Problemy techniczne
96 topics in this forum
-
- 21 replies
- 1.5k views
Witam, jako że Mi Max ma baterie 4850 mAh sądziłem że wytrzyma chociaż dzień jednak w moim przypadku tak nie jest .. Czytałem że niektórym osobom potrafi trzymać nawet dwa dni na ciągłym użytkowaniu, u mnie jest to niemożliwe. Nawet na włączonym trybie oszczędzania telefon maxymalnie trzyma 19 godzin ... Może są jeszcze jakieś ustawienia które pomogą w dłuższym działaniu na jednym ładowaniu ?
Last reply by majdan12, -
-
- 2 followers
- 32 replies
- 5.3k views
Od tygodnia jestem posiadaczem telefonu Xiaomi Mi Max i niestety, zauważyłem, że telefon się lekko wygiął. Miał ktoś podobną sytuację? Czym to może być spowodowane? Czy zwykłe noszenie w kieszeni tak dużego telefonu może mieć wpływ na takie wygięcie? Czy jest to po prostu wada fabryczna tego telefonu? O telefon dbam jak o dziecko, zwłaszcza, że mam go tylko tydzień, a wygięty pozostanie. :/
- 2 replies
- 801 views
Cześć Niedawno kupiłem Mi Maxa. Miał rom Global, jakiś 6.7.7. Wrzuciłem najnowszy dostępny 6.10.27. Ani w jednym ani w drugim nie mogę ustawić 4G. Z palca wprowadziłem nowy APN Nazwa: PlusAPN: plusTyp uwierzytelniania: PAPTyp APN: default lub internet I nadal tylko 3G. W poprzednim telefonie na tej karcie było 4G. Na identycznym APN w Mi4, tylko na innej karcie 4G hula aż miło. Jakieś pomysły na rozwiązanie problemu?
Last reply by mcdriven, -
- 6 replies
- 870 views
Google Launcher jest szybki, ale... mam też Redmi Note 3 i działa na Redmi dużo, dużo szybciej:( śmiga po prostu ehh Telefon- Mi Max 32gb aneksja wyznaczona na grudzień:) no to szukam czegoś innego:) Jak wezmę ten z 4gb ramu to mu się znacznie szybkość polepszy? czy brać Mi Mix?
Last reply by Nezumi, -
- 0 replies
- 557 views
Witam, zacznę od tego iż od 2 dni szukam i próbuje różnych sposobów na reaktywacje mojego MI maxa 32GB. Wczoraj po udanym rootowaniu zachciało mi się dokonać aktualizacji oficjalnego romu (Global beta) i tym samym skasował mi się TWRP. Telefon działa, ale żaden komputer (z Windows) nie rozpoznaje go i wyskakuje błąd 43. Zrobiłem nawet reinstalacje Windowsa.... Telefon przechodzi w trym fastboot, ale ani Miflash ani fastboot nie widzi go... System go wykrywa i potem natychmiast odłącza jako nierozpoznane urządzenie. Telefon nie przechodzi również do trybu EDL.... Chciałbym mieć roota ponownie..., ale przede wszystkim nie wiem czy telefon uszkodziłem na trwałe? i…
Last reply by dzeus, -
- 3 replies
- 819 views
Moj problem wyglada tak ze telefon upadl z 10-20 cm jest w gumowym etui oczywiscie jak upadl to zobaczylem czy nie pekl ekran zrobilem uff i ucieszony odlozylem. Problem zobaczylem jak dostalem jakies powiadomienie i probowalem odblokowac telefon oczywiscie bezskutecznie, zrobilem restart wlazlem w recovery nigdzie nie dziala dotyk telefon z zewnatrz nie wyglada na zepsuty zadnej ryski jest jakas nadzieja?
Last reply by infy1995, -
- 9 replies
- 948 views
Jestem posiadaczem MiMax 64 GB Helium , MIUI Global 7.3 Stable 7.3.14.0.0.Mój problem polega na tym że po otrzymaniu zgody na odblokowanie bootloadera nie mogę zakończeć tej opercji. Po dojściu do 50% w Mi Unlock V1.1 pojawia się komunikat "Couldn't verify device" , "Not connected to Mi Phone".Kierując się podpowiedziami na forach chcę wgrać chiński rom deweloperski (który podobno pozwala na bezproblemowe odblokowanie bootloadera) poprzez załadowanie uprednio ściągniętego romu do telefonu i aktualizację prze Updater.Jednak przy takiej operacji wyskakuje informacja "Can't verify update" , "Couldn't verify update package".Proszę o pomoc w w/w problemie.
- 5 replies
- 981 views
Zainstalowałem MiPCSuite wersja jakoś 3.... i cos tam, ale nie widzi Mi Max Pro 64, instalowałem cuda sterowniki ADB, zmieniałem kable, instalowalem z innego źródła, starszą wersję itp. itd. --- nic z tego. gdzieś tam wyczytałem, że MiPCSuite jeszcze nie jest gotowe by "zobaczyć" Mi Max Pro i , że trzeba czekać na nowszą wersję.... Jakaś rada? czy trzeba czekać?
Last reply by stevenson, -
- 2 followers
- 1 reply
- 889 views
Chciałbym wgrać sobie polski system na mój MiMax Pro, ale jestem zielony w tym temacie i proszę o podanie linku do właściwej instrukcji krok po kroku albo wyjaśnienie mi tego procesu krok po kroku. Szukałem, ale jest tyle tych tematów i nie wiem, który jest odpowiedni a usunąć sobie system i wgrać nie prawdłowy, to bez sensu. Bardzo dziękuję
Last reply by ZduneX25, -
- 4 replies
- 752 views
Telefon Mi Max 4/128 dotarł do mnie wczoraj, więc mam soft zainstalowany przez producenta. Aby urządzenie uczynić funkcjonalnym chciałem zainstalować kilka aplikacji z google store, więc zainstalowałem sklep zgodnie z instrukcją znalezioną na forum. Podczas pobierania aplikacji z GP, pojawia się komunikat, że aplikacja nie może być pobrana bo jest błąd [DF-DLA-15]. Czy ma ktoś jakieś rozwiązanie?
Last reply by Duduś, -
- 13 replies
- 923 views
Otóż odczuwam wolna prace wifi do 800 kb gdy np pobieram film/ muzyke/ gre/ aplikacje również ze sklepu Play a gdy odpale youtube nagle prędkość wzrasta do standardu 7/8 mb Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
Last reply by addone, -
- 1 follower
- 8 replies
- 1k views
Jak pobrać Sklep Play na Xiaomi Mi Max 4/128 GB?
Last reply by AfgFire, -
- 10 replies
- 886 views
Jako iż kilka osób pytało mnie czy rozwiązałem problem z brakiem 60 klatek i rozdzielczości HD w aplikacji YOUTUBE postanowiłem założyć nowy wątek i opisać zarówno problem jak i jego częściowe rozwiązanie. Przyczyną jak mi się wydaje jest nierozpoznawanie przez YOUTUBE nazwy telefonu, która znajduje się w pliku build.prop. Plik ten można łatwo edytować (wymagany root) poprzez aplikację "BUILD PROP TWEAKER". Po uruchomieniu szukamy pozycji "ro.product.model", domyślnie zapisana w nim wartość to "mi max", aby zmusić YOUTUBE do poprawnego działania zmieniłem tą wartość na nazwę telefonu jak mi się wydaje najbardziej zbliżonego podzespołami czyli "redmi note 3". Po zapisaniu …
Last reply by AfgFire, -
- 6 replies
- 1.3k views
Witam, dziś chciałem zaktualizować nowego Mi Max. Zgodnie z instrukcją umieszczoną na stronie miui Polska doszedłem do kroku gdzie wgrane zostało oprogramowanie miui Polska, telefon się zrestartował i więcej się nie włączył, nie reaguje na żadne klawisze nawet na podłączenie zasilania. Jak mogę go obudzić lub przywrócić ustawieni? Macie jakieś pomysły ?
Last reply by AfgFire, -
- 2 replies
- 646 views
Witam. Która wersja miui polska jest przeznaczona do tego modelu telefonu ? Mi Max czy Mi Max Pro Pozdrawiam
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 6 replies
- 681 views
Cześć, Pisałem już w kilku tematach ale nie udało mi się uzyskać jednej odpowiedzi a tym bardziej poukładać tego co i w jakiej kolejności należy zrobić. Mojego Mi Max`a kupiłem w Technosie z opcją TWRP i instalacji softu. W tej chwili mam MIUI 8 by xiaomi.eu 6.8.4 (rozwojowa). Mam problem z ilością wyświetlanej pamięci wewnętrznej - zamiast wyświetlać 32 GB wyświetla 6 GB (dlaczego telefon pokazuje mi błędną ilość ROM`u? Może to być przez źle zainstalowaną wersję MIUI?). Temat podobno rozwiązuje instalacja softu za pomocą MiFlash`a. Dodatkowo dostałem sms`a z pozwoleniem na odblokowanie bootloadera. I tutaj mam kilka pytań: 1 - Czy z moim sof…
Last reply by sent1nel, -
- 13 replies
- 742 views
Witam, Zakupiłem Mi Max 3/32GB ze spolszczeniem w Technosie i widzę taki problem że system pokazuje mi pamięć jako 5,2 GB tylko zamiast 32GB. W czym może być problem? Pozdrawiam
Last reply by sent1nel, -
- 2 replies
- 613 views
Cześć! Mam mały problem z Xiaomi Mi Max, po instalacji aktualizacji poprzez Mi Pc Suite telefon nie chce się włączyć, resetuje się ciagle, pokazuje się pasek ładowania i znowu reset. Chciałem go zupgradować do najnowszej wersji MIUI 8, niestety poprzez updater w telefonie nie moglem nic zrobic, ciagle pojawial sie komunikat i problemie z siecia a w PC Suite najnowszy update jaki się pojawiał to dla wersji MIUI 7 więc postanowiłem ją zainstalować i efekt opisany powyżej, jak temu zaradzić?
Last reply by nestore, -
- 18 replies
- 1.2k views
Witajcie, właśnie ucegliłem mojego mi maxa. Wgrywałem najnowszą paczkę miui polska, a po restarcie telefon się nie włącza, nie reaguje na przyciski. Zero życia. Pomocy
Last reply by jarek384, -
- 1 reply
- 495 views
Wczoraj przy pisaniu messengerze telefon się zrestartował, zdarzyło się to pierwszy raz bo tak to chodzi jak rakieta. Jak już się włączył to zniknęła blokada ekranu, obsługa 2 kart SIM, przestały działać przyciski home i menu i paręnaście różnych ustawień. Między innymi nie mogłem zrobić backupu systemu bo nie można było potwierdzić kodu PIN. Masakra. Widziałem chyba jeden albo dwa takie wątki na forum MIUI.eu. Pomyślałem, że za***istym pechowcem jestem. Aktualizacja nie zadziałała, było to samo. Pozostał wipe i na szczęście pomogło, ale ustawianie telefonu od zera to katorga dla mnie i mojego transferu LTE w domu, tym bardziej, że już któryś raz z kolei ściągam nowy plik…
Last reply by jarek384, -
- 5 replies
- 591 views
Wiec chcialem wgrac w moim telefonie miui polska doszedlem do instalacji romu i co i nie mam romu na pamieci telefonu podlaczonej karty pamieci tez nie czyta jest jakis sposob zeby przez recovery wgrac plik z romem na pamiec telefonu ?
Last reply by Nezumi,