Jump to content

Etui i szklo do Redmi 3

Axan

Recommended Posts

1 godzinę temu, Zymtek napisał:

W watku Mi5 użytkownikowi odklejało się wskutek założonego etui  z tylu telefonu.

Hmm też mam etui ale co ma jedno do drugiego...

1 godzinę temu, Zymtek napisał:

W watku Mi5 użytkownikowi odklejało się wskutek założonego etui  z tylu telefonu.

Hmm też mam etui ale co ma jedno do drugiego...Doczytałem, że mu podważa. Mi sie szkło nie styka z etui ani z ramką telefonu. Fakt, z lewej strony ma wiecej miesca do ramki niż z prawej ale i tak nie dotyka ramki.

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Taki sylikon po niedługim czasie ubrudzi Ci się tak, że nie będzie dało się na niego patrzeć. Wiem z doświadczenia. To drugie wygląda spoko, ale cena jest trochę przesadzona.

Jeśli nie będzie Ci przeszkadzał brak "ochrony" na górnej i dolnej krawędzi telefonu to polecam Nillkin Frosted. 

• Like 1

Miałem takiego najzwyklejszego silikona do mojego starego LG L5 II, który oddałem mamie - ponad 2,5 roku i wygląda na wyraźnie używany, ale tragedii z brudem nie ma. Wtedy czerwony, teraz planuję czarny, więc raczej jeszcze mniej będzie widać. Bardziej mi zależy właśnie na ochronie i dlatego Nillkin odpadł w przedbiegach, a wynalazków z klapką nie chcę :(

3 godziny temu, Doki napisał:

Które etui bardziej polecacie?

Takie zwykłe silikonowe wystarczy http://allegro.pl/xiaomi-redmi-3s-etui-pudrowe-pokrowiec-case-szklo-i6534241168.html

Czy lepiej dołożyć do czegoś takiego: http://allegro.pl/oryginalne-etui-carbon-xiaomi-redmi-3s-i6648187805.html

???

Z tej drugiej aukcji ostatnio zamówiłem sobie na ali i wyniosło mi coś ponad 21 zł.Dwa dni później widziałem na allegro za 29 zł + szkło.Także ta cena jest jak dla mnie kosmiczna.

• Like 1

1 minutę temu, widmo1980 napisał:

Z tej drugiej aukcji ostatnio zamówiłem sobie na ali i wyniosło mi coś ponad 21 zł.Dwa dni później widziałem na allegro za 29 zł + szkło.Także ta cena jest jak dla mnie kosmiczna.

I jak wrażenia? W dotyku bardziej jak stal, silikon czy włókno węglowe? I czy śliskie nie jest :P

Jeszcze czekam na przesyłkę , także nic nie mogę powiedzieć.Ale wydaje mi się że będzie solidne.Tutaj masz link z aliexpress https://pl.aliexpress.com/item/Xiaomi-Redmi-3-pro-Case-ipaky-brand-Brushed-TPU-for-xiaomi-redmi-3s-Cell-Phone-Cases/32770479119.html?spm=2114.13010608.0.0.4BJWKy

Edited by widmo1980
  • Like 1

16 godzin temu, Doki napisał:

Bardziej mi zależy właśnie na ochronie i dlatego Nillkin odpadł w przedbiegach, a wynalazków z klapką nie chcę

Używam Nillkina Frosted od bardzo długiego czasu. Jeśli dobrze liczę, to od 2012 roku, kiedy kupiłem Galaxy Note'a. Od tamtego czasu miałem kilka telefonów, testowałem masę futerałów i zawsze wracałem do Nillkina. Mimo, że nie chroni góry i dołu, tak nigdy nie miałem tam żadnego uszkodzenia na żadnym telefonie. 

Mogę polecić też etui od MSVII. Jakość taka sama jak w Nillkinie a dodatkowo chroni górę i dół. http://allegro.pl/oryginalne-etui-msvii-xiaomi-redmi-3-pro-3s-i6642959266.html Jeśli nie zależy Ci na czasie to na aliexpress znajdziesz je za ~25 zł.

• Like 1

Dzięki! Więc albo to czarne cudo albo MSVII, jeszcze się wstrzymam chwilę :) Estetyka też ważna :P

Dnia 21.12.2016 o 22:58, widmo1980 napisał:

Jeszcze czekam na przesyłkę , także nic nie mogę powiedzieć.Ale wydaje mi się że będzie solidne.Tutaj masz link z aliexpress https://pl.aliexpress.com/item/Xiaomi-Redmi-3-pro-Case-ipaky-brand-Brushed-TPU-for-xiaomi-redmi-3s-Cell-Phone-Cases/32770479119.html?spm=2114.13010608.0.0.4BJWKy

Będę wdzięczny za kilka słów jak dojdzie, bo wygląda kozacko i chyba się zdecyduję :)

• 2 weeks later...
Dnia 24.12.2016 o 00:33, Doki napisał:

Dzięki! Więc albo to czarne cudo albo MSVII, jeszcze się wstrzymam chwilę :) Estetyka też ważna :P

Będę wdzięczny za kilka słów jak dojdzie, bo wygląda kozacko i chyba się zdecyduję :)

Etui dotarło do mnie i jestem bardzo z niego zadowolony.Jest idealnie spasowane.Tylne plecki są delikatnie chropowate co sprawia że etui nie jest śliskie i pewnie trzyma się je w dłonie.W rzeczywistości wygląda jak na zdjęciach , więc śmiało polecam.

• Like 1

• 3 weeks later...

Czy ktoś posiadaczy etui MSVII może powiedzieć czy jest ono pokryte farbą? Tzn. że po czasie w końcu się zetrze gdzieś na krawędziach i będzie prześwitywał z pod spodu inny kolor? Czy jednak jest tak dobrze wykonane jak np. Nillkin czyli z jednolitego kolorowego tworzywa?

Dnia ‎2017‎-‎01‎-‎12 o 07:30, eloelo1 napisał:
4 godziny temu, fake4r napisał:

Czy ktoś posiadaczy etui MSVII może powiedzieć czy jest ono pokryte farbą? Tzn. że po czasie w końcu się zetrze gdzieś na krawędziach i będzie prześwitywał z pod spodu inny kolor? Czy jednak jest tak dobrze wykonane jak np. Nillkin czyli z jednolitego kolorowego tworzywa?

Po ok 4 miesiącach mam jedno miejsce ok. 1mm gdzie jest wytarty lakier. Ja mam niebieskie etui i niebieskie także jest pod lakierem. No i jest to punkt o średnicy 1mm także, kto nie wie nawet tego nie zauważy.

• Like 1

• 4 weeks later...

W końcu doszedł do mnie case z tej aukcji : http://s.aliexpress.com/BfyUvuAN

Case zamówiłem dla mamuśki redmi 3 i muszę przyznać szczerze, że jestem pozytywnie nim zaskoczony. Oczywiście mimo opisu aukcji etui jest dedykowane dla Redmi 3s/Pro i takie też oznaczenie widniało na opakowaniu.
Etui składa się z plastikowych plecków i dwóch błyszczących klipsów dopinających ten case, wykonanych również z plastiku. Całość jest w miarę spasowana, wiadomo nie jest to najsztywniejsza konstrukcja i zacznie się naciskać wspomniane klipsy to lekko się przemieszczają i troszkę skrzypia. Lecz w codziennym użytkowaniu nie powinno przeszkadzać, nawet jak ubsługuję telefon jedna dłonią mocno naprężajac dół etui o dziwo narazie nic nie trzeszczy itp.
Do samych plecków nie mam żadnych zastrzeżeń. Jak dla mnie są wyśmienite, bardzo przyjemne w dotyku, wręcz aksamitne. Dodatkowo kolory są wyraziste, lekko matowe. Nie ma też żadnych problemów z używaniem fizycznych przycisków. Niestety nie mam porównania matowym MSVII, jedynie mam w swoim Redmi 4 to "chropowate".
Z klipsami jest nieco gorzej. Sprawiają wrażenie delikatnych, aż strach było zakładać. Kolor złoty robi wrażenie, lecz nie jest idealnie pokryty (na cienkim pasku widoczne malutkie nierówności). W dodatku na rancie z przodu widać odpryski farby (przebija się ciemny kolor w zależności od światła widoczny lub nie).
Generalnie całość in plus. Gdyby taki wyszedł na mój tel to sam bym się chyba skusił. Mamuśka bardzo zadowolona, a to najważniejsze. Zobaczymy jak z biegiem czasu będzie widać na nim ślady użytkowania.

Poniżej zdjęcia.

032cb622d80e13b386bdc770b1f9b9d4.jpg
3fe7e2e1cd8906f43cd8c6eae3c67836.jpg
73833d1b40aebc2dba2d75dcfdcec5fc.jpg
546c1e47413acc9e80488f38afb1d56a.jpg
884fc9dbbafe5827dbe804771cbb95a4.jpg
3f40242bac601b8d8d41cf25e0acb80a.jpg
70283e97c7fa28bf4a1ed04b4e4e98d9.jpg
c8b6f83fa7f0870832ec7f0b23a22b9a.jpg
232d5a3e4e5be56843642284ed4f821c.jpg

• 3 weeks later...

Zamawiał ktoś to etui i mógłby coś o nim powiedzieć? Teraz mam Nillkina Frosted i jest bardzo fajne, ale po upadku już prawie nie mam rogu etui a dwa kolejne pęknięte.

http://s.aliexpress.com/jeYBBBJn

EDIT: nie zauważyłem, że już było o tym etui.

Możesz@widmo1980 powiedzieć jak jest z wycięciem na ładowarkę i miniJacka? Jest wystarczająco miejsca?

Czytnik linii papilarnych nie jest za głęboko?

Jak jest z przyciskami? Nie chodzą za ciężko? Z tym mam największe obawy.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

3 godziny temu, xmacx3 napisał:

Zamawiał ktoś to etui i mógłby coś o nim powiedzieć? Teraz mam Nillkina Frosted i jest bardzo fajne, ale po upadku już prawie nie mam rogu etui a dwa kolejne pęknięte.

http://s.aliexpress.com/jeYBBBJn

EDIT: nie zauważyłem, że już było o tym etui.

Możesz@widmo1980 powiedzieć jak jest z wycięciem na ładowarkę i miniJacka? Jest wystarczająco miejsca?

Czytnik linii papilarnych nie jest za głęboko?

Jak jest z przyciskami? Nie chodzą za ciężko? Z tym mam największe obawy.

Wszystko jest idealnie spasowane.Także o nic się nie martw.Etui jest na prawdę spoko i śmiało polecam.Przyciski też działają bez problemu.

Edited by widmo1980

Wszystko jest idealnie spasowane.Także o nic się nie martw.Etui jest na prawdę spoko i śmiało polecam.Przyciski też działają bez problemu.

Dzięki za odpowiedź.
Właśnie zamówiłem, teraz tylko czekać :)

Ja sobie kupiłem odświeżony model MSVII

https://pl.aliexpress.com/item/100-original-MSVII-Brand-Xiaomi-redmi-3s-cases-Silicone-cover-For-xiaomi-redmi-3-s-phone/32749570177.html?spm=2114.13010608.0.0.XmK3YW

Różni się on od poprzedniego wycięciem na przyciski.

Jak to MSVII pasuje idealnie, nic nie skrzypi itp. Zakupiłem "chropowatą" wersję..trzyma się w ręku perfekcyjnie:)

Mam Nillkina frostet, jest ok i bardziej mi się podoba od tego zwykłego ipaky (żona miała, ale zmieniłem jej na Nillkina frostet), bo trochę cieńsze, mniej się wyciera, mniej śiskie, telefon nie wypada z etui przy upadku i nie zasłania krawędzi z portami (mikrofonami). Z ciekawości (i cienkości) zamówiłem przed chwilą to MSVII chropowate. Wiem, że potrafi pękać nawet przy zakładaniu i zdejmowaniu, ale chodzi mi wyłącznie o zmniejszenie śliskość telefonu, mniej o ochronę. Jak dostanę to zdam relację (za miesiąc?).

Ja czekałem półtora ale zamówiłem 23 grudnia więc ich i nasze święta , nowe roki się ponakładały-tak sobie to tłumaczę:)

To moje drugie MSVII i jeszcze nigdy nie pękło żadne. Zamówiłem sobie kolor szary, bardzo ładnie wygląda.

9 minut temu, mondeoklub napisał:

Zamówiłem sobie kolor szary, bardzo ładnie wygląda.

Też zamówiłem szare, a co do pękania, to nie jest tak pancerne jak Nillkin-a, ale cieńsze i chyba ładniejsze. Dodatkowo odsłonięte klawisze, nie zagłębione w etui.