Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam. Mam problem, kupiłem Power Audio mianowicie LG Xboom RN5. Chciałbym go połączyć z tv, ale tutaj pojawia się problem, gdyż tv jest starszy i nie posiada BT ani smart tv. (wynajmowane mieszkanie, nie miałem wpływu). Głośnik za to nie posiada żadnego wejścia na hdmi, ani inne podłączenie tego typu. Jest tylko wejście na gitarę i mikrofon. Teraz pojawia się moje pytanie czy jeżeli zakupie MI Boxa S, podłącze go pod tv i będę chciał sparować głośnik z Mi Boxem będzie wszystko śmigać? Nie chciałbym kupować w ciemno a potem zwracać i zawracać sobie i komuś głowę.

Edited by MARECK1
Posted

Połączenie Boxa z zewnętrznym sprzętem grającym przez BT niestety nie zawsze się sprawdza. Jeśli masz możliwość, to zwróć ten głośnik, jest bardzo mocno wykastrowany jeśli chodzi o możliwość podpięcia zewnętrznych źródeł dźwięku. Jeżeli nie masz takiej możliwości, to możesz spróbować podpiąć Boxa przez wejście optyczne. Niestety, potrzebny będzie specjalny adapter 3,5mm > Toslink, albo kabel 3,5mm - Toslink. Przejściówkę można kupić już za ok. 10 zł, kabel za jakieś 20 zł.