Waxy Posted March 2, 2016 Author Share Posted March 2, 2016 Zainstalowałem to i powiem Wam, że powoduje bootloop'a na Slim MIUI 6.1.21. Jedynie restore pomógł Potwierdzam. Na każdej wersji slim MIUI (dev oraz stable) łapałem bootloop'a. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rawyolks Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Ja w sumie używałem tylko MinMinGuard, najlepszy bloker reklam. Obecnie już przyzwyczaiłem się do staroszkolnego hostsa. Od bidy wystarcza, Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 22 minuty temu, rawyolks napisał: Ja w sumie używałem tylko MinMinGuard, najlepszy bloker reklam. Obecnie już przyzwyczaiłem się do staroszkolnego hostsa. Od bidy wystarcza, Używam i jest świetny. Zna ktoś jakiegoś dobry moduł - firewall? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 (edited) Moduł ruska na miui 7 min statusbar i fajna sprawa z hot keysami (nie wiem czy link na 100% działa) https://mega.nz/#!5V4lCJaY!V13f7mieRtBeOGPs78pWOCQu20TieI-MsWE_FFUUf2g Wywalam bo syst dziwnie działa... Edited March 4, 2016 by Frty Link to comment Share on other sites More sharing options...
rawyolks Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Dnia 2.03.2016o22:12, gwalberg napisał: Używam i jest świetny. Zna ktoś jakiegoś dobry moduł - firewall? Na Xposed chyba nic takiego nie ma. Najlepszą aplikacją do tego jest "Root Call Blocker Pro" Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 4 godziny temu, rawyolks napisał: Na Xposed chyba nic takiego nie ma. Najlepszą aplikacją do tego jest "Root Call Blocker Pro" Nie chodzi mi o blokowanie numerów, systemowy pod tym względem daje radę, chociaż i tak mam go zamrożonego. Chodzi o blokowanie połączeń z netem, w tym żeby dobrze blokowało wszystkie systemowe, ale nie grupowo tylko każdy proces oddzielnie. Testowałem kilka, teraz używam DroidWall ale chętnie wymieniłbym go na coś innego, na przykład coś z modułów xposed. Wszystkie takie zapory blokują systemowe procesy grupowo, albo nie widać wszystkich systemowych procesów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 (edited) 2 godziny temu, gwalberg napisał: Nie chodzi mi o blokowanie numerów, systemowy pod tym względem daje radę, chociaż i tak mam go zamrożonego. Chodzi o blokowanie połączeń z netem, w tym żeby dobrze blokowało wszystkie systemowe, ale nie grupowo tylko każdy proces oddzielnie. Testowałem kilka, teraz używam DroidWall ale chętnie wymieniłbym go na coś innego, na przykład coś z modułów xposed. Wszystkie takie zapory blokują systemowe procesy grupowo, albo nie widać wszystkich systemowych procesów. Wywal albo zamróź whetstone i wywal folder etc/whetstone permission. To jakiś bloatware xiaomi z opcjami dns itd P.s Działa exposed na 6.3.3? .... Działa Edited March 4, 2016 by Frty 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rawyolks Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 1 godzinę temu, Frty napisał: Wywal albo zamróź whetstone i wywal folder etc/whetstone permission. To jakiś bloatware xiaomi z opcjami dns itd P.s Działa exposed na 6.3.3? .... Działa Czy zauważyłeś jakieś inne śmieci Xiaomi, które można wywalić? Nie używam ich chmury, właściwie żadnych ich usług, jedyne co potrzebuję to MiFit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 (edited) 6 minut temu, rawyolks napisał: Czy zauważyłeś jakieś inne śmieci Xiaomi, które można wywalić? Nie używam ich chmury, właściwie żadnych ich usług, jedyne co potrzebuję to MiFit. Jeejen folder i wszystko co z nim związane. Te mamwyłączone bez konsekwencji (poza funkcjonalnością muzyki itd.) konto usunięte i powyłanczane usługi. Find device trzeba w etc szykać folderu priv-app i wywalić folder findevice (polecam xda skinny miui wątek) Edited March 4, 2016 by Frty 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rawyolks Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 2 godziny temu, gwalberg napisał: Przy Twoich ustawieniach to pewnie nawet tapety ani dzwonka nie można zmienić, bo tak to wszystko jest połączone ze sobą Ale i tak dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Przed chwilą, rawyolks napisał: Przy Twoich ustawieniach to pewnie nawet tapety ani dzwonka nie można zmienić, bo tak to wszystko jest połączone ze sobą Ale i tak dzięki. Bzdury, nic się nie kisi a chodzi to co ma chodzić 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rawyolks Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Ty je zamrażasz w Titanium Backup? Bo nie poznaję po zrzutach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 20 minut temu, rawyolks napisał: Ty je zamrażasz w Titanium Backup? Bo nie poznaję po zrzutach. Myandroidtools b.przydatny do tego i nie tylko. Można kontrolować prawdziwe pozwolenia, usługi itd. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Wypisujcie ciekawe moduly do xposed. Na poprzednim telefonie gdzie rom byl w wersji aosp zawsze instalowalem tylko gravitybox. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_STRIGOI_ Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Dnia 2.03.2016o19:39, gwalberg napisał: Dobrze wiedzieć, nie zaczynam w takim razie ze slim miui. Wyszło Slim MIUI 6.3.3. Podładuję tel i sprawdzę, czy na tym będzie działać xposed Link to comment Share on other sites More sharing options...
rawyolks Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Chodzi Ci o kernel do telefonu czy jest jakiś odchudzony rom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_STRIGOI_ Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 @gwalberg Udało mi się zainstalować xposed na 6.3.3 SlimMIUI. Zaraz będę testować moduły. Plak działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 @gwalberg Udało mi się zainstalować xposed na 6.3.3 SlimMIUI. Zaraz będę testować moduły. Plak działa To świetnie, być może będę instalował. Jutro może temat założę o slim, niech więcej osób się wypowie na temat slim. Wysłane z Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_STRIGOI_ Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 To świetnie, być może będę instalował. Jutro może temat założę o slim, niech więcej osób się wypowie na temat slim. Wysłane z Redmi Note 2 Osobiście jestem zadowolony z nowego smiui. Nawet lepiej działa niż na 6.1.21 Edit: Działa również moduł "swipe back" 😁😁 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Swoją drogą, ktoś gdzieś kiedyś wspomniał, że ten Xposed zanika wersję SDK, by poprawnie się zainstalować, co może powodować problemy. Sam w to nie wierzyłem, ale jak odinstalowałem to faktycznie czuć różnicę w jakości działania. Oczywiście na plus - także ja osobiście chwilowo się z Xposed pożegnałem xP Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mazurak7 Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Dnia 2.03.2016o17:15, fatall1ty napisał: U mnie wszystko śmiga, moduł Snapprefs działa aż miło Jak to zrobiłeś? Jaką masz wersję Snapchata? Mi właśnie nie działa, ale to może dlatego że zaktualizowałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatall1ty Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 22 godziny temu, Mazurak7 napisał: Jak to zrobiłeś? Jaką masz wersję Snapchata? Mi właśnie nie działa, ale to może dlatego że zaktualizowałem 9.21.1.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted March 7, 2016 Author Share Posted March 7, 2016 9.21.1.0 W tej wersji snapa występuje przybliżenie i ciemniejszy obraz przy nagrywaniu? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
deespe Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 Dnia 21.02.2016o21:59, Waxy napisał: Informacja: W moim przypadku pobieranie modułów przy pomocy aplikacji Xposed było niemożliwym procesem, mogłem jedynie je tam włączać/ wyłączać, lub ewentualnie przeglądać dostępne moduły. Gdy chciałem pobrać dostawałem błąd aplikacji, która finalnie się zamykała. Najlepiej pobierać moduły ręcznie i tak samo je instalować, a aplikację używać jedynie do zarządzania nimi. Witajcie, na moim miui 7.1.3 miałem dokładnie tak jak kolega Waxy pisze... ale do czasu. Wyszukałem i zainstalowałem ze sklepu apkę Greenify. Po instalacji w xposed szybki reboot. I wtedy okazało się iż mogę pobierać i instalować moduły prosto z Xposed. Nie wiem co ma piernik do wiatraka ale pobrałem już kilka i nie ma żadnego problemu z pobieraniem i instalacją... Spróbujcie u siebie takiego zabiegu a może okaże się to lekarstwem na bolączki... Pozdr deespe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mazurak7 Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Dnia 7.03.2016o09:02, fatall1ty napisał: 19.21.1.0 Jak w każdej kolejnej... Chyba nigdy tego nie naprawią, gdyby telefon normalnie nagrywał w 60fps to myślę że Snapchat działałby normalnie, bo uważam że to "ściemnienie" ma związek z tym że Snap próbuje nagrywać płynniejszy obraz niż 30fps które jest domyślnie w RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 (edited) 17 minut temu, Mazurak7 napisał: Jak w każdej kolejnej... Chyba nigdy tego nie naprawią, gdyby telefon normalnie nagrywał w 60fps to myślę że Snapchat działałby normalnie, bo uważam że to "ściemnienie" ma związek z tym że Snap próbuje nagrywać płynniejszy obraz niż 30fps które jest domyślnie w RN2 Jakby normalnie nagrywał w 60FPS to wieczorem by nie było nic widać. Poza tym mówimy o przedniej kamerze czy tylnej? Przednia nie ma opcji 60FPS. EDIT: Jednak OV może nagrywać 720p 60FPS, mało tego, może nagrywać QHD przy 30FPS. Mówię o przedniej 5MP kamerce. Edited March 14, 2016 by galakty Link to comment Share on other sites More sharing options...
EviDX Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 (edited) xxxxxxxxx Edited January 16, 2017 by EviDX Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 3 godziny temu, EviDX napisał: Działa na 6.3.3 lub na tym najnowszym? Pytasz o samo Xposed? Tak, u mnie działa na 6.3.17 i 6.3.24 z tym, że moduły trzeba ręcznie instalować (ściągasz ze strony Xposed). Link to comment Share on other sites More sharing options...
EviDX Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 (edited) xxxxxxxxx Edited January 16, 2017 by EviDX Link to comment Share on other sites More sharing options...
skubi07 Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Też tak macie że po zainstalowaniu frameworka przy zmianie motywu działają tylko ikony, lockscreen i dzwięki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_mARk_ Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 (edited) Szukam rozwiązania problemu związanego z wysyłaniem i odbieraniem mms po zainstalowaniu xposed fix v80 na 6.4.21 nie są odbierane wiadomości powyżej 160b reszta śmiaga bez problemu na RN2 Edited April 25, 2016 by _mARk_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 2 godziny temu, _mARk_ napisał: Szukam rozwiązania problemu związanego z wysyłaniem i odbieraniem mms po zainstalowaniu xposed fix v80 na 6.4.21 nie są odbierane wiadomości powyżej 160b reszta śmiaga bez problemu na RN2 Proszę bardzo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_mARk_ Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 (edited) 17 godzin temu, szczuru napisał: Proszę bardzo Dzięki szukałem tego solva ale nie mogłem cosik znaleźć, w 5.11.19 nie [przychodziły do mnie w ogóle smsy;) jest OK thx Poza tym używałem zfixowanej v80tki Edited April 26, 2016 by _mARk_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
KucyG Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 Na Miui 6.5.19 nie moge pobrac modułów, udało mi się tylko Youtube w tle pobrać i normalnie zainstalować, teraz jak klikne pobierz to pisze przez sekunde pobieranie i znów pobierz, jakaś rada? Tapnięte z mojego REDMI NOTE 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DominikRN2 Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Ja mam to samo, próbowałem innych metod i nic.. tylko YouTube w tle działa ;/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts