Jump to content

Punkty dostępu. APN. Problem.

xrayan

Recommended Posts

Mam problem z punktami dostępu pod internet i mms. Zmieniłem operatora na a2mobile ale czy miało by to jakieś znaczenie.

Otóż punkt się tworzy zapisuje i jest. Gdy wyłączę telefon to po włączeniu w punktach apn pustka, trzeba tworzyć od nowa 😐

Miałem sieci już różne i nigdy nie było takiego czegoś. Gdzie może być problem?

Dzięki.

Dokładnie takie apny mam dodane. Myślę też że to jest kwestia nie wspierania modeli min takich bo nawet wysyłanie po konfigurację nie otrzymam bo nie mozna wysłać na mój tel blabla. Pozostaje wklepanie po włączeniu 😕 

A może jest jakaś aplikacja do apnow 🤔

Dzięki.
Dokładnie takie apny mam dodane. Myślę też że to jest kwestia nie wspierania modeli min takich bo nawet wysyłanie po konfigurację nie otrzymam bo nie mozna wysłać na mój tel blabla. Pozostaje wklepanie po włączeniu  
A może jest jakaś aplikacja do apnow
U mnie też trzeba było ręcznie wpisać. Ale tylko raz, przy wyłączaniu nie znika.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

4 godziny temu, Netoper napisał(a):

Raczej tu nie chodzi o model telefonu, ja mam starego s3 i normalnie działa.
Może jakiś błąd w systemie się zrobił...
Próbowałeś ? :

Tak, zrobiłem ten reset ale nie pomogło.

Edited by xrayan

• 1 month later...

Na 14.09 bez zmian.

W edycji punktu APN zmieniłem opcje typ uwierzytelniania na PAP lub CHAP i po wyl i wl tela jest punkt dostępny. 

Ten myk także nie działa 😕

Edited by xrayan

• 9 months later...

Jakiaś aktualizacja w temacie znikających punktów dostępu? U syna w Redmi 12 dokładnie taki sam problem znikających ustawień a2mobile. Pozdrawiam 

Też jeden z moich telefonów to Redmi 12 w sieci Play i od początku wszystko jest ok, nic nie znika. Teraz otwarłem bootloader i zainstalowałem HyperOS i dalej spokojnie trzyma APN-y. Wiec albo wgraj inny system, albo z fonem coś walnięte. No i pamiętaj, ze jeżeli chcesz wgrać coś innego musisz odblokować bootloader.