QbaPL Opublikowano 3 Listopada 2025 Opublikowano 3 Listopada 2025 4 minuty temu, kaponisko napisał(a): Cześć, czy mogę prosić o pomoc w odblokowaniu Bootloadera? 🙏 Jasne 1
Breyger Opublikowano 4 Listopada 2025 Opublikowano 4 Listopada 2025 17 godzin temu, QbaPL napisał(a): Jasne Czy pomógł byś też? nie mówię że za frajer, bo mam też F7 zwykłe od dnia premiery i walcze z tym cholernym bootloaderem i powoli już mnie krew zalewa.
QbaPL Opublikowano 4 Listopada 2025 Opublikowano 4 Listopada 2025 (edytowane) 2 godziny temu, Breyger napisał(a): Czy pomógł byś też? nie mówię że za frajer, bo mam też F7 zwykłe od dnia premiery i walcze z tym cholernym bootloaderem i powoli już mnie krew zalewa. dawaj na PW, kolega kopanisko juz zrobiony, ale zaginął w czasie. tu model telefonu nie ma w zasadzie znaczenia, byle by był z globalnej dystrybucji, uzyskuje sie zgodę dla klonta, a gdzie sie je zaloguje i polaczy z telefonem to juz dobrowolna sprawa. ja tu jakies punkty reputacji zdobywam? za co? coś mi wyskoczyło, że ktoś mi coś przyznał? Edytowane 4 Listopada 2025 przez QbaPL 1
Breyger Opublikowano 5 Listopada 2025 Opublikowano 5 Listopada 2025 Wielkie dzięki Koledze QbaPL 4 miesiące jak idiota klikałem codziennie na community, jemu zajęło to chwilkę 1
QbaPL Opublikowano 7 Listopada 2025 Opublikowano 7 Listopada 2025 w tym tygodniu wtorek, sroda, czwartek, dzis i jutro po pacjencie. póki co 100% sukcesu 1
ErrorekPL Opublikowano 7 Listopada 2025 Opublikowano 7 Listopada 2025 @QbaPL polecam tego pana chwila czasu i wszystko ogarnięte, naprawdę życzliwy człowiek i pomocny dziękuję jeszcze raz za ogarnięcie mi tego.. A odblokował Xiaomi 15 ULTRA Jeszcze raz dziękuję 1
QbaPL Opublikowano 7 Listopada 2025 Opublikowano 7 Listopada 2025 (edytowane) Z tym Panem to trochę przesadziłeś. To że jestem już stary to nie znaczy, żeby można mnie obrażać. 😛 😃 😁. Już jest pacjent na niedzielę i poniedziałek, więc zaraz zamkniemy 7 dniowy tryb odblokowywania BL Edytowane 7 Listopada 2025 przez QbaPL 1 1
Alek6 Opublikowano 8 Listopada 2025 Opublikowano 8 Listopada 2025 Witam, czy ktoś może mi pomóc odblokować Redmi Note 13,... Już nie mam siły do tego telefonu. Po hard resecie przestał "widzieć" kartę sim,.. reset idzie kilka procent i przeskakuje na 100%,.. trwa to 2sekundy. Nie czyta sim,.. podobno rozwiązaniem jest Flesh. Więc to wchodzę w FastBoota odpalam MiFlash'a ściągam rom,. ładuje podpinam i ,.. info że loader jest zablokowany. To ściągam Miunlock,.. robię konta loguje się, włączam na tel debugowanie, odpala fastboota, klikam w aplikacji UNLOCK,... iii mi karzę powiązać konto w opcjach Developer options - Mi lock status. A tam nie da się powiązać konta jeśli nie masz wsadzonej karty SIM!,.. 🤯 Czyli żeby usunąć problem z nieczytaniem SIM, trzeba odblokować telefon potwierdzając się SIM;em - no ja pier..dziele. Co to za patologiczny wynalazek!. Czy ktoś jest mi jest w stanie pomóc?.
QbaPL Opublikowano 8 Listopada 2025 Opublikowano 8 Listopada 2025 (edytowane) Godzinę temu, Alek6 napisał(a): Witam, czy ktoś może mi pomóc odblokować Redmi Note 13,... Już nie mam siły do tego telefonu. Po hard resecie przestał "widzieć" kartę sim,.. reset idzie kilka procent i przeskakuje na 100%,.. trwa to 2sekundy. Nie czyta sim,.. podobno rozwiązaniem jest Flesh. Więc to wchodzę w FastBoota odpalam MiFlash'a ściągam rom,. ładuje podpinam i ,.. info że loader jest zablokowany. To ściągam Miunlock,.. robię konta loguje się, włączam na tel debugowanie, odpala fastboota, klikam w aplikacji UNLOCK,... iii mi karzę powiązać konto w opcjach Developer options - Mi lock status. A tam nie da się powiązać konta jeśli nie masz wsadzonej karty SIM!,.. 🤯 Czyli żeby usunąć problem z nieczytaniem SIM, trzeba odblokować telefon potwierdzając się SIM;em - no ja pier..dziele. Co to za patologiczny wynalazek!. Czy ktoś jest mi jest w stanie pomóc?. a Ty masz zgodę na odblokowanie BL? czy tak na pałę katujesz telefon na różne sposoby? Edytowane 8 Listopada 2025 przez QbaPL
Alek6 Opublikowano 8 Listopada 2025 Opublikowano 8 Listopada 2025 (edytowane) Jeśli chodzi o opcje Odblokowanie OEM, to chyba było "wyszarzone". Oczywiście że katuje na pałę - przestał mi działać telefon. Tak hobbystycznie nie robię tego na codzień. Redmi leżał długo, rozbiłem inny telefon, chciałem włożyć tu kartę, zrobiłem reseta i 🤷♂️ tyle... Edit: Dobra doczytałem chociaż już powinienem spać - rano idę do pracy Nie mam zgody, jak rozumiem dostaje się ją w apce "Xiaomi Community"?. Ale nadal kolejnym punktem jest: Cytat "przechodzimy do Dodatkowych ustawień > Opcje programisty > Stan odblokowania Mi i dodajemy nasze konto Xiaomi. Musimy mieć włożoną kartę SIM i włączone dane komórkowe, odblokowanie nie zadziała w sieci Wi-Fi. Konto powinno dodać się pomyślnie." A mi sim nie działa!. Czy jakbym jakimś magicznym sposobem dostał tą zgodę to zadziała mi bez aktywnej karty? Dzięki Edytowane 8 Listopada 2025 przez Alek6
QbaPL Opublikowano 9 Listopada 2025 Opublikowano 9 Listopada 2025 7 godzin temu, Alek6 napisał(a): Jeśli chodzi o opcje Odblokowanie OEM, to chyba było "wyszarzone". Oczywiście że katuje na pałę - przestał mi działać telefon. Tak hobbystycznie nie robię tego na codzień. Redmi leżał długo, rozbiłem inny telefon, chciałem włożyć tu kartę, zrobiłem reseta i 🤷♂️ tyle... Edit: Dobra doczytałem chociaż już powinienem spać - rano idę do pracy Nie mam zgody, jak rozumiem dostaje się ją w apce "Xiaomi Community"?. Ale nadal kolejnym punktem jest: A mi sim nie działa!. Czy jakbym jakimś magicznym sposobem dostał tą zgodę to zadziała mi bez aktywnej karty? Dzięki ja mogę Ci pomóc ze zgodą, ale co zrobiłeś swojemu telefonowi, to ja nie mam pojęcia. może ktoś Ci podpowie?
basstek1 Opublikowano 9 Listopada 2025 Opublikowano 9 Listopada 2025 Serdeczne dzięki dla kolegi @QbaPL. Wszystko poszło z odblokowaniem perfekt... 😁 1
stratus84 Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 Cześć. Zakupiłem POCCO F7 Pro, wcześniej tzn nadal używany jest RN 9 Pro. Jak pamiętam nie miałem większych problemów aby odblokować bootloader, teraz niestety jakoś nie mogę... Postępuję zgodnie z instrukcją, app Xiaomi Community poustawiane jak trzeba, konto Xiaomi założone z 5 lat temu, region ustawiony na Polska i po kilku próbach niestety brak powodzenia - przekroczony limit aplikowań na jeden dzień. Będę próbował jutro punkt 17:00. Kupując telefon od początku zakładałem soft MIUI.eu, Magisk, AdBlock - bez tego nie da się żyć... Bynajmniej ja nie mogę bo reklamy są wszechobecne wszędzie. Będę próbował nadal ewentualnie proszę o porady jak Wam się udało to przejść? 1
QbaPL Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 (edytowane) 15 godzin temu, stratus84 napisał(a): Cześć. Zakupiłem POCCO F7 Pro, wcześniej tzn nadal używany jest RN 9 Pro. Jak pamiętam nie miałem większych problemów aby odblokować bootloader, teraz niestety jakoś nie mogę... Postępuję zgodnie z instrukcją, app Xiaomi Community poustawiane jak trzeba, konto Xiaomi założone z 5 lat temu, region ustawiony na Polska i po kilku próbach niestety brak powodzenia - przekroczony limit aplikowań na jeden dzień. Będę próbował jutro punkt 17:00. Kupując telefon od początku zakładałem soft MIUI.eu, Magisk, AdBlock - bez tego nie da się żyć... Bynajmniej ja nie mogę bo reklamy są wszechobecne wszędzie. Będę próbował nadal ewentualnie proszę o porady jak Wam się udało to przejść? zapraszam na moje skromne włości. dziś zgodą bedzie, bo póki co mam do roboty zapasowe, z którymi sie nie spieszy Dzwoniłem do chińczyka. Obiecał jedna zgodę odłożyć dla ciebie na dziś na 17. Taka kilo sześćdziesiąt bez kości. 😂 To nie jest Messenger. Jeśli piszesz dwa posty w czasie dwóch godzin, to edytuj posta zamiast pisać nowego. Połączono /Kacper Skrzypek Dzięki, ale wydawało mi się, że z automatu te posty się łączą, więc nie zwracałem uwagi? Może to dlatego, że nie mam Messendera? Edytowane 10 Listopada 2025 przez QbaPL
BrucePl Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 W dniu 11.10.2025 o 17:44, QbaPL napisał(a): Co tu chaotycznego? Kolejne 3 odblokowane, a dalej szykuje konta dla ludzi polujących na telefony na BF, czyli zakup i pyk odblokowany BL. Ja chyba też sobie naszykuje takie zapasowe konta jak bym potrzebował coś kupić i odblokować w momencie wyjęcia z pudełka. Pomoże ktoś odblokować Bootloader
QbaPL Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 6 minut temu, BrucePl napisał(a): Pomoże ktoś odblokować Bootloader Ale przecież ja Ci wcześniej tu i dwa razy już na prywatnej wiadomości napisałem że Ci ogarnę, więc nie wiem o co chodzi?
BrucePl Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 36 minut temu, QbaPL napisał(a): Ale przecież ja Ci wcześniej tu i dwa razy już na prywatnej wiadomości napisałem że Ci ogarnę, więc nie wiem o co chodzi? oki nie doczytałem, sorki
Alek6 Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 W dniu 9.11.2025 o 07:10, QbaPL napisał(a): ja mogę Ci pomóc ze zgodą, ale co zrobiłeś swojemu telefonowi, to ja nie mam pojęcia. może ktoś Ci podpowie? Super z góry dziękuje za chęci Na razie próbuję ten telefon ogarnąć, myślę że końcem tygodnia powinien działać (zamówiłem taśmę która łączy między innymi port sim z MB.. , Jak zadziała może popróbujemy go odblokować. Dobranoc!
flywin Opublikowano 11 Listopada 2025 Opublikowano 11 Listopada 2025 orientuje się ktoś jak jest z odblokowaniem BL z rynku chińskiego bo chce kupić Xiaomi 17 pro max ale jak sie nie bedzie dało to bez sensu bo nie wrzuci sie xiaomi.eu
Master Opublikowano 11 Listopada 2025 Opublikowano 11 Listopada 2025 (edytowane) 4 minuty temu, flywin napisał(a): orientuje się ktoś jak jest z odblokowaniem BL z rynku chińskiego bo chce kupić Xiaomi 17 pro max ale jak sie nie bedzie dało to bez sensu bo nie wrzuci sie xiaomi.eu nie poradzisz sobie ... dla nas wymogi są nie do przejścia ... a nawet płatnymi metodami nie zrobisz ... jeśli zależy Ci na unlocku i Xiaomi eu to musisz zaczekać na globale ... ale 17 pro max nie będzie w tej wersji (tzn. tak zakładam patrząc po ich polityce jeśli chodzi o globale ...) Edytowane 11 Listopada 2025 przez Master
Maju Opublikowano 12 Listopada 2025 Opublikowano 12 Listopada 2025 Dziękuję bardzo koledze QbaPL z naszego forum za pomoc w zdjęciu blokady z nowo zakupionego Poco F7. Xiaomi totalnie przegina z tym klikaniem o północy czasu pekińskiego. To jakiś absurd i dziecinada ... Jeszcze raz WIELKIE dzięki Kuba ... Pozdrowionka 1
J_D Opublikowano 12 Listopada 2025 Opublikowano 12 Listopada 2025 skrypty wywaliły niepowodzenie, 4 skrypt coś wspomniał o blokadzie do 23/11... Brak możliwości powiązania w ustawieniach telefonu z kontem Xiaomi ale po wylogowaniu/restarcie i ponownym zalogowaniu miflash przeszedł sekwencję i zakończył informacją o ponowieniu próby za 72h. W sobotę zobaczę : sukces czy porażka
QbaPL Opublikowano 12 Listopada 2025 Opublikowano 12 Listopada 2025 3 minuty temu, J_D napisał(a): skrypty wywaliły niepowodzenie, 4 skrypt coś wspomniał o blokadzie do 23/11... Brak możliwości powiązania w ustawieniach telefonu z kontem Xiaomi ale po wylogowaniu/restarcie i ponownym zalogowaniu miflash przeszedł sekwencję i zakończył informacją o ponowieniu próby za 72h. W sobotę zobaczę : sukces czy porażka z tego co pamiętam to skrypt nie pokazuje soft bana, a dopiero po wejsciu w mi community baner jest za szaro i jest info do kiedy banan jest
eryk Redosz Opublikowano 14 Listopada 2025 Opublikowano 14 Listopada 2025 Część mam problem z dodaniem użądzenia do że można odblokować bootloader
Kris Kinski Opublikowano 14 Listopada 2025 Opublikowano 14 Listopada 2025 Może nie masz 30 dniowego konta lub nie masz zaznaczonego w opcjach regionu : global i w menu opcji odblokowania bootloadera ...jednak ja robilem to na tzw "rympał" ... i jakoś się udało
gdzies2 Opublikowano 14 Listopada 2025 Opublikowano 14 Listopada 2025 (edytowane) Witam, czy mogę prosić o pomoc w odblokowaniu Bootloadera? Uzyskanie zgody z Xiaomi Community graniczy z cudem. Edytowane 14 Listopada 2025 przez gdzies2
QbaPL Opublikowano 14 Listopada 2025 Opublikowano 14 Listopada 2025 2 godziny temu, eryk Redosz napisał(a): Część mam problem z dodaniem użądzenia do że można odblokować bootloader a Ty kolego to masz zgodę na odblokowanie, bo bez zgody nie połączysz konta z telefonie w statusie odblokowania mi? Godzinę temu, Kris Kinski napisał(a): Może nie masz 30 dniowego konta lub nie masz zaznaczonego w opcjach regionu : global i w menu opcji odblokowania bootloadera ...jednak ja robilem to na tzw "rympał" ... i jakoś się udało na rympał? to tak się da? serio? 😁
Kris Kinski Opublikowano 14 Listopada 2025 Opublikowano 14 Listopada 2025 Bodnar mógł na rympał to i ja też ot czysty spontan nawet do końca nie czytając howto ...a tłumacząc na polski to na 100% nie powiem czy miałem poprawne ustawienia na koncie xiaomi ...ot po prostu programem Miunlock / fastboot klikałem i czekałem na jakieś info i dostałem odpowiedź : 360 + coś tam h ( ok 7 dni) czas na odblokowanie ... potem poszło gładko
Netoper Opublikowano 14 Listopada 2025 Opublikowano 14 Listopada 2025 Czyli dalej nie wiadomo jak na "rympał" odblokowuje się BL...A chociaż dasz info jakie poprawne powinny być ustawienia na koncie Xiaomi? Co tam jest do (nie)ustawienia prawidłowo?Inna sprawa , że czasami warto poświęcić kilka minut na przeczytanie czegoś ze zrozumieniem to wtedy można sporo zyskać, np w przypadku odblokowania BL czas oczekiwania byłby znacznie krótszy niż 300 godzin+coś tam...A ten Bodnar o którym wspominasz to jemu też na rympał udało się odblokować? Zostawił info jak to zrobił?Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
Kris Kinski Opublikowano 14 Listopada 2025 Opublikowano 14 Listopada 2025 (edytowane) Bodnar robił na rympał ...ale nic nie wspomniałem że odblokowywał ? ...a pewnie wręcz chciał wszystkich zaaa...blokować ??? ... dam Ci jeszcze raz info jak to u mnie było na rympał ...to znaczy dokładnie bez tutorioala jak powinno się to robić czyli tak troszkę nieprawnie jak Bodnar bez tutka i prawa . W telefonie włączyłem jedynie debugowanie / przesyłanie przez usb / i potem jak wspomniałem już tylko Miunlock/fastboot... ale pewnie miałem farta bo na koncie Xiaomi może kiedyś coś tam przestawiałem i może było OK ( a konto pewnie miałem parę lat ) bo troszkę to by było dziwne że się udało ??? teraz jaśniej ? Jedyne co zrobiłem bardzo poprawnie z tutkiem to robiłem to właśnie o 18:00 i faktycznie przez przypadek ! ...czyli jednak na rympał ? chyba miałem farta. Edytowane 14 Listopada 2025 przez Kris Kinski
QbaPL Opublikowano 14 Listopada 2025 Opublikowano 14 Listopada 2025 2 minuty temu, Kris Kinski napisał(a): Bodnar robił na rympał ...ale nic nie wspomniałem że odblokowywał ? ...a pewnie wręcz chciał wszystkich zaaa...blokować ??? ... dam Ci jeszcze raz info jak to u mnie było na rympał ...to znaczy dokładnie bez tutorioala jak powinno się to robić. W telefonie włączyłem jedynie debugowanie / przesyłanie przez usb / i potem jak wspomniałem już tylko Miunlock/fastboot... ale tak sie nie da, bo mi unlocker komunikuje sie z serwerem i tam jest info czy mozna czy nie, wiec to jest dziwne 1
Netoper Opublikowano 14 Listopada 2025 Opublikowano 14 Listopada 2025 Bodnar robił na rympał ...ale nic nie wspomniałem że odblokowywał ? ...a pewnie wręcz chciał wszystkich zaaa...blokować ??? ... dam Ci jeszcze raz info jak to u mnie było na rympał ...to znaczy dokładnie bez tutorioala jak powinno się to robić czyli tak troszkę nieprawnie jak Bodnar bez tutka i prawa . W telefonie włączyłem jedynie debugowanie / przesyłanie przez usb / i potem jak wspomniałem już tylko Miunlock/fastboot... ale pewnie miałem farta bo na koncie Xiaomi może kiedyś coś tam przestawiałem i może było OK ( a konto pewnie miałem parę lat ) bo troszkę to by było dziwne że się udało ??? teraz jaśniej ?Z tego bełkotu to nic nie wynika oprócz tego, że masz jakąś obsesję na punkcie Bodnara. Nie wiem czy to Twój partner i Cię porzucił czy to jakieś Twoje alter ego, bo to co piszesz po za wspominaniem owego Bodnara to się kupy nie trzyma i nie jest możliwe jeśli chodzi o odblokowanie BLa.Na marginesie, jeśli ten Bodnar to jakiś user który opracował metodę odblokowania na rympał to opisz tę jego metodę , a jeśli to partner no to nie na te forum trafiłaś/trafiłeś, tutaj skupiamy się na problemach dotyczących sprzętu Xiaomi a nie na rozterkach sercowych.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
Kris Kinski Opublikowano 14 Listopada 2025 Opublikowano 14 Listopada 2025 Ten Bodnar to chyba twój idol bo coś za bardzo cię to rusza ? ... ale ja już kończę bo szkoda czasu
Kacper Skrzypek Opublikowano 14 Listopada 2025 Opublikowano 14 Listopada 2025 Panowie, bardzo proszę o nieschodzenie w tym wątku na tematy polityki. Ukryłem dwa ostatnie posty, nie chciałbym ukrywać ich więcej.
Netoper Opublikowano 15 Listopada 2025 Opublikowano 15 Listopada 2025 Dopiero teraz załapałem że faktycznie może chodzić o polityczne wrzutki, a byłem przekonany że to jakaś porzucona osóbka przez partnera skoro go tak wspomina a nie chce się podzielić metodą odblokowywania na rympał, (wątek dotyczy odblokowywania) Jeśli można prosić o odsłonięcie wpisów ale wyedytowanych z kontekstów politycznych, żeby forumowniczka/forumowicz kryjąca/kryjący się pod nickiem Kris Kinski przeczytała/przeczytał że to co opisuje w kwestii odblokowywania na rympał nie jest możliwe. Ps . Kacper kiedy Ty sypiasz? Bo normalny człowiek bez dekoktów Vesemira czy Panoramixa nie byłby w stanie tyle godzin na dobę funkcjonować. //Z25: Kacper jest wspomagany przez AI 😅 Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi