Mi Box / Mi TV Stick
Dział związany z produktem Xiaomi MI Box i Mi TV Stick
829 tematów w tym forum
-
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
Witam , po ostatniej aktualizacji mój mibox zaczął rozładowywać baterie w pilocie , do tej pory wystarczały ( nawet kilka miesięcy ) teraz 1-2 dni max i pilot rozładowany . Próbowałem różne akuu, czy zwykłe baterie , ma ktoś podobny problem?
Ostatnia odpowiedź: gregory41, 17 Grudnia 2020 -
-
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 564 wyświetleń
Mam problem bardziej w kategorii ciekawostki. Otóż w wyszukiwaniu YouTube Smart nie działa mi klawisz "e" z klawiatury zewnętrznej Smart TV i8. Klawisz działa poprawnie w innych polach tekstowych. Co może być tego przyczyną?
Ostatnia odpowiedź: PawelG7, 15 Grudnia 2020 -
- 8 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
witam Mam podłaczony mibox 4s do starego tv LG w pokoju dziecka. Netflix, cda, hbo śmiga bez problemu. Do niedawna vectra online również (niestety zależy na niej mojemu dziecku). Od jakiegoś tygodnia jakakolwiek wersja apki vectry wywala bład - przestano wspierać wszystkie wersje z 1 z przodu a z nowych wersji z 2 max co udało mi się osiągnąć to zalogowanie się na swoje konto i wyświetlenie listy kanałów (jeszcze w złej orientacji) żaden program nie włacza się :/ Oczywiście jestem legalnym klientem Vectry. Myślałem, że ogarnę jakoś przez przeglądarkę ale ani puffin ani firefox ani jakieś inne wynalazki nie dają rady - biały ekran lub odesłanie do sklepu play gdzie cz…
Ostatnia odpowiedź: Aliazz, 13 Grudnia 2020 -
Mi box S za granicą
przez Sołtys- 4 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
Witam. Mamy czasy jakie mamy i wyjeżdżam za granicę do pracy po świętach. Po przybyciu na miejsce będę musiał siedzieç 2 tygodnie w pokoju hotelowym. Dlatego moje pytanie czy w hotelu to urządzenie się połączy z wifi jeśli trzeba będzie się zalogować przez przeglądarkę? Ktoś wie jak to będzie działać? W ostateczności będę łączył się telefonem do wifi i wtedy mi boxa używał jak miracast, a się go tak użyć? Pytam bo jak nie to kupie coś tańszego by łączyć tylko tel z tv. Dzięki za odpowiedzi.
Ostatnia odpowiedź: Rob83, 13 Grudnia 2020 -
- 17 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
Witam, chciałbym kupić mi boxa, jednak nie wiem która wersję wybrać 4K czy S. Czy użytkowa ktoś obie wersje? Która lepiej się sprawuje u nas w Polsce. Różnica cenowa nie wielka a jak wygląda użytkowanie. Są jakieś szczególne różnice oprócz pilota i wersji androida? Co polecacie?
Ostatnia odpowiedź: Sołtys, 13 Grudnia 2020 -
- 1 odpowiedź
- 677 wyświetleń
Witam. Czy jest taka możliwość, żeby mibox s pobierał dźwięk z HDMIARC telewizora i wysyłał go na swoje wyjście optyczne? Wiem, że można skorzystać z wyjścia toslink w TV, ale czesto używam miboxa do Tidala, i wolałbym wtedy nie włączać TV i taki myk rozwiązałby mi problem tylko jednego optyka w DAC.
Ostatnia odpowiedź: PawelG7, 13 Grudnia 2020 -
- 5 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Mogę mieć 4 urządzenia podłączone na jednym koncie Netflix. Jakoś to ogarniam na 2x TV, iPad i laptop. Jeden TV jest bez smarta więc dokupiłem MiBoxa. Ale to już 5 urządzenie. I teraz się zastanawiam, czy jak miBox jest włączony to stale jest zalogowany czy dopiero jak wejdę do aplikacji? Nie wiem czy "wylogowany" to dobre słowo, bo de facto zalogowany jestem na wszystkich urządzeniach (nie musze za każdym razem wpisywać hasła), ale czy to urządzenie jest brane pod uwagę jako właśnie używane przez Netflixa.
Ostatnia odpowiedź: PawelG7, 12 Grudnia 2020 -
- 2 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
Witam. Mam problem, kupiłem Power Audio mianowicie LG Xboom RN5. Chciałbym go połączyć z tv, ale tutaj pojawia się problem, gdyż tv jest starszy i nie posiada BT ani smart tv. (wynajmowane mieszkanie, nie miałem wpływu). Głośnik za to nie posiada żadnego wejścia na hdmi, ani inne podłączenie tego typu. Jest tylko wejście na gitarę i mikrofon. Teraz pojawia się moje pytanie czy jeżeli zakupie MI Boxa S, podłącze go pod tv i będę chciał sparować głośnik z Mi Boxem będzie wszystko śmigać? Nie chciałbym kupować w ciemno a potem zwracać i zawracać sobie i komuś głowę.
Ostatnia odpowiedź: PawelG7, 8 Grudnia 2020 -
- 2 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam. Niedawno kupiłem Mibox S i mam teraz z nim problem. Bardzo często w różnych aplikacjach zanika obraz na kilka sekund. Przez to nie da się na przykład korzystać z wprowadzania głosowego. Gdy wybiorę tą opcję i chcę coś powiedzieć obraz zanika na kilka sekund. Później wraca i jest wszystko jak było wcześniej, tzn. urządzenie nie resetuje się, tylko sam obraz zanika. Sprawdzałem na różnych kablach i wejściach HDMI, bo myślałem że w tym problem, ale jednak nie. Jakieś pomysły? Box kupiony w oficjalnym sklepie Xiaomi. Reklamować? Pozdrawiam. PS. Podczas oglądania filmów, czy to na CDA, Netflix czy HBO GO problem nie występuje.
Ostatnia odpowiedź: sephiroth1983, 7 Grudnia 2020 -
Polskie TV na mi box 1 2
przez wisnia101- 5 obserwujących
- 53 odpowiedzi
- 31,6 tys. wyświetleń
Witam przymierzam sie do zakupu Mi box, mieszkam po za granicami Polski. Zastanawiam sie czy moge miec na mi boxie polska telewizje. Wybaczcie nie wiedze, ale nie jestem na bierzaco, chetnie poslucham podpowiedzi. pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: remus, 3 Grudnia 2020 -
- 3 odpowiedzi
- 24,5 tys. wyświetleń
Xiaomi Mi TV Stick - jak przyworcic fabryczne ustawinia. Troche wariuje i dlatego chce to zrobic
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 2 Grudnia 2020 -
- 1 odpowiedź
- 989 wyświetleń
Witam wszystkich. Mibox4 4k, pilot xmrm-006 oryginał w zestawie. Aktualizacje pobrane. Wersja softa 4.9.113. Wszysto było pięknie, nie używałem przez miesiąc i zniknęła opcja airmouse. Pytanie co się stało i czy da się ją jakimś sposobem włączyć? Ten sam problem wystąpił u kumpla na identycznym zestawie.
Ostatnia odpowiedź: PawelG7, 1 Grudnia 2020 -
- 1 odpowiedź
- 1,1 tys. wyświetleń
Hej Mam pewien problem. Otóż zakupiłam sobie taki adapter rj45-USB z dodatkowymi portami USB aby podczas oglądania z apki NC+ GO miec gdzie podłaczyć myszkę (Apka wymaga myszki) https://www.euro.com.pl/huby-usb-i-stacje-dokujace/natec-hub-usb-2-0-dragonfly-3-porty-rj45.bhtml?&cd=191780169&ad=10070947089&kd=&gclid=EAIaIQobChMIi-Gjsq396wIVi-myCh0Zxg0GEAQYASABEgJHn_D_BwE&gclsrc=aw.ds Oto wyniki: (łącze w domu mam 100Mb/s) 1. Kabel ethernet podłączony bezpośrednio do laptopa - 92 Mb/s 2. Kabel podpięty do mi box S poprzez najtańszy adapter https://lanberg.pl/produkt/NC-0100-01 - 84 Mb/s 3. Kabel podpięty do mi box S przez ten …
Ostatnia odpowiedź: PawelG7, 1 Grudnia 2020 -
Mibox s usb mikrofon
przez ksardias- 0 odpowiedzi
- 975 wyświetleń
Witam, potrzebuję podłączyć do miboxa kamerę i mikrofon, gdy podłączyłem kamerę z mikrofonem to obraz działał, mikrofon nie. Zastanawiam się nad zakupem hub'a żeby podłączyć osobno mikrofon i osobno kamerę, z tego co poczytałem to do niektórych urządzeń jest konieczny hub z zasilaniem, czy to ten przypadek. Może ktoś już kompletował podobny zestaw? Jeszcze naszła mnie taka myśl, skoro głośniki są wykorzystywane z tv, to jak kamerę/mikrofon podłączę pod tv to mibox ma je do dyspozycji?
Ostatnia odpowiedź: ksardias, 22 Listopada 2020 -
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
Cześć wszystkim. Jestem posiadaczem od kilku dni mi boxa S. Chciałbym się dowiedzieć, czy jest jakas aplikacja, która daje możliwość wyboru ścieżki, gdzie ma być zapisany plik. Otóż jak wiadomo mi box nie ma dużo pamięci, a czesto zdarzy mi się pobierać plik większy niż box ma w danym momencie dostępnej pamięci. Pobrałem apke ADM, którą z resztą używam na telefonie, jednak na boxie nie ma możliwości wyboru ścieżki zapisywania pliku, pobrałem też inny downloader, jednak rowniez nie miał tej opcji. Czy jest jakies inne wyjście by zapisywać pliki z neta na podlaczony pendrive?
Ostatnia odpowiedź: bigtoy, 22 Listopada 2020 -
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
Witam, Mam pewien problem , w sumie mam go od początku posiadania boxa, przed aktualizacją było to samo. Otóż bez podłączonego jakiegokolwiek głośnika bluetooth czy to słuchawek bezprzewodowych obraz na netflixie czy YouTube jest płynny i w pełnej jakości. Po podłączeniu jakiegokolwiek głośnika przez bluetooth obraz zacina się, jest słabej jakości, długo ładuje. Ktoś miał podobny problem ? Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: iborkim, 12 Listopada 2020 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Witam, po aktualizacji do Androida 9 zauważyłem trzaski w głośnikach po wyłączeniu boxa. Mam podłączone głośniki komputerowe poprzez złączę jack. Przed aktualizacją ten problem nie występował. Wyłączałem boxa, a głośniki zostawiałem włączone. Teraz muszę za każdym razem je wyłączać, bo jest to nie do zniesienia. Jest to takie uderzenie głośnika basowego, jak przy włączaniu starych wzmacniaczy i powtarza się co ok 10 - 15 sekund. Ma ktoś podobny problem?
Ostatnia odpowiedź: dru8d, 11 Listopada 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 487 wyświetleń
Witam, mam problem z mibox s, włącza się po wpięciu do kontaktu, i zacina się na logo android, jak idzie ta animacja. Od włączenia nie reaguje na pilot, jakby nie był sparowany. Mogę jakoś wgrać do niego nowy android? Ktoś pokieruje?
Ostatnia odpowiedź: psyhard, 11 Listopada 2020 -
- 7 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
witam Proszę o pomoc co robię nie tak. Posiadam najnowszy Mi box. Zaktualizowany. Wgrane odtwarzacze filmów mx player i vlc. Po podłączeniu dysku z filmami w programie mxplayer nie widac filmów mkv ani dvd tylko to co miałem zgrane z telefonu , natomiast VLC widzi ale nie da się uruchomić bo pisze że foldery puste. Stary odtwarzacz xtreamer widzi wszystko. Co robię: Otwieram VLC, wchodzę w przeglądaanie wyszukuję dysk i wchodzę w niego. Program widzi wszystkie filmy. Jednak jak klikam na film jest komunikat: "Brak plików multimedialnych, proszę przenieś kilka plików na twoje urządzenie lub zmień ustawienia.
Ostatnia odpowiedź: 12jojko, 11 Listopada 2020 -
- 9 odpowiedzi
- 975 wyświetleń
Witam mam nadzieję że ktoś pomoże w piątek zakupiłem xiaomi led tv 4S 55 cali wszystko było dobrze do momentu kiedy zaktualizowałem tv przy włączeniu jest dźwięk a obraz to istna dyskoteka różne kolory pokazują się na ekranie może ma ktoś pomysł jak to rozwiązać
Ostatnia odpowiedź: Zgody, 8 Listopada 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Mam problem dotyczący tego, że po wyszukiwaniu kanałów na telewizorze numeracja zaczyna się od 800, a chciałbym żeby normalnie od 1. Czy można to zmienić?
Ostatnia odpowiedź: matbry3333, 8 Listopada 2020 -
- 1 obserwujący
- 4 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
Hej. Jak wymusić i czy w ogóle się da , żeby można było słuchać Spotify bez włączania tv. Za każdym razem jak wyłączam tv , dźwięk podpiety do wzmacniacza się wyłącza. Ustawiałem już dźwięk na automat i Pcm.
Ostatnia odpowiedź: Radasss, 1 Listopada 2020 -
- 2 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam wszystkich, czy może ktoś polecić sprawdzoną płatną tv do xiaomi mi boxa? pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Janisek, 1 Listopada 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 921 wyświetleń
Witajcie Czy ktos z Was mial taki problem ze swoim boxem? Urządzenie ma miesiac czasu.. strzela tak jak na filmie przez kilka sexund lub regularnie secunde co jakis czas podczas ogladania czegokolwiek Nie pomogla zmiana kabla, gniazda, resety, itp.. inne urządzenie podlaczone a nawet stary odtwarzacz cisza . Podlacze MI.. charczenie https://youtu.be/MhRpzyGgwS0 kupilem 2 zestaw ,,,, to samo :/ trafilem oba uszkodzone ?? az niemozliwe gniazdo w tv ?? mam inne urzadzenia podlaczone ,,, tylko to charczy kable ,, 5 próbowałem ,,,, help
Ostatnia odpowiedź: Lukaszra, 29 Października 2020 -
- 2 obserwujących
- 6 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
Obecny wyzionął ducha - brak sygnału po włączeniu, coś tam działa, bo dysk odczytuje, ale mam uszkodzonego pilota - nie działa przycisk w lewo i kółko oraz klapka od baterii ma wyłamany zatrzask. Chciałem kupić nowy pilot, ale teraz to nie ma sensu. Jakiego najnowszego obecnie MiBoxa można kupić? Oglądałem głównie YT, Vimeo i Kodi. Dźwięk był przez TV albo przez głośnik BT.
Ostatnia odpowiedź: kola01, 25 Października 2020