Problemy techniczne
96 topics in this forum
-
- 0 replies
- 983 views
Witam, Pojawiła się nowa aktualizacja do MiMaxa. Pobrałem ją ale podczas instalacji pojawił się ekran z menu, którego wcześniej nie było. Jedną z opcji było "wipe data" a drugą "reboot". Czy jeżeli wybiorę opcję "wipe data" to dane z telefonu zostaną usunięte? Jeżeli wybieram opcję reboot to aktualizacja jest nieudana i pojawia się aktualizacja wcześniejsza, która zajmuje 1.4 GB zamiast obecnej 75MB. Nie chcę usuwać wszystkiego bo mam za dużo rzeczy na telefonie.
Last reply by sent1nel, -
-
- 2 replies
- 1.3k views
Pytanie z innej beczki Mam Maxa z odblokowanym bootloaderem. Czy, a jeśli tak to jak można zablokować bootloader i wgrać Global Stable Rom bez roota? Oczywiście usuwając przy tym twrp. Tak by telefon był jak nowy
Last reply by mrosi, -
- 5 replies
- 1.7k views
Po aktualizacji do mini 8 nie dziala tethering (hotspot) laczy Z laptopem ale nie moge otworzyc stron etc?? Moj tel to Xiaomi Max 32gb international version so 650 3gb. pzdr G
Last reply by mrosi, -
- 3 replies
- 970 views
Cześć, Mam problem z opcją "Wymaganie hasła" (Ustawienia / ekran blokady i odcisk palca / ekran blokady i odcisk palca). Może ja źle rozumiem tą opcję, ale wydaje mi się, że to powinno tak działać, że po wybudzeniu, telefon nie wymaga hasła od razu (w moim przypadku wzoru) tylko po ustawionym czasie, np. 30 sekund. Ale u mnie ta opcja tak nie działa. Gdy zmienię ustawienie z "natychmiast" (i wtedy telefon od razu po wybudzeniu wymaga wpisania wzoru) na jakikolwiek inny czas, to niestety po tym określonym czasie nic się nie dzieje. Czy coś jest nie tak, czy ja źle rozumiem tą opcję? Dzięki z góry za poświęcony czas. Pozdrawiam, Ola
Last reply by Grothgar, -
- 0 replies
- 704 views
Właśnie zaliczam zdziwienie roku. Wyjechałem z moim telefonem do Niemiec mając w slocie kartę SIM Mobile Wiking i włączony Internet. Wkrótce wyłożył się telefon po przekroczeniu granicy, na przemian się włącza i wyłącza moduł telefonu. Ewidentnie problem z kartą sim, wkładam inną działa, wkladam obie nie działa znowu. Biorę karte sim, która zrobiła problemy w inny telefon działa idealnie. Kombinuje ze slotami SIM 1 i 2 zamieniac je nadal nie działa. Nosz kur...wa. Wygląda na to, że coś się posypało przy przekraczaniu granicy w chwili wchodzenia w roaming i teraz karta SIM nie chce działać z tym telefonem poza krajem z innym działa bez problemu. Mi Max też działa z…
Last reply by Rogeros, -
- 15 replies
- 2k views
Witam wgrywam właśnie miui polska do swojego mi maxa, jednak po wgraniu twrp przez fastboot adb i odłączeniu telefonu od usb twrp nie pojawia się. Więc włączam go jeszce raz poprzez power+ volume up i po jakiś 10 sekundach pojawia się logo twrp na kilka sekund i znika i nic nie mogę zrobić. Jakieś wskazówki jak to naprawić ?
- 2 replies
- 925 views
Witam, mam problemy z łapaniem sygnału GPS. Po aktualizacji telefon bardzo długo szuka sygnału. Mam Maxa global. Próbowałem z różnymi aplikacjami i nic. Ustawienia w dobie też sprawdzałem.
Last reply by PAYONG, -
- 1 follower
- 13 replies
- 1.2k views
Witam. Mam pewien problem z moim MiMaxem, otóż po instalacji MIUI Polska nie moge wyczyścić telefonu do czysta z danych. Wipe z poziomu systemu wyrzuca do recovery i nie pozwala na uruchomienie systemu, musze go flashować, a gdy już sie postawi dane są na swoim miejscu i wracam do punktu 0. Ma ktoś jakiś pomysł? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
- 1 reply
- 985 views
Witam Mam pytanie do tych ktorzy uzywaja w mi maxie polaczenia z samochodowym zestawem glosnomowiacym Problem wyglada nastepujaco - podlaczam telefon do fabrycznego zestawu samochodowego i mam problem z wybieraniem polaczen . Widze na wyswietlaczu radia ze polaczenie zaczyna byc zestawiane ale nie slysze sygnalu oczekiwania na polaczenie a nastepnie po jego nawiazaniu nie slychac rozmowcy W druga strone polaczenia przychodzace sa bez problemu slyszalne czyli sygnal wywolania w glosnikach samochodowych a nastepenie po odebraniu polaczenia nastepuje normalna rozmowa przez zestaw Problem nie wystepowal na orginalnym chinskim romie dev i na drugim wy…
Last reply by Weabster, -
- 9 replies
- 2.3k views
Witam serdecznie! Wymieniłem rozbity ekran w moim Mi Maxie. Nowy pochodzi z AliExpress. Jednakże po instalacji okazało się że są z nim duże problemy: 1) Dotyk 'kończy się' około 1-2 cm nad dołem ekranu, przez co nie ma możliwości nic tam 'kliknąć' (za wyjątkiem użycia myszki pod USB), jak i nie działają przyciski nawigacyjne. To go całkiem dyskwalifikuje z użycia - obecnie ratuje mnie jedynie Quick Ball. Proszę spojrzeć na załączony screenshot. 2) Czasem 'kliknięcie' działa wielokrotnie, przez co pisząc wiadomości tekstowe niektóre literki wybrane zostają wielokrotnie z rzędu. Telefon działa pod systemem zainstalowanym jeszcze przez chińczyków, zaktual…
Last reply by Zexon72, -
- 1 reply
- 687 views
Zauważyłem ostatnio problem z ładowaniem pulpitu, wyskakuje mi to za każdym razem jak wychodzę np.z ustawień czy przeglądarki. Wcześniej tego nie było. Rom 6.12.22, mi max 4/128. Dzisiaj zainstalowałem 7 i zmieniłem motyw jest dalej to samo. Telefon z 4gb ramu i mieli przy wejściu na pulpit. Miał ktoś już taki problem? Ok, rozwiązany. Nie wiem dlaczego ale w opcjach programistycznych było zaznaczone , nie zachowuj działań. Po odznaczeniu problem zniknął.
Last reply by mrosi, -
- 3 replies
- 953 views
Cześć. Wczoraj zauważyłem dziwnie wysokie zużycie baterii przez mojego Mi Maxa. Dzisiaj rano (ok 7:30) miał 100% teraz o 12 ma 51%... Jak widać na zdj. system android zjadł mi 50% baterii. Wcześniej (3/4 dni temu) telefon moglem ładować co drugi dzień przy normalnym korzystaniu. Dzisiaj o 7:30 wył budzik. Ok 9 poczytałem chwilę newsy. Potem odtwarzałem jedną piosenkę przez wifi, raz czy dwa użyłem przeglądarki. Efekt taki, że już mam 49% baterii, a dwa zdania wyżej było 51%. Telefon zrootowany, bt odblokowany. Rom widać na ss. Pozdrawiam, proszę o pomoc.
EDL nie działa 1 2
by Searned- 41 replies
- 3.1k views
Hej, chcę zrobić flash Rom, ale nie mogę wejść w tryb EDL na xiaomi mi max... Próbowałem wszystkiego, wszystkich możliwych sposobów ale nie działa. Po zrobieniu wszystkich kroków w instrukcji zamiast przejść tryb w EDL telefon się po prostu restartuje i mam dalej bootloopa... Co robić?
- 3 replies
- 958 views
Podłączyłem do mojego Mi Max'a słuchawki z mikrofonem na pałąku. O ile słyszalność "mnie" jest aż za dobra o tyle ja bardzo cicho słyszę rozmówcę (oczywiście głośność ustawiona na max). Czy jest jakiś myk do zrobinia w systemie, czy to wina telefonu/słuchawek (Sennheiser PC 230)?
Last reply by majdan12, -
- 4 replies
- 812 views
Od pewnego czasu zauważyłem problemy z działaniem aplikacji działających w tle. Jak to wygląda? Otóż, np. jeśli korzystam z aplikacji Yanosik to jest OK, ale jeśli tylko przejdę do innego programu to nie działa w tle - objawia się to tak jakby nie było połączenia z GPS lub nie działałaby transmisja danych ?? Miał ktoś tak ??
Last reply by mrosi, -
- 1 follower
- 11 replies
- 1.2k views
Znalazłem na XDA informacje że aplikacja ''Aparat'' domyślna dla MIUI przycina obraz,czy mógłby ktoś sprawdzić na MIUI różne aplikacje do nagrywania w 4K w celu porównania szerokości rejestrowanego kadru? Adres do postu z XDA http://forum.xda-developers.com/mi-max/how-to/4k-uhd-stock-camera-cropping-t3513893
Last reply by galakty, -
- 2 replies
- 982 views
Jestem szczęśliwym posiadaczem Mi Max.Niestety nie mogę orzystać z 2 kart SIM nie wiem co może być tego przyczyną? Jedna karta jest na abonament a druga karta jest kartą do internetu. Dzisiaj zmieniłem kartę abonamentową na "nano" wszystko ze strony operatora jest OK karta odblokowana niestety po włożeniu do tacki cały czas jest prośba o pin lub PUK wbijam jedno i drugie i nic. Ktoś poradzi co zrobić?!
Last reply by mrosi, -
- 4 replies
- 1.1k views
Część. Czy ktoś może doradzić jak sprawić aby aplikacja nc+go działała na miui 8. Zakupilem telefon mi max i w sklep play pisze że aplikacja jest nieobsługiwana i nie da się jej zainstalować!
- 2 replies
- 825 views
Witam ma nowego Mi Maxa. Sytem uaktualniony. Karta Play. Nie moge znależć funkcji importu kontaktów z SIM do telefonu
- 9 replies
- 1.7k views
Witam! Nie mogę przegrać na kartę sd 128 gb plików większych niż 4 gb. Pisze ze nie osługuje formatu mkv ani avi? Dziwne bo tą kartę miałem wcześniej w xperii z3 i działała.
Last reply by majdan12, -
- 4 replies
- 1.4k views
Nie potrafię 'okiełznać' aparatu w tym telefonie - w ustawieniach aparatu mam 'jakość zdjęć - najlepsza', a np. dwa kolejno po sobie robione zdjęcia mają skrajnie różną rozdzielczość, np. jedno 3120x4160, a drugie 1440x1920, następne znowu ma 720x1280... Oczywiście między wykonaniem fotek nie są zmieniane żadne ustawienia. Rom miui 8.6.9.8 eu. Synchronizacja zdjęć wyłączona... i jeszcze dla pewności wylogowałem się z konta Xiaomi i je zlikwidowałem. Czy ktoś się z czymś takim spotkał?
- 1 follower
- 8 replies
- 2.9k views
Witam przed chwilą zauważyłem że lewy głośnik gra ciszej też tak macie? Miui Polska 6.12.8. prawy daje czadu a ten lewy dużo ciszej dajcie znać
- 1 follower
- 13 replies
- 2.5k views
Witam, kupiłam dzisiaj Mi max'a i nie potrafię go zaktualizować, po ściągnięciu przez update podczas instalowania telefon sie wyłącza i włącza sie z nie zainstalowana aktualizacja. Update *zip tez nie daje rady. Czy moglby mi ktos pomoc? Ps. Jestem blondynka, takze prosze o jasne i logiczne wytłumaczenie co mam zrobić by zaktualizować telefon
Last reply by Nezumi, -
- 0 replies
- 732 views
Wcześniej tapety wymieniały się często i bez przeszkód. Wiem że trzeba mieć nakładkę motywu zgodnego ze zmianą ekranu blokady. Ale teraz przestało działać. Mam dwie tapety na ekranie i w kółko one. Proszę o rozpoznanie. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
Last reply by out-of-brain, -
- 1 reply
- 707 views
Dzień dobry Przycina mi dźwięk sms gdy telefon jest zablokowany. Słyszę go jakaś sekundę i wyłącza się. Jeśli jest odblokowany to dochodzi mi dźwięk normalnie w całości. Jest tak zawsze po zainstalowaniu xposed. I zmianach w module tweaks i xmiui. Ktoś ma podobny problem? Co na to zaradzić ? Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
Last reply by acanth,