kamillm Opublikowano 13 Października 2017 Opublikowano 13 Października 2017 3 godziny temu, timo667 napisał: Mam telefon Xiaomi Redmi 3s i mam pewien problem bo nie działa wzor na blokadzie ekranu @Orjon kolega chyba nie sprawdzi takim sposobem 1
FromWP Opublikowano 13 Października 2017 Opublikowano 13 Października 2017 1 godzinę temu, timo667 napisał: Dobre pytanie nie mam pojecia jaki wiem ze po polsku jest system a dokladnej wersji nie pamietam :/ Masz jakiegoś globala bo brak twrp i stockowe recovery (tel z kabelkiem). Zresetować można z poziomu konta Mi przez komputer, ale najpewniejszy sposób to chińska wersja MiPcSuite. Tu masz skąd pobrać i przetłumaczony zrzut w co kliknąć żeby wyczyścić dane: https://miuipolska.pl/forum/topic/23674-nowy-telefon-zasięg-tylko-e/?do=findComment&comment=327857 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 13 Października 2017 Opublikowano 13 Października 2017 @kamillm Hah, zagapiłem się ;p No to cóż, jak powyżej.
timo667 Opublikowano 13 Października 2017 Opublikowano 13 Października 2017 (edytowane) pobralem wszystko fajnie na telefoni jest obrazek "telefonu z kablem usb" w programie dalem podlacz urzadzenie ale nic sie nie dzieje po jego podlaczeniu czy sa potrzebne jakies inne sterowniki do tego poza tymi do miflash ? Edytowane 13 Października 2017 przez timo667
dudek Opublikowano 15 Października 2017 Opublikowano 15 Października 2017 Potrzebujesz zrobić sobie kabel "deep flash" , uruchomić tryb EDL i wygrać na czysto Global przez MiFlash. Wszystko znajdziesz tu, na forum 1
timo667 Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 Mam kolejny problem zrobilem sb taki kabelek deep flash wchodzi w ten EDL w MiFlash wykrywa go bez problemu ale podczas flashowania wywala bład (zwykle po 20-24s) "W Magazynie brak miejsca dla wykonywania tego polecenia (0x80070008: Max buffer sector to 256)" albo "Nie mozna odnaleźć okreslonego pliku(0x80070002: Max buffer sector is 256)" i to sie dzieje gdy probuje wgrac Redmi 3S/Prime Latest Global Developer Version Fastboot File Download albo Redmi 3S/Prime Latest Global Stable Version Fastboot File Download) pobrane ze strony http://en.miui.com/a-234.html (przy sofcie china tez tak sie dzieje) jakies rady moze ?
kamillm Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 @timo667 masz 32-bitowy system operacyjny?
timo667 Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 Tak mam 64 bitowy system. Problem rozwiazany :)!! Dla potomynch winny był MiFlash w innej wersji poszlo od raz:) Dzieki za pomoc.
kamillm Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 10 godzin temu, timo667 napisał: MiFlash w innej wersji poszlo od raz:) No własnie to chciałem Ci zaproponować, żebyś zmienił wersję miflasha
Mintay Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Jaka jest różnica pomiędzy wgraniem nowego systemu na zablokowany a odblokowany bootloader?
kamillm Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 @Mintay żadna. Różni się tylko metodą wgrywania softu. 1
Vanish Opublikowano 28 Stycznia 2018 Opublikowano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Witam. Posiadam redmi 4x z muiu 8 global i andro 6. Zamierzam załadować xiaomi.eu z oficjalnej strony ( miui 8.1.25, android 7.1.2) Czy tą metodą to zrobię ? czy lepiej przez odblokowany BL i twrp ? Bo mam juz akceptacje od "chińczyka" i mogę odblokować w każdej chwili. I czy ten plik z oficjalnej strony nadaję się do flaszowania opisaną tu motedą ? W opisie ma BL: Odblokowany, natomiast kolega Domi.nos w poradniku opisał : ROM MIUIPolska/Xiaomi.eu (wiele języków w tym polski): tutaj (z opisem "Zablokowany"). Edytowane 28 Stycznia 2018 przez Vanish
kamillm Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 @Vanish wałkowane setki razy. Odblokowanie bootladera => wgranie TWRP => instalacja xiaomi.eu/MIUI Polska. Postępuj tak a będziesz miał prawidłowo zainstalowany soft.
Ostry777 Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 Dnia 19.01.2018 o 14:50, kamillm napisał: @Mintay żadna. Różni się tylko metodą wgrywania softu. Witam, A jak wgrać soft na zablokowany bootloader w Mi NOte 3? wiem, że trzeba wejść w tryb EDL, ale jak ? Bo reszta to rozumie MiFlash i mogę ładować globala?
Kacper Skrzypek Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 @Ostry777 w twoim przypadku to tylko box serwisowy/testpoint, kabelek nie pójdzie a bl zablokowany więc przez fastboot też nie przejdziesz.
Ostry777 Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 Połączyłem już konto z telefonem, mam zgodę na odblokowanie i mogę odblokować bootloader ale dopiero za 72h, ale chciałem szybciej, czyli się nie da?
Kacper Skrzypek Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 Nie, nie da się. Czekaj i odblokuj za 72h.
Ostry777 Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 A co myślisz o tej metodzie? Niektórzy piszą, że działa: http://en.miui.com/thread-720781-1-1.html
Kacper Skrzypek Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 (edytowane) @Ostry777 Możesz spróbować, może zatrybi - XiaoMiTool czasem czynił cuda ale oczywiście tylko do instalacji Globala. spróbuj. Edytowane 22 Marca 2018 przez Orjon
Ostry777 Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 2 minuty temu, Orjon napisał: @Ostry777 Możesz spróbować, może zatrybi - XiaoMiTool czasem czynił cuda ale oczywiście tylko do instalacji Globala. spróbuj. To jeszcze jedno pytanie, a czy jest ryzyko, że mogę tak "uwalić" telefon?
Kacper Skrzypek Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 @Ostry777 małe ryzyko jest zawsze. robisz na własne ryzyko, tak jak inni - ale skoro im poszło, to tobie powinno tym bardziej..
BoBek28 Opublikowano 15 Lipca 2018 Opublikowano 15 Lipca 2018 a próbował ktoś taką istalacje jak na filmiku
Voltron Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Dnia 22.03.2018 o 19:04, Ostry777 napisał: A co myślisz o tej metodzie? Niektórzy piszą, że działa: http://en.miui.com/thread-720781-1-1.html i jak instalowałes? Obecnie na mojego mi8 se nie widze twrp... poza tym musze czekac te glupie 360h na odblokowanie bootloadera i szukam alternatywy bo mam chinski rom bez sklepu play...
XYZ Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 i jak instalowałes? Obecnie na mojego mi8 se nie widze twrp... poza tym musze czekac te glupie 360h na odblokowanie bootloadera i szukam alternatywy bo mam chinski rom bez sklepu play...Ja też czekam na odblokowanie bootloadera na Mi8 SE. Wydaje mi się to jedyne bezpieczne rozwiązanie, jeśli chcemy mieć miui pl. Jednakże na chińskim romie bez problemu można zainstalować Google Play, a z niego całą resztę aplikacji, ergo można bezproblemowo korzystać z telefonu w czasie oczekiwania na odblokowanie.Sent from my MI 8 SE using Tapatalk
WDniuDzisiejszym Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Cześć, mam problem z Redmi 5A. ... Przy pomocy Minimal ADB and Fastboot komendą "fastboot oem lock", będąc w fastboot mode w 5A, zablokowałem w nim bootloader, który domyślnie był odblokowany przez sprzedawcę. System nie chce się załadować, telefon utknął w recovery mode z czerwonym komunikatem na dole "This MIUI version can't be installed on this device", którego wcześniej - przed zablokowaniem BL - nie było. Opcja Reboot nic nie daje, wraca do tego samego menu po wyświetlaniu logo MIUI przez kilka/kilkanaście sekund. Nie da się odblokować bootloadera przez aplikację Xiaomi - daje komunikat, że urządzenie nie jest przypisane do konta. Minimal ADB and Fastboot po użyciu komendy "fastboot oem unlock" lub "fastboot oem unlock-go" mówi "FAILED (remote: Token verification failed, reboot the device)". MiFlash z romem "riva_global_images" nie działa, zwraca - "0x80004005: FAILED (remote: Critical partition flashing is not allowed)". Tryb download nie działa - po przytrzymaniu volume up i power telefon wraca do recovery mode. XiaomiTool też nie działa. Twierdzi, że tryb debugowania usb jest wyłączony, chociaż włączyłem go, gdy jeszcze działał android. Mi suite, czy jak to się tam nazywa, nie wykrywa telefonu, zarówno wersja polska/angielska jak i chińska. Próbowałem wejść do trybu download przez Minimal ADB, ale to też nie działa. Mam zainstalowane sterowniki Qualcomma, gdyby to miało jakieś znaczenie. Bardzo prosiłbym o pomoc, ponieważ potrzebuję mieć ten telefon w stanie "używalności" jak najszybciej. Pozdrawiam
Kacper Skrzypek Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) Testpoint i EDL... Prawdopodobnie nawet global nie pójdzie bez odblokowania bootloadera, być będziesz musiał china wgrać... (jeśli telefon kupowany z Chin i to jego chińska wersja) Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez Orjon
WDniuDzisiejszym Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Testpoint i EDL... Prawdopodobnie nawet global nie pójdzie bez odblokowania bootloadera, być będziesz musiał china wgrać... (jeśli telefon kupowany z Chin i to jego chińska wersja)Możesz rozwinąć o co chodzi z testpoint? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Otwarcie obudowy i zwarcie dwóch punktów na płycie głównej. Jeśli nie czujesz się na siłach - oddaj telefon do jakiegoś serwisu.
WDniuDzisiejszym Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Otwarcie obudowy i zwarcie dwóch punktów na płycie głównej. Jeśli nie czujesz się na siłach - oddaj telefon do jakiegoś serwisu.Da się to zrobić, nie uszkadzając obudowy? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Specjalistą nie jestem, więc odpowiedzieć mi dość ciężko Wydaje mi się (ale ostrzegam, tylko wydaje), że raczej tak...
WDniuDzisiejszym Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Specjalistą nie jestem, więc odpowiedzieć mi dość ciężko Wydaje mi się (ale ostrzegam, tylko wydaje), że raczej tak...Nie wiem za bardzo, jak miałbym to zrobić. Redmi 5A nie ma zdejmowanych plecków... Gdyby był jakiś inny sposób niż wysyłanie go do serwisu, to byłbym bardzo szczęśliwy i wdzięczny za pomoc. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edit: Udało mi się dojść do testpointów, jednakże nie jestem do końca pewien, co powinienem teraz zrobić. Jakieś... porady?
Voltron Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Dnia 3.08.2018 o 00:11, XYZ napisał: Ja też czekam na odblokowanie bootloadera na Mi8 SE. Wydaje mi się to jedyne bezpieczne rozwiązanie, jeśli chcemy mieć miui pl. Jednakże na chińskim romie bez problemu można zainstalować Google Play, a z niego całą resztę aplikacji, ergo można bezproblemowo korzystać z telefonu w czasie oczekiwania na odblokowanie. Sent from my MI 8 SE using Tapatalk Właśnie tak zrobiłem :) względem mi note 3 wszystko na + poza aparatem tylnim. Szkoda, że nie jest to już 72h tylko 360
1pieter Opublikowano 9 Grudnia 2018 Opublikowano 9 Grudnia 2018 witam. mam xiaomi redmi 4pro nic z nim nie kombinowałem , raczej nic nie jest odblokowane ani ustawione, a muszę zmienić system bo nie pamiętam kodu blokady. na podanej stronie z romem miuipolska nie widzę nic takiego do tego telefonu z opisem zablokowany? co mam zrobić?
Nezumi Opublikowano 9 Grudnia 2018 Opublikowano 9 Grudnia 2018 30 minut temu, 1pieter napisał: witam. Zacząć czytać poradniki na forum i stronie, albo po prostu przywrócić fon do fabrycznych przez recovery... Jak można nie pamiętać 4 cyferek pinu do własnego telefonu?
1pieter Opublikowano 9 Grudnia 2018 Opublikowano 9 Grudnia 2018 to jest ekran blokady przesuwania palcem nie pin, telefon mam od niedawna kupiony używany. o jego koncie miui nic nie wiem, z tego co się zorientowałem bootloader jest wyłączony to recovery nie działa, a jak wgrać system krok po kroku bez uwzględniania w pierwszym punkcie by włączyć debugowanie w ustawieniach (do których teraz nie mam dostępu) nie mogę znaleźć. nikt mi nie chce nic podpowiedzieć i już mnie to irytuje bo durnota, a nie mogę sobie z tym poradzić;/ 4 godziny temu, Nezumi napisał: Zacząć czytać poradniki na forum i stronie, albo po prostu przywrócić fon do fabrycznych przez recovery... Jak można nie pamiętać 4 cyferek pinu do własnego telefonu? to jest ekran blokady przesuwania palcem nie pin, telefon mam od niedawna kupiony używany. o jego koncie miui nic nie wiem, z tego co się zorientowałem bootloader jest wyłączony to recovery nie działa, a jak wgrać system krok po kroku bez uwzględniania w pierwszym punkcie by włączyć debugowanie w ustawieniach (do których teraz nie mam dostępu) nie mogę znaleźć. nikt mi nie chce nic podpowiedzieć i już mnie to irytuje bo durnota, a nie mogę sobie z tym poradzić;/
Rekomendowane odpowiedzi