Problemy techniczne
59 topics in this forum
-
- 1 reply
- 1.3k views
Czy ktoś wymieniał w tym oczyszczaczu kabel z CN na EU? W wersji air 3 (CN) jest kabel C7(ósemka) 250V/10A, szukam w wersji EU również w wersji białej ale znalazłem jedynie 250V/2,5A, czy taki będzie działał czy za słaby ? Z góry dzięki za pomoc.
Last reply by podrezan, -
-
- 2 replies
- 2.3k views
Witam Nie dawno zakupiłem purifier 2s i mam taki problem, że po włączeniu oczyszczacza pokazuje on wynik 030, po 10 sekundach skacze na 002, a następnie wraca do 030 i już dalej działa bezproblemowo. Irytujące jest to przy automatyzacji, ponieważ ustawiając, że ma się włączyć przekraczając 30, a wyłączyć spadając poniżej 20 - oczyszczacz się włącza i za chwilę wyłącza i tak w kółko. Miał ktoś podobny problem, ponieważ w sieci nic nie znalazłem na ten temat... Reset, odinstalowanie apki, brak podłączenia pod wifi - nic to nie daje...
Last reply by micmardg, -
- 0 replies
- 946 views
Witam. Air pufier 2 od zmiany filtra nawet przy idealnym powietrzu pokazuje co najmniej pm 2.5 o wysokości 30. Nie mam nawilżacza, czujnik przeczyscilem pałeczka ale to nic nie dało. Jakieś pomysły ?
Last reply by ppage, -
- 1 reply
- 1.4k views
Witam, dostałem dziś air purifier 3, trzymam przycisk z przodu oraz z tyłu jednak w Mi Home/Xiaomi Home pusto. Ktoś wie czy to normalne ?
Last reply by rezmus, -
- 0 replies
- 1.7k views
Jeżeli przy połączeniu oczyszczacza występuje brak połączenia z routerem (ostatni etap), to najczęściej jest to powód ustawienia serwerów DNS w routerze. Serwery DNS powinny być publiczne. Standardowo na sieci LAN miałem ustawiony DNS Server1 IP Adress: 192.168.1.1 Powinno być np: (nazewnictwo na przykładzie routera ZTE 660) W polu DNS Server1 IP Adress wpisać numer: 8.8.8.8 W polu DNS Server1 IP Adress wpisać numer 8.8.4.4 W trzecim DNS można przepisać dotychczasowy adres z pierwszej pozycji ( u mnie było np 192.168.1.1). Wykorzystałem serwery publiczne googla. Ruszyło do strzału. Dajcie znać czy wam to też pomogło dla wersji EU
Last reply by Ocellar, -
- 2 replies
- 14.8k views
Jak w temacie. Nie wykrywa oczyszczacza. Mam telefon Xiaomi z alikacją MiHome. Sprawdzałem na ustawieniach europejskich i chin kontynentalnych. Ani ręcznie ani przez automatyczne wykrywanie nie widzi urządzenia. Resetowanie oczyszczacza nie pomogło. Ma ktoś jakiś pomysł? Połączenie WiFi, od oczyszczacza, telefon widzi. Po połączeniu telefonu bezpośrednio z WiFi urządzenia nic nowego się nie dzieje. Badziewie
Last reply by destylator1, -
- 0 replies
- 1.6k views
Zainstalowałem najnowszą dostępną wersję aplikacji Mi Home (iOS). Urządzenie zostało poprawnie dodane do aplikacji - odczyt i sterowanie przez wifi działa bez zastrzeżeń - firmware oczyszczacza także został zaktualizowany. W trakcie próby utworzenia Profilu (Wybierz warunki "If") w zakładce automatyzacja nie widzę oczyszczacza w sekcji "Urządzenia". Jedyny dostępne opcje to "Wykonaj ręcznie" oraz "Czasomierz" w sekcji "Ogólne". Co ciekawe po wybraniu "Wykonaj ręcznie" w następnym kroku "Then" oczyszczacz jest już widoczny z dostępnymi akcjami (Turn off, Turn on...itd.). Zrzuty ekranu w załącznikach. Będę wdzięczny za wszelkie pomocne wskazówki.
Last reply by zenek_wro, -
- 0 replies
- 2k views
Do użytkowników Xiaomi Air Purufier 2S Od ostatniej aktualizacji mi-home gdy zostawiam włączony oczyszczacz na noc, z wyłączoną siecią wifi (bo w nocy wifi nie potrzebuję) ikonka sieci wi-fi na oczyszczaczu ciągle tak pulsuje / miga, dopóki nie włączę ponownie wifi i się z nią nie połączy. Wcześniej tak nie było. Brak sieci = brak reakcji ikony na oczyszczaczu. Też tak macie na oczyszczaczu (jak na video) gdy wyłączycie mu sieć wifi? https://www.youtube.com/watch?v=rTspwnaRCjQ
Last reply by kanon7, -
- 17 replies
- 12.8k views
Witam wszystkich. Czy ktoś z użytkowników w/w sprzętu spotkał się z takim problemem? Po jednym dniu poprawnego działania wskaźnik nagle skoczył do 600 i urządzenie ciągle pracuje na pełnych obrotach. Wiem, że mogę wymusić pracę na niższych ale nie oto chodzi. Z góry dzieki. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Last reply by zmylna,