Problemy techniczne
58 topics in this forum
-
- 1 follower
- 0 replies
- 5 views
Witam kupiłem ostatnio dwa oczyszczacze jeden to zwykła 2 a drugi to 2S i z tym drugim mam problem bo niespodziewalem sie ze 2s majacy soft azjatycki niemogę go polaczyc zmoim kontem na apce w regionie europejskim i chcialem dowiedziec sie czy ktoś zajmuje się wgrywaniem softu z regionu azjatyckiego na europejski
Last reply by cihy1987, -
-
- 1 follower
- 2 replies
- 319 views
Witam mam problem z buczeniem wentylatora w oczyszczaczu Mi Air 3H na trybie nocnym nie można spać. Gdy jest większa moc wentylatora nie słychać buczenia. Proszę o pomoc mam zgłosić się do serwisu? Przy lekkim naciśnięciu od góry po środku buczenie ustaje
Last reply by ozzbi, -
- 0 replies
- 61 views
Witam, To mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość. Zakupiłem używany filtr - chyba jest to jeden z pierwszych modeli - Mi Air Purifier [oznaczenie AC-M1-CA] i chyba nie był on nigdy sprzedawany poza Chinami. Problem tradycyjnie z połączeniem z aplikacją, próbowałem zarówno na IOS jak i na Androidzie. Próbowałem już: - zmieniać region [zarówno w apce ze sklepu i tej modowanej przez vevs] - nowe konto Xiaomi - zmieniać DNSy w routerze - WPA w różnych wariantach - fake GPS location Ale zawsze ten sam rezultat. W apce z modem wyświetla mi coś takiego jak mam ustawienia DE/Niemcy [na dole na czerwono]: Po zmianie na Chiny n…
Last reply by Andel, -
- 1 follower
- 0 replies
- 110 views
.
Last reply by Remi_K, -
- 1 reply
- 110 views
Witam serdecznie. Skusiłem się na zakup tytułowego oczyszczacza i do momentu upgrade'u firmware do wersji 2.2.1.0023 nie obserwowałem problemów z działaniem automatyzacji. Obecnie oczyszczacz zdaję się żyć własnym życiem tj. np wzrost poziomu zanieczyszczeń nie powoduje automatycznego startu. Czy to możliwe, że po aktualizacji wcześniej dodane reguły mogą nie działać? Z gory bardzo dziękuję za pomoc.
Last reply by 4est, -
- 0 replies
- 83 views
Witam, Od jakiś 2 tyg mam problem z oczyszczaczem, ponieważ w losowych momentach wsazanie pm2.5 "skacze" w przedziale od 001-150-250-300-100-001-300+, po czym po około 2 min nagle spada do zera. Próbowałem przewietrzyć mieszkanie i włączyć ale to samo się dzieje. W okolicy jest bardzo dobre powietrze, nigdy nie przekraczało 100 po otwarciu okna, chyba że ktoś użył dezodorantu, wtedy wskoczyło na 300-400 ale stopniowo! zbijalo do 001 - czyli prawidłowo. Teraz po prostu losowo odpala się turbo i nie może nawet tego zbić. Pytania do Was: 1. Jest jakiś reset tego czujnika? Bo podejrzewam że to on się zepsuł 2. Jeśli będzie po gwarancji to gdzie n…
Last reply by tomasz4688, -
- 1 follower
- 4 replies
- 452 views
Cześć, Mam problem z Purifier 4 Pro po aktualizacji do softu 2.2.1.0025 otóż przestał działać wyświetlacz - widzę jedynie zielony wskaźnik jakości powietrza (lub nic jeśli wyłączę wyświetlacz). Przed aktualizacją było ok. Oczyszczacz dopiero wyjęty z pudełka więc zastanawiam się czy to problem aktualizacji czy miałem pecha i wyświetlacz padł po 30 minutach? Inny problem to automatyzacja (pewnie niezwiązany z firmware) mam ustawione aby poniżej pewnego progu oczyszczacz się wyłączył, a powyżej włączył. Niestety działa tylko wyłączanie. Mimo, że w aplikacji poziom zanieczyszczenia jest powyżej progu na jaki ustawiłem włączenie to oczyszczacz się nie włącza. Czy da…
Last reply by Piotrek1697, -
- 1 follower
- 0 replies
- 144 views
VID_20221225_022313.mp4 Wszystko pięknie działało aż pewnego dnia po próbie uruchomienia wyświetliło się to co na filmie.
Last reply by Stanis47, -
- 1 follower
- 6 replies
- 205 views
Zakupiłem używany oczyszczacz Mi2 poprzedni właściwie twierdzi ze u niego wszystko było OK. U mnie aplikacja go widzi, router wifi tez (mac adres urządzenia widoczny wśród urzadzen zalogowanych do wifi) lokalizacja przerabiana i PL i Chiny i zawsze na końcu pojawi się komunikat o przekroczonym czasie oczekiwania. Próbowałem już wszystkiego co znalazłem tu na forum. Próbowałem na dwóch telefonach i tablecie i wszędzie to samo.
Last reply by Nemo1212, -
- 23 replies
- 5.9k views
Cześć, Mam problem z oczyszczaczem Xiaomi Mi Air Purifier 3C. Do wczoraj wszystko było ok. Zostawiłem telefon w pracy i chciałem pobawić się automatyzacją. Zainstalowałem aplikację na drugim telefonie i zalogowałem się na moje konto w aplikacji. Po chwili zabawy oczyszczacz przestał reagować na jakiekolwiek polecenia wysyłane z telefonu. Tak samo wygląda sytuacja na poprzednim telefonie. Zresetowałem oczyszczacz, przeinstalowałem aplikację i nic nie pomaga. Mogę normalnie dodać oczyszczacz do listy urządzeń ale nie pokazuje mi w aplikacji żadnych wskazań ani nie mogę sterować oczyszczaczem.
Last reply by tom1, -
- 0 replies
- 88 views
Witam, od wczoraj posiadam oczyszczacz 3H, ustawiłem w automatyzacji żeby poniżej PM2.5 - 10 urządzenie się wyłączało ale niestety, zamiast się wyłączyć to jest tryb ręczny a stężenie jest na poziomie - 6. Co robię źle ? patrzyłem na parę instrukcji i przy każdej z nich jest to samo...
Last reply by geforc, -
- 5 replies
- 750 views
Witam. zakupiłem oczyszczacz powietrza- Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro po uruchomieniu do okolo 6-7 h godzin dzialania bylo czyste zdrowe powietrze"takie czyste jak jest mroz na dworze,takie rzeskie" a potem od tego czasu zaczelo pachniec slodkim zapachem,gdy wyciagne filtr czuc wlasnie ten zapach z poczatku uzytkowania a jak wsadze znowu to wtedy znow jest slodki zapach-czy to jakis wadliwy filtr czy o co tutaj moze chodzic?kiedy zaczelem "obwachiwac" filtr dalo sie wyczuc ten zapach.W calej sieci jest malo informacji na tego typu rzeczy jedyne co znalazłem to dwie odp: 1. Dziwny słodki zapach powstaje w wyniku rozkładu formaldehydu m.in. do kwasu mr…
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 0 replies
- 616 views
Witam, urządzenie wyświetla tylko motor error. nie chce się włączyć. Oczyściłam filtr ale problem nie znika. Czy zostaje tylko gwarancja czy można go jeszcze próbować jakoś oczyścić?
Last reply by wesoło_jest_mi, -
- 0 replies
- 401 views
Mam taki problem jak w temacie. Nie pomaga wyłączenie oczyszczacza. Czy ktoś miał podobną sytuację?
Last reply by Migotka, -
- 0 replies
- 347 views
Witam, posiadam w/w oczyszczacz i mam pytanie. Czy jest już jakiś sposób na problem z automatyzacja? Żeby nie trzeba było włączać aplikacji żeby zaktualizować dane? Czy może da się go połączyć z jakimś hubem który by to monitorował?
Last reply by Pierrekz, -
Xiaomi Air Purifier 3H problem z połączeniem z Xiaomi Home - Nie znaleziono WiFi - UPC & iOS
by DaaV- 5 replies
- 10.3k views
Cześć! Jestem tu nowy, witam wszystkim! Właśnie odebrałem mój nowy Xiaomi Air Purifier 3H wersja europejska (kupiony w oficjalnym sklepie Xiaomi na Allegro) i próbowałem go połączyć z moim Xiaomi Home na iPhone 7 (iOS 14). Niestety nie jestem w stanie przejść przez dodawanie go. Zdjęcie poniżej z błędem "WiFi cannot be acquired. Please restart the phone.". Posiadam ConnectBox z UPC, sieć 2.4 GHz, szyfrowanie WPA2-PSK (na mieszanym też nie działało), nazwa tylko litery i cyfry ("UPC12345678"), wyłączony firewall, wersja sprzętu 5.01, wersja oprogramowania CH7465LG-NCIP-6.12.18.26-3p6-GA-NOSH, serwer DHCPv4 włączony. Próbowałem też postwić hotspot z telefonu HONOR …
Last reply by hardfi, -
- 0 replies
- 256 views
Dzień dobry, kupiłem na Allegro na OleOle Mi Pro H. Zapewne jest to wersja EU ale nie mogę dodać oczyszczacza do apki... Mój ekosystem pracuje na regionie China, zmieniłem region na Polska i wyskakuje błąd o przekroczeniu czasu połączenia... Na regionie China go nie widzi a mega szkoda bo spiąłby się z moim oświetleniem, taśmą LED, nawilżaczem Smartmi, Odkurzaczem Dreame i innymi czujkami w domu. Może da się jakoś wymusić w nim połączenie pod region China? Proszę o wskazówki.
Last reply by seb1q, -
- 0 replies
- 414 views
Cześć, Mam pytanko, ostatnio zakupiłem oczyszczacz Air purifier 3c i mam następujący problem, poziom zanieczyszczenia w aplikacji nie odświeża sie równo z samym urządzeniem. Stanowi to problem przy skonfigurowanej automatyzacji zależnej od tych wartości np. gdy zanieczyszczenie powietrza wyniesie powyżej 11µg/m, powinien uruchomić się tryb ręczny i analogicznie jeżeli jest poniżej tej wartości to powinien przełączyć się w tryb automatyczny. Automatyzacja "działa" tylko wtedy kiedy odpale apke i wejdę bezpośrednio na urządzenie. Orientuje się może ktoś, czy jest jakiś interwał czasowy który synchronizuje dane aplikacji z urządzeniem ? pozdrawiam, …
Last reply by Haribo, -
- 3 replies
- 627 views
Hej bo trochę zgłupiałem - proszę naprowadźcie mnie - czy firmware w wersji 2.0.5.0017 to najnowsze ? Czytam na forum, że teraz to 2.0.8... i teraz nie wiem czy 2.0.[jakas wersja sprzetowa - właśnie 5,6,7 lub 8].0017 czy po prostu mam coś nie tak, że mi się to nie aktualizuje? Zakładałem, że mam najnowsze dla mojej wersji hw oczyszczacza, ale już zaczynam się gubić... Dla jasności - wersja EU, zwykła apka, nic nie modowane. Całkowity standard.
Last reply by rezmus, -
- 1 reply
- 2.1k views
Cześć, Ostatnio zakupiłem wyżej wymieniony oczyszczacz. Pobrałem zmodyfikowaną apkę (v 6.6.701) i próbowałem przygotować warunki pod automatyzację. Działają mi warunki odnośnie zmiany trybów np. o danej godzinie przejście na tryb nocny i o innej godzinie w tryb ręczny. Nie działa natomiast włączanie i wyłączanie urządzenia ze względu na np. AQI, temperaturę czy wilgotność. Czy ktoś spotkał się z takim problemem i wiadomo jakie jest rozwiązanie? Z góry dzięki za pomoc.
Last reply by kefirm, -
- 16 replies
- 9.7k views
Hej. Kupiłem wersję chińską, która teoretycznie posiada automatyzację, na której mi zależało, do ustawienia z poziomu aplikacji. Rozpakowałem sprzęt w domu i nie mogę sparować oczyszczacza z wifi/appką. Aplikacja wykrywa oczyszczacz po WiFi przez nie emitowane i łączy się z nim. Problem występuje na ostatnim etapie, gdy aplikacja próbuje połączyć oczyszczacz z internetem (krok 3 z 3). Wtedy pasek stanu przelatuje do 100% i otrzymuje komunikat, że się nie powiodło. I teraz tak: mam ustawione na Chiny kontynentalne, próbowałem też Europę, Indie, Hong Kong... pełne uprawnienia nadane aplikacji, telefon połączony z tą samą siecią do kt…
Last reply by Oczyszczacz, -
- 7 replies
- 1.8k views
Witam, Oczyszczacz nie reaguje na zmianę powierzchni w aplikacji Xiaomi Home w trybie Ulubione. W aplikacji powierzchnię pomieszczenia regulować można nadal, nie ma to jednak wpływu na zwiększenie/zmniejszenie obrotów silnika oczyszczacza - tak jakby nie było to przekazywane do niego. Wszystko inne działa poprawnie. Aplikacje usuwałem, urządzenie odłączałem, usuwałem z aplikacji, problem pozostał. Macie jakiś pomysł? Pozdrawiam
Last reply by newzeland3, -
- 0 replies
- 1k views
Od 5 miesięcy używam XIAOMI MI SMART ANTIBACTERIAL. Pewnego dnia przestał działać. Myślałam, że to kamień. Tak jak zalecano w instrukcji, odkamieniłam go kwaskiem cytrynowym, ale to nie pomogło. Do tego zauważyłam, że wycieka dołem. Macie jakieś pomysły co się stało? Jeżeli nie odeślę go po prostu na gwarancję. Jestem rozczarowana. Mam nawilżacz innej firmy kupiony w podobnym czasie i działa super. Jak na taką cenę Xiaomi spodziewałam się, że będzie długo działał....
Last reply by Danuta_C, -
- 1 reply
- 856 views
Zakupiłem w dniu dzisiejszym oczyszczacz Xiaomi 3h. Od samego włączenia wskazuje poziom 001. To błąd czujnika czy ustawień.
Last reply by Adam Błażejewski, -
Witam, proszę o podpowiedz co zrobić jeśli zakupiony 3H po odpaleniu posiada wer. oprogramowania 2.0.8.0014 i nie chce mi sie aktualizować do najnowszej wersji 0017, w zakładce "aktualizacje" świeci sie czerwona kropka powiadomień o nowej wersji ale kiedy klikam "uaktualnij" wyświetla się proces aktualizacji 0% i tak zawiśnie przez 2 sekundy i wychodzi. Co odpalę ikonkę podglądu 3H wyświetla sie wartość itp. ale też znowu pojawia sie informacja o tym bym zaktualizował do nowej wersji jak znowu próbuje zaktualizować sytuacja sie powtarza i tak w kółko, co moze być przyczyną nie pobierania aktualizacji ??
Last reply by Ebeebe,