Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Modelowy napisał:

Spróbowałem na innym komputerze i poszło za pierwszym razem. Do tej pory nie mam pojęcia co było nie tak, bo ten drugi komputer miał taki sam system (Win 8.1, 64 bit). Dzięki za wszelkie próby pomocy.

Eh, niestety, tak to bywa. Dlatego zawsze jak mam zrobić coś ważnego z telefonem za pomocą peceta, to jestem "chory"...

Opublikowano
Spróbowałem na innym komputerze i poszło za pierwszym razem. Do tej pory nie mam pojęcia co było nie tak, bo ten drugi komputer miał taki sam system (Win 8.1, 64 bit). Dzięki za wszelkie próby pomocy.

Taka to magia komputerów :)

U mnie w serwisie wisiała na scianie kartka "Szanowny kliencie pamietaj, że przy serwisancie komputer zawsze dziala"

RN3 PRO

Opublikowano

Witam ja dochodzę do momentu kiedy trzeba włączyć tel robie volume+ i power do momentu pojawienia sie mi a telefon sie porostu restartu. Kiedy trzymam wszystkie trzy przyciski to nic się nie dzieje telefon w ogóle nie startuje. Data produkcji to 03.2016.

Opublikowano (edytowane)

Witam, 
mam nie mały problem, ponieważ już pierwszego punktu nie mogę przejść. Sprawa dotyczy 

• ROM MIUIPolska/Xiaomi.eu (wiele języków w tym polski): tutaj (z opisem "Zablokowany")
    nie mogę znaleźć już niestety opcji zablokowany posiada ktoś może taką wersję, albo czy mogę użyć tej z odblokowanym BL na zablokowany ( wiem po nazwie raczej nie będzie działać) :D 

PS. osoba wyżej dodała link więc spróbuję i nie wiem jak się usuwa posty na tej stronie wybaczcie :D
Edytowane przez Qaaq
link
Opublikowano (edytowane)

Czesc.

Chciałem zmienic rom w moim Redmi 3 Pro 

Mam MiFlash. 

Mam rom oficjalny: ido_xhdpi_images_6.5.12_20160419.0000.19_5.1_cn_6d4eb2b2a2.tgz ze strony http://en.miui.com/a-234.html

Mam też MIUI Polska : xiaomi.eu_multi_ido_6.5.12_v7-5.1 (on jest na odblokowany bootloader i nie wiem gdzie znajdę na zablokowany?)

Włączam program Miflash i program widzi mój telefon. 

Czy pierwsze muszę flashowac orginalnym romem a później tym od MIUI Polska ?? Dodam że na oficjalnej stronie nie ma konkretnie pod mój tel Redmi 3 Pro tylko jest pod Redmi 3.

No i właśnie nie wiem czy dobrze zrobię ??? 

Edytowane przez nowson
Opublikowano
Dnia 17.05.2016 o 16:30, Łukasz 1982 napisał:

Witam ja dochodzę do momentu kiedy trzeba włączyć tel robie volume+ i power do momentu pojawienia sie mi a telefon sie porostu restartu. Kiedy trzymam wszystkie trzy przyciski to nic się nie dzieje telefon w ogóle nie startuje. Data produkcji to 03.2016.

Tryb download to czarny ekran, więc możesz nie zauważyć że telefon zaskoczył. Spróbuj tymi trzema przyciskami, a następnie podłącz go pod komputer, włącz MiFlasha i zobacz czy coś wykrył.

20 minut temu, nowson napisał:

Czesc.

Chciałem zmienic rom w moim Redmi 3 Pro 

Mam MiFlash. 

Mam rom oficjalny: ido_xhdpi_images_6.5.12_20160419.0000.19_5.1_cn_6d4eb2b2a2.tgz ze strony http://en.miui.com/a-234.html

Mam też MIUI Polska : xiaomi.eu_multi_ido_6.5.12_v7-5.1 (on jest na odblokowany bootloader i nie wiem gdzie znajdę na zablokowany?)

Włączam program Miflash i program widzi mój telefon. 

Czy pierwsze muszę flashowac orginalnym romem a później tym od MIUI Polska ?? Dodam że na oficjalnej stronie nie ma konkretnie pod mój tel Redmi 3 Pro tylko jest pod Redmi 3.

No i właśnie nie wiem czy dobrze zrobię ??? 

Na zablokowany znajdziesz tutaj, z tym że na Redmi 3 Pro z tym romem nie działa czytnik linii papilarnych i często też nie działa karta sim. Na Redmi 3 Pro są te same romy co na Redmi 3 (ido), najnowsze wersje xiaomi.eu działają na Redmi 3 Pro (czytnik i karta sim), tylko potrzebujesz odblokowanego bootloadera. Możesz od razu flashować xiaomi.eu, lub jeśli chcesz się czuć pewniej to najpierw oficjalny, a potem xiaomi.eu.

Opublikowano
2 minuty temu, Pepso94 napisał:

Na zablokowany znajdziesz tutaj, z tym że na Redmi 3 Pro z tym romem nie działa czytnik linii papilarnych i często też nie działa karta sim. Na Redmi 3 Pro są te same romy co na Redmi 3 (ido), najnowsze wersje xiaomi.eu działają na Redmi 3 Pro (czytnik i karta sim), tylko potrzebujesz odblokowanego bootloadera. Możesz od razu flashować xiaomi.eu, lub jeśli chcesz się czuć pewniej to najpierw oficjalny, a potem xiaomi.eu.

dziękuję za odpowiedź .

Myślę zrobić tak: zmienie rom na ten od Ciebie (nie działa czytnik i czasem karta sim)

Wysłałem prośbę o odblokowanie bootloadera , jak dostanę zgodę to zmienię na xiaomi.eu (bedzie działać wszystko)

Dobry pomysł ???? 

Opublikowano

Na pewno nie najlepszy, zyskasz tylko spolszczenie bo nigdzie nie zadzwonisz ani nie wyślesz smsa i czytnik nie będzie działał. Ja bym został na oficjalnym od Xiaomi, aż przyjdzie zgoda na odblokowanie bootloadera, wtedy szybko i bez problemu zainstalujesz rom dev z poziomu aplikacji updater w telefonie, odblokowujesz bootloader, instalujesz recovery i wtedy można się cieszyć działającym xiaomi.eu na R3 Pro

Opublikowano
3 minuty temu, Pepso94 napisał:

Na pewno nie najlepszy, zyskasz tylko spolszczenie bo nigdzie nie zadzwonisz ani nie wyślesz smsa i czytnik nie będzie działał. Ja bym został na oficjalnym od Xiaomi, aż przyjdzie zgoda na odblokowanie bootloadera, wtedy szybko i bez problemu zainstalujesz rom dev z poziomu aplikacji updater w telefonie, odblokowujesz bootloader, instalujesz recovery i wtedy można się cieszyć działającym xiaomi.eu na R3 Pro

no masz rację .... pomyliłem się ( myślałem że chodzi o kartę pamięci a to przecież chodzi o sim :-() d*pa ze mnie i tyle 

właśnie zmieniłem rom i widzę że nie łapie mi sieci , muszę zmienić spowrotem na orginał 

Opublikowano

Witam no niestety laptop nie widzi mojego telefonu może musiałbym zainstalować najpierw dev i spróbować ale na razie nie mieszam bo mogę sobie coś narobić. Czekam na zgodę odblokowania bootloadera podanie wysłałem 14.05.2016 zobaczymy czy odpisza.

Opublikowano

Cześć, mam Redmi 3 PRO i oczywiście nie działa czytnik linii oraz karta SIM jest "Wyłączona"... Jak mogę wrócić do romu DEV?

Wskazując w aplikacji "Altualizacje" plik pobany z poradnika https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ aplikacja się wywala i nic sie nie dzieję... przez MiFlash? Mogę prosić o link do romu który powinienem zainstalować?

Parę dni temu zgłosiłem się do odblokowania bootloadera, ale nie mogłem się doczekać więc zainstalowałem na zablokowany... i problem teraz :(

Opublikowano
12 godzin temu, Łukasz 1982 napisał:

Witam no niestety laptop nie widzi mojego telefonu może musiałbym zainstalować najpierw dev

A jak to zrobisz skoro nie widzi Ci telefonu? Spróbuj zmienić kabel USB. Ja na tym dołączonym do telefonu też miałem problemy.

Opublikowano (edytowane)

A wgram go normalnie miflash przez fastboot teraz mam taki rom 7.6.5.19 Beta. Jak bys mial link do sprawdzonego 7.3.2 global to bylbym ci wdzieczny. Mam redmi note 3 3/32Gb z procesorem MiediaTeak

Edytowane przez Łukasz 1982
Opublikowano (edytowane)

Dostałem mojego RN3 Pro z wgranym softem Multilanguage i Sklepem Play
wersja Android: 5.1.1 LMY47V
Wersja MIUI: MIUI Global (stabilna) 7.1.9.0.0 (LHOCNCL)

Chcę wgrać sobie MIUI z https://miuipolska.pl/download/ Zgodnie z instrukcją pierwszym punktem jest wgranie China Dev. Próbowałem zrobić to na dwa sposoby, raz przez instalatora- wywala mi "Nie można zweryfikować pliku aktualizacji" i dwa przez MiFlash- na moim komputerze (W8.1 x64) nie widzi telefonu, a na dwóch innych (W10 x64) widzi telefon ale wyrzuca błędy 0x80070002 lub 0x80004005.

Możliwe że coś źle robię. Zgodnie z instrukcją z tego tematu trzeba włączyć tryb Download, u mnie po przytrzymaniu Vol+ i Power nie mam do wyboru trybu Download, jedyne co widać to:

Unlock-Redmi-Note-3-Bootloader.jpg

Jednak zgodnie z instrukcją z http://en.miui.com/a-234.html trzeba to robić z poziomu Fastboot.

Próbowałem tak i tak - nie działa

Ma ktoś może jakiś pomysł co zrobić żeby odblokować BL? Wolałbym żeby SMS ze zgodą na odblokowanie który dostałem nie zmarnował się ;)

Edytowane przez arek_lbn
Opublikowano

Próbowałes z wiersza poleceń użyć adb ?

Adb devices

Adb reboot edl

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witajcie,

Jestem nowym Użytkownikiem a zarazem niedługo będę miał Redmi 3. Czy za pomocą tej instrukcji zainstaluje ROM DEV MIUI POLSKA ?

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam :)

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, zielonyBB napisał:

Debugowanie USB i autoryzacja komputera.

Wysłane z MI5

Cały czas "Nieokreślony błąd.(0x80004005: FAILED (remote: device is locked. Cannot flash images))

ADB (w trybie fastboot)

adb devices -> List of devices attached i pusto

adl reboot edl -> error: no devices found

Edytowane przez arek_lbn
Opublikowano

fastboot devices - też nic ? Co widać w menedżerze urządzeń ? Okno cmd odpalone jako admin ? No i raz jeszcze zapytam, czy włączone masz debugowanie USB i czy po podłączeniu do komputera było pytanie o autoryzację komputera na które odpowiadamy twierdząco. USB oczywiście w trybie MTP, sterowniki adb zainstalowane.

Wysłane z MI5

Opublikowano

Opiszę chyba bezpieczniejszą metodę jaką podzielił się ze mną jeden z użytkowników na miui global.

Miałem fake rom niewiadomego pochodzenia na mi5 z numeracją 7.2 

Zainstalowałem MIPcsuite. Uruchomiłem. Podłączyłem telefon w trybie recovery (to ten ekran z kablem) 

Pojawił się problem komputer twierdził że nie może zainstalować właściwych sterowników adb MiPc w związku z tym nie mógł zweryfikować telefonu. Po poszukiwaniach znalazłem poradę żeby dezaktywować plik systemowy w katalogu inf windowsa odpowiedzialny za wyszukiwanie sterowników adb. Zmieniłem tymczasowo nazwę tego pliku i zadziałało. Windows 7 home 64 bit.

Mipcsuite wykrył telefon w trybie recovery i automatycznie zaczął wyszukiwać aktualizację. Pobrał ją i zainstalował najnowszy chiński stable rom. Ten rom już normalnie można było aktualizować przez OTA. Na tym romie bez problemów przeszła również procedura odblokowania bootloadera. 

Opublikowano
2 godziny temu, Gorz napisał:

Pojawił się problem komputer twierdził że nie może zainstalować właściwych sterowników adb MiPc w związku z tym nie mógł zweryfikować telefonu. Po poszukiwaniach znalazłem poradę żeby dezaktywować plik systemowy w katalogu inf windowsa odpowiedzialny za wyszukiwanie sterowników adb. Zmieniłem tymczasowo nazwę tego pliku i zadziałało. Windows 7 home 64 bit.

Bardzo ciekawe i potencjalnie cenne. Czy możesz podać dokładnie lokalizację i nazwę tego pliku?

Opublikowano (edytowane)

wpdmtp.inf  w C\:Windows\INF\wpdmtp.inf      Wystarczy zmienić nazwę ja dopisałem jedynkę i przeładować system. 

Dodam że miałem zainstalowaną wcześniej appkę Miflash ze sterami i jeszcze odddzielnie pakiet sterowników do mi5 w tym adb. Nic nie pomagało.

Edytowane przez Gorz
Opublikowano
Dnia 8.02.2016 o 17:35, domi.nos napisał:

Ja mam pytanie techniczne nie dotyczące instrukcji, bo ta jest jasna :)

Polski ROM jest w wersji znacznie starszej niż ten, z którym dostałem telefon. Mam 7.2 i opcje aktualizacji do 7.3.

Teraz pytanie - co wybrać ROM eu, w stabilnej wersji 7.3.1 (jak już doczekam się odblokowania telefonu przez Xiaomi) czy ROM polski w wersji starszej z tej strony.

Od razu zaznaczam, że polski język w telefonie mi nie jest potrzebny, chcę tylko ROM bez krzaków i pewniaka, że nie ma tam żadnych dodatków od majfrenda.

Opublikowano

@misthunt3r Jak już odblokujesz to nie ma sensu wrzucania starszej wersji z nienaprawionymi bugami. Wgrywaj nowszą, ja sam siedzę na najnowszym devie. I nie wiem czy dobrze zrozumiałeś, bo rom Xiaomi.EU normalnie ma język polski.

Opublikowano
6 godzin temu, misthunt3r napisał:

Teraz pytanie - co wybrać ROM eu, w stabilnej wersji 7.3.1 (jak już doczekam się odblokowania telefonu przez Xiaomi) czy ROM polski w wersji starszej z tej strony.

Jaki znów starszy polski z tej strony? Na "tej stronie", czyli tu: https://miuipolska.pl/download/ są wyłącznie najnowsze.