Problemy techniczne
192 tematów w tym forum
-
- 0 odpowiedzi
- 421 wyświetleń
Czy jest możliwość włączenia takiej opcji, żeby wyciszało na kilka sekund muzykę ze Spotify przy powiadomieniach np. z Messengera przy nowej wiadomości? Xiaomi Redmi Note 8T. MIUI 11.0.11
Ostatnia odpowiedź: infamis, 3 Września 2020 -
-
- 16 odpowiedzi
- 9,6 tys. wyświetleń
Witam. Mam problem od samego początku z telefonem xiaomi mi 9T. Mianowicie chodzi mi o nagrywanie filmów, przy rozdzielczości 4k zawsze na początku się wcinają przez około 4s. Wtedy muszę zakończyć nagrywanie i uruchomić ponownie wtedy problem zniknie do następnego uruchomiania aplikacji aparat. Jest to bardzo irytujące tym bardziej, że najczęściej używam w telefonie aparat do nagrywania pociechy a te pierwsze sekundy bywają najważniejsze.
Ostatnia odpowiedź: symforian, 26 Sierpnia 2020 -
- 2 obserwujących
- 26 odpowiedzi
- 13,6 tys. wyświetleń
Witam, czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć dlaczego miui 12 na Xiaomi k20 (t9), nie posiada jako jedyny rom super tapet?? Jeżeli ktoś myśli, że można zmienić na davinci region...to się myli, na globalu jest ta opcja zablokowana, nawet w warstwie programistycznej. Na 9t pro już jest super wallpaper , co najlepsze, na redmi note 4 starym złomie da się zainstalować miui 12 i jest ta opcja i wszystko działa. Już nie wiem, czy to znów blokują polaków, tak jak z tematami przez jakiś czas? Czy xiaomi już wie, że tego tam nie będzie
Ostatnia odpowiedź: czolo7, 17 Sierpnia 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 494 wyświetleń
Witam, pomimo włączonego trybu "Nie przeszkadzać" i tak mam sygnał przychodzącej wiadomości czy to sms czy whatsapp, jak to zmienić ? (mam ustawiony inny dzwonek niż standardowy jeśli to ma jakieś znaczenie)
Ostatnia odpowiedź: heban, 15 Sierpnia 2020 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
Witam Kupiłem nowe słuchawki JBL Reflect Mini 2 i nie mogę ich sparować z moim telefonem. Bluetooth po prostu nie widzi słuchawek. Próbowałem już różnych rozwiązań takich jak czyszczenie danych, resetowanie bluetooth, resetowanie telefonu czy instalowanie najnowszej wersji oprogramowania (MIUI Global 12.0.2). Miałem nawet zainstalowane dodatkowe aplikacje, które miały pomóc w wyszukiwaniu urządzeń ale też nie pomogło. Cały dzień szukam rozwiązania ale nic nie pomaga. Jakieś pomysły? Dodam jeszcze, że próbowałem połączyć te słuchawki z dwoma innymi telefonami xiaomi redmi note 5 oraz jakimś starym lg. Note również nie widzi tych słuchawek a lg nie ma żadnych problemów…
Ostatnia odpowiedź: [email protected], 12 Sierpnia 2020 -
- 3 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Cześć. Mam dość poważny problem. Mianowicie robiłem kopie zapasową na moim xiaomi. wchodziłem w ustawienia/o telefonie/kopia zapasowa/urzadzenie mobilne/utworz kopie zapasowa (Zdjęcie). Po przywróceniu ustawień fabrycznych i zalogowanie się na platformy takie same jak przed przywróceniem ustawień fabrycznych wszedłem "przywróć " (zdjęcie) I nie pojawiły mi się żadne kopie zapasowe. Miałem tam ważne kontakty notatki itd, moze sie gdzies zapisało na telefonie. skopiowałem całą zawartość telefonu na komputer. Co teraz mogę zrobić ? Gdzie szukać tej kopii co zrobiłem ? Bardzo proszę o pomoc
Ostatnia odpowiedź: [email protected], 6 Sierpnia 2020 -
- 3 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Witam, chciałbym się zapytać czy toś ma problem po aktualizacji do MIUI Global 12.0.2.0 (QFJEUXM) z nagrywaniem filmów w 4K ? U mnie wygląda to tak, że po naciśnięciu przycisku nagrywania słychać tylko "kliknięcie" i nie nagrywa w trybie 4K. Jak zmienię na 1080P 60FPS, 1080P 30FPS czy 720P 30FPS to jest OK tryb Slow-Motion też działa prawidłowo. Wyczyszczenie pamięci aplikacji "Aparat" nie pomaga, zmiana ustawień(kodeków) też nic nie daje - jedynym rozwiązaniem jest restart telefonu. Po restarcie telefonu mogę nagrać kilka filmów w 4K po czym znowu jest to samo - aparat nie pozwala nagrać kolejnych filmów w 4K.
Ostatnia odpowiedź: marciniozo, 6 Sierpnia 2020 -
- 5 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Witam. Niedawno kupiłem MI 9T, który miał chiński ROM, ale ktoś zmienił wersję na GLOBAL. W ustawieniach mam region jako Chiny i nie da się tego zmienić. Telefon oczywiście od momentu zakupu ma odblokowany bootloader no i tu się zaczynają problemy, ponieważ nie wiedziałem, że samo odblokowanie naruszy mi safetynet i wiele aplikacji przestanie działać. Telefon nie jest zrootowany, ani w jakikolwiek inny sposób modyfikowany, a CTS profile mam na false. Czy tak powinno być? Nie działa mi między innymi Google Pay, Netflix czy apka McDonald's, a w ustawieniach sklepu play jest napisane, że urządzenie nie jest certyfikowane. Oczywiście zablokowanie bootloadera…
Ostatnia odpowiedź: nvqe, 3 Sierpnia 2020 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Witam! Mam problem i potrzebuje pomocy Chciałem was spytać jak w Xiaomi mi 9 t wykonać pełną kopie zawartości telefonu Bardzo dziękuje za odpowiedź
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 1 Sierpnia 2020 -
- 1 obserwujący
- 6 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam ma ktoś problem z czujnikiem zbliżeniiwym, że po odsunięciu od ucha nie wybudza ekranu i nie ma jak zakończyć połączenia, chyba że rozmówca sam zakończy rozmowę. Czytałem ale ogólnie jest mało informacji na ten temat, przyczyna może leżeć po stronie szkła hartowanego. Jest to bardzo irytujące że trzeba nacisnąć dwa razy przycisk power żeby wybudzić ekran.
Ostatnia odpowiedź: Bikier, 30 Lipca 2020 -
- 5 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
Cześć, Mam problem a mianowicie w SMSach w wątku z jednym kontaktem, nie mogę przesuwając palcem dostać się do wiadomości z przed x czasu. Wygląda to na jakiś limit wiadomości w danym wątku. Wie ktoś jak to odblokować żeby wszystkie wiadomości z jedną osobą można było śmiało przeglądać w jednym wątku? pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: mrosi, 29 Lipca 2020 -
- 4 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
Witam, po aktualizacji najprawdopodobniej do miui 12 występuje problem ciągle widocznej ikony lokalizacji. Nawet jeśli wyłączę ją na pasku ona nadal jest widoczna. Da się coś z tym zrobić oprócz factory reset? jak zresetuje telefon to ikona znika ale zaraz znowu się pojawia:
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 26 Lipca 2020 -
- 1 obserwujący
- 13 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
Witam, jestem tu pierwszy raz, mam taki problem, że nie mogę pobrać żadnych aktualizacji i pojawia mi się taki komunikat jak na zdjęciu, co jest nie tak?
Ostatnia odpowiedź: mrosi, 23 Lipca 2020 -
- 7 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
Mam kilka aplikacji dla których chce wyłączyć optymalizację baterii. I wszystko jest ok ale do czasu, gdy zrestartuję telefon. Po ponownym uruchomieniu aplikacje znów są optymalizowane. Zauważyliście coś takiego u siebie? Jak temu zaradzić? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: wade, 19 Lipca 2020 -
Mi9t nagle spowolnił
przez Maxvell- 1 obserwujący
- 25 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
Ostatnio mam tak że co jakiś czas telefon działa tak jakby miał poniżej 30fps takie odczucie lagow i spowolnienia nie wiem jak to naprawić liczę na jakieś skuteczne propozycję od was, dzięki wielkie
Ostatnia odpowiedź: matt_berninger, 11 Lipca 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 490 wyświetleń
Cześć. Mam taki problem, że jak otwieram na Romie Xiaomi.eu snapy od ludzi którzy mają starsze telefony, czytajcie aspekt 16:9, chociaż do tego też nie ma reguły, to są one niekompletne, "mrugają" i ucinają się. Zdjęcie poglądowe niżej. Ktoś jeszcze się z tym spotkał lub wie jak to rozwiązać?
Ostatnia odpowiedź: Mazurak7, 10 Lipca 2020 -
- 3 odpowiedzi
- 873 wyświetleń
Cześć Mam wersję MIUI 11 i chciałbym fabryczną aplikacje sms i telefon zastąpić innymi. Nie chodzi jednak o to gdzie sie ustawia aby nowe aplikacje były jako domyśle ale jak zastąpić te fabryczne na ekranie głównym na nowe. W dolnym pasku jest ikona telefonu, sms, kontaktów, chrome, aparatu. W poprzednim telefonie LG mogłem te ikony/apki z fabrycznych zastapić aplikacjami zewnętrznymi tak, że po kliknięciu na ikone sms czy telefon, byłem przenoszony do zainstalowanej, a nie do fabrycznej. Czy tu jest taka możliwość?
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 1 Lipca 2020 -
- 2 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
Witam. Od aktualizacji do MIUI 11 i Androida 10 mam problem ponieważ w ogóle nie wyświetla mi się ikonka nieodebranego połączenia tak jak miało to wcześniej miejsce. Dopiero gdy manualnie wejdę w aplikację Telefon widać, że ktoś dzwonił. Ma ktoś taki problem i dał radę go rozwiązać na Mi 9T i mógłby mi pomóc? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: adamo64, 21 Czerwca 2020 -
- 2 odpowiedzi
- 927 wyświetleń
Witam, ostatnio zamieniłem Mi9 na nowy egzemplarz Mi9T ze sklepu x-com. Na Mi9 wszystko wrzuciłem do chmury (kopia zapasowa) Xiaomi i później odtworzyłem całość na nowym telefonie, aby nie męczyć się z robieniem wszystkiego od nowa. Teraz jak odpalam aplikacje Viber i gdy otrzymam w wiadomości zdjęcie, a chcę je kliknąć i wyświetlić to pokazuje się czarny ekran i praktycznie nic nie można zrobić tylko wyrzucić apkę z ramu. Po takiej sytuacji próba włączenia np. pokemon go kończy się niepowodzeniem ponieważ aplikacja zatrzymuje się w połowie ładowania danych przy włączeniu i jedyne co pomaga to wyrzucenie z ramu. Pytanie brzmi czy to coś z systemem czy wadliwy egzemplarz? …
Ostatnia odpowiedź: cocoz, 16 Czerwca 2020 -
- 2 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Spróbuję dokładnie opisać problem, zaznaczam, że kilka razy miałem różne telefony Xiaomi, zawsze instalowałem rom z miuipolska i nigdy nie było takiego problemu. Niecały tydzień temu kupiłem MI 9T z oficjalnej dystrybucji. Pierwsze co zrobiłem to zainstalowałem miuipolska wg. poradnika na stronie. Wszystko wgrało się należycie. Po pobraniu ostatniej aktualizacji a zarazem instalacji pierwszej aktualizacji na nowy telefon - pobrała się elegancko - następuje instalacja romu. Telefon się restartuje ale nie przechodzi to TWRP tylko do fastboot i nic. Myślałem może, że proces instalacji wygląda teraz jakoś inaczej niż do tej pory więc czekam ale nic się nie dzie…
Ostatnia odpowiedź: karolusk, 6 Czerwca 2020 -
- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
Cześć To mój pierwszy kontakt z Xiaomi i MIUI. Posiadam wersję 11 MIUI i zastanawiam się czy jest mozliwośc zmiany koloru przycisków nawigacyjnych (menu, cofnij, ekran główny). Mam tapetę, na której przyciski w kolorze szarym są słabo widoczne. Chciałbym zmienić ich kolor jesli to możliwe ale nie potrafię znaleźć takiej opcji.
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 5 Czerwca 2020 -
- 2 odpowiedzi
- 953 wyświetleń
Witam mam telefon mi9t od tygodnia i mam wrazenie ze kamerka krzywo sie chowa. Jezeli porownywuje z telefonem mi9t mojej dziewczyny to widze roznice i tak samo na kartce jak zrobie. Znajomi jak sie pytam nie widzą różnicy i mówią że prosto. Co myślicie? Nie wiem czy to reklamowac czy co z tym robic. Telefon mam tydzien, nie upadł nic sie z nim nie stało.
Ostatnia odpowiedź: Alucard, 5 Czerwca 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 519 wyświetleń
Od pewnego czasu zauważyłem ,że nie działa mi autoobracanie ekranu. Zarówno w tym jak i na innych odtwarzaczach oraz w grach. Nic nie pomaga tylko reset telefonu. Nie wiem co się mogło stać. Włączenie i wyłączenie blokady obracania nic nie pomaga
Ostatnia odpowiedź: Rozkoch, 2 Czerwca 2020 -
- 1 odpowiedź
- 942 wyświetleń
Cześć, mam wielki problem, może opiszę w punktach tą akcję: 1. Telefon Mi 9t 6/64, zakupiony 09.2019 na allegro, jako "wersja europejska (global version)", podany kod producenta MZB7724EU. Nic nie było w nim zmieniane typu ROM itp 2. Zainstalowane były na bieżąco aktualizacje, czyli Miui 11, Android 10 3. Przez cały okres działał w zasadzie bez zarzutu. 4. W dniu wczorajszym, przy baterii ok 10%, postanowiłem go naładować przez ładowarkę. Po podłączeniu zero reakcji, info itp., że telefon się ładuje, sprawdziłem 2 kable, 2 ładowarki i inny telefon. Ładowarki i kable sprawne. Postanowiłem uruchomić go ponownie i tu lipa - parę samoczynnych restartów zanim się u…
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 29 Maja 2020 -
- 3 odpowiedzi
- 726 wyświetleń
Mam kłopot w wykryciem mi box'a przez aplikację Pilot Mi. Po włączeniu aplikacji od razu włącza się szukanie tv lub box. I po kilku nawet minutach nie znajduje. Rom mam Miuipolska MIUI 11.0.8. Czy coś powinienem dodatkowo zrobić, by pilot w końcu znalazł boxa i bym mógł nim sterować?
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 27 Maja 2020