trev79 Posted July 26, 2023 Share Posted July 26, 2023 Spuchła mi oryginalna bateria w POCO F3 i stoję przed zakupem nowej (BM4Y), jaką polecacie? Potrzebny będzie również klej na krawędzie plecków po wymianie, który lepszy (może przeźroczysty): T-7000, T-8000, B-7000,E-8000 ? Telefon jest szaro/czarny(grafitowy). Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted July 26, 2023 Share Posted July 26, 2023 Od października mam w swoim Mi9 baterię firmy nohon. Jak na razie wszystko jest z nią ok. i jestem zadowolony . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted July 26, 2023 Share Posted July 26, 2023 Z zamienników najlepiej sprawdza się nohon.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojted Posted July 27, 2023 Share Posted July 27, 2023 Ja wymieniałem kiedyś w Meizu MX4 baterię i też na Nohon właśnie. Nie było z nią żadnych problemów.Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
trev79 Posted November 7, 2023 Author Share Posted November 7, 2023 Hej, Wymieniłem baterię, wszystko poszło składnie. Teraz telefon jest na ładowarce (jest 100%). mam na wyjściu z ładowarki (przewód usb-c --usb-c z funkcją PD PowerDeliwery) miernik napięcia i spadło do 5V a prąd ok. 70-100 mA. Właczyłem tel. wszystko śmiga i wyłączyłem pozostawiając na ładowarce. Teraz mam go normalnie używać aż bateria się rozładuje do 0% ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 7, 2023 Share Posted November 7, 2023 Nie rozładowuj do 0 bo są przypadki że się e uszkodzi.Obecne baterie nie wymagają formatowania tak jak to było za czasów Nokii 3310Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
trev79 Posted November 8, 2023 Author Share Posted November 8, 2023 Do 20% jest bezpiecznie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 Nawet i do 10 można bezpiecznie.Teoretycznie są zabezpieczenia przed głębokim wyładowaniem, ale są przypadki że nie zadziała i lipa. Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
trev79 Posted November 9, 2023 Author Share Posted November 9, 2023 (edited) Spadło do 20% i podłączyłem do ładowarki. Teraz zamierzam ładować ładowarką od Xiaomi (daje 5V, max 2A) - czyli wolne ładowanie (wcześniej ładowałem Baseus- trzy portowa , jakoś nie mam do niej zaufania). Wydaje mi si się, że starą baterię załatwiłem "zwyczajem - jak najbardziej naładowana" , zostawiałem na noc na ładowarce. Bateria w sumie trzymała nieźle, tylko klapkę z tyłu wywaliło (opakowanie baterii było nagazowane-ciekawe jakby przebić ? Bo w sumie sama bateria w środku nie była spuchnięta). Widząc problem założyłem wówczas etui TPU żeby nie poszła siła wyporu w ekran. Kupiłem baterię od pure akcesoria bo mi zależało na czasie a nikt nie oferuje Nohon z PL. W sumie jestem zadowolony, tylko trochę zaniżona jest pojemność (pokazuje ok. 4100 mAh - program Battery info) Edited November 9, 2023 by trev79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 10, 2023 Share Posted November 10, 2023 Nie przebijaj w żadnym przypadku bo możesz mieć pożar.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts