Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć, mam problem z otwieraniem linków YouTube na Mi11 ( MIUI 14.0.8 ) z aplikacji np. gmail, messenger. Cokolwiek bym nie zrobił otwierają się w domyślnej przeglądarce ( Brave, Chrome ) zamiast w YouTube Vanced.

Wchodziłem do ustawień Domyślne aplikacje > Otwieranie linków.

Sprawdzałem wszystkie konfiguracje:

• Otwieraj linki w aplikacjach ON / OFF
  • Ustawienia aplikacji błyskawicznych > Uaktualnij linki internetowe ON / OFF
  • Zainstalowane aplikacje > YouTube Vanced > Otworz obsługiwane linki  > otwieraj    sprawdziłem też OBSŁUGIWANE LINKI youtu.be, youtube.com, m.youtube.com, www.youtube.com

W Brave wybierałem aby otwierać wideo w i poza aplikacją.

Niezależnie co wybieram otwiera mi linki Brave albo Chrome ( ta która jest domyślna ).

Czy da się z tym coś zrobić?

Dzięki!

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted
W dniu 20.02.2023 o 16:46, Bar.Tek napisał(a):

Stary problem i chyba nie ma na razie rozwiązania 

Liczę, że może następna aktualizacja o ile w ogóle będzie coś pomoże. Odblokowanie twarzą też zrąbali i musiałem wyłączyć, bo nie mam żadnych powiadomień albo strasznie opóźnione jak jest włączona ehhhh.

• 1 month later...
Posted

No niestety najnowszy update 14.0.9.0 nic nie poprawił w tej kwestii. Resetowałem w aplikacjach domyślne otwieranie linków w Messenger i Vanced, zmieniałem zachowanie na Otwieraj/Pytaj, wyłączałem nawet przeglądarki z poziomu ADB tak aby już mu się ostał tylko Vanced i nic, jak to zrobiłem to był brak reakcji na kliknięcie linku youtube w Messenger. To jest jakaś paranoja tak jakby Messenger nie widział tej aplikacji w kontekście otwierania linków youtube. Mam też 2 telefony OnePlus i tam działa mi to bezproblemowo.

• 2 months later...
Posted

Update 14.0.10.0 także tego nie naprawił natomiast jest inne rozwiązanie, może się komuś przyda u mnie pomogło:

1. Pobieramy Hidden settings for Miui App ze sklepu Play
2. W aplikacji wybieramy Menu Zarządzania Aplikacjami
3. Znajdujemy YouTube ReVanced
4. Wybieramy opcję Otwieraj domyślne
5. Zaznaczamy wszystkie linki YT ( będą 4 )
6. Zapisz <- tego nie znalazłem a i tak działa.

Pamietaj o wyłączeniu domyślnej aplikacji YouTube.

• Like 2
  • 5 months later...
Posted

Cześć,
wszystkie powiadomienia, którym przyznałem uprawnienia wyświetlają treść wiadomości tylko MS Outlook informuje, że jest nowa wiadomość jednak by przeczytać trzeba wejść w wiadomość (MI 11 Lite 5G V14.0.12.0.TKICNXM).

Widziałem, że miałeś ten sam/podobny: "Problem występuje takze z Microsoft Outlook jak w niego wejdę to dopiero ładuje wiadomości."

Udało Ci się rozwiązać ten problem z Outlookiem?
pzdr IJ