Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra, sms ze zgodą przyszedł w czwartek i dzisiaj (wtorek) w końcu udało się odblokować.

Wychodzi na to, że po prostu trzeba poczekać jeszcze parę dni po otrzymaniu zgody. Przeszło przez 50% bez problemu, jak gdyby nigdy nic. Sam byłem zaskoczony

Opublikowano

Witam,

Posiadam note 3 pro i nie moge zainstalować china dev żeby odblokować bootloader wyświetla się błąd podczas wczytywania paczki zip. Hmm wersja romu, który mam 7.5.3 global pobrałem z stronki tej rom china dev 7.5.2 jest to najnowszy jaki jest na stronie jest to ostanie miui 7. Teraz moje pytanie czy może muszę pobrać miui 8 już by odblokować gdyż mam wersje globala nowszą niż dev china??

Opublikowano

Podobno na global dev idzie, możesz spróbować, a jak nie pójdzie to parę stron temu (110/111 chyba, choć może i później też) podawalem linka do tematu jak wejść w EDL i wgrać tam china dev

Wysłane z Redmi Note 3 Pro

Opublikowano
20 minut temu, kassa92 napisał:

nie moge zainstalować china dev żeby odblokować bootloader wyświetla się błąd podczas wczytywania paczki zip

Idź poczytać poradnik instalacji.

Opublikowano
1 godzinę temu, kassa92 napisał:

Witam,

Posiadam note 3 pro i nie moge zainstalować china dev żeby odblokować bootloader wyświetla się błąd podczas wczytywania paczki zip. Hmm wersja romu, który mam 7.5.3 global pobrałem z stronki tej rom china dev 7.5.2 jest to najnowszy jaki jest na stronie jest to ostanie miui 7. Teraz moje pytanie czy może muszę pobrać miui 8 już by odblokować gdyż mam wersje globala nowszą niż dev china??

Bo chyba chcesz wgrać starszą wersję na nowszą. Ale chyba nie musisz cytat z FAQ o odblokowywaniu bl "If you're using Redmi Note 3 Qualcomm version, you can unlock on MIUI Global Stable ROM"  http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=246705&highlight=bootloader%2B%2Bunlocking%2Bfaq

Opublikowano

@kassa92. Super, gratulacje. To daj na wstrzymanie przez parę dni. Idź skoś trawnik albo coś a w tym czasie serwery xiaomi się uaktualnią i może się uda jak koledze który pisał o tym parę postów wyżej.

Tapnięte z Lenovo

Opublikowano
6 minut temu, abberline napisał:

Zgoda od 18 lipca. Mam china dev 50% i nie idzie dalej. Telefon Mi4c.

Przecież ten telefon odblokujesz w każdej chwili w 10 minut bez pozwolenia. A Ty odblokowujesz już od lipca tak?

Opublikowano
21 minut temu, kassa92 napisał:

hmm ale mam błąd przy weryfikacji 50% i nie idzie dalej. 

Wgraj jakikolwiek oryginalny soft przez EDL i na nim zaloguj się do konta. Wyłącz telefon i z fastboot odblokuj w programie.

Błąd 50% to w 99% przypadków problem zainstalowanego romu (śmieciowego najczęściej) na którym nie ma się zalogowanego konta z lokalizacją urządzenia (Find device). 

3 minuty temu, abberline napisał:

Nie, nie. Po prostu dzisiaj do mnie dotarł.

No to już 10 minut temu powinieneś mieć odblokowany wg forum ;p

Opublikowano
6 minut temu, bergmen napisał:

mi pomogło podmienianie portów usb. dopiero na 4 porcie przeskoczyło magiczne 50% i pobiegło do mety na 100%

Albo w międzyczasie serwery zarejestrowały twój telefon.

Opublikowano

Ktoś wyżej powiedział, że może coś źle robię. No to przedstawię jak to wyglądało:

1. Mi4c przyszedł od Goldway'a z wersją stable MIUI 7.

2. Zainstalowałem ADB/fastboot wg poradnika z FAQ a następnie sprawdziłem status bootloader'a - zablokowany.

3. Przez aplikację update w telefonie zainstalowałem najnowszy china dev, czyli 6.7.28. (wcześniej pobrałem go sobie z en.miui.com i wrzuciłem na telefon w katalog download).

4. Jestem zalogowany od początku do mojego konta Mi i mam włączone wszystkie usługi (zgoda od 18 lipca).

5. Ściągnąłem z tego poradnika Mi Unlock.

6. Zalogowałem się do tego samego konta co na telefonie.

7. Uruchomiłem telefon w trybie fastboot.

8. Podłączyłem do kompa, narzędzie wykryło telefon.

9. Klikam Unlock no i 50% i błąd.

Nie pomaga zmiana VPN. Żadna zamiana portów, itd. Wiem, że mogę odblokować to bez zgody ale to jest wątek opisujący odblokowanie oficjalną drogą.

Opublikowano

to że system wykrył telefon, nie znaczy że może nie być problemów. Wcale nie musi być komunikatu windowsa, że urządzenie może nie działać poprawnie.

Opublikowano (edytowane)

Robię bez pozwolenia ale przy 5. punkcie mam w MiFlashu: W magazynie brak miejsca dla wykonania tego polecenia.

Nadal to samo. Czasem przy ponownej próbie wyskakuje "katastrofalny błąd".

Rozwiązaniem jest wgrywanie przez MiFlash w wersji beta. Już wszystko ok.

Edytowane przez abberline
Opublikowano
43 minuty temu, bergmen napisał:

krótko :)

Czy mógłby mi ktoś coś powiedzieć konkretnie ile czekał bo kolega tylko powiedział KRÓTKO i nie bardzo wiem ile to jest dni