Jump to content

Odblokowywanie bootloadera

zehell

Recommended Posts

Przepraszam za zmiane tematu ale moze ktos szybko mi tutaj odpowie.

Odblokowalem bootloader przy wgranej wersji romu z xiaomi.eu 6.1.21.Czy zeby wgrac miui polska musze wgrywac chinski dev czy moge wgrac bezposrednio na ten rom ktory mam?

Jak masz TWRP to zrób kopię i wgraj miui polska. Powinno pójść bez problemu po factory reset i wipe, a jak coś będzie nie tak to masz kopię.

11 minut temu, Monra napisał:

Właśnie dostałem unlocka na drugim koncie 

Prosta sprawa napiszcie normalne uzasadnienie po angielsku dlaczego potrzebujecie odblokowanego bootloadera

rozpiszcie się trochę  cokolwiek 

i to wystarczy :)

Ile czekałeś po wysłaniu maila? :)

Witam,

mam problem z odblokowaniem. Mam program od Xioami, wchodzę w ten program, otwieram okno z unlockiem, tak jak jest napisane, wyłączam telefon, naciskam vol up + power, pokazuje się na ekranie telefonu rysunek telefonu z kabelkiem niepodłączonym, taki sam rysunek jest w programie unlock. Podpinam kabel z telefonem do portu usb komputera i komputer zaczyna ściągać sterownik o nazwie MTP USB, mieli trochę ale wyskakuje czerwony krzyżyk, czyli nie zainstalował sterownika. Sprawdzałem na wszystkich 3 portach i jest to samo. Jak podłączę normalnie telefon do kompa, to widzę telefon normalnie, mogę w niego wchodzić i przeglądać. Probowałem na innym laptopie i to samo ściąga MTP USB ale bez efektu. Gdzieś w necie znalazłem jakieś sterowniki, zainstalowałem ale dalej nic. Może ktoś z Was miał podobny problem i może coś poradzić ? Ręce mi już opadają do kolan :-(

W laptopie mam Win7 (64).

Edited by zbijar

Hej snuffmajster. Jak poradziłeś sobie z błędem 50%?

13 godzin temu, snuffmajster napisał:

Poszło :)

Co do 50zł - pewnie to ten sam delikwent z którym pisałem :D

Podziękowania dla użytkownika Monra! :)

Jest to przykład naprawdę dobrego forumowicza! :)

Bootloader unlocked :)

13 godzin temu, snuffmajster napisał:

Jak poradziłeś sobie z tym błędem?

7 minut temu, acidbrain napisał:

vol down +power :)

Robiłem vol down + power, pokazywał się królik majstrujący i w unlocku dalej ligo telefonu było bez wpiętego kabelka. Czy mam wyłączyć telefon podpiąć do kompa, nacisnąć vol down + power i wtedy otworzyć unlocka, czy najpierw włączyć unlocka, potem wyłączyć telefon, potem vol down + power i dopiero jak będzie królik podpiąć do kompa ?

23 minuty temu, zbijar napisał:

Witam,

mam problem z odblokowaniem. Mam program od Xioami, wchodzę w ten program, otwieram okno z unlockiem, tak jak jest napisane, wyłączam telefon, naciskam vol up + power, pokazuje się na ekranie telefonu rysunek telefonu z kabelkiem niepodłączonym, taki sam rysunek jest w programie unlock. Podpinam kabel z telefonem do portu usb komputera i komputer zaczyna ściągać sterownik o nazwie MTP USB, mieli trochę ale wyskakuje czerwony krzyżyk, czyli nie zainstalował sterownika. Sprawdzałem na wszystkich 3 portach i jest to samo. Jak podłączę normalnie telefon do kompa, to widzę telefon normalnie, mogę w niego wchodzić i przeglądać. Probowałem na innym laptopie i to samo ściąga MTP USB ale bez efektu. Gdzieś w necie znalazłem jakieś sterowniki, zainstalowałem ale dalej nic. Może ktoś z Was miał podobny problem i może coś poradzić ? Ręce mi już opadają do kolan :-(

W laptopie mam Win7 (64).

Priv

10 minut temu, majkel123 napisał:

Priv

Napuszę do Ciebie po godzinie 15, bo będę wtedy w domu. Czy problemem może być ten room który mam teraz ? Wcześniej miłem ten ktory był w telefonie, chyba śmieciowy. Za namową kolegi z forum wgrałem ten odblokowanym bootloaderem i super su. Podobno na tym roomie da się odblikiwać, czy się mylę i muszę wgrać room dev i dopiero wtedy zadziała ulock ?

Witam

Jak to jest w koncu z tym odblokowaniem bootloadera dochodzi do 50% i lipa. Czytałem oczywiscie odpowiedzi na forum, mam wgrane sterowniki, roma 6.1.29 z poradnika konto na 100%, również sprawdzałem na różnych komputerach i nic. Z góry dzieki za pomoc :)