cocoz Posted June 16, 2020 Share Posted June 16, 2020 Witam, ostatnio zamieniłem Mi9 na nowy egzemplarz Mi9T ze sklepu x-com. Na Mi9 wszystko wrzuciłem do chmury (kopia zapasowa) Xiaomi i później odtworzyłem całość na nowym telefonie, aby nie męczyć się z robieniem wszystkiego od nowa. Teraz jak odpalam aplikacje Viber i gdy otrzymam w wiadomości zdjęcie, a chcę je kliknąć i wyświetlić to pokazuje się czarny ekran i praktycznie nic nie można zrobić tylko wyrzucić apkę z ramu. Po takiej sytuacji próba włączenia np. pokemon go kończy się niepowodzeniem ponieważ aplikacja zatrzymuje się w połowie ładowania danych przy włączeniu i jedyne co pomaga to wyrzucenie z ramu. Pytanie brzmi czy to coś z systemem czy wadliwy egzemplarz? Pytam przed kasowaniem do ustawień fabrycznych bo instalowanie wszystkiego na nowo to droga przez mękę. System to MIUI Global 11.0.5. Pobierałem nowy pakiet aktualizacji i nic nie pomogło niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 16, 2020 Share Posted June 16, 2020 Odinstaluj PoGO, zainstaluj wersję ze sklepu i zobacz czy działa. Powtórz z kilkoma innymi. Wydaje mi się że zadziałają. Kopię są przywracane, ale nie działają prawidłowo. Prawdopodobnie. Niestety. Niektóre aplikacje mogą działać a inne ci się wysypią. Albo reinstaluj te zacinające się albo zrób wipe i nie przywracaj. Kopię są dobre ale do zdjęć, SMS czy jakichś ustawień - i to głównie aplikacji systemowych. Aplikacje zewnętrzne niestety w większości się pewnie wysypią. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted June 16, 2020 Author Share Posted June 16, 2020 Chyba pozostanie mi zrobić wipe tak jak piszesz. Viber wyrzucilem i zainstalowałem wcześniej ze sklepu Play i niestety nie pomogło. Dzięki za szybką i konkretną odpowiedź, dam znać jak coś pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts