Problemy techniczne
23 topics in this forum
-
- 1 follower
- 35 replies
- 7.2k views
Dzień dobry, Parę lat temu kupiłem córce telefon MI 5X ze znanego warszawskiego sklepu, a teraz chciałem go dać mamie. Jakież było moje zdziwienie kiedy okazało się, że nie można przywrócić telefonu do ustawień fabrycznych, bo po zatwierdzeniu komendy przywróć do ustawień fabrycznych telefon się zrestartował i tyle. Chciałem podłączyć telefon do komputera w trybie fastboot i zainstalować sterowniki eby sprawdzić czy to oxygen, tiffany czy inne cudo ale po ukazaniu się na ekranie obrazka z robotem i podpięciu telefonu do komputera ten po chwili się zrestartował. Pytanie do Was koledzy/koleżanki - co robię źle? Chciałbym sprawdzić jaki bootloader mam w tym te…
Last reply by Kacper Skrzypek, -
-
- 0 replies
- 2.5k views
Witam, przedwczoraj zainstalowałem MIUI 11: V11.0.3.0.ODBCNXM i pojawił się problem, nie działa wifi, nie znajduje zadnych sieci, oraz przy próbie włączenia hotspota wyskakuje komunikat "błąd". Próbowałem reinstallować, instalować jaki starszy rom i dalej nic, mimo ze jeszcze zanim zainstalowałem nowszą wersje to wszystko działało. Zauważyłem jeszcze, że gdy wchodzę w ustawienia zaawansowane wifi to adres mac to "02:00:00:00:00:00" oraz adres ip jest niedostępny. W internecie szukałem ale nie znalazłem jakiegoś jednego dobrego rozwiązania :/ Pozdrawiam
Last reply by HAIGH, -
- 0 replies
- 2.2k views
Ostatnio zauważyłem, że telefon MI5X wcale nie uzyskuje zasięgu w pomieszczeniach typu galerie handlowe czy inne obiekty tego rodzaju. Co może być tego przyczyną?
Last reply by Grzegorz B, -
- 1 follower
- 3 replies
- 3.6k views
Witam. Po aktualizacji twrp i zabawie z wgraniem nowszych wersji systemu mam problem z odblokowywaniem telefonu. Przy dotknięciu czytnika linii papilarnych słychać dźwięk odblokowywania ale ekran włącza się dopiero po kilku sekundach. Próbowałem na twrp 3.1.1 i twrp 3.2.3 treble. Efekt ten sam. Po wygraniu miui 10 miałem tylko czarny ekran. Wgrałem chiński rom potem miui 9.0.3.0 wersja stabilna. Generalnie telefon działa problem jest z odblokowywaniem, nie widzi mi karty pamięci i nie mogę aktualizować do nowszych wersji romów. Wysłane z mojego MI 5X przy użyciu Tapatalka Edit: dodałem zdjęcia.
Last reply by willlow, -
- 5 replies
- 976 views
Witam. Mam Mi5x, który przyszedł do mnie z romem Tissot. Wysłałem go do MiCenter na wgranie softu. Wszystko było pięknie aż do czasu gdy ostatnio chciałem go zaktualizować. Wyrzuciło mi error:7 więc poczytałem trochę forum i znalazłem to Zainstalowałem, zrobiłem backupa i zainstalowałem nowe miui po czym uruchomiłem system. Teraz ekran jest cały czas czarny i telefon po chwili się wyłącza, a ekran fastboot jest niewidoczny choć działa. Czy da się go jeszcze uratować ? I czy da się to zrobić samemu czy trzeba ponownie wysyłać do MiCenter ?
Last reply by Nezumi, -
- 9 replies
- 1.7k views
Witam , mam problem z automatyczną aktualizacja. Gdy wejdę w aplikacje do aktualizacji dam sprawdź aktualizacje, przejdę do następnego okna jako pobierz, nacisne i pisze mi że wersja miui jest aktualna. Jest to nie prawda. Usunę plik z telefonu który się nie ściąga w pełni(zajmuje 32kb) , zaś wykonam czynności opisane wyżej i sytuacja ta sama, że system jest aktualny
Last reply by Nezumi, -
- 4 replies
- 1.1k views
Witam wszystkich. Natknąłem się na wiele artykułów, które mówiły, że wielu osobom przy przejściu z syf MIUI na wersję oryginalną, telefon został nieodwracalnie uszkodzony. Wydaje mi się, że na 100% posiadam syfmiui, ponieważ moj tel to Mi 5X, który posiada tylko chiński ROM, a otrzymałem od poprzedniego właściciela spolszczoną wersję (nie w 100% spolszczoną). Tak więc prosiłbym o pomoc, a mianowicie o wytłumaczenie mniej wiecej instalacji TWRP, pozbyciu się syfmiui a także o proces wgrywania oryginalnego romu. Problem zauważyłem gdy chciałem przesiąść się na MIUI 10. Telefon Xiaomi MI 5X Android 7.1.2 Miui Global 9 | Stabilna Poniższe …
- 1 reply
- 822 views
Trafił mi się taki koszmarek z allegro = mi5x oxygen z zablokowanym bootloaderem bez twrp, co mogę z tym zrobić? Czy oficjalną drogą dam radę odblokować bott loader i zainstlować to twrp: http://en.miui.com/thread-1110001-1-1.html Pozdrawiam
- 2 replies
- 1.3k views
Mam problem z instalacją aktualizacji z dnia 6.12, gdy ma się zaktualizować wyskakuje błąd Updater process ended with ERROR: 7. Wersja TWRP to 3.1.1-0. Aktualna wersja systemu to MIUI 10.2, 8.11.1 na androidzie 7.1.2
Last reply by mrosi, -
- 9 replies
- 1.3k views
Witam, Proszę o pomoc i .wskazówki co robić? Czy ROM zmieniać? Po aktualizacji do 8.11.15 miałem czarny ekran. Po naprawie za pomocą MiFlash telefon wstał ale cały czas mam problem z zasięgiem, "błąd rejestracji karty sim". Jak w ustawieniach sieciowych zmieniam na 2G lub 3G to łapie zasięg ale błąd nadal jest no i wi-fi mi rozłącza, mimo wpisania poprawnego hasła. Jak zmieniam na zasięg LTE to rozłącza całkowicie zasięg. Co to może być i jak sobie z tym poradzić. Dziękuję.
Last reply by Wikon, -
- 3 replies
- 1.4k views
Posiadam problem z tylnim aparatem telefonu Mi5X. Polega on na tym, że przy robieniu normalnego zdjęcia telefon nawet nie próbuje złapać ostrości. Udaje się to tylko wtedy gdy jest robione zdjęcie portretowe oraz gdy w trybie ręcznym przełącze się na teleobiektyw. Póki co próbowalem tylko ustawienia domyślne, wipe, instalacja najnowszej wersji miui 10, root i instalacja google camera, ale praktycznie nic to nie zmieniło. Miał ktoś może styczność z podobną sytuacją? Wie jak ją rozwiązać? Dodam tylko jeszcze ze przedni aparat robi ostre zdjęcia.
Last reply by galakty, -
- 0 replies
- 903 views
Witam, Mam problem wgrałem dzisiaj nowego softa do mi5x i nagle przestał mi działać czytnik linii papilarnych. Czytnik jakby nie reagował bo mam funkcje żeby odblokowywać za pomocą ale jak już chce ustawić i pisze że się nie da. Czy ktoś mógłbym pomóc. Soft był zgrywany ze strony MIUI Polska.
Last reply by czarkos123, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witam, Mam problem z ekranem w Mi 5x - wyświetlacz wybudza się z kilkusekundowym opóźnieniem. Dzieje się tak zarówno przy odblokowaniu przyciskiem, czytnikiem linii papilarnych, jak też przy połączeniu przychodzącym. Żeby temu zaradzić wgrałem przez TWRP najnowszą aktualizację do MIUI 8.8.23, a następnie przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych. Aktualizacja do MIUI 10 spowodowała ogólne przyspieszenie działania telefonu, ale niestety problem z wybudzaniem ekranu nadal się utrzymuje. Przeszukałem wcześniej forum i znalazłem podobny temat odnośnie Redmi 3, ale ostatni wpis był w 2016 roku, do tego Mi 5x ma swoją specyfikę. Proszę o pomoc.
Last reply by foxtrot_green, -
- 2 replies
- 1.4k views
Mam problem z GPS. Sygnał często się gubi w każdej aplikacji. Po kilku sekundach od nawiazania połączenia nastepuje jego zerwanie po czym nastepnie ciągłe próby jego przywrócenia. Posiadam miui 9.5 xiaomi.eu stabilna wersja.
Last reply by Big00s, -
- 0 replies
- 1.4k views
Witam, od kilku dni mam problemy z baterią. Telefon zaczął się szybko rozładowywać, przywróciłem ustawienia fabryczne jednak nic to nie dało. Kilka dni później działał jedynie wtedy gdy był podpięty do źródła zasilania a teraz w ogóle się nie włącza. Gdy go uruchamiam pokazuje się logo i się wyłącza i tak przez cały czas. Miał ktoś taki sam problem ? Mam zamiar kupić nową baterią i zobaczyć czy to pomoże, jak myślicie ?
Last reply by house_inik, -
- 1 follower
- 9 replies
- 1.9k views
Cześć, Dotarł do mnie xiaomi MI 5x z banggood. Okazuje się, że kom ma wgrany android one, a system rozpoznaje go jako Mi A1. Trochę żal, bo zamysł był taki, żeby jednak mieć miui - dlatego 5x. W każdym razie wygląda to tak:stan telefonuaktualizacjeNawet zostawiłbym tego android one, bo ryzyko uceglenia w tym modelu jest duże, a specem nie jestem, ale mam wątpliwości czy to nie jakiś syf. Z tego co wiem aktualizacje powinny być co miesiąc - tutaj mam łatkę sierpniową - więc zapewne OTA nie działa. Co doradzacie w takim przypadku?
Last reply by Cain_enD, -
- 0 replies
- 1.1k views
Hej, ostatnio restartowałem telefon (uruchom ponownie) z uwagi na to, że chciałem sprawdzić coś odnośnie połączeń alarmowych. Telefon się uruchomił, sprawdziłem co miałem, podałem PIN do Sim, PIN do telefonu, wszystko działa. Po 3-4 minutach dostałem powiadomienie, że karta SD jest uszkodzona i muszę ją formatować. Nie było jej widać w eksploratorze plików oraz w ustawieniach (Pamięć -> Karta SD). Uruchomiłem telefon ponownie, przez 3-4 min znowu karta była widoczna przez telefon normalnie, potem wyskoczyło to samo powiadomienie. Nie jest to jakiś wielki problem, bo na tej karcie nic krytycznego nie miałem, jednak chciałbym tego uniknąć w przyszłości. Ktoś wie, z …
Last reply by bejton, -
- 3 replies
- 1.4k views
Dobry wieczór, tym razem mam problem z aktualizacją telefonu Xiaomi Mi 5X z MIUI Polska. Oryginalnie była tam wersja China Stable 8.5, po odblokowaniu wgrałem za pomocą TWRP wersję 7.8.24 (z MIUI PL). Teraz najnowsza dostępna wersja dla tego telefonu to 8.1.18. Telefon widzi aktualizację, pobiera ją ale nie instaluje jej automatycznie. W sieci znalazłem info, że aktualizacja wymaga TWRP nowszego niż 3.2 a na oficjalnej stronie TWRP nie widzę wersji pod TIFFANY (Mi 5X). Czy ktoś z tu obecnych używał apki ze sklepu do aktualizacji TWRP? Z góry dziękuję za pomoc!
- 1 follower
- 50 replies
- 7.3k views
Witam wszystkich, mam następujący problem: Wgrałem TWRP do Xiaomi MI5x, zainstalowałem najnowszy soft z miui Polska instalacja przebiegła poprawnie po instalacji dałem WIPE & (nie pamiętam co dokładnie ale dawałem to już wiele razy podczas instalacji na innych urządzeniach) TWRP zaproponowało mi instalacje aplikacji TWRP dałem OK i telefon zaczął się uruchamiać niestety już się nie włączył i co najgorsze nie uruchamia mi w trybie FASTBOOT a MIFlash go nie widzi czy macie może jakieś pomysły jak można wybrnąć z tej sytuacji?
Last reply by wilkor, -
- 1 follower
- 87 replies
- 12.8k views
Witam, Jestem nowy na forum. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i proszę o pomoc. Mam problem z MI 5x: Android : 7.1.2 MIUI : 8.5.9.0 Po otrzymaniu zgody od Xiaomi na odblokowanie telefonu każda z prób dodanie konta i urządzenia kończy się tym samym błędem "10008: 参数错误、 请参考API文档". Zgodnie z zasadami forum przeczytałem większość tematów z podobnym problemem. Niestety żadne z opisanych rozwiązań (tunel VPN (Singapur); wielokrotne przywracanie ustawień fabrycznych i próby logowania się na konto wyłącznie za pomocą ID lub tylko maila, nie dodawanie sieci WiFi czy konta przy pierwszym uruchomieniu, z kartą sim, bez karty sim...). Czy kt…
- 0 replies
- 1.1k views
Witam Tak jak w temacie słuchawki: xiaomi mi iv hybrid dual drivers earphones Po podłączenie do telefonu innych słuchawek szum ustaje natomiast słuchawki w innych telefonach działają prawidłowo. W czym może być problem?
Last reply by Rixen01D, -
- 1 follower
- 35 replies
- 4.8k views
Cześć, właśnie w moje ręce trafił model Xiaomi Mi 5X. Jest to pierwszy telefon tej marki jaki posiadam. Niestety, śledząc forum mam wątpliwości co do oryginalności jego oprogramowania. Wyczytałam, że obecnie nie ma dostępnego języka polskiego w wersji Global - niestety u mnie wygląda to inaczej. Obecnie zainstalowana wersja to: MIUI Global 8.5 (8.5.6.0.0(NDBCNED)) i telefon jest po polsku. Zastanawia mnie też brak możliwości wejścia w ustawieniach w zakładkę "Aktualizacje aplikacji systemowych" - po kliknięciu w nią nic się nie dzieje, natomiast w zakładce "Informacje o telefonie" kiedy klikam na "Aktualizacje systemowe" pokazuje się brak połączenia z siecią (mimo, i…
Last reply by sheolka, -
- 2 replies
- 1.5k views
Witam . Chciałem odblokować bootloadera w Xiaomi Mi 5X . Wszystko fajnie dostałem unlock'a no i tutaj zaczyna się poroblem . Gdy podłączam telefon do komputera i włączę program XiaomiMiFlash by wrzucić nowe oprogramowanie do telefonu nie wyszukuje mi urządzenia . Po chwili ,, Instaluje " się sterownik Urządzenia MTP USB jednak z niepowodzeniem . Próbowałem wszystkiego od instalowania tego sterownika z internetu po usuwanie innych sterowników i plików . Nic nie pomogło . Stąd moja prośba i pytanie . Czy wie ktoś jak zainstalować te sterowniki ? Może to wina telefonu i tam powinienem wprowadzić zmiany ? Dołączam screenshota jak to wszystko wygląda . Z góry dzięki za p…
Last reply by Eldokanawolno,