Mikor Posted April 15, 2024 Posted April 15, 2024 Witam Posiadam Xiaomi Mi 11 Ultra i od dawna mój telefon się nie aktualizuje. Myślałem że firma o nim zapomniała, ale dzisiaj aktualizowałem telefon Mamy POCO X3 do wersji 14 Więc flagowiec z tego samego roku premiery, też powinien mieć co najmniej taką samą aktualizację i z tego co widzę na forum, posiadacze Mi11 mają UI 14. Możecie mi doradzić, co zrobić aby telefon podjął aktualizację bez modyfikacji? Telefon kupiony w polskim RTV Euro AGD nie modyfikowany
Master Posted April 15, 2024 Posted April 15, 2024 zacznij od zmiany regionu na inny - najlepiej chyba Szwajcarię ... ewentualnie też inne w razie czego - na którymś coś powinno wskoczyć ... 1
Mikor Posted April 15, 2024 Author Posted April 15, 2024 Dziękuję bardzo. Zmieniłem na Szwajcarię, wymusiłem szukanie aktualizacji i od razu pojawiła się wersja 13. Teraz ładuję baterię w telefonie i zaraz będę aktualizował. Jeszcze raz dzięki. Mam nadzieję że błędy w telefonie jakie, mam zostaną usunięte.
Master Posted April 15, 2024 Posted April 15, 2024 (edited) 23 minuty temu, Mikor napisał(a): Dziękuję bardzo. Zmieniłem na Szwajcarię, wymusiłem szukanie aktualizacji i od razu pojawiła się wersja 13. Teraz ładuję baterię w telefonie i zaraz będę aktualizował. Jeszcze raz dzięki. Mam nadzieję że błędy w telefonie jakie, mam zostaną usunięte. zawsze możesz jeszcze rozważyć przejście z globala na Xiaomi eu ... sam korzystałem z mi 11 i cały czas na Xiaomi eu ... aż pod koniec zeszłego roku zrobiłem przesiadkę na 14 pro i teraz dalej na Xiaomi eu 🙃 najnowsza wersja dla tego modelu jest z końca grudnia https://miuipolska.pl/pobierz-miui-stabilne/mi-11-ultra-mi-11-pro-stabilna/ no i na 11ki ma być też za jakiś czas (myślę że gdzieś w połowie roku) hyperos więc potem można łatwo i bezproblemowo przeskoczyć na ten najnowszy ... Edited April 15, 2024 by Master 1
Mikor Posted April 15, 2024 Author Posted April 15, 2024 Dziękuję za propozycję, lecz jak na razie priorytetem jest działający telefon Przydałoby się nagrywanie rozmów którą bym zyskał, ale to musi poczekać.
Master Posted April 15, 2024 Posted April 15, 2024 8 minut temu, Mikor napisał(a): Dziękuję za propozycję, lecz jak na razie priorytetem jest działający telefon Przydałoby się nagrywanie rozmów którą bym zyskał, ale to musi poczekać. no na globalu to tylko przez alternatywne apki albo postawić system na inne regiony gdzie ta opcja jest aktywna np. Indonezja lub Tajwan ... masz telefon z globalnej dystrybucji więc spokojnie możesz po wrzuceniu takiego romu zrobić locka ... no albo rozważ docelowo przesiadkę na Xiaomi eu 🙃 w razie pytań odzywaj się tu na forum to na pewno ktoś pomoże ogarnąć temat - oczywiście jak sam nie poradzisz i utkniesz gdzieś w tutorialach 🙃 1
Kacper Skrzypek Posted April 15, 2024 Posted April 15, 2024 58 minut temu, Master napisał(a): no i na 11ki ma być też za jakiś czas (myślę że gdzieś w połowie roku) hyperos więc potem można łatwo i bezproblemowo przeskoczyć na ten najnowszy ... Dzisiaj puścili, więc kwestia godzin/dni. 1
Master Posted April 15, 2024 Posted April 15, 2024 40 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Dzisiaj puścili, więc kwestia godzin/dni. dzięki za info ... dobrze wiedzieć ... tam już na jakąś 11tke był chyba ale tylko na jedną z wersji - akurat obiecałem znajomemu że dam znać jak już będzie ...
Recommended Posts