Problemy techniczne
96 topics in this forum
-
- 0 replies
- 8.4k views
Witam, po upadku z około 30-40cm telefon gdy jest podpięty do ładowania zapala się do napisu "MIUI" i po ok 5sekundach reset, bez napięcia ani drgnie. Sprawdziłem czy aby kostka z baterii nie wypadła lecz jest na miejscu, bateria była wymieniana jakoś 4mc temu razem z konektorem (może on dostał po d*pie). Da radę jakoś zgrać dane przez fastboota itd? TRWP tam nie ma, nawet debugowanie jest wyłączone. Co mogło paść? baterie i płytę raczej bym odrzucił, czy to możliwe aby konektor znów się wyłożył?
Last reply by setro, -
-
- 1 follower
- 2 replies
- 2.2k views
Odkopalem ostatnio starego Mi Maxa z szuflady. Nie był w ogóle używany od roku ze względu na uszkodzony ekran. Teraz wpadłem na pomysł by ten ekran zakupić i wymienić. Ale bateria (lub układ ładowania) chyba szlag trafił. Na chwilę po podpieciu do ładowania zaswiecila się czerwona dioda, jak gdyby zwyczajnie ladowalo, lecz po chwili zgasla i telefon zdechł. Prawdopodobnie napięcie w baterii przez ten rok spadło do 0,0, nie stawiała oporu i coś przypaliłem przy podpieciu. Nie włącza się, nie ładuje się (ładowarka zimna). Pytam bo może ktoś kiedyś był w takiej sytuacji i jakoś postawił na nogi telefon po długim czasie leżakowania.
Last reply by JamCiTo, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.6k views
Witam, telefon ma około dwóch lat, często używany był jako hotspot od około pół roku bardzo szybko rozładowuje się w nim bateria(około 10% w 10 min przy mocnym podświetleniu ekranu,) przy stanie poniżej 50% telefon wyłącza się i trzeba go ponownie włączyć. Przy stanie baterii około 40% i niżej bez podłączenia do ładowarki telefon startuje pojawia się ekran miui i po kilku sekundach się wyłącza, jeśli jest podłączony do ładowarki nie zauważyłem restartów. Wersja MIUI Global 9.6.2.0 (NBDMIFD) /stabilna Co może być powodem restartów? Czy wystarczy wymiana baterii? Jeśli ktoś wymieniał baterię to podrzućcie link do jakiejś solidnej
Last reply by Bar.Tek, -
- 1 follower
- 1 reply
- 876 views
Witam , w moim xiaomi są bardzo uciążliwe problemy z aparatem , ponieważ nie wyostrza się przy robieniu zdjęć , a najbardziej uciążliwe jest gdy muszę zrobić zdjęcie jakiegoś tekstu . Proszę o pomoc Wstawiam zdjęcie dla przykładu
Last reply by Bar.Tek, -
- 2 replies
- 990 views
Cześć wszystkim, to mój pierwszy post tutaj, więc pragnę wszystkich przywitać :) Niestety przychodzę z problemem, który brzmi następująco: gdy używam telefonu podłączonego do ładowania, to dotyk zaczyna delikatnie świrować. O wiele ciężej pisze się na messengerze, który odczytuje znaki, których nie dotknąłem, telefon wykrywa pisanie gestem, chociaż ja naciskam w tym samym miejscu. Telefon zachowuje się tak, jakbym pisał mokrymi palcami. Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Co może być przyczyną?
Last reply by Grothgar, -
- 1 follower
- 6 replies
- 2.6k views
Na wstępie prośba do Admina o nie kasowanie postu - szukałem info na temat Helium ale nie znalazłem nic konkretnego. A teraz do rzeczy : Redmi Note 5. Info o telefonie w załączonym screenie. Potrzebuję przed zmianą z MIUI 9 na MIUI 10 zrobić kopię konkretnie jednej appki wraz z jej danymi. Do tej pory (na Samsungu) korzystałem z aplikacji Helium którą mogłem sobie skopiować na dysk Google aplikacje które chciałem razem z danymi (postępy w danej grze itp). Niestety na Xiaomi Redmi Note 5 aplikacja nie chce się za żadne skarby autoryzować na komputerze stacjonarnym (wymóg konieczny) pomimo włączenia debugowania USB które musi aktywne. W związku z tym zwracam się z zapytani…
Last reply by olutus, -
- 4 replies
- 2.5k views
Cześć . Jestem aktualnie na urlopie. Mam hasło i nazwę sieci . Wszystko ok bo hasło na pewno dobre . Jakość sygnału doskonała. I jeśli łącze się z siecią to mam tylko uwierzytelnianie adresu IP. I koniec nie łączy się. Widzę że to TP-Link . No i taki failure. Próbowałam przez wifi analyzer. Proszę o pomoc . Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
Last reply by cecylia, -
- 1 reply
- 1.3k views
Do usunięcia
Last reply by Nezumi, -
- 0 replies
- 1.5k views
Parę dni temu na ekranie telefonu pojawiła się żółta smuga. Nieregularna, intensywność koloru zanika ku brzegom. Jest pionowo umieszczona wzdłuż krawędzi, nie reaguje na nacisk. Po kolejnym dniu widzę, że "zlewa się" w dół Co raz bardziej, choć dużo bledsza. Kontaktowałam się z Gearbest, gdzie telefon był kupiony w grudniu, kazali zrobić fabrykę, I odezwać się, jeśli nie pomoże. Nie pomogło. Ktoś ma pomysł Co mogło się zadziać? Telefon nigdy mi nie upadł, zawsze w portfelowym etui z gumą na pleckach, więc uszkodzenie mechaniczne raczej odpada.
Last reply by G3p4rdzik, -
- 1 reply
- 1.4k views
Witam. Nie dawno nabyłem Mondeo MK4 2012 z radiem z nawigacją. Próbowałem sparować ze swoim mi max 128gb. Telefon widzi ford audio ale kiedy próbuję się połączyć wyskakuje komunikat na radiu o sparowaniu i kodzie który muszę wprowadzić w telefonie. Raz mi wyskakuje w telefonie możliwość wprowadzenia wpisuje akceptuję i nic. Innym razem w telefonie nie ma żadnej reakcji. Próbowałem wielokrotnie ale niestety bez rezultatu. Spróbowałem na zwykłym HTC 820 połączył bez zadnego ale. Może wiecie co zrobić.??? Próbowałem instalować ruzne aplikacje wspomagające współpracę ale nie pomogło.
Last reply by jin99, -
- 0 replies
- 1.3k views
Witam, Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Xiaomi Mi Max 4/128, Android: 7.0 NRD90M, MIUI Global 9.5.2.0(NBDMIFA). W telefonie włożone są dwie karty SIM z sieci ORANGE, po uruchomieniu i wpisaniu kodów PIN telefon pracuje prawidłowo na obydwóch kartach. Po pewnym czasie (kilka godzin, jednak nie udało mi się precyzyjnie określić tego czasu) karta SIM nr 1 wyłącza się i jest niedostępna, aż do restartu. Czy ktoś spotkał się z takim problemem i czy jest jakieś rozwiązanie?
Last reply by szfagier, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.4k views
Witam, jak w temacie windows 10 64bit nie widzi pamięci wewnętrznej tel. ani SD. W zakładce menadżer urządzeń widzi tel. jako mtp ale bez sterowników(przy włączonym USB debugowanie. Natomiast po wyłączeniu tej opcji wykrywany jest jako Mi Max też bez sterowników. Co robić drodzy koledzy forumowicze, może ktoś też ma taki problem. Nadmienię że win 7 wykrywa tel. oraz widzi obie pamięci. Pzdr.
Last reply by Mirrr, -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.1k views
Hej. Jak to jest że CPU-Z pokazuje tylko 4 rdzenie procesora które działają , a pozostałe są zastosowane ?? Nie powinny działać wszystkie. Włączam gry i szybko przechodziłem do cpuz i nadal tylko 4 Czy to normalne ?
Last reply by Bar.Tek, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.6k views
Witam, mam odblokowany bootloader i wgraną wersję MIUI.eu z Miuipolska. Problem jest w tym, że po zrobieniu pełnej kopii systemu w custom recovery nie ma możliwości przywrócenia jej poprawnie. Po uruchomieniu systemu, który został przywrócony z kopii nie działa odblokowanie dotykiem, tak samo hasło PIN lub wzór są błędne. Zostaje usuwanie plików. Drugi problem to niewidoczna karta sim i brak IMEI. Dopiero ponownie wgranie systemu stawia telefon do pełnego użytku. Dzieje się to zarówno na custom romach jak i miui 8.2.1. Robię kopie wszystkiego co możliwe, jak również przywracam wszystko co w kopii. Czy ten model tak ma?
Last reply by mariusz.ur, -
- 3 replies
- 2.4k views
Telefon kupiłem w marcu 2017, wieczorem podłączyłem telefon do ładowania, a rano był już taki jak na zdjęciach. Czy sklep w którym kupowałem telefon przyjmie to na gwarancję jeżeli szybka jest pęknięta z mojej winy? Dodam że przyciski od włączania i od regulacji głośności nie dają się wcisnąć.
Last reply by majdan12, -
- 22 replies
- 8.6k views
Witam! Mam problem z moim MiMax... Bardzo cicho słyszę rozmówcę zarówno na "słuchawce" i trybie głośnomówiącym... Xiaomi EU 8 7.5.4
Last reply by wajs, -
- 0 replies
- 935 views
Cześć, Posiadam Mi4C, MIUI 9.1 (7.12.21) - zauważyłem, że system sam dodaje kłódki do apliklacji. Nawet jeśli wyłączne wszystkie kłódki to po jakimś czasie pojawiają się one znowu przy różnych aplikacjach. Czy jest to "normalne zachowanie" systemu? Pozdrawiam Rafał
Last reply by rafbry, -
- 0 replies
- 953 views
Tak jak w temacie ciągle żonie odświeża. Każda aplikacje. Czy Facebook czy chrome. Czy ona coś ustawiła czy może telefon się kończy. Soft najnowszy. Bardzo Was proszę o pomoc telefon ma 8 miesięcy.
Last reply by Grzechooo, -
- 4 replies
- 2k views
Witam, Posiadam Mi Maxa 32GB, który nie powiem, bo troszkę już przeżył. Telefon od jakiegoś czasu bardzo wolno mi się ładuje. Do tego, przy niskim poziomie baterii potrafił się resetować (czasem już przy 30%). Zdarzały się resety przy podłączaniu do ładowarki. Niestety, ostatnio rozładował mi się do zera i wyłączył, a następnie nie chciał się uruchomić podpięty do ładowarki (jedynie mrugała czerwona dioda chwilę po podłączeniu). Pogrzebałem po forach i dowiedziałem się, że to objaw głębokiego rozładowania baterii; ładowałem go kolejne 2 dni, a następnie trzymając przycisk POWER wkładałem i wyjmowałem wtyk ładowarki, aż się wybudził i spokojnie ładował. Nawet jeż…
Last reply by juhas, -
- 1 reply
- 880 views
Witam. Mam problem po wgraniu nowego romu. Objawia się to tym że telefon prosi o aktywację urządzenia z tym że nie mogę go aktywować - raz pokazuje że nie ma połączenia sieciowego a z drugim razem że kod jest źle wprowadzony . Proszę o pomoc !
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 947 views
Mam problem z moim max'em. Przyciski pod ekranem same "się wciskają". Telefon wariuje i nie można normalnie z niego korzystać. Można je wyłączyć przyciskiem z górnej belki - jednak jest to tak pomyślane że dwukrotne ich naciśnięcie powoduje ich ponowne odblokowanie. W moim przypadku nie zdaje to egzaminu bo telefon sam sam włącza ich aktywność... Czy jest jakaś możliwość zupełnego ich wyłączenia? Może ta opcja jest gdzieś "zakopana"? Macie jakiś pomysł? HELP!
Last reply by skrzek, -
- 0 replies
- 1.3k views
Witam. Mam problem z powiadomieniami push z takich aplikacji jak Moje ING czy OLX, w poprzedniej wersji MIUI takie powiadomienia otrzymywałem , w tej wersji niestety ich nie mam Aplikacje mam na stale ustawione w tle (kłódka) oraz w opcjach aplikacji - powiadomienia , ustawione wszystkie przyciski , dioda powiadomień , priorytety, wibracja, dźwięk, powiadomienia ekranu blokady, pływające powiadomienia , ikona na pasku statusu i pokazuj powiadomienia
Last reply by posek, -
- 0 replies
- 991 views
Witam, Mam nadzieję, że piszę w dobrym dziale Wczoraj wymieniłam cały 'moduł' z gniazdem ładowania wg tutorialu z youtube, wszystko poszło gładko. (Wymieniałam już kiedyś wyświetlacz w Redmi Note 2 i też było OK.) Po wymianie wykonywałam i odbierałam połączenia, pisałam i odbierałam sms, korzystałam z transferu danych cały wczorajszy wieczór, telefon naładował się do pełna. Dziś rano przy próbie zadzwonienia nie było sygnału pomimo, że telefon pokazywał 'Play LTE' a zanim zakończyłam połączenie w tym samym miejscu pokazało się 'Brak usługi' zamiennie z "Tylko poł. alarmowe" i tak zostało do tej pory. Wkładałam inną kartę SIM, przekładałam moją do dr…
Last reply by shoeshine, -
- 0 replies
- 842 views
Witam! Od otrzymania aktualizacji na miui 9 nie mogę dokonywać żadnej edycji na karcie sd (kasować, wgrywać) zarówno eksplorerem z pozycji telefonu jak i przez komputer. Co ciekawe wszystkie piki które są nagrane odtwarza bez problemu. Dzięki za pomoc.
Last reply by Rasalghul, -
- 67 replies
- 11.3k views
Witam! Ucegliłem troszeczkę swojego MiMax'a i znajomy ma mi podrzucić dziś lub jutro kabel EDL. Czy ten tryb jeszcze działa? Pewien serwis odpisał mi, że podobno ten tryb jest nieaktywny od jakiegoś czasu... Chciał bym zweryfikować jego informacje... Poza tym czy tryb EDL mi pomoże jeśli przez przypadek rozładowałem telefon do zera, ale podłączyłem do power banku i prawdopodobnie się naładował, ponieważ udało mi się go włączyć do trybu fastboot ale MiFlash się wysypał i Windows automatycznie go zamknął podczas flashowania...
Last reply by miugi2,