojawiał się "rysunek" telefonu z odłączonym kablem usb, kiedy kabel podłączony na ekranie/rysunku też się podłączał i nic po za tym nie dało się zrobić...) miflash widział tel kiedy był w trybie fastboot ale bootloader zablokowany. a ten soft od dreami był jakiś lewy, tzn. multilang był, spolszczenie w ~70%, przy próbie wejścia w dialer i kontakty aplikacja zatrzymana (kasowanie danych aplikacji nie pomagało, reset do ustawień fabrycznych też nie...) jak patrze na ten filmik to być może coś źle robiłem... próbowałem wg tego poradnika i bez powodzenia, wykładka w punkcie 4. Edited July 25, 2016 by pierwszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
piratez Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 14 godzin temu, Piotrek_ napisał: Kolego, ja nigdzie nie twierdzę ze mój sposób jest najlepszy jest to lekko zmodyfikowany sposób [email protected] ,uproszczony do granic możliwości, pokazany jaki soft jest zainstalowany , u kogo telefon jest kupiony , w jakim miesiącu i do konkretnego modelu telefonu,NIkt nie bedzie zgadywał czy ma tel z 2015 czy 2016r. Celowo nie dawałem linków tylko napisałem jakie wersje wgrałem, bo u jednego te wersję będa OK a u innego nie będa działac ,Komendy nie na wszystkich wersjach działają, tak samo z TRWP nie wszędzie i na wszystkim zainstalujesz, tak samo ze sprzedawcami- dają rózne sofy i co u jednego bedzie chodzić to niekoniecznie u drugiego będzię... eee szczerze to nawet nie czytałem twojego posta więc mój tekst nie był związany z twoim tekstem:) sposób na ominięcie blokady znalazłem na xda. Może zamiast całej magi z pierwszego posta wystarczy wgrać globala w tej wersji co podałem wyżej a potem wklepać tylko jedną komendę w fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piratez Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Tutaj jest rom o ktorym mowie: http://en.miui.com/thread-289002-1-1.html nie widze zaleznosci zeby dany rom dzialal tylko na specyficznym mi4c(data produkcji etc.). Czytam xda i nie tylko mi udalo sie w ten prosty sposob odblokowac bootloader. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dru79 Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 @piratez po tym ROM-ie, który wskazałeś po flashowaniu trzeba odblokować bootloader skoro przed flashowaniem był odblokowany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piratez Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 (edited) 4 godziny temu, Dru79 napisał: @piratez po tym ROM-ie, który wskazałeś po flashowaniu trzeba odblokować bootloader skoro przed flashowaniem był odblokowany? ten rom ktory wskazalem mialem wgrany na telefon ktory mial zablokowany bootloader (paczke z chin dostalem z nieprzerwana plomba -> pewnie xiaomi wgralo ten rom przy produkcji) potem postepowalem zgodnie z instrukcja -> wgranie custom recovery a potem flash wlasciwego miuipolska Edited July 26, 2016 by piratez Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kagaua Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 gdy wpisuję komendę fastboot oem unlock wyskakuje komunikat "argc is 2". Nie mam pojęcia czy to dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtas219 Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 (edited) Witam, ja mam problem z uruchomieniem telefonu po wgraniu w Miflash romu. Nawet jak przetrzymuje długo przycisk to tylko dzwiek ze komputer znalazł ale cały czas jest czarny ekran. W miflashu jest widoczny telefon, ale w cmd nie wykrywa gdy probuje wylaczyc z tryb awaryjny. Co mam teraz zrobic ? cały czas czarny ekran... Edit: Pomogło rozładowanie telefonu i wszystko działa Edited August 5, 2016 by wojtas219 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyzu Posted August 5, 2016 Share Posted August 5, 2016 Poszło wszystko elegancko zgapiłem się tylko i nazwę recovery zmieniłem dosłownie na " recovery.img" a oczywiście wystarczy samo "recovery" z zachowaniem rozszerzenia img Link to comment Share on other sites More sharing options...
ludab Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Nic nowego nie napisze, potwierdzam jedynie ze cala procedura jest poprawna, poszla bezproblemowo i prowadzi do odblokowania telefonu. Dzieki wielkie redzi84 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariopl Posted August 21, 2016 Share Posted August 21, 2016 Wszystko ok, uruchamia TWRP, instaluje ale po uruchemieniu telefonu nadal nie ma MIUI Polska. Gdzie popełniam błąd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian08141 Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 (edited) Witam. Proszę o pomoc przeszedłem cały proces niestety usunąłem Miui pl z pamięci telefonu i musiałem wgrać na nowo 6.1.7 no i telefon nie włącza sie. Miflash go widzi i próbowałem wgrać inny rom miui miflas pokazuje ze success ale dalej to samo , wygląda ze cały czas jest w trybie awaryjnego recovery. Oczywiście power trzymam 1min. i nic,jest jakiś sposób żeby z tego trybu wyjść? OK. Przytrzymałem wszystkie trzy przyciski i wstał. Edited August 22, 2016 by Damian08141 Link to comment Share on other sites More sharing options...
abudabdi Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Witam podeśle mi ktoś MIUIPolska fastboot toolkit (Windows) bo serwer jest w budowie a chciałem sobie odblokować moje mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
zunio84 Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 2 godziny temu, abudabdi napisał: Witam podeśle mi ktoś MIUIPolska fastboot toolkit (Windows) bo serwer jest w budowie a chciałem sobie odblokować moje mi4c https://mega.nz/#!CF1zSBwJ!WyVBP4TgUpDLfiaA_maBVv6TgbRGAMHxcSGhTARF5dI Link to comment Share on other sites More sharing options...
abudabdi Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 1 godzinę temu, zunio84 napisał: https://mega.nz/#!CF1zSBwJ!WyVBP4TgUpDLfiaA_maBVv6TgbRGAMHxcSGhTARF5dI Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts