Problemy techniczne
138 topics in this forum
-
- 0 replies
- 30 views
Witam, w dniu dzisiejszym telefon stracił zasięg , i co jakiś czas łapał, był problem z wysyłaniem sms-ów . Odebrałam jeden telefon w aplikacji messenger, i postanowiłam wyłączyć i włączyć telefon. Od chwili włączenie ładuje się logo MI i 3 kropki i nic więcej (ciagle) proba fastboot nic nie robi bo ciagle tylko siw wyswietla napis i nic nie rusza, czy uda sie bez usuwania danych, zdjęć itd ???
Last reply by Monika Bieniuk, -
- 12 replies
- 188 views
Bezmyślnie zaktualizowałem pobraną z internetu aktualizację UI PLUGIN. Ekran od razu zrobił się czarny, jedynie mogę wejść do trybu recovery oraz do zainstalowanego TWRP. Szukałem poradników na internecie gdzie mogę znaleźć lokalizację .apk z Ui plugin ale się poddałem. Może mi ktoś pomóc? Wiem, że mogę naprawić łatwo problem wgrywając na nowo system, ale to odpada... czy usunięcie folderu data/data/miui.systemmiui.plugin pomoże???
Last reply by Netoper, -
Jakoś na początku sierpnia br. kupiłem Xiaomi 11 Ultra z odblokowanym bootloaderem. Wszystko pięknie działało przez pierwsze godziny od pierwszego uruchomienia lecz zastanawiałem się czemu telefon jest odblokowany. Pierwsze co zrobiłem to podpiołem się pod kompa i bez zastanowienia zablokowałem z powrotem bootloader... Dosłownie w tej samej sekundzie zorientowałem się, że zrobiłem bardzo poważny błąd. Na szczęście znalazłem na internecie usługę odceglania i wgrywania xiaomi.eu. Nowy telefon, z którego korzystałem przez dosłownie 4h, musiał zostać odesłany i dopiero po 5 tygodniach wrócił do mnie, lecz przy procesie konfiguracji systemu napotkałem problem z dodaniem odcisk…
Last reply by Krzysztof Kinel, -
- 1 follower
- 8 replies
- 119 views
Po najnowszej aktualizacji miui 14 rebuild nie działa aplikacja aktualizacje uruchamiana w ustawieniach, przycisk "o telefonie". Pojawia się informacja że aplikacja przestała działać, możesz przesłać dane o problemie. Wysłałem ale brak odpowiedzi.
Last reply by Robert67, -
- 1 follower
- 12 replies
- 285 views
Cześć ! Myślę nad wymianą baterii w moim Mi 11. Serwis polecany na stronie Miuipolska/ Forum jest w moim mieście. Wiadomo że telefon to obecnie hm...wszystko. Bankowość, kontakty, notatki, zdjęcia. Czy taka wymiana jest stosunkowo bezpieczna ? Rozumiem że serwis nie musi robić powrotu do ustawień fabrycznych tylko po prostu wymienia fizycznie baterie bez ingerencji w system i firmware ? Telefon jest zabezpieczony PINem i "palcem". Rozumiem że całość danych jest bezpieczna ?
Last reply by Master, -
- 12 replies
- 325 views
Mi 11 przestały dziś żonie działać płatności zbliżeniowe. Zapłaciła w jednym sklepie, później chcąc zapłacić za zakupy otrzymała komunikat: Twój telefon nie spełnia standardów bezpieczeństwa do płatności zbliżeniowych. Oprogramowanie najnowsze: V14.0.10.0.TKBCNXM Bardzo proszę o pomoc co może być nie tak?
Last reply by abc00, -
- 1 follower
- 4 replies
- 167 views
Telefon mam od ponad pòł roku i do dzisiaj nie dostałem aktualizacji do miui 14, cały czas jest 13.0.8. Spròbowałem już chyba wszystkich regionòw, mam włączone wczesne aktualizacje i cały czas lipa. Nie chce odblokowywać bootloadera i nie wiem co z tym zrobić. Wysłałem opinie do xiaomi ale przez 3 miesiace nie potrafili mi nic odpowiedziec :/ ma ktoś jakiś pomysł co mogę z tym zrobić? Niewiem telefon może być jakoś zablokowany na aktualizacje? Robiłem nawet wipe data i bez efektu :/ Zbliża się HyperOS i boję się że oficjalnie go nie dostane :/
Last reply by stip, -
- 0 replies
- 108 views
Cześć, Mam pewien problem. Telefon zaczął niesamowicie się ciąć, czarny ekran przy uruchamianiu aplikacji systemowych itp przez co zdecydowałem się na factory reset. Jeżeli mylę nazewnictwo to zgodnie z poradnikami postawiłem system na nowo (wstępna konfiguracja itd) bez kasowania danych (zdjęcia/filmy/dokumenty/etc). System wstał, przeprowadziłem konfigurację i niestety telefon nie widzi plików natomiast jego pamięć jest zajęta. Po wpięciu do komputera pamięć również jest zajęta natomiast foldery są puste. Po uruchomieniu aparatu widnieje informacja "zamontuj wewnętrzną pamięć USB". Najważniejsze dla mnie jest odzyskanie plików ponieważ z telefonu…
Last reply by Konrad Wolny, -
- 1 follower
- 2 replies
- 113 views
Witam, od pewnego czasu męczę się z moim Mi11, zaczęło się od utraty dźwięku w telefonie, zdarzało się to czasami, teraz to już nagminne, wyłączanie i włączanie telefonu kilka razy nic nie daje, w dodatku resetują telefon mogę przez jakieś 4 minuty oglądać logo "Mi" po czym telefon się włączy i nie ma w ogóle dźwięku w telefonie, jeśli telefon włączy się od razu to dźwięki są, ale i tak na pewien czas, czasami 10 minut czasami pół dnia, doszły do tego notoryczne zawieszania i crashowania się aplikacji tak z niczego, resetowałem do ustawień fabrycznych, robiłem aktualizacje i nic to nie dało, według mnie to siedzi ciągle jakiś błąd w plikach i on krzaczy dlatego chciałbym …
Last reply by Osama, -
- 25 replies
- 11.8k views
Witam. Mam problem z aparatem. Odnoszę wrażenie że aparat nie łapie ostrości szczególnie na obiektach które znajdują się dalej i tak się zastanawiam czy u innych użytkowników Mi 11 jest tak samo czy może oddawać na gwarancję [emoji848] Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka
Last reply by Uri0550, -
- 2 followers
- 16 replies
- 853 views
Jak w temacie, na ładowarce bezprzewodowej xiaomi w samochodzie ładuje i przestaje, ładuje i przestaje. Kiedyś tak miałem jak się ładowarka zepsuła, ale tym razem nie działa też w domu na innej ładowarce. S9+ działa na obu. Wgrywałem na sucho 13.0.9 i teraz przywróciłem go do fabrycznych ustawień i nadal nic. Ale wynalazłem jakąś starą ładowarkę bez fast charge i ta działa. Już zgłupiałem. Dwie ładowarki na raz padły? Już raz tą xiaomi 20W wymieniałem, trochę droga zabawa jak co 10 miesięcy trzeba kupować nową za 200 zeta... Tylko fascynujące jest to, że S9+ działa na fast charge na wszystkim, wiadomo, że nie tak szybko jak Mi 11 ale jednak. I teraz …
Last reply by piqpoq, -
- 2 followers
- 9 replies
- 162 views
Windows 11 na kompie. Jestem na 13.0.12 w telefonie. wchodze w Fastboot w telefonie i odpalam z katalogu rozpakowanego z 14.0.11.00 plik windows_fastboot_update_rom.bat z kompa no i nie widzi device. Kabel oryginalny, poinstalowalem qualcomm driver, adb driver, zresetowalem windowsa i d*pa. Help
Last reply by Bar.Tek, -
- 1 follower
- 12 replies
- 449 views
Witam. Problem jak na foto. Niby ładowanie super szybkie z ładowarki 66W, kabel sprawny, wejście też, a telefon ładuje się max5W, a przy używaniu czasem nawet rozładowuje. Co jest nie tak?
Last reply by Master, -
- 3 followers
- 5 replies
- 683 views
Witam. Szybkie pytanko. Czy ktoś robił już może kalibrację czytnika linii papilarnych w MI 11 badź MI 11 Ultra przy użyciu np. kalibratora Optycznego Relife RL-071? Generalnie telefon jest po wymianie wyświetlacza (100% oryginalny) i muszę coś zadziałać z tematem bo czytnik linii po prostu nie "widzi" palca. W sensie świeci się to białe kółeczko gdy próbuję dodać blokadę odciskiem ale proces nie postępuje.
Last reply by tgrzebien, -
- 5 replies
- 165 views
Część wszystkim To mój pierwszy post , a wiadomo jak człowiek się pojawia na forum to zazwyczaj z problemem. Pewnie są już tematy w związku z takim problemem ale nie umiem znaleźć . Mam Xiaomi 11 Ultra , w czerwcu skończył 2lata i mam pewien problem , oczywiście rozumiem że bateria nie ma już pełnej pojemności ale opiszę wam moją wczorajszą przypadłość . Ładuje telefon do 100% przed spaniem (specjalnie do 100 żebym wiedział ile % mi zeszło przez noc) włączam sobie słuchawki Bluetooth i słucham sobie Tidal przez 2h bez włączonego ekranu , rano wstaje a tam poniżej 80%. Oczywiście wiadomo coś może zejść nawet przez noc , ale nie ukrywam że nawet w moic…
Last reply by Netoper, -
- 3 replies
- 178 views
Cześć wszystkim. Od dzisiejszego poranka mam problem z moim telefonem Mi11 - wersja Android - Xiaomi EU 14.0.9.0 [telefon kupiony na TradingShenzen, sam wgrywałem sobie xiaomi.eu]. Przez długi czas wszystko było dobrze, ale dzisiaj zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Wstałem rano, włączyłem Wifi i zacząłem normalnie korzystać z telefonu. Po chwili telefon się zawiesił w jednej z aplikacji, nie można było go używać, a po chwili sam się zrestartował. I od tego momentu świruje i dzieją się dziwne rzeczy. Jeżeli telefon włączy się normalnie, to mogę go używać, ale tylko przez jakiś czas. Odnoszę wrażenie, że jak się włączy normalnie i jak ma zablokowany ekran, albo ja…
Last reply by TheClairvoyant, -
- 1 follower
- 3 replies
- 213 views
Problem z ładowaniem bezprzewodowym kiedyś było bez problemu 50w a teraz wyciągnołem ładowarkę bezprzewodową a tu tylko 30w l. Może zmienili w sofcie? Tera mam na czysto wgrane xiaomi.eu 14.0.9.0. Na custom roomach działało 50w ale ostatnio używałem bezprzewodowo w październiku 2022r. Mi 11z pl dystrybucji
Last reply by Master, -
- 2 followers
- 5 replies
- 1.3k views
Cześć, mam problem z otwieraniem linków YouTube na Mi11 ( MIUI 14.0.8 ) z aplikacji np. gmail, messenger. Cokolwiek bym nie zrobił otwierają się w domyślnej przeglądarce ( Brave, Chrome ) zamiast w YouTube Vanced. Wchodziłem do ustawień Domyślne aplikacje > Otwieranie linków. Sprawdzałem wszystkie konfiguracje: Otwieraj linki w aplikacjach ON / OFF Ustawienia aplikacji błyskawicznych > Uaktualnij linki internetowe ON / OFF Zainstalowane aplikacje > YouTube Vanced > Otworz obsługiwane linki > otwieraj sprawdziłem też OBSŁUGIWANE LINKI youtu.be, youtube.com, m.youtube.com, www.youtube.com W Brave wybierałem aby otwierać…
Last reply by michalpl7, -
- 1 follower
- 16 replies
- 783 views
Od dłuższego (bliżej nieokreślonego) czasu mam dosyć spory, mega irytujący problem. Mianowicie chodzi o nagrywanie filmów. 75% filmów zacina i klatkuje tak okropnie, że filmów nie da się oglądać. Próbowałem oprogramowania global, EU, wczoraj zainstalowałem drugą betę miui 14 Xiaomi eu (było znacznie lepiej na starszej wersji aplikacji kamera, jednak sporadycznie pojawiało się klatkowanie), dziś zainstalowałem znów najnowszą czerwcową betę. Próbowałem czyścić dane aplikacji, dane podręczne, nie pomaga nic. Co ciekawe, nagrywanie na gcam nie zacina ani trochę, jest mega płynne tak jak powinno być, jednak stabilizacja obrazu jest dużo gorsza. Czy ktoś ma taki problem? Może k…
Last reply by Master, -
- 1 reply
- 520 views
Cześć, Mam telefon xiaomi redmi note 11 i zaktualizowany MUIW13.0.6, niestety po ostatniej aktualizacji nie ma dzwięku w momencie gdy dostaję sms lub ktoś do mnie dzwoni. Mam wybrane odpowiednie dzwonki oraz wystarczająco podgłoszone, w aplikacji powiadomienia mam włączone "zezwól na odtwarzanie dzwięku" niestety to w niczym nie pomaga. Jedynie mam wibrację a dzwonków już nie słychać proszę o pomoc :)
Last reply by Master, -
- 1 follower
- 3 replies
- 2.6k views
Witam, po aktualizacji mojego MI11 do wersji rozwojowej MIUI 12 (wersja 21.12.8) pojawił się problem z pobieraniem załączników z wiadomości w aplikacji Gmaila. Aplikacja ma nadane wszystkie uprawnienia, mimo to po kliknięciu na załącznik pojawia się komunikat "Nie udało się pobrać załącznika. Spróbuj jeszcze raz". Ma może ktoś jakieś pojęcie jak rozwiązać ten problem ? Dodam, że problem nie występuje na innych klientach pocztowych, tylko na tej konkretnej aplikacji. Z góry dzięki za pomoc.
Last reply by Bar.Tek, -
- 1 follower
- 1 reply
- 251 views
Podczas próby fleszowania uszkodzeniu uległ fastboot. W tej chwili telefon jest wykrywany tylko w tym trybie. Czy przy pomocy kabla EDL i miflash da się rozwiązać problem? podobno konieczne jest jeszcze konto serwisowe...
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 0 replies
- 164 views
Witam. Mam problem z przeniesiem danych z Huawei p30 pro do mi 11 ultra. Używałem każdego programu i jak dotąd poległem. Program mi mover łączy i widzi telefony ale przy wyborze opcji do przeniesienia wyskakuje informacja że hotspot niema dostepu do internetu. Może ktoś miał podobny problemy.
Last reply by veepowerr, -
- 3 followers
- 3 replies
- 826 views
Nie łączy po kablu z android auto. Po prostu nie widzi telefonu. Same ładowani . Kabel dobry , sprawdzany na Poco x3 też z 13 miui. Ktoś coś wie na ten temat?
Last reply by cbbj, -
- 2 followers
- 3 replies
- 348 views
Cześć, Mam Mi11 Pro z odblokowanym bootloadrem i zainstalowanym Miui.eu. Chciiałbym wyczyścić telefon przed sprzedażą; dane i ustawienia systemowe, tak aby zachować obecny rom. Tak jak w stockowym androidowym resetowaniu telefonu. Co powienienem zaznaczyć w Wipe w TRWP? Zgodnie z tutorialami z YT próbowałem "Format Data" jednak w konsoli pojawiły się błędy i po reboocie żadne dane nie zostały usunięte, telefon włączył się jak zawsze. Dalsze wątki do których się dokopałem sukeruja przeciągnąć Factory reset lub zrobić wipe danych w "Advanced Wipe". Jednak nie chciałbym nic uceglić na samym końcu przed pozbyciem się tego telefonu
Last reply by Bar.Tek,