Problemy techniczne
70 topics in this forum
-
- 1 follower
- 1 reply
- 320 views
Dzień dobry, mam pytanie odnośnie świeżo zakupionego oczyszczacza. Po uruchomieniu i włączeniu nawiewu jak pochyłe się nad oczyszczaczem ewidentnie czuć jakiś taki sztuczny zapach, jest on dosyć specyficzny, nie bardzo intensywny ale wyraźnie wyczuwalny ktoś ma jakieś pomysły czym może być to spowodowane? Otworzyłem klapę filtra, powąchałem sam filtr i też właśnie wyczuwam ten zapach, stąd domyślam się, że może on pochodzić od właśnie tego filtra, kwestia tylko czy to normalne i minie z czasem, czy jest to jakaś wada. Proszę jak możecie pomóżcie ☺️
Last reply by biker, -
-
- 1 follower
- 13 replies
- 16.6k views
Witam Mam taki problem, że kupiłem sobie świeżo xiaomi mi air purifier 2s no i chce się z nim połączyć. Próbowałem zmieniać region na chiński no i nic. Próbowałem na wersji 5.5.6 no nic. Ciągle jest ten sam problem. Normalnie znajdzie urządzenie, ale jak ma się połączyć z siecią to wyskoczy błąd że zbyt długie oczekiwanie na połączenie Próbowałem na różnych telefonach, na udostępnionym internecie z telefonu ale problem w dalszym ciągu się nie rozwiązał.
Last reply by Jakub Horoszko, -
- 2 replies
- 1.2k views
Witam, urządzenie wyświetla tylko motor error. nie chce się włączyć. Oczyściłam filtr ale problem nie znika. Czy zostaje tylko gwarancja czy można go jeszcze próbować jakoś oczyścić?
Last reply by merd42, -
- 2 followers
- 2 replies
- 4k views
Hola amigos, Po 2 latach użytkowania fajczy się silnik - charakterystyczny swąd podczas pracy urządzenia. Gdzie można kupić nowy oryginalny silnik i czy naprawa we własnym zakresie jest łatwa i przyjemna? Tutoriale mile widziane.
Last reply by Mateusz Makarowski, -
- 1 follower
- 0 replies
- 398 views
Cześć, mam problem z oczyszczaczem xiaomi purifier 4. Na ekranie pojawił się błąd i nie można w żadnej sposób uruchomić urządzenia. Przesyłam zdjęcie do wglądu. Czy mógłby ktoś mi jakoś pomóc ? Wstępnie myślałem że silnik padł - kupiłem drugi podmieniłem ale dalej to samo. Był w serwisie na sprawdzeniu elektroniki i podobno wszytko jest dobrze - niestety dalej nie działa. Żeby było zabawniej po całym rozkręcaniu itp odnalazł się paragon i okazało się że jest jeszcze na gwarancji, tyle że po zerwaniu plomb raczej już nic z tego nie będzie, więc muszę to ogarnąć we własnym zakresie. Liczę na Waszą wiedzę i pomoc, z góry dziękuję za wszystkie sug…
Last reply by Diego91PL, -
- 2 followers
- 1 reply
- 178 views
Pacjent: Oczyszczacz powietrza XIAOMI Purifier 4 Lite Nie ma jeszcze dwóch lat, działa dobrze ale ostatnio wysypał się ekran. Wygląda to tak jak w załączniku. Da się z tym coś zrobić?
Last reply by Marrik, -
- 0 replies
- 3.3k views
Dzień dobry. To mój pierwszy post na forum także proszę o wyrozumiałość , szukałem odpowiedzi w internecie , ale nie mogłem znaleźć , więc przybywam do Was na forum. Kupiłem nowy oczyszczacz powietrza Xiaomi Air Purifier 3H , przy jego włączaniu pokazuje mi status zużycia filtra jest 100% , bo jest nowy.. aczkolwiek po sparowaniu z aplikacją wszystko jest OK , oprócz tego , że mam tylko zakładkę filtr i nie mogę nigdzie przejść dalej w tej zakładce itp , ani nie pokazuje pod Nią zużycia filtra jak to chyba powinno być w apce , gdzie może leżeć problem ? Jakby filtr jakimś cudem był nie oryginalny to by podawało komunikat , że to podróbka albo pokazywałoby 0% w a…
Last reply by Ysiek, -
- 1 reply
- 1.5k views
Dzień dobry, wczoraj zakupiony a dziś już nie wskazuje aktualnych danych tylko pasek na dole. Miał ktoś taki problem? Czy odświeżacz jest zepsuty czy w apce da się to jakoś ustawić?
Last reply by Piotrek Piotrek, -
- 1 follower
- 0 replies
- 373 views
Witam, czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego nie mogę wybrać urządzenia z listy do wyboru temperatury i wilgotności?
Last reply by Vanderbombel, -
- 0 replies
- 176 views
Tak jak w temacie. Po przełączeniu w tryb nocny wyświetlacz nie wygasza się. Trzeba go wyłączyć ręcznie. Czy to normalne, czy coś jest nie tak? Jakieś sugestie? Dodatkowo po włączeniu oczyszczacza po raz pierwszy miałem w mieszkaniu PM2,5 na poziomie 005, po czym spadło zaraz na 002 i utrzymuje się w tym przedziale. Mieszkam w Łodzi w rejonach Bałut. Czy to możliwe, że mam aż tak czyste powietrze, czy walnięty czujnik w nowym urządzeniu? Da radę to jakoś sprawdzić?
Last reply by Kamil Kurczewski, -
- 7 replies
- 3.8k views
Witam. zakupiłem oczyszczacz powietrza- Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro po uruchomieniu do okolo 6-7 h godzin dzialania bylo czyste zdrowe powietrze"takie czyste jak jest mroz na dworze,takie rzeskie" a potem od tego czasu zaczelo pachniec slodkim zapachem,gdy wyciagne filtr czuc wlasnie ten zapach z poczatku uzytkowania a jak wsadze znowu to wtedy znow jest slodki zapach-czy to jakis wadliwy filtr czy o co tutaj moze chodzic?kiedy zaczelem "obwachiwac" filtr dalo sie wyczuc ten zapach.W calej sieci jest malo informacji na tego typu rzeczy jedyne co znalazłem to dwie odp: 1. Dziwny słodki zapach powstaje w wyniku rozkładu formaldehydu m.in. do kwasu mr…
Last reply by Polo18, -
- 2 replies
- 455 views
Witam taki problem jak na zdjęciu. Oczyszczacz nowy raptem tydzień nagle wyskoczyła taka ikona na wyświetlaczu nie da się go uruchomić,ściągałem ta górną pokrywę zakładałem i nic. Ktoś może wie o co chodzi???
Last reply by Grzegorz Fortuna, -
- 2 replies
- 694 views
Witam, To mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość. Zakupiłem używany filtr - chyba jest to jeden z pierwszych modeli - Mi Air Purifier [oznaczenie AC-M1-CA] i chyba nie był on nigdy sprzedawany poza Chinami. Problem tradycyjnie z połączeniem z aplikacją, próbowałem zarówno na IOS jak i na Androidzie. Próbowałem już: - zmieniać region [zarówno w apce ze sklepu i tej modowanej przez vevs] - nowe konto Xiaomi - zmieniać DNSy w routerze - WPA w różnych wariantach - fake GPS location Ale zawsze ten sam rezultat. W apce z modem wyświetla mi coś takiego jak mam ustawienia DE/Niemcy [na dole na czerwono]: Po zmianie na Chiny n…
Last reply by Andel, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.5k views
Cześć, bardzo was proszę o pomoc. Bo zmianie routera na Wifi 6 nie byłem w stanie się połączyć z w/w urządzeniem, Xiaomi Vacuum łączy się normalnie. próbowałem resetów wifi w 3H, próbowałem wrócić do starego routera, zmieniać nazwy sieci, wyłączyłem 5ghz, ustawiłęm WPA2PSK, wyłączyłem adguarda, próbowałem na Chińskim regionie, tam nie widać ani Vacuum ani 3H próbowałem na starym telefonie próbowałem nawet apki zmodowanej od rosjan, dzieje się to samo.. Widzę na routerze, że oczyszczacz do wifi się podłącza, jednak aplikacja w telefonie tego nie ogarnia i nie dodaje go do listy urządzeń. Co tu robić? D…
Last reply by Andel, -
- 1 reply
- 910 views
Witam zakupiłem nowy filtr do mojego oczyszczacza Mi 3C. Postępuję zgodnie z instrukcją i naciskam przycisk zasilania przez 6 s i w aplikacji nadal mam 0 0 czyli filtr nie został zainstalowany. Może ktoś mi odpowie co robię źle będę bardzo wdzięczny
Last reply by dariusz bunkowski, -
- 0 replies
- 1.1k views
Cześć, Mam problem z automatyzacja w Xiaomi Air Purifier 4, po ustawieniu Smart scenes nie działają. Po przeinstalowaniu apki również żadna z scen nie działa. Tutaj przykładowa scena w której chciałem żeby odświeżacz o 22:30 wszedł w tryb sleep mode i pracował na nim do 8 rano. Może źle tworzę tą scenę lub czegoś nie ustawiłem?
Last reply by DominikCz, -
- 0 replies
- 320 views
Witam kupiłem ostatnio dwa oczyszczacze jeden to zwykła 2 a drugi to 2S i z tym drugim mam problem bo niespodziewalem sie ze 2s majacy soft azjatycki niemogę go polaczyc zmoim kontem na apce w regionie europejskim i chcialem dowiedziec sie czy ktoś zajmuje się wgrywaniem softu z regionu azjatyckiego na europejski
Last reply by cihy1987, -
- 2 replies
- 1.9k views
Witam mam problem z buczeniem wentylatora w oczyszczaczu Mi Air 3H na trybie nocnym nie można spać. Gdy jest większa moc wentylatora nie słychać buczenia. Proszę o pomoc mam zgłosić się do serwisu? Przy lekkim naciśnięciu od góry po środku buczenie ustaje
Last reply by ozzbi, -
- 1 follower
- 0 replies
- 352 views
.
Last reply by Remi_K, -
- 1 reply
- 513 views
Witam serdecznie. Skusiłem się na zakup tytułowego oczyszczacza i do momentu upgrade'u firmware do wersji 2.2.1.0023 nie obserwowałem problemów z działaniem automatyzacji. Obecnie oczyszczacz zdaję się żyć własnym życiem tj. np wzrost poziomu zanieczyszczeń nie powoduje automatycznego startu. Czy to możliwe, że po aktualizacji wcześniej dodane reguły mogą nie działać? Z gory bardzo dziękuję za pomoc.
Last reply by 4est, -
- 0 replies
- 426 views
Witam, Od jakiś 2 tyg mam problem z oczyszczaczem, ponieważ w losowych momentach wsazanie pm2.5 "skacze" w przedziale od 001-150-250-300-100-001-300+, po czym po około 2 min nagle spada do zera. Próbowałem przewietrzyć mieszkanie i włączyć ale to samo się dzieje. W okolicy jest bardzo dobre powietrze, nigdy nie przekraczało 100 po otwarciu okna, chyba że ktoś użył dezodorantu, wtedy wskoczyło na 300-400 ale stopniowo! zbijalo do 001 - czyli prawidłowo. Teraz po prostu losowo odpala się turbo i nie może nawet tego zbić. Pytania do Was: 1. Jest jakiś reset tego czujnika? Bo podejrzewam że to on się zepsuł 2. Jeśli będzie po gwarancji to gdzie n…
Last reply by tomasz4688, -
- 4 replies
- 1.1k views
Cześć, Mam problem z Purifier 4 Pro po aktualizacji do softu 2.2.1.0025 otóż przestał działać wyświetlacz - widzę jedynie zielony wskaźnik jakości powietrza (lub nic jeśli wyłączę wyświetlacz). Przed aktualizacją było ok. Oczyszczacz dopiero wyjęty z pudełka więc zastanawiam się czy to problem aktualizacji czy miałem pecha i wyświetlacz padł po 30 minutach? Inny problem to automatyzacja (pewnie niezwiązany z firmware) mam ustawione aby poniżej pewnego progu oczyszczacz się wyłączył, a powyżej włączył. Niestety działa tylko wyłączanie. Mimo, że w aplikacji poziom zanieczyszczenia jest powyżej progu na jaki ustawiłem włączenie to oczyszczacz się nie włącza. Czy da…
Last reply by Piotrek1697, -
- 0 replies
- 431 views
VID_20221225_022313.mp4 Wszystko pięknie działało aż pewnego dnia po próbie uruchomienia wyświetliło się to co na filmie.
Last reply by Stanis47, -
- 6 replies
- 562 views
Zakupiłem używany oczyszczacz Mi2 poprzedni właściwie twierdzi ze u niego wszystko było OK. U mnie aplikacja go widzi, router wifi tez (mac adres urządzenia widoczny wśród urzadzen zalogowanych do wifi) lokalizacja przerabiana i PL i Chiny i zawsze na końcu pojawi się komunikat o przekroczonym czasie oczekiwania. Próbowałem już wszystkiego co znalazłem tu na forum. Próbowałem na dwóch telefonach i tablecie i wszędzie to samo.
Last reply by Nemo1212, -
- 23 replies
- 7.1k views
Cześć, Mam problem z oczyszczaczem Xiaomi Mi Air Purifier 3C. Do wczoraj wszystko było ok. Zostawiłem telefon w pracy i chciałem pobawić się automatyzacją. Zainstalowałem aplikację na drugim telefonie i zalogowałem się na moje konto w aplikacji. Po chwili zabawy oczyszczacz przestał reagować na jakiekolwiek polecenia wysyłane z telefonu. Tak samo wygląda sytuacja na poprzednim telefonie. Zresetowałem oczyszczacz, przeinstalowałem aplikację i nic nie pomaga. Mogę normalnie dodać oczyszczacz do listy urządzeń ale nie pokazuje mi w aplikacji żadnych wskazań ani nie mogę sterować oczyszczaczem.
Last reply by tom1,