Problemy techniczne
152 topics in this forum
-
- 2 followers
- 1 reply
- 387 views
pytanko mam czy posiadacie moze informacje jak ogarnac temat g pay .mam telefon z chinskiej strony kupiony juz w pl z polskim menu ale nie dziala portfel g pay jakas nakladke robilem i nie pomoglo .
Last reply by Acid, -
-
- 3 replies
- 114 views
Od zaktualizowania do 1.0.6.0 by xiaomi.eu przestał tylni wyświetlacz po prostu działać. Teraz mam już 1.0.9.0 i nadal problem nie został naprawiony. Wysłane z mojego M2102K1G przy użyciu Tapatalka
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 0 replies
- 67 views
Witam, W moim mi 11 ciągle mam problem z wyłączeniem się samoczynnym telefonu. Os to: HyperOS 1.0.6.0 UKBEUVF. Proszę o pomoc.
Last reply by elvis_, -
- 17 replies
- 5.5k views
Od dłuższego (bliżej nieokreślonego) czasu mam dosyć spory, mega irytujący problem. Mianowicie chodzi o nagrywanie filmów. 75% filmów zacina i klatkuje tak okropnie, że filmów nie da się oglądać. Próbowałem oprogramowania global, EU, wczoraj zainstalowałem drugą betę miui 14 Xiaomi eu (było znacznie lepiej na starszej wersji aplikacji kamera, jednak sporadycznie pojawiało się klatkowanie), dziś zainstalowałem znów najnowszą czerwcową betę. Próbowałem czyścić dane aplikacji, dane podręczne, nie pomaga nic. Co ciekawe, nagrywanie na gcam nie zacina ani trochę, jest mega płynne tak jak powinno być, jednak stabilizacja obrazu jest dużo gorsza. Czy ktoś ma taki problem? Może k…
Last reply by edward44, -
- 3 followers
- 6 replies
- 1.9k views
Hej. Mam ustawiony budzik na 4.20 a dzwoni o 3.20. Strefy czasowe zmieniane na wszystkie możliwe sposoby. Region ustawiony na Polska. Dane zegara usunięte. Dalej to samo. Ma ktoś pomysł co może być przyczyną? Telefon MI 11.
Last reply by lukaszwija, -
- 1 reply
- 349 views
Hej, zainstalowalem przez fastboota hyperosa, zakrecilem sie i wgralem wersje na chinczyki, po odpaleniu telefonu bylem w recovery z napisalem ze te miui nie dziala na tym telefonie. Teraz mam bootloopa na fastboocie, bootloader jest zablokowany, ma ktos jakis pomysl ? Dzięki!
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 358 views
Hej, chciałem zapytać czy ktoś w dniu dzisiejszym ma problem z ciągłym restartowaniem się telefonu? w trakcie korzystania z telefonu zorientowałem się iż przestał działać klawisz pogłaśniania, po czym po chwili telefon się zrestartował i zapętlił. w kółko się restartuje do miui recovery 5.0. wybór żadnej z opcji nie pomaga. może ktoś ma również dzisiaj taki problem?
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 243 views
Hej, Pewnie z powodów upałów zaczęła odklejać mi się co chwilę wyspa z tyłu telefonu. Jeszcze trochę i zapewne urwę ją niechcący. Czy macie jakiś sposób na przyklejenie tego na stałe?
Last reply by Master, -
- 30 replies
- 19.2k views
Witam. Mam problem z aparatem. Odnoszę wrażenie że aparat nie łapie ostrości szczególnie na obiektach które znajdują się dalej i tak się zastanawiam czy u innych użytkowników Mi 11 jest tak samo czy może oddawać na gwarancję [emoji848] Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 1 reply
- 375 views
Hej, jak w temacie potrzebuję pomocy w ogarnięciu dostępu do wifi. Próbuję połączyć się z adapterem OBD w samochodzie jednak gdy łączę się z siecią wifi adaptera jestem automatycznie rozłączany po kilku sekundach z powodu braku dostępu do internetu w danej sieci. Szukałem różnych opcji w ustawieniach, próbowałem każdą możliwą opcję ale nic nie pomaga. Czy jest w ogóle taka opcja żeby utrzymać połączenie wifi z siecią bez dostępu do internetu? Inne telefony na których próbowałem się łączyć nie mają z tym problemu jednak z powodu połączonych kont i aplikacji nie chce mi się bawić w zmiany telefonu.
Last reply by Netoper, -
- 7 replies
- 1.9k views
Witam Posiadam Xiaomi Mi 11 Ultra i od dawna mój telefon się nie aktualizuje. Myślałem że firma o nim zapomniała, ale dzisiaj aktualizowałem telefon Mamy POCO X3 do wersji 14 Więc flagowiec z tego samego roku premiery, też powinien mieć co najmniej taką samą aktualizację i z tego co widzę na forum, posiadacze Mi11 mają UI 14. Możecie mi doradzić, co zrobić aby telefon podjął aktualizację bez modyfikacji? Telefon kupiony w polskim RTV Euro AGD nie modyfikowany
Last reply by Master, -
- 2 replies
- 653 views
Witam wszystkich, to mój pierwszy post. Mam Xiaomi MI 11 i podczas nagrywania muzyki na koncertach muzycznych dźwięk jest kiepskiej jakości, tzn, charczy, jest po prostu przesterowany. Czy to jest kwestia sprzętowa (mikrofon zepsuty), może dołożyć jakiś mikrofon zewnętrzny czy programowa? Może zainstalować jakiś dodatkowy soft? Proszę o pomoc.
Last reply by Mikor, -
Posiadam telefon XIaomi Mi11, który się nie uruchamia. Gdy podłączę go do komputera, to co chwilę się resetuje i pokazuje się na krótką chwilę logo MI. Gdy przytrzymam w tym czasie przycisk VOL-, to nawet pokazuje się tryb FASTBOOT. Jednak cały czas telefon nie jest wykrywany przez komputer, ani jako XIAOMI, ani jako QUALCOMM czy QLOADER. Jest jakaś szansa by go ożywić? Nie znam jego historii, nie wiem co mu się stało.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 8 replies
- 1.7k views
Mam problem posiadam telefon MK2011K2G.(telefon zakupiony w preorderze w Mediarxpert) Od około miesiąca mam problem z wifi i hotspot. Czytałem na innych grupach że to wina aktualizacji, że jak zainstaluje nowe to powinno się naprawić. Zainstalowałem nic nie pomogło. Wifi w ogóle się nie włącza żeby szukać sieci a hotspot na starcie pokazuje błąd. Porszę o pomoc.
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 499 views
Cześć, W moimi Mi11 zauważyłem dość szybko spadający poziom baterii. Załączam zarzuty zużycia. Czy to jest normalne i ja przesadzam czy bateria do zmiany. Zainstalowanie MIUI Global 14.0.7
Last reply by TheBigP, -
- 2 followers
- 8 replies
- 1.1k views
Witam wszystkich. Bardzo proszę o pomoc. Posiadam Xiaomi Mi 11 Ultra z xiaomi.eu kupione na Tradingshenzen. Popełniłem straszny błąd, mianowicie po zainstalowaniu najnowszej wersji MIUI V14.0.13.0.TKACNXM ekran zaczął mi migać więc pomyślałem że zainstaluję za pomocą TWRP poprzednią wersją MIUI 14.0.11.0. Oczywiści nie wyczyściłem go. Wgrałem plik na telefon, zainstalowałem i katastrofa. Nie mogę włączyć żadnej aplikacji komunikat: ''poczekaj dopóki urządzenie nie jest w pełni uruchomione, przed...''. Nie mogę praktycznie nic zrobić. W ustawieniach pokazuje mi że jest aktualizacja ale klikam i żadnej reakcji. Gdy uruchamiam go z recovery prosi o podanie pinu, wpisuje go …
Last reply by Master, -
- 3 followers
- 6 replies
- 3.8k views
Cześć, mam problem z otwieraniem linków YouTube na Mi11 ( MIUI 14.0.8 ) z aplikacji np. gmail, messenger. Cokolwiek bym nie zrobił otwierają się w domyślnej przeglądarce ( Brave, Chrome ) zamiast w YouTube Vanced. Wchodziłem do ustawień Domyślne aplikacje > Otwieranie linków. Sprawdzałem wszystkie konfiguracje: Otwieraj linki w aplikacjach ON / OFF Ustawienia aplikacji błyskawicznych > Uaktualnij linki internetowe ON / OFF Zainstalowane aplikacje > YouTube Vanced > Otworz obsługiwane linki > otwieraj sprawdziłem też OBSŁUGIWANE LINKI youtu.be, youtube.com, m.youtube.com, www.youtube.com W Brave wybierałem aby otwierać…
Last reply by ijunak, -
- 2 replies
- 269 views
Witam, Czy ktoś spotkał się z problemem lagów w grach online? Mianowicie jestem na wyjeździe, odpaliłem lapka i chciałem pograć w Path of Exile, niestety, opóźnienie przy poruszaniu się na mapce skacze lub całkowicie gubi połączenie. Dlaczegoo podejrzewam winę softu? Sprawdziłem na innym telefonie w tej samej sieci na 5G i LTE - brak problemów po kablu i wifi. W innej sieci również brak problemów. Tylko na Mi11 Ultra gubi połączenie w grze a w tle pingując jakiś randomowy adres jest 100% stabilnie. Jak to możliwe, żeby ten chińczyk zakłócał tylko połączenie w tej grze....
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 reply
- 270 views
Zainstalowałem moduł do magiska, wszystko działało ok, rano wstaję telefon sie uruchomił ponownie i już nie bylo przełączników. Po rozwinięciu paska mam tylko przycisk wifi calling i edycja przyciskow po wejściu w którą restartuje sie launcher. Zrobiłem update do 14.0.10.0 i dalej ten sam efekt.
Last reply by Olsen, -
- 1 reply
- 214 views
Witam, w dniu dzisiejszym telefon stracił zasięg , i co jakiś czas łapał, był problem z wysyłaniem sms-ów . Odebrałam jeden telefon w aplikacji messenger, i postanowiłam wyłączyć i włączyć telefon. Od chwili włączenie ładuje się logo MI i 3 kropki i nic więcej (ciagle) proba fastboot nic nie robi bo ciagle tylko siw wyswietla napis i nic nie rusza, czy uda sie bez usuwania danych, zdjęć itd ???
Last reply by Master, -
- 12 replies
- 870 views
Bezmyślnie zaktualizowałem pobraną z internetu aktualizację UI PLUGIN. Ekran od razu zrobił się czarny, jedynie mogę wejść do trybu recovery oraz do zainstalowanego TWRP. Szukałem poradników na internecie gdzie mogę znaleźć lokalizację .apk z Ui plugin ale się poddałem. Może mi ktoś pomóc? Wiem, że mogę naprawić łatwo problem wgrywając na nowo system, ale to odpada... czy usunięcie folderu data/data/miui.systemmiui.plugin pomoże???
Last reply by Netoper, -
Jakoś na początku sierpnia br. kupiłem Xiaomi 11 Ultra z odblokowanym bootloaderem. Wszystko pięknie działało przez pierwsze godziny od pierwszego uruchomienia lecz zastanawiałem się czemu telefon jest odblokowany. Pierwsze co zrobiłem to podpiołem się pod kompa i bez zastanowienia zablokowałem z powrotem bootloader... Dosłownie w tej samej sekundzie zorientowałem się, że zrobiłem bardzo poważny błąd. Na szczęście znalazłem na internecie usługę odceglania i wgrywania xiaomi.eu. Nowy telefon, z którego korzystałem przez dosłownie 4h, musiał zostać odesłany i dopiero po 5 tygodniach wrócił do mnie, lecz przy procesie konfiguracji systemu napotkałem problem z dodaniem odcisk…
Last reply by Krzysztof Kinel, -
- 1 follower
- 8 replies
- 298 views
Po najnowszej aktualizacji miui 14 rebuild nie działa aplikacja aktualizacje uruchamiana w ustawieniach, przycisk "o telefonie". Pojawia się informacja że aplikacja przestała działać, możesz przesłać dane o problemie. Wysłałem ale brak odpowiedzi.
Last reply by Robert67, -
- 1 follower
- 12 replies
- 1.3k views
Cześć ! Myślę nad wymianą baterii w moim Mi 11. Serwis polecany na stronie Miuipolska/ Forum jest w moim mieście. Wiadomo że telefon to obecnie hm...wszystko. Bankowość, kontakty, notatki, zdjęcia. Czy taka wymiana jest stosunkowo bezpieczna ? Rozumiem że serwis nie musi robić powrotu do ustawień fabrycznych tylko po prostu wymienia fizycznie baterie bez ingerencji w system i firmware ? Telefon jest zabezpieczony PINem i "palcem". Rozumiem że całość danych jest bezpieczna ?
Last reply by Master, -
- 12 replies
- 1.1k views
Mi 11 przestały dziś żonie działać płatności zbliżeniowe. Zapłaciła w jednym sklepie, później chcąc zapłacić za zakupy otrzymała komunikat: Twój telefon nie spełnia standardów bezpieczeństwa do płatności zbliżeniowych. Oprogramowanie najnowsze: V14.0.10.0.TKBCNXM Bardzo proszę o pomoc co może być nie tak?
Last reply by abc00,