Problemy techniczne
59 topics in this forum
-
Witam, proszę o podpowiedz co zrobić jeśli zakupiony 3H po odpaleniu posiada wer. oprogramowania 2.0.8.0014 i nie chce mi sie aktualizować do najnowszej wersji 0017, w zakładce "aktualizacje" świeci sie czerwona kropka powiadomień o nowej wersji ale kiedy klikam "uaktualnij" wyświetla się proces aktualizacji 0% i tak zawiśnie przez 2 sekundy i wychodzi. Co odpalę ikonkę podglądu 3H wyświetla sie wartość itp. ale też znowu pojawia sie informacja o tym bym zaktualizował do nowej wersji jak znowu próbuje zaktualizować sytuacja sie powtarza i tak w kółko, co moze być przyczyną nie pobierania aktualizacji ??
Last reply by Ebeebe, -
-
Dzień dobry, Oczyszczacz nowy, kupiony w dn. 07.04.2021. Wskaźnik cały czas pokazuje 001, rzadko kiedy podnosi się do 002-005 Podczas smażenia podskoczył do 021, reaguje za to na zgaszoną świeczkę - tutaj ok 280 wartość Mieszkanie nie jest sterylne, zakurzone. Pisać na [email protected] czy jest jakiś specjalny sposób polepszenia sytuacji?
Last reply by QueenLilith, -
- 1 reply
- 955 views
Witam Xiaom Air Purifier Pro zakupiony 13/04/2021 Po kilku chwilach użytkowania (rożnie 10sek minuta 5min) Urządzenie się zatrzymuje i wyświetla "Motor error" po ponownym uruchomieniu chwile działa i sytuacja sie powtarza
Last reply by rezmus, -
- 11 replies
- 11.7k views
Witam Mam taki problem, że kupiłem sobie świeżo xiaomi mi air purifier 2s no i chce się z nim połączyć. Próbowałem zmieniać region na chiński no i nic. Próbowałem na wersji 5.5.6 no nic. Ciągle jest ten sam problem. Normalnie znajdzie urządzenie, ale jak ma się połączyć z siecią to wyskoczy błąd że zbyt długie oczekiwanie na połączenie Próbowałem na różnych telefonach, na udostępnionym internecie z telefonu ale problem w dalszym ciągu się nie rozwiązał.
Last reply by ptasznick, -
- 0 replies
- 1.3k views
Ustawione mam pierwszy profil do 11 i zakończ na tryb nocny, i drugi profil pow 12 tryb ręczny. Czasami jest tak że co chwilę się włącza i wyłącza. No popracuje 10sekund i wyłączy się i znowu tak ....kilka razy tak zrobi i albo załączy i zacznie pracować albo wogole wyłączy.
Last reply by Dawid19791984, -
- 0 replies
- 1.5k views
Witam. Od kilku miesiecy posiadam oczyszczacz powietrza, a od wczoraj również nawilżacz. Podczas pracy nawilżacza odczyt na oczyszczaczu pokazuje około 300 pm. Przy wyłączonym nawilżaczu, odczyt wynosi 1-15... Czym jest to spowodowane?
Last reply by adas1989, -
- 2 followers
- 40 replies
- 19.8k views
Witam. Mam Mi air purifier pro z wyświetlaczem, ten wysoki. Zacznę od tego jak to ustawiłem. Nie chciało go oczywiście wykryć na początku mimo resetu ustawień, udało się jak wybrałem jako lokalizację „Chiny Kontynentalne”, połączył się. Zaktualizowałem za pomocą aplikacji wtedy firmware w urządzeniu. Zależy mi na ustawieniu wszystkiego tak jak chcę. Wybrałem automatyzację, i jak miałem "Jeśli – Dodaj warunek", to był Czasomierz i Jak zmienia się pogoda, i tam było to na czym mi zależało, na ustawieniu poziomu czystości powietrza. Ustawiałem jeśli więcej niż 15, to wtedy włączy tryb manual. Jednak po wybraniu tego, pojawiła się jakaś lista, z prowincjami w Chinach, B…
Last reply by Norbi123, -
- 5 replies
- 5.3k views
Witam, oczyszczacz mam od około 2 tyg. Sprzęt był kupiony nowy. Nigdy wskazanie nie wzrosło powyżej 001. Obserwując tematy na forum widzę, gdzieś musi tkwić problem. Test ze świeczką nie wpływa na wskazania wyświetlacza. Co dalej? Wysyłka do sklepu czy są jakieś inne sposoby? Pozdrawiam
Last reply by bartoszolsk, -
- 9 replies
- 3.8k views
Witam, Od pewnego czasu Mi Air Purifier 2 ma zerowe wskazania PM2.5, niezależnie od zanieczyszczenia powietrza, od aktualnych obrotów. Czujnik był przeczyszczony, zgodnie z instrukcją. Wcześniej urządzenie działało poprawnie, szybka reakcja na zanieczyszczenie np. zgaszona świeczka po nie całej minucie wzbudzało urządzenie na wysokie obroty w trybie automatycznym. Co mogę jeszcze sprawdzić, gdzie szukać przyczyny błędnych wskazań?
Last reply by GOCHA, -
- 5 replies
- 5.4k views
Cześć wszystkim, od pół roku używam xiaomi air purifier 2s. Od miesiąca wydobywa się z niego dziwny dźwięk. Co jest najlepsze - skończył mi się filtr i wyłączyłem go ale został podłączony do prądu tak jak był wcześniej i ten sam dźwięk co był przy włączonym jest teraz przy wyłączonym. Dodam aby że śmigła nie kręcą się na bank. Trwa kilka sekund i powtarza się co 10/15 minut Pozdrawiam https://youtu.be/JfhHUNXz8dU
Last reply by ozzbi, -
- 2 replies
- 3.7k views
Cześć. Dostałem na święta ten oczyszczacz. W związku z tym, że normy domyślne są mocno zawyżone ustawiałem sobie automatyzację z niższymi progami. Problem jest, że to nie działa chyba, że mam włączoną aplikację na telefonie w danym momencie. Co jest nie tak?
Last reply by FromWP, -
- 0 replies
- 473 views
Ktoś może poratuje. Zamiast wyłaczyć się (przyciskiem na obudowie albo z aplikacji) - włącza się na pełen regulator. Reklamować?
Last reply by y_y, -
- 3 replies
- 5.3k views
Cześć, kupiłem ostatnio Xiaomi Air Purifier 2S z polskiej dystrybucji i coś w nim piszczy podczas pracy. Nie jest to głośny pisk, ale jednak słyszalny. W poprzednim oczyszczaczu jaki miałem podczas pracy urządzenia było słychać tylko szum powietrza. Ustawiam w apce tryb manualny i tak: - 2-4 m2 lub tryb nocny jest cisza kompletna - 5-9 m2 słychać pisk przez cały czas przy kręceniu się wirnika - 8-14, 10-17, 11-19 słychać pisk ale nie przez cały czas, przez większość czasu słychać szum powietrza, chwilami szum i piski - 12-21 i powyżej słychać już tylko szum powietrza (prawdopodobnie zagłusza on piski) Czy wasze oczyszczacze też tak pracu…
Last reply by Gucio142, -
- 1 reply
- 961 views
Oczyszczacz piszczy na wolnych obrotach sluchac nieprzyjemny pisk czy jest jakis sposób żeby to wyeliminować albo nasmarować łożysko gdzie znajde instrukcje do rozebrania oczyszczacza?
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 1.9k views
Witam serdecznie mam problem z oczyszczaczem powietrza xiaomi air puffier 2s na trybie nocnym i automatycznym sluchac delikatny pisk nie jest to czysty dzwięk wiatraka tak jakby łożyska albo coś nie jest nasmarowane jest to nie głośny pisk podczas pracy lecz denerwujący czy ma ktoś na to jakąs rade?
Last reply by Gucio142, -
- 32 replies
- 6.8k views
Witam, Ustawiam automatyzację na oczyszczaczu: 1 - Jeśli PM 2,5 większe niż 30 włącz tryb manualny 2 - Jeśli PM 2.5 mniejsze niż 15 włącz tryb auto Oczyszczacz automatycznie uruchamia tryb 1 po przekroczeniu normy, niestety gdy schodzi poniżej 15 tryb 2 nie uruchamia się. Aktualizowałem apke i firmware, ustawiałem ponownie automatyzację, niestety problem pozostaje. Oczyszczacz ma cały czas wifi. Jeśli uruchomię apke na tele to tryb 2 uruchomi się poprawnie. Błąd czy coś robię nie tak ?
Last reply by Wilk621, -
- 1 follower
- 5 replies
- 3.1k views
Witam. Mój nowy 3H nie chce się połączyć z routerem Compal od UPC jak ustawione jest mieszane szyfrowanie w zakładce bezpieczeństwo tj. WPA-PSK/WPA2-PSK. Jak przestawię ustawienia routera na WPA2-PSK to łączy od razu, ale mam kilka urządzeń, które potrzebują starego szyfrowania i tu pojawia się problem. Pisałem do Xiaomi jako feedback, ale mnie olali. Macie jakiś pomysł jak sobie poradzić z tym problemem? Dodam, że drugi oczyszczacz Mi Purifier Pro łączy się bezproblemu na podstawowych ustawieniach (tryb mieszany WPA i WPA2).
Last reply by Wetxxx, -
- 0 replies
- 744 views
Cześć, Pytania mnożą się jak króliki. Czy ktokolwiek używa oczyszczacza (3H global) w trybie offline? Chcę go postawić w miejscu bez zasięgu. Czy połączenie z wifi jest wymagane cały czas czy tylko do wgrania reguł? Tzn. co jeśli ustawię automatyzację przez Mi Home, a potem wyłączę wifi? Czy ustawione reguły będa działać? Wydaje mi się, że nie. Co jeśli użyje przycisku na obudowie, czy unieważni to aktualną regułę? Czy prędkość ręczna ustawi się na max czy dalej będzie ograniczona przez ustawienie w apce? Czy da się wgrać automatyzację do urządzenia czy za każdym razem ustawienia ściągane są z chmury? Przecież nawet skomplikowana automatyzacja …
Last reply by lugol, -
- 1 reply
- 1.6k views
Po podłączeniu do zasilania oczyszczacz nie reaguje. Bark jakiegokolwiek pojawienia się czegoś na ekranie czy też piknięcia. Rozebrałem sprawdziłem wszystkie kable łącznie z czujnikiem tylnej klapy. Sprzęt już po gwarancji działał prawidłowo ok 2 lata. Jakieś pomysły ?
Last reply by Netoper, -
- 6 replies
- 4.6k views
Witam serdecznie, niestety próbowałam już wszystkiego... Błagam, pomóżcie, wzięłam oczyszczacz na raty i naprawdę chciałabym mieć możliwość sterowania oczyszczaczem u dziecka w pokoju (to był jeden z warunków zakupu mojego, żeby właśnie było sterowanie przez apkę) Moje kroki, które wykonałam: zmiana telefonu - identyczna sytuacja, nic to nie dało - wszystko jest tak samo; zmiana na swoim telefonie na Chiny - poszło! Do czasu... czyli znalazł urządzenie, zalogował się (przez moją sieć Huawei, bo przez xiaomi nie chciał) i niestety nie może nawiązać połączenia z urządzeniem. W obrazkach pokazuję każdy kolejny krok. Szukałam rozwiązania w GHz, ale działam …
Last reply by Hajnc, -
- 2 replies
- 3.1k views
Wczoraj zakupiłem Xiaomi Air Purifier 2h. Jakość wykonania, wydajność ok. Niestety na niskich obrotach słychać terkoczące łożysko/wiatrak. Pytanie do posiadaczy: Ten model "tak ma " ? Czy to wada mojej sztuki. Oglądałem różne recenzje tego oczyszczacza na YT i tego dźwęku tam nie słyszałem . Poniżej link do filmiku na YT nagrywane telefonem,straszne szumy, ale terkotanie słychać. https://youtu.be/ar4WrH52iF8
Last reply by aksjomat666, -
- 2 replies
- 809 views
Serwer China. Strefa czasowa: CET Od jakiegoś czasu zadane sceny (różne) nie wykonują się, a w logach to co w załączniku. Co ciekawe wykonywanie zadanych scen raz wychodzi a raz nie. Ktoś ma pomysł co jest przyczyną i jakie jest rozwiązanie? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka
Last reply by corass, -
- 0 replies
- 956 views
Dzień dobry wszystkim. Od ponad roku mam 2 sztuki XAP 2s. Wszystko dzłało bez problemu z apką i bez. Mam problem z wyświetlaczem, co jakiś czas, znika mi odczyt PM 2,5 , a zostaje tylko linia stanu powietrza (zielona/pomarańczowa/czerwona). Miał ktoś podobny problem? To jakiś bug w firmwarze (aktualizowany kilka dni temu) czy wyświetlacz pada? Dzięki wszystkim za pomoc.
Last reply by Piotr_Piotr, -
- 4 followers
- 70 replies
- 26.6k views
Witam serdecznie, Mam problem z air purifier 2s i aplikacja mi home. Próbuje ustawić scenę aby przy podanej zawartości pyłów pm urządzenie przechodziło w ustawiony tryb. Niestety przy wyborze warunku od mam do wyboru tylko czas a nie warunki takie jak pył czy wilgotność. Próbowałem przestawiac regionu niestety bez skutku. Proszę o pomoc bardzo...
Last reply by Skyler, -
- 0 replies
- 911 views
Cześć, kupiłem ostatnio na allegro Mi Air Purifier 2s i zauważyłem, że w trybie nocnym słychać terkotanie wiatraka. Wrzucam nagranie audio (telefonem przyłożonym do wiatraka): https://soundcloud.com/user-831146287/xiaomi-air-fan-noiseer/s-hiONl (nagarnie jest dość ciche, polecam na słuchawkach sprawdzić) W trakcie dnia tego nie słychać za bardzo, bo otoczenie jest głośniejsze. Ale w nocy idąc spać słyszę to z drugiego końca pokoju. Czy to jest coś normalnego? Czy powinienem reklamować?
Last reply by Notemem,