Problemy techniczne
120 topics in this forum
-
- 1 follower
- 0 replies
- 9 views
Witam. Mam problem z przeniesiem danych z Huawei p30 pro do mi 11 ultra. Używałem każdego programu i jak dotąd poległem. Program mi mover łączy i widzi telefony ale przy wyborze opcji do przeniesienia wyskakuje informacja że hotspot niema dostepu do internetu. Może ktoś miał podobny problemy.
Last reply by veepowerr, -
-
- 3 followers
- 3 replies
- 231 views
Nie łączy po kablu z android auto. Po prostu nie widzi telefonu. Same ładowani . Kabel dobry , sprawdzany na Poco x3 też z 13 miui. Ktoś coś wie na ten temat?
Last reply by cbbj, -
- 2 followers
- 3 replies
- 266 views
Cześć, mam problem z otwieraniem linków YouTube na Mi11 ( MIUI 14.0.8 ) z aplikacji np. gmail, messenger. Cokolwiek bym nie zrobił otwierają się w domyślnej przeglądarce ( Brave, Chrome ) zamiast w YouTube Vanced. Wchodziłem do ustawień Domyślne aplikacje > Otwieranie linków. Sprawdzałem wszystkie konfiguracje: Otwieraj linki w aplikacjach ON / OFF Ustawienia aplikacji błyskawicznych > Uaktualnij linki internetowe ON / OFF Zainstalowane aplikacje > YouTube Vanced > Otworz obsługiwane linki > otwieraj sprawdziłem też OBSŁUGIWANE LINKI youtu.be, youtube.com, m.youtube.com, www.youtube.com W Brave wybierałem aby otwierać…
Last reply by michalpl7, -
- 2 followers
- 3 replies
- 77 views
Cześć, Mam Mi11 Pro z odblokowanym bootloadrem i zainstalowanym Miui.eu. Chciiałbym wyczyścić telefon przed sprzedażą; dane i ustawienia systemowe, tak aby zachować obecny rom. Tak jak w stockowym androidowym resetowaniu telefonu. Co powienienem zaznaczyć w Wipe w TRWP? Zgodnie z tutorialami z YT próbowałem "Format Data" jednak w konsoli pojawiły się błędy i po reboocie żadne dane nie zostały usunięte, telefon włączył się jak zawsze. Dalsze wątki do których się dokopałem sukeruja przeciągnąć Factory reset lub zrobić wipe danych w "Advanced Wipe". Jednak nie chciałbym nic uceglić na samym końcu przed pozbyciem się tego telefonu
Last reply by Bar.Tek, -
- 1 follower
- 15 replies
- 192 views
Cześć. Mam problem z WiFi - znika po chwili od włączenia telefonu, a próba wejścia w ustawienia wifi powoduje zawieszenie aplikacji "ustawienia". Dodatkowo telefon się zawiesza. Po przywróceniu ustawień fabrycznych działa jakieś 15 minut, akurat tyle by pologowac się do wszystkich kont, a później się resetuje i za każdym razem po uruchomieniu zawiesza kilka sekund po uruchomieniu. Zarówno na ekranie kodu PIN jak i po zalogowaniu do "pulpitu". Jest przy tym ciepły/letni jakby próbował coś przetrawić, ale mu nie wychodziło. Gorący nie jest, tylko "ciepły" tak ze 30-35*C. Nawet ekranu wygasić się nie da. Ktoś zna przyczynę i rozwiązanie?
Last reply by Licht, -
- 1 follower
- 7 replies
- 173 views
Witam Mam problem z aktualizacją mojego mi11 ultra z systemem v14.0.22.12.27.dev System pobiera najnowszą aktualizację, jednakże, po restarcie telefonu do menu instalacji softu, nie ma opcji instalacji sytemu (jakby brak TWRP) a wcześniej bezproblemowemu TWRP działało. Ponadto nie mogę znaleźć najnowszego softu pod fastboot a nie za bardzo chce ryzykować z wgrywaniem od nowa TWRP gdyż boje się stracić swoje dane. W związku z tym, jest bezpieczny sposób aby aktualizować soft (ten co mam wciąga baterię nosem) bez ryzyka utraty danych? Z góry dziękuję za merytoryczne odpowiedzi.
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 3 replies
- 118 views
Cześć, niedawno nabyłem Xiaomi Mi 11 Pro z wgranym Xiaomi.eu. Dość szybko okazało się, że niektóre aplikacje/gry pobrane ze sklepu Play nie działają. To znaczy - instalują się i odpalają bez problemu, ale po uruchomieniu widać tylko czarny ekran i nic dalej się nie dzieje... Proszę o pomoc
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 8 replies
- 112 views
Witam, dostałem dziś mi11 pro na próbę i zauważyłem że jak włączam aparat to automatycznie ustawia się na ten od selfie, jak naciskam żeby był tylny to włącza się szerokokątny, a jak chce dać pro to aplikacja wisi, jeśli wchodzę w test podzespołów to "rear camera get the empty or null camera id" co go może byc? Uszkodzony aparat? Płyta główna?
Last reply by Wako1986, -
- 3 followers
- 8 replies
- 586 views
Od kilku dni mam problem z włączeniem wifi. Po włączeniu nie wyszukuje żadnej sieci i po chwili w ogóle się wyłącza. Czasem po restarcie telefonu wifi uruchomi się automatycznie i połączy z zapisana siecią, ale jeśli szybko go nie wyłączę to telefon uruchomi się ponownie. I tak w kółko. Robiłem restart wifi i Bluetooth, ale nic to nie dało. Tel Mi11
Last reply by kamyk70, -
- 3 followers
- 14 replies
- 441 views
witam ucegliłem swojego Xiaomi mi 11 z dystrybucji chińskiej miałem rom najnowszy z MIUI 14 z Xiaomi.eu ale chciałem zainstalować nie z Xiaomi.eu i mi się ucegił obecnie telefon się włącza ale tylko do bootloaer ale nie mogę wgrać romu bo jest zablokowany bootloaer wprowadzam telefon w tryb EDL za pomocą testpointów. ale nie wiem czy dobrze to robię bo nadal nie mogę odblokować wiecie jak to robić z tym EDL za pomocą testpointów poprawnie ?
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 1 reply
- 110 views
Problem z brakiem czujnika zbliżeniowego powoduje, iż podczas rozmowy telefonicznej ekran pozostaje nie wygaszony przez co dochodzi do licznych niechcianych operacji związanych z dostępnymi tam funkcjami łącznie z niechcianym przerwaniem rozmowy.
Last reply by Netoper, -
- 4 replies
- 466 views
Cześć, od niedawna posiadam Mi 11 Ultra, teraz pierwszy raz pojawiła mi się aktualizacja, jednak kiedy próbuję ją zainstalować telefon się restartuje i pojawia się tylko chińskie menu, ktoś wie o co chodzi?
Last reply by lewarunio, -
- 1 follower
- 1 reply
- 178 views
Cześć, Od tygodnia używam Mi 11 Pro z Miui.eu V13.0.13.0 Po jakimś czasie zauważyłem że w jednej aplikacji pojawiają się problemy z dotykiem, dotyk nie jest precyzyjny, pojawiają się missclicki, ekran nie reaguje na szybkie przesunięcia/scrolle ekranu, podczas scrollowania zamiast scroolu ekran reaguje jak na zwykłe tapnięcie. Zauważyłem że problem wywyołuje jak dotąt jedna aplikacja Wykop Mobilny, i tylko po włączeniu trybu ciemnego i Amoled. Po 10-15 scrollowania w tej aplikacji poajwiają się powyższe problemy, gdy się już pojwią występują także w innych aplikacjach w trybie ciemnym (sprawdzone na galerii). Po wyczyszceniu pamięci i odczekaniu kilku …
Last reply by Master, -
- 6 replies
- 233 views
Witam. Napisze jak było. Pracuje na szlifierni aluminium. Wyjąłem telefon z kieszeni, wysłałem smsa i schowałem telefon. Po 5 minutach wyjąłem go i był wyłączony. Próbowałem go włączyć, podłączałem do komputera, ładowarki i nic. Czy pyłki aluminium mogły mi popsuć telefon? bo innej opcji nie widzę. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 3 replies
- 210 views
Witam, próbowałem kilkukrotnie zapłacić telefonem w sklepie ale NFC wogole nie reaguje. ROM 13.0.12. czy da się coś zrobić żeby działał.
Last reply by Master, -
- 2 replies
- 106 views
Witam, korzystam z miui 13.0.9, zrobiłem z poziomu twrp wipe data, cache, dalvik. System wstał, ale ma jakieś braki, nie mam dostępu do plików, pokazuje wszystkie foldery puste, ale jak wchodzę w menedżer plików w twrp to wszystkie pliki są. Próbowałem naprawić uprawnienia selinux ale to nie pomogło. Wgrywałem jeszcze raz tą wersję miui ale dalej to samo. Jak włączę aparat to wyskakuje "Zamontuj pamięć wewnętrzną usb przed użyciem" .Jakieś rady?
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 6 replies
- 348 views
Witam. Na początek chciałbym się przywitać. Potrzebuje pomocy z mi11 mianowicie po aktualizacji do miui 13 nie włącza mi się bt. Przez dwa dni włączał się i sam się wyłączał kiedy chciał a od dwóch dni w ogóle jest totalna kicha. Telefon w ogóle nie włącza bt . Dzwoniłem na dział techniczny ale jedyna rada od nich to ustawienia fabryczne. Prośba do Was czy jest inna opcja ? Wdaje mi się że wszystko co wyczytałem i co można zrobić zrobiłem ale może Wy macie jakieś pomysły lub wiedzę jak to ogarnąć ?
- 1 follower
- 20 replies
- 6.9k views
Witam. Mam problem z aparatem. Odnoszę wrażenie że aparat nie łapie ostrości szczególnie na obiektach które znajdują się dalej i tak się zastanawiam czy u innych użytkowników Mi 11 jest tak samo czy może oddawać na gwarancję [emoji848] Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka
Last reply by CeranSzn, -
- 1 follower
- 4 replies
- 223 views
Cześć, mam Mi11 zaktualizowane do 13.0.9 i na początku było super tak po 2% przez noc obecnie zrobiło się ponad 10% i ze statystyk baterii nic nie wskazuje na to co mogłoby być przyczyną takiej zmiany ( sygnał GSM ok ). Wcześniej używałem BetterBatteryStats z opcją nadania uprawnień bez roota z poziomu ADB, natomiast teraz to chyba nie jest już możliwe w Android 12? Pytanko w jaki sposób mogę obecnie namierzyć co jest przyczyną problemu? W ciągu dnia także leci odczuwalnie szybciej. Załączam obrazek, w ogóle dziwne to bo ładowałem telefon ok 23:00 a tu wygląda jakby to było od 05:00 ( ładuję do ok 80% ). Jedyna większa zmianą jaką ostatnio zrobiłem to było przestawienie i…
Last reply by michalpl7, -
- 2 followers
- 1 reply
- 131 views
Dzień dobry. No jak w temacie. Rano się obudziłem i telefon wyświetla się w z napisem fastboot, ale to nie tak, że wchodzi w ten tryb, tylko zatrzymuje się jeszcze przed samym trybem. Nie pomagają 30s przytrzymanie power, ani volume down + power. Ma ktoś w ogóle pomysł co zrobić?
Last reply by kris68, -
- 1 follower
- 4 replies
- 101 views
Miui stabilna 13.0.13 Mam problem z klonowaniem się folderu Documents. Używam programu Office ze sklepy Play i zawsze po wskazaniu folderu z dokumentami tworzy mi się drugi pisany z małej litery "documents" zawiera on wszystkie te same dokumenty co folder "Documents" Dzieje się tak tylko na romach miuipolska - wszystkich stabilnych, bo takie używam. Dla przykładu Global ma jakoś tak utworzony folder Documents że po wskazaniu go w programie Office nie tworzy klona. Próbowałem już usuwać wszystkie foldery Documents i tworzyć w Office, tworzyć w menedżerze plików z małej i dużej litery i zawsze się klonuje. Nie mam pojęcia o co chodzi. Ra…
Last reply by Bar.Tek, -
- 1 follower
- 2 replies
- 185 views
Witam serdecznie, czy ktoś zna rozwiązanie na problemu braku ostrości z bliska, wszystko za mgłą, oczywiście wykluczyłem brudne szkiełko, czy ustawienia fabryczne, problem albo leży po stronie oprogramowania którym jest GLOBAL 13.0.4 lub jakaś wada fabryczna. Proszę o pomoc pozdrawiam
Last reply by Radem, -
- 3 replies
- 233 views
Witam wszystkich, mam od pewnego czasu problem z parowaniem w samochodzie z głośnym (citroen berlingo 2016). Było wszystko ok, ale chyba po aktualizacji nie łączy mnie z automatu, tylko za każdym razem muszę parować. Wkurzające to jest. Telefon mi 11, MIUI Global 12.5.9 Stabilna 12.5.9.0 (RKBEUXM), android 11RKQ1.200928.002. Nie chcę przywracać systemu, żeby czegoś nie stracić. Może jest jakiś lepszy soft, który to rozwiąże?
Last reply by skolnyk, -
- 2 replies
- 184 views
Cześć, Telefon z Chin, model M2102K1G Bootloader odblokowany, recovery twrp-3.6.2_12-v6.3_A12-star-skkk. Zainstalowałem MiUi 13 v13.0.13 EU z recovery, DATA wyczyszczona. Magisk + Zygisk zainstalowane i skonfigurowane. Jest tylko jeden problem, nie mogę pobrać kilka aplikacji z sklepu Google Play np. Instagram, Revolut, i inne. Poniżej komunikat. Ktoś z was wie, jak to rozwiązać?
- 1 follower
- 7 replies
- 222 views
Cześć, jestem posiadaczem Mi11 (zakupione z TradingShenzen). Zainstalowałem ROM Xiaomi.eu w wersji fastboot. System działa bez zarzutu. Jedyne z czym mam problem, to aktualizacje OTA. Aktualnie jestem na wersji 13.08 i pojawia mi się możliwość aktualizacji do 13.09. Niestety jak się okazało, nie jestem w stanie go zainstalować ponieważ nie mam zainstalowanego TWRP na stałe w telefonie (tak mi się wydaje przynajmniej). Po naciśnięciu kombinacji klawiszy włączania telefonu + zwiększenie głośności dostaje (chyba) stockowy, bardzo prosty tryb recovery przez który nie mogę nic zrobić. Przeczytałem już sporo poradników - po polsku i angielsku, ale mam taką zamot…
Last reply by Kacper Skrzypek,