TKN Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 11 godzin temu, BIZON napisał: a posiadasz jeszcze tego mi5 ? Bo zastanawiam się czy nie zmienić mojego Note Pro właśnie na Mi5 i chciałem je porównać, a widzę, że też jesteś z Krakowa Niestety, poszedł do ludzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 @BIZON Jest kilka osób z krk z Mi5, napisz w temacie z Mi5 to sie ustawisz z kimś pewnie jak będziesz chciał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boniunio Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 No i zamówiony kupiłem u Dreami z przesyłką DHL 273$. Teraz to tylko pozostaje mi wypatrywać przez okno kuriera Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKN Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 (edited) 47 minut temu, Boniunio napisał: No i zamówiony kupiłem u Dreami z przesyłką DHL 273$. Teraz to tylko pozostaje mi wypatrywać przez okno kuriera Ten telefon jest już zbyt tani, bo Mi5 zamówiłeś? Edited August 23, 2016 by TKN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boniunio Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Mi Note Pro http://www.aliexpress.com/store/product/xiaomi-NOTE/1986585_32614240647.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKN Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 18 godzin temu, Boniunio napisał: Mi Note Pro http://www.aliexpress.com/store/product/xiaomi-NOTE/1986585_32614240647.html Myślałem, że już miałeś MNPro. Daj znać jak dojdzie.;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boniunio Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 5 godzin temu, TKN napisał: Myślałem, że już miałeś MNPro. Daj znać jak dojdzie.;-) Nie, ja miałem Huawei P8 i zastanawiałem się co kupić czy MI5 czy Mi Note Pro. Telefon już wysłany i dostałem wiadomość od Dreami że na telefonie zainstalowany jest jakiś Multi-language ROM i że paczka ma obniżoną wartość by nie płacić podatku Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKN Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 15 godzin temu, Boniunio napisał: Nie, ja miałem Huawei P8 i zastanawiałem się co kupić czy MI5 czy Mi Note Pro. Telefon już wysłany i dostałem wiadomość od Dreami że na telefonie zainstalowany jest jakiś Multi-language ROM i że paczka ma obniżoną wartość by nie płacić podatku Na 99% będziesz miał telefon z odblokowanym bootloaderem, więc bez ceregieli wgrasz nasz system. Gdyby jednak miało być inaczej, to lepiej złóż już prośbę o odblokowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jadzia.p Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Dnia 23.08.2016 o 16:30, Boniunio napisał: Mi Note Pro http://www.aliexpress.com/store/product/xiaomi-NOTE/1986585_32614240647.html Drogo.. W Dreami były Mi Note Pro po 200$; sama kupiłam u nich Mi Note za 150$. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boniunio Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 (edited) 8 godzin temu, jadzia.p napisał: Drogo.. W Dreami były Mi Note Pro po 200$; sama kupiłam u nich Mi Note za 150$. Może i kiedyś były po 200$ ale obecnie ta ofert była najtańsza. Telefon dziś przyszedł ale niestety nie miałem możliwości odbioru bo byłem w pracy a kurier zjeżdżał już do bazy. Umówiłem się na poniedziałek i niestety doszły opłaty celne w wysokości 73zł. Edited August 26, 2016 by Boniunio Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Pytanie... Ceny Mi Note i Mi Note Pro zbliżyły się do siebie. W IB, pomiedzy MNP 4/64 a MN 3/16 jest raptem 30 USD różnicy. Warto dopłacić i brać wersję Pro? Co zyskam, a co stracę w porównaniu do "zwykłej" wersji (poza brakiem czarnego modelu ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Też się wahałem między tymi dwoma modelami, Pro mogłem kupić za 200$ ale poczytałem o Snapie 810 i mi przeszło. Wysłane z Mi Note 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 (edited) 16 godzin temu, mrosi napisał: Pytanie... Ceny Mi Note i Mi Note Pro zbliżyły się do siebie. W IB, pomiedzy MNP 4/64 a MN 3/16 jest raptem 30 USD różnicy. Warto dopłacić i brać wersję Pro? Co zyskam, a co stracę w porównaniu do "zwykłej" wersji (poza brakiem czarnego modelu ). Na pewno czas na baterii zyskasz w mi note. W pro ludzie piszą ,że cieniutko. Ja jak kupowałem to właśnie to mnie przekonało do mi nota. Nie chce co dziennie ładować fona. Chciałem żeby fon wytrzymywał z 3 dni. I na mi note ten wynik uzyskuje. Na pro jest to nie realne. Zależy czy chcesz mieć wydajniejszy fon. A tak szczerze to pro bym odpuścił i kupił mi nota albo poczekał z pół roku i rozglądał się za mi note 2. Edited August 27, 2016 by MD13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 2 minuty temu, MD13 napisał: Na pewno czas na baterii zyskasz w mi note. W pro ludzie piszą ,że cieniutko. Ja jak kupowałem to właśnie to mnie przekonało do mi nota. Nie chce co dziennie włączać fona. Chciałem żeby fon wytrzymywał z 3 dni. I na mi note ten wynik uzyskuje. Na pro jest to nie realne. Zależy czy chcesz mieć wydajniejszy fon. A tak szczerze to pro bym odpuścił i kupił mi nota albo poczekał z pół roku i rozglądał się za mi note 2. Dopiero kupię Mi Note. Celowo. Dotychczas używałem Redmi Note 3 Pro i ten poziom jakości dźwięku nie jest dla mnie. Właśnie na mi Note poczekam na Mi Note 2. Tak BTW, to już będzie czwarty egzemplarz Mi Note w moich rękach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BIZON Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 (edited) Ja.mam wersję pro i powiem szczerze, że jeśli faktycznie praca na bateri między tymi dwoma tel jest tak drastyczna to teraz kupił bym wersję bez dopisku pro. Czekam teraz na note 2 albo mi5 z 3d touch i wtedy pewnie dopiero zmienię swojwgo note pro. Edited August 27, 2016 by BIZON Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 2 godziny temu, mrosi napisał: Dopiero kupię Mi Note. Celowo. Dotychczas używałem Redmi Note 3 Pro i ten poziom jakości dźwięku nie jest dla mnie. Właśnie na mi Note poczekam na Mi Note 2. Tak BTW, to już będzie czwarty egzemplarz Mi Note w moich rękach. Zakumałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boniunio Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Bawię się już Mi Note Pro ponad tydzień i szczerze nie wiem co macie z bateriami ale ja normalnie użytkuje telefon, kilka telefonów dziennie, fejs, internet, jakaś gierka w real racing i po 2dniach i 17godz mam 7% baterii więc nie wiem co nie którzy robią z telefonem że tak narzekają. Druga sprawa to co nie którzy pisali o snapie 810 że tak strasznie się grzeje, może nie mam tak wielkiego doświadczenia w telefonach co nie którzy ale dla mnie przy intensywnym użytkowaniu grzeje się normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bellodc Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 Bawię się już Mi Note Pro ponad tydzień i szczerze nie wiem co macie z bateriami ale ja normalnie użytkuje telefon, kilka telefonów dziennie, fejs, internet, jakaś gierka w real racing i po 2dniach i 17godz mam 7% baterii więc nie wiem co nie którzy robią z telefonem że tak narzekają. Druga sprawa to co nie którzy pisali o snapie 810 że tak strasznie się grzeje, może nie mam tak wielkiego doświadczenia w telefonach co nie którzy ale dla mnie przy intensywnym użytkowaniu grzeje się normalnie. Poczekamy... Zobaczymy... Odpal skypa lub grę to poczujesz Jednak to nie problem. Co do baterii to nie miałem uwag do momentu w którym nie kupiłem mi banda. I tu zaczęło brakować na koniec dnia mAh. Mimo to gdybym miał podjąć tę decyzję raz jeszcze było by to Pro. No i podniesioną rozdzielczość to bajka choć nie jestem fanem cyferek. Celowo obnizylem do full HD i wytrzymałem 5 min. Chciałem się uzewnętrznić . Dziękuję. Wysłał Mi Note Pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neptyk Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Witam proszę o pomoc wszystkich posiadaczy note pro którzy mogą zrobić packup pliku QCN i wysłać mi, moj note pro nie widzi karty sim i staje się bezużyteczny za dobra pomoc mogę nawet zapłacić... bardzo proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Padre Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Dnia 11.09.2016 o 19:38, bellodc napisał: Co do baterii to nie miałem uwag do momentu w którym nie kupiłem mi banda. I tu zaczęło brakować na koniec dnia mAh. No i podniesioną rozdzielczość to bajka choć nie jestem fanem cyferek. Celowo obnizylem do full HD i wytrzymałem 5 min. Chciałem się uzewnętrznić . Dziękuję. Wysłał Mi Note Pro Faktycznie z Mibandem bateria leci, ale osobiście starcza mi na dzień dwa. Albo coś jest nie tak z moim mi note pro albo on nie ma rozdzielczości full hd jest HD ready albo qHD HD ready jak dla mnie nie idzie tego telefonu obsługiwać ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 Czy użytkownicy Mi Note Pro mogą podzielić się wrażeniami co do baterii? Ile i przy jakim wykorzystaniu wytrzymuje? Z góry dzięki. [AKTUALIZACJA] Po dobie mam normalnego użytkowania (przynajmniej dla mnie ), mam poziom naładowania 74%. Nie jest źle, a nawet jest dobrze . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 Dnia 5.10.2016 o 11:38, neptyk napisał: proszę o pomoc wszystkich posiadaczy note pro którzy mogą zrobić packup pliku QCN i wysłać mi, moj note pro nie widzi karty sim i staje się bezużyteczny Gdzie "siedzi" ten plik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psikutabezs1231 Posted July 28, 2017 Share Posted July 28, 2017 Dnia 5.10.2016 o 12:33, Padre napisał: Faktycznie z Mibandem bateria leci, ale osobiście starcza mi na dzień dwa. Albo coś jest nie tak z moim mi note pro albo on nie ma rozdzielczości full hd jest HD ready albo qHD HD ready jak dla mnie nie idzie tego telefonu obsługiwać ;D Mi też trzyma bateria max 2 dni, to i tak sporo przy moim użytkowaniu. Kupiłem w dobrej cenie w empixie i jestem zadowolony z wydajności telefonu. W obsłudze też nie taki trudny, kilka dni i wszystko ogarniesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
makakam Posted December 24, 2017 Share Posted December 24, 2017 (edited) Panowie jaki rom obecnie jest najlepszy w kwestii wydajność/bateria dla mi note pro? Szwagier ma jakiś ROM z początku roku i coś tam u leci szybko ta bateria. Dzięki. Edited December 25, 2017 by makakam Link to comment Share on other sites More sharing options...
johny303 Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 (edited) Każdy rocznik jest ok. Wydajność zależy od użytkownika i romu. Jestem na bieżąco z nimi i przyznam, że były w siódemce i ósemce ale może po dwa lub trzy które dojeżdżały baterię. Każda następna aktualizacja poprawiała wydajność z baterii. Ogólnie jak na taki wyświetlacz + grafika, ram, procesor to nie jest najgorzej. Moim zdaniem d*py nie urywa ale powodów do placzu nie ma. Zresztą bateria jest bardzo trwała. Pożeraczem energii w tym fonie jest bluetooth. Edited December 25, 2017 by johny303 Link to comment Share on other sites More sharing options...
makakam Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 (edited) Sorry, tam słownik mi poprawił i zamiast rom było rok chodziło mi o jakiś w miarę najlepszy rom. Dzięki. @johny303 jakiej wersji romu używasz? Edited December 25, 2017 by makakam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 3 godziny temu, makakam napisał: Sorry, tam słownik mi poprawił i zamiast rom było rok chodziło mi o jakiś w miarę najlepszy rom. Dzięki. Samemu poczytać wątki cotygodniowe to zbyt trudne...? A.... No taaaak... Za dużo czasu. Trzeba by przysiąść, poczytać... Lepiej zapytać... To się nawet jakoś nazywa. Na "L"...? A w kwestii meritum, przedostatni ROM dla Mi Note Pro u mnie był najlepszy. Pod każdym względem: baterii, szybkości działania. Żeby nie było, mój Mi Note Pro ma nowego właściciela dopiero od tygodnia. A jaki to ROM...? Zgadnij, albo poczytaj Forum. Albo skorzystaj z wyszukiwarki. Zapewniam, nie gryzie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
makakam Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 Czytam wątki cotygodniowe lecz pod kątem swojego tel, mam czytać je od nowa? Zauważ że ludzie raczej piszą o problemach a nie gdy chcą pochwalić daną wersję. Lepiej zapytać i ktoś zawsze odpowie, nawet uszczypliwie jak Ty @mrosi, jak już wiem że przedostatnia spoko to wystarczy hehe Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts