Andel Posted February 9, 2023 Share Posted February 9, 2023 (edited) Witam, To mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość. Zakupiłem używany filtr - chyba jest to jeden z pierwszych modeli - Mi Air Purifier [oznaczenie AC-M1-CA] i chyba nie był on nigdy sprzedawany poza Chinami. Problem tradycyjnie z połączeniem z aplikacją, próbowałem zarówno na IOS jak i na Androidzie. Próbowałem już: - zmieniać region [zarówno w apce ze sklepu i tej modowanej przez vevs] - nowe konto Xiaomi - zmieniać DNSy w routerze - WPA w różnych wariantach - fake GPS location Ale zawsze ten sam rezultat. W apce z modem wyświetla mi coś takiego jak mam ustawienia DE/Niemcy [na dole na czerwono]: Po zmianie na Chiny nie mam co prawda tego komunikatu ale efekt zawsze ten sam - przekroczono czas połączenia. Niestety nie wiem, czy poprzedni user wylogował się z apki [nawet nie wiem czy ją używał] ale zakładam, że miałbym wtedy stosowny komunikat. Edit1: sprawdziłem router i pokazuje on adres MAC oczyszczacza oraz przydziela mu IP, czyli łączy się. Z góry dzięki za pomoc oraz sugestie. Edited February 10, 2023 by Andel Link to comment Share on other sites More sharing options...
ireun Posted October 22, 2023 Share Posted October 22, 2023 Odpisałem w moim temacie, nie wiem czy ci to pomoże, ale no Na początek to bym próbował przez jakieś https://github.com/rytilahti/python-miio zrobić 'miiocli.exe discover' zobaczyć co to pokaże. Jak go w sieci w ogóle nie znajdzie to zresetować wifi oczyszczacza, podłączyć się komputerem pod jego wifi (to które sam tworzy) i ponownie komenda wyżej. Dzięki temu będziesz miał przynajmniej konkretny kod produktu, i będziesz mógł szukać czy jakieś ESPHome, HomeAssistant czy inne cudo z nim się dogada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andel Posted November 21, 2023 Author Share Posted November 21, 2023 (edited) W sieci go znajduje. Zarówno aplikacja go widzi jak i sam router pokazuje, że przyznał mu adres IP - tylko nie chce dodać go do aplikacji. Sprawdzałem zresztą na kilku routerach. To chyba rzadki model - bo to pierwszy jaki wyszedł, wygląda identycznie jak model PRO [taka sama wysokość], tylko nie ma wyświetlacza. Próbowałem tego ruskiego moda [Vevs?] ale też bez sukcesu. Apka go widzi jako Mi Air Purifier3a8e, w sieci go widzi jako zhimi-airpurifier-V3_miap3a8e a sam router widzi jako zhimi-airpurifier-v3_miio471835. Odnośnie tego linku, po rozpakowaniu archiwum nie znalazłem żadnego miiocli.exe... Edited November 21, 2023 by Andel błąd gramatyczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts