Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, cincin27 napisał:

Kontakty -> przycisk Menu -> Wyświetlanie kontaktów -> Pokaż kontakty z numerami 

albo w lista kontaktów wybierasz kontakty z karty SIM

To ty jeszcze trzymasz kontakty na karcie SIM?

Ja już zapomniałem że jest taka opcja.

• Like 2
Opublikowano
15 minut temu, FromWP napisał:

To ty jeszcze trzymasz kontakty na karcie SIM?

Ja już zapomniałem że jest taka opcja.

Popierać! Lokalne konto z możliwością eksportu listy warto zainstalować nawet na fonkach, które mają taką własność zintegrowaną w systemie. Gdy przyjdzie co do czego, wymiana dokonuje się w obrębie tej samej aplikacji i problemu z migracją danych brak.

Opublikowano
49 minut temu, FromWP napisał:

Niestety miałem ten rom tylko przez chwilę i na razie wróciłem do 7.2.4 chińsko-angielskiego więc nie pomogę. U mnie ścieżka wygląda tak: w kontaktach wchodzisz w menu Display preferences i tam mam Hide incomplete numbers.

A gdzie jest to menu ? W Contacts, tak ? To ja nie mam Menu w Contacts :/

46 minut temu, cincin27 napisał:

Kontakty -> przycisk Menu -> Wyświetlanie kontaktów -> Pokaż kontakty z numerami 

albo w lista kontaktów wybierasz kontakty z karty SIM

Dzięki. Niestety, jak napisałem powyżej, nie mam tego w tym ROM.

Czy ktoś z tym romem ( MIUI by xiaomi.eu 7.1.3.0 (LHPCNCK) ) może mi powiedzieć, czy to widzi (taką opcję)?

Opublikowano
28 minut temu, Tenfilip napisał:

A gdzie jest to menu ? W Contacts, tak ? To ja nie mam Menu w Contacts :/

Dzięki. Niestety, jak napisałem powyżej, nie mam tego w tym ROM.

Czy ktoś z tym romem ( MIUI by xiaomi.eu 7.1.3.0 (LHPCNCK) ) może mi powiedzieć, czy to widzi (taką opcję)?

Jak to nie masz jak masz, musisz użyć dolnego lewego przycisku systemowego (trzy kreseczki), chyba że w ustawieniach udało ci się jakoś niefortunnie zmienić jego działanie!

Opublikowano (edytowane)

Witam, nie wiem czy dobry temat ale zaryzykuje ;)

Zastanawiam sie nad kupnem R3 :) Byłby to mój pierwszy Xiaomi ;) 

Chce zamówić go z http://pl.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-3-Metal-Body-Mobile-Phone-16GB-ROM-Snapdragon-616-Octa-Core-5-0/311331_32593665671.html?storeId=311331 i pojawia sie tu moje pytanie... Czy zamawiając, płacąc przelewem za ten towar jest szansa, że zostanie nałożone na niego cło?

PS czy wie ktoś może gdzie za te same pieniądze moge kupić kolor Dark Gray? Oraz jak działa przelicznik z konta bankowego? ;)

Edytowane przez Menntu
Opublikowano
45 minut temu, Michał napisał:

Trzeba przytrzymać to Menu trzy kreski

1 godzinę temu, FromWP napisał:

Jak to nie masz jak masz, musisz użyć dolnego lewego przycisku systemowego (trzy kreseczki), chyba że w ustawieniach udało ci się jakoś niefortunnie zmienić jego działanie!

1 godzinę temu, simonsimon1980 napisał:

I ścieżka jak wyżej napisano

Kontakty - menu - wyświetlanie kontaktów

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

1 godzinę temu, cincin27 napisał:

@FromWP @Marvinka

Z przyzwyczajenia trzymam kontakty na SIM i wcale mi to nie przeszkadza.

@Tenfilip

Siedzę właśnie na tym romie i nie wiem czemu Ci tego nie pokazuje.. Kontakty -> Lewy przycisk funkcyjny menu i u mnie dalej jest tak: 

I to jest ciekawe. Uzywam tego telefonu juz jakis czas i nigdzie, w zadnej aplikacji nie musialem tego uzyc - tzn przytryzmac 3 kreseczki.

Dziękuje Wam wszystkim za otwarcie mi oczu.

Opublikowano

Kuplem dwie szybki jedną oryginał i jest super a drugą awaryjnie mam 

SZKŁO HARTOWANE

TEMPERED GLASS PRO+.

Też jest ok tylko tak 1.5mm za mała na szerokość i wysokość...

Opublikowano
2 minuty temu, Apap napisał:

Kuplem dwie szybki jedną oryginał i jest super a drugą awaryjnie mam 

SZKŁO HARTOWANE

TEMPERED GLASS PRO+.

Też jest ok tylko tak 1.5mm za mała na szerokość i wysokość...

A gdzie ? Ja kupielm na ali, to przyszla za mala wlasnie gdzies tyle.

Opublikowano
44 minuty temu, Menntu napisał:

Jak wtedy wygląda sprawa płatności? Licząc, że płace przelewem ok 600 złotych, naliczają mi VAT i co dalej? 

Przychodzi do Ciebie list od celników z prośbą o dostarczenie dokumentów potwierdzających kwotę zakupu (przelew, screen z aukcji itp.).
Wysyłasz im to wszystko mailem, a oni naliczają należne 23% od udokumentowanej kwoty i puszczają telefon z nakazem zapłaty owych 23%.
Opłatę przekażesz listonoszowi, albo wpłacisz na poczcie przy odbiorze telefonu.

Opublikowano
1 godzinę temu, Tenfilip napisał:

A gdzie ? Ja kupielm na ali, to przyszla za mala wlasnie gdzies tyle.

Allegro 16zł z przesyłka

9+przesyłka

Opublikowano

@SaLi, dzieki za info :)

Telefon zamówiłem jednak na allegro. .. Mm takie szczęście, ze by mi ten Vat naliczyli. Tak zapłaciłem i tel będzie za dwa-trzy dni, nie 20 ;)

Jak przyjdzie to sie odezwę i bede szukał wsparcia w pomocy zeby to spolszczenie wgrać i zeby bylo cacy :)

Opublikowano
1 godzinę temu, Menntu napisał:

Telefon zamówiłem jednak na allegro. .. Mm takie szczęście, ze by mi ten Vat naliczyli. Tak zapłaciłem i tel będzie za dwa-trzy dni, nie 20 ;)

Jak przyjdzie to sie odezwę i bede szukał wsparcia w pomocy zeby to spolszczenie wgrać i zeby bylo cacy :)

To nie jest tak do końca, że 20 dni :) 
Np. DHLem z Chin przyjdzie również szybko - kwestia 1-2 dni więcej.
Dodatkowo biorąc pod uwagę sporą ilość "pośredników" ogłaszających się na allegro, trzeba uważać i dokładnie czytać każdą ofertę żeby mieć pewność, że telefon jest faktycznie wysyłany z PL. 
Ja np. zamierzam kupić Redmi 3 z ibuygou z dodatkowym rokiem gwarancji (+5$) oraz ubezpieczeniem od VAT (ok. +9$) wraz z przesyłką DHL. Łącznie wyjdzie koło 650-660 zł, a pewność, że telefon jest nowy, oryginalny i szybko dostarczony jest już w cenie ;) 
Pzdr!

Opublikowano

@SaLi, zamówiłem od mycasio_pl. Czas dostawy 2 dni, wszystkie przejściówki pisze ze sa, dostawa z PL, wystawionych sztuk 8, nie 1000 wiec mysle, ze faktycznie ma 8 sztuk a nie jakies fikcyjne przedmioty :)

Jak przyjdzie to bedziemy sie zastanawiać co i jak :P

Opublikowano
3 godziny temu, Menntu napisał:

Telefon zamówiłem jednak na allegro. .. Mm takie szczęście, ze by mi ten Vat naliczyli. Tak zapłaciłem i tel będzie za dwa-trzy dni, nie 20

Ja zamówiłem z iBuyGou przesyłką lotniczą i też był w 3 dni. Wyszło 648 zł z ubezpieczeniem.

Opublikowano (edytowane)

Czyli to oznacza ze nie bede mogl wgrac sobie do mego R3 nowego romu?

Zamówiłem z MIUI 7.0...

Edytowane przez Menntu
Opublikowano

Oficjalne chińskie aktualizacje będziesz mógł instalować na oryginalnym romie. Wgrasz też rom z Xiaomi.eu, jeśli będzie Ci zależało na języku polskim.

Opublikowano

Jest jakiś sposób na to, żeby MIUI rozpoznawał wszystkie widgety zegarkowe tak samo, jak ten domyślny systemowy, aby automatycznie ukrywał zegarek z paska, jeśli na danym pulpicie jest widget zegarka? Trochę wkurza to dublowanie, jeśli zastosuje się jakikolwiek inny z Google Play. :P

Opublikowano

Czy można jakoś zwiększyć siłę wibracji w telefonie? Mam ustawioną na maksa, ale jadąc rowerem przez miasto zupełnie ich nie czuję.

Opublikowano

Faktycznie Redmi 3 ma raczej słabą wibrację. Gdyby nie Mi Band na ręku to w pracy w ogóle nie wiedziałbym, że ktoś mi wysłał smsa.

A tak po za tym to chciałem powiedzieć wam o czymś innym. Od jakichś 2 lat mam słuchawki Xiaomi Piston V2 i do tej pory wydawało mi się, że są bardzo przyzwoite. Jednak po podłączeniu do Redmi 3 dźwięk jest po prostu rewelacyjny!!! Nie jestem jakimś tam audiofilem ale w porównaniu do Nubii Z5S Mini dźwięk na Redmi jest o wiele bardziej czysty a bas bardziej głęboki. Nie wiem co w tym telefonie odpowiada za dźwięk na słuchawkach ale muszę powiedzieć, że w 100% spełnia swoje zadanie.

Opublikowano
7 minut temu, szyps napisał:

Faktycznie Redmi 3 ma raczej słabą wibrację. Gdyby nie Mi Band na ręku to w pracy w ogóle nie wiedziałbym, że ktoś mi wysłał smsa.

A tak po za tym to chciałem powiedzieć wam o czymś innym. Od jakichś 2 lat mam słuchawki Xiaomi Piston V2 i do tej pory wydawało mi się, że są bardzo przyzwoite. Jednak po podłączeniu do Redmi 3 dźwięk jest po prostu rewelacyjny!!! Nie jestem jakimś tam audiofilem ale w porównaniu do Nubii Z5S Mini dźwięk na Redmi jest o wiele bardziej czysty a bas bardziej głęboki. Nie wiem co w tym telefonie odpowiada za dźwięk na słuchawkach ale muszę powiedzieć, że w 100% spełnia swoje zadanie.

"Czystszy" i "głębszy"... te przymiotniki się stopniują :)

IMHO gra on gorzej niż  Xperia Z1, sybilizuje nieco.

Opublikowano

Mam porównanie tylko do mojej Nubii i Lg Fino siostry. Redmi bije oba te telefony pod względem dźwięku.

Z1 to jednak były flagowiec i możliwe, że gra jeszcze lepiej.

Opublikowano

Jak na telefon tor audio ma przyzwoity. Żeby to porównać z innym, to trzeba by mieć oba równocześnie! Ja mam porównanie z HTC 8S i Lumią 735. Mam wrażenie  w Redmi3 jest trochę lepiej. Zdecydowanie lepiej działa tuner FM tak pod względem jakości dźwięku i czułości! Co do Pistonów, mam V3 i to są chyba pierwsze dokanałówki których mogę używać, ale wolę klasyczne najlepiej otwarte. Co do tzwn. sybilizacji to może minimalnie występuje przy Pistonach i to wtedy gdy jest włączony Mi Sound Enhancer. W Sennheiserach PX95 i Kossach KSC75 nie słyszę tego efektu.