Jump to content

aze.com.pl - opinie o sklepie

Setous

Recommended Posts

46 minut temu, Tre8or napisał:

Żadnej kartki nie znalazłem, a nie byłem tam sam. Ogólnie to był to dom i obok wielka brama z łańcuchem, nie mowie, że to oszust, tylko dla mnie ten brak organizacji jest skandaliczny

Nie spotkałem się z informacją,że prowadzą obecnie odbiór osobisty.

Z lektury kilkunastu ostatnich stron nasuwa się wniosek, że Admin powinien zająć oficjalne stanowisko wobec tego "sklepu" i podpiąć ostrzeżenie dotyczące sklepu. Zawieszone na górze, aby zawsze ostrzegało użytkowników. Najlepiej wraz z procedurą jak odzyskać pieniądze. Nie wiem czy ta rekomendacja MIUI  nadal jest aktualna, jeśli tak to jest kompromitacja.

- sklep nie odpowiada nigdy na maile

- sklep ma nieczynny telefon (są podobno jakieś pojedyncze udane próby z połączeniem, gdzie przekazywane są nieprawdziwe informacje o wysyłce nazajutrz)

- sklep lubi grać na czas, najpierw dosyć szybko jest potwierdzenie zakupu, później po kilku dniach lub tygodniach jest mail z FV i z tzw. realizacją zamówienia co absolutnie nie jest jednoznaczne z wysyłką, przesyłka może nastąpić po kolejnych kilku dniach lub tygodniach, o niczym nie dowiesz się z kontaktu ze sklepem, bo ten kontakt w ogóle nie istnieje w żadnym wymiarze

- sklep przesyła notorycznie produkty niezgodne z zamówieniem

- jeśli tak wygląda realizacja zamówienia to strach będzie z realizacją naprawy gwarancyjnej

- na forum pojawiają się podejrzane pozytywne wpisy dotyczące tego "sklepu", które brzmią absurdalnie w świetle faktów

- nie jest jasne gdzie jest siedziba firmy, niektórzy ją widzieli

- sklep pracuje krócej niż urzędnicy w PRL

Trzeba napisać do Xiaomi, aby nie było szargane imię dobrej firmy, powinni im odebrać domenę. Możnaby też myśleć, że to oficjalnie firmowany przez Xiaomi sklep.

Wątek jest zaśmiecony i trudno znaleźć powyższe informacje :/, może komuś przyda się to podsumowanie.

-----------------

Właściciel powinien mieć jaja, wystosować jakieś oświadczenie, odciąć grubą krechą dotychczasową działalność, ogólnie przestać ściemniać i obiecać poprawę.

15 minut temu, okulynyak napisał:

ktoś narzeka że to pracowniki firmy piszą. udowodniam swoje słowa że dzwoniłem i było połączenie:

0-02-01-947a55cd3ab8d5abe1a1a19dc8a7a07a3069154f96c3b7e4bc4c7e6115f4b4f1_full.jpg

Jedna jaskółka wiosny nie czyni :) , a po historii połączeń widać że łapała cię poczta, ile miałeś takich nieodebranych połączeń? jak na minutę wykonywałeś ok 3, a nie widać całej historii z kilku dni.

6 minut temu, mojak napisał:

Z lektury kilkunastu ostatnich stron nasuwa się wniosek, że Admin powinien zająć oficjalne stanowisko wobec tego "sklepu" i podpiąć ostrzeżenie dotyczące sklepu. Zawieszone na górze, aby zawsze ostrzegało użytkowników. Najlepiej wraz z procedurą jak odzyskać pieniądze. Nie wiem czy ta rekomendacja MIUI  nadal jest aktualna, jeśli tak to jest kompromitacja.

Od kiedy Xiaomi.com.pl jest rekomendowany przez miuipolska? Nigdy nie był, nie jest i nie będzie, baaa, jest nawet w temacie w ogłoszeniach na czarnej liście sprzedawców! 

• Like 3

Jakiś tydzień temu wysłałem im mailem oraz listem poleconym druk odstąpienia od umowy, a dzisiaj widzę na stronie inpostu, że nadali przesyłkę, bo w d**ie mają jakikolwiek kontakt z klientem.

Proponuję, żebyśmy zaczęli pisać opinie również na stronie ich sklepu - może dzięki temu jacyś niewinni klienci ustrzegą się przed robieniem tam zakupów. Ktoś próbował tam zamieszczać komentarze? Trzeba czekać na akceptację ze strony admina?

Edited by Paweł W

15 minut temu, Paweł W napisał:

Proponuję, żebyśmy zaczęli pisać opinie również na stronie ich sklepu - może dzięki temu jacyś niewinni klienci ustrzegą się przed robieniem tam zakupów. Ktoś próbował tam zamieszczać komentarze? Trzeba czekać na akceptację ze strony admina?

Nawet jak nie trzeba to admin może sobie do woli usuwać komentarze. Myślisz, że pozwolą, zeby na stronie były negatywy?

1 minutę temu, kamiltbg napisał:

Ja myślę, że można wykupić domenę, załączyć na niej odnośnik do tego tematu i wypozycjonować na hasła xiaomi.com.pl, xiaomi sklep itd. Już mam tego serdecznie dosyć. Mogę przeboleć te 12 zł na domenę, a pewnie się gdzieś znajdzie za złotówkę nawet, serwer mam, pozycjonować umiem.

No to droga wolna :)

20 minutes ago, solko12 said:

Nawet nie wiecie w jakiej jestem euforii :D oby tylko dobry sprzęt zapakowany :D

20 minutes ago, mariuszsal said:

Właśnie dostałem mail z DPD ze paczka została nadana. Zamawiałem MI4 wieczorem 2 sierpnia.

Tez udało mi sie dzisiaj dodzwonić po takim ataku ;)

Mój zamówiony 1 sierpnia rano - Mi5, ale nie za pobraniem, zapłaciłem od razu PayU i to może błąd, bo za pobraniem pewnie chętniej wysyłają, żeby nie stracić kasy lub nie mają tego telefonu.

Nic nie przyszło z DPD :/

Prawdopodobnie jutro zwrócę się do PayU o zwrot kasy.

16 minutes ago, kamiltbg said:

Szkoda gadać. Nie wiem, czy to InPost ma w d*pie i nie odbiera od nich przesyłek, czy oni nie potrafią czegoś ogarnąć, czy może po prostu lecą w przysłowiowego ch*** i wcale tych telefonów nie mają.

Wydaje mi się, że to nic nie znaczy, nie jest równe wysyłce, to jest takie zgłoszenie gdzie podali Twój mail bez zobowiązań z ich strony.

12 minutes ago, kamiltbg said:

Ja myślę, że można wykupić domenę, załączyć na niej odnośnik do tego tematu i wypozycjonować na hasła xiaomi.com.pl

Ten post rankuje wysoko, ale ludzie najpierw zamawiają a później sprawdzają i daję się nabrać na domenę, która brzmi jak oficjalny sklep, ponieważ nie widzę innych racjonalnych wytłumaczeń czemu mają tyle zamówień

22 minuty temu, kamiltbg napisał:

Szkoda gadać. Nie wiem, czy to InPost ma w d*pie i nie odbiera od nich przesyłek, czy oni nie potrafią czegoś ogarnąć, czy może po prostu lecą w przysłowiowego ch*** i wcale tych telefonów nie mają.

Poprawka moje zlecenie zostało zrealizowane w piątek i tego samego dnia dostało numer przesyłki tak więc to kurierzy inpostu się nie śpieszą z odbiorem paczek

19 minutes ago, kamiltbg said:

Skąd wiesz, że to kurierzy nie spieszą się z odbiorem? Bo ja numer dostałem też w piątek, było też zlecenie odbioru przez kuriera. Niektóre inpostowe paczki wyszły w piątek, moja nie, więc coś mi śmierdzi, że sklep jedyne co ma, to wydrukowane etykiety i puste koperty, a na telefony dopiero czekają. Wszystko inne jest ściemą, żeby powiedzieć klientowi, że to kurier nawala, a nie oni.

Myślisz, że nikt nie przycisnąłby inpostu, skoro do wysłania mieliby pewnie kilkadziesiąt jak nie więcej paczek i tyle samo wkurzonych klientów? Zresztą to już nie pierwsze zwalanie winy na inpost, kiedyś podobno im etykiet nie generowało. Ciekawe, co jeszcze wymyślą. Ja już przestałem w te bajki wierzyć, tak samo nie wierzę w to, że wyślą mi jutro telefon. Wku*wiam się tylko, bo nawet jak jakimś jutro wyślą ten telefon i nie zapomną, żeby wysłać go do innego paczkomatu, to kilka godzin wakacji spędzę na docinaniu karty i sprawdzaniu, czy telefon ma wszystko sprawne, zamiast po prostu zrobić to jutro w domu. A najzabawniej będzie, jak wyślą do innego paczkomatu, jak ja już wrócę z wakacji, a patrząc na czas realizacji zamówień, to tak właśnie będzie.

Albo, jak niektórzy tutaj, dostaniesz w paczce nie ten telefon, co trzeba. Albo ten model, ale w innym kolorze. Albo jak zamówiłeś telefon i szkło, to dostaniesz telefon, a zamiast szkła karteczkę, że doślą kiedyś tam. Albo telefon zalogowany już na jakieś konto google. Albo zalogowany i zablokowany tak, że nie będziesz mógł korzystać. To są przypadki opisywane tutaj wcześniej w wątku. Ten sklep to jakaś kpina.

1 minutę temu, KutanG napisał:

To napiszcie do Xiaomi ze oni podszywaja sie za oficjalny polski dystrybutor tej marki.

Była już rozmowa na ten temat, Xiaomi nic nie zrobi, mogą co najwyżej się zgłosić o bezprawne używanie ich oficjalnych grafik/znaków, ale do samej nazwy sklepu/domeny w Polsce... Nah... ich interesują Chiny, Indie, Brazylia, RPA...

Czekałem od 20 lipca, cierpliwie. Dzisiaj rano zadzwonił do mnie nieznany nr, jak się okazało pracownik Satnetu :o

Poinformował mnie, że od tamtego czasu czekają na zamówienie Mi5 z Chin i niestety, nie wiedzieć czemu, nie przyszedł im kolor złoty, który zamawiałem i jest tylko czarny oraz biały. Kłamczuszki na stronie mają ciągle status "na stanie" dla każdego modelu. Zapytałem ile musiałbym czekać na złoty, ale po sekundzie sam się zaśmiałem, on wymamrotał coś, co oznaczało mniej więcej "nie wiadomo" i zgodziłem się na czarny. Zapewnił, że dziś paczka zostanie nadana i jutro będzie kurier. Po 16 dostałem też takie właśnie potwierdzenie od DPD. Pozostaje mi czekać i mieć nadzieję, że wszystko będzie ok z telefonem.

Jeśli ktoś jest niecierpliwy, zdecydowanie nie polecam zamawiania u nich telefonów, szczególnie teraz. W ogólnym rozrachunku widać, że trochę naciągają informacje z dostępnością na stronie i zdarzają im się drobne pomyłki, nie często, które potrafią naprawić, ale przesyłki dochodzą. Trzeba zaznaczyć w bezkonkurencyjnej cenie jeśli chodzi o dystrybutorów w Polsce.

Mam nadzieję, że po tej przeprowadzce i nadrobieniu zamówień, kontakt i czas realizacji się zmieni na lepsze, bo zaczyna to zmierzać chyba  w tą stronę.

Witam , zamówiłam telefon 07,07,2016 ( nr zamówienia 21048) zapłaciłam od razu , potwierdzenie zakupu , fakturę i informację o zrealizowaniu zamówienia otrzymałam 10.07 . Do teraz nie otrzymałam telefonu ! Do momentu ,,remontu " zapewniali mnie  mailowo o niedługiej wysyłce , od 25,07   nie da się z nimi skontaktować.... Czy ktoś z forumowiczów równie długo czeka na realizację zamówienia ? 

1 godzinę temu, kamiltbg napisał:

Skąd wiesz, że to kurierzy nie spieszą się z odbiorem? Bo ja numer dostałem też w piątek, było też zlecenie odbioru przez kuriera. Niektóre inpostowe paczki wyszły w piątek, moja nie, więc coś mi śmierdzi, że sklep jedyne co ma, to wydrukowane etykiety i puste koperty, a na telefony dopiero czekają. Wszystko inne jest ściemą, żeby powiedzieć klientowi, że to kurier nawala, a nie oni.

Myślisz, że nikt nie przycisnąłby inpostu, skoro do wysłania mieliby pewnie kilkadziesiąt jak nie więcej paczek i tyle samo wkurzonych klientów? Zresztą to już nie pierwsze zwalanie winy na inpost, kiedyś podobno im etykiet nie generowało. Ciekawe, co jeszcze wymyślą. Ja już przestałem w te bajki wierzyć, tak samo nie wierzę w to, że wyślą mi jutro telefon. Wku*wiam się tylko, bo nawet jak jakimś cudem jutro wyślą ten telefon i nie zapomną, żeby wysłać go do innego paczkomatu, to kilka godzin wakacji spędzę na docinaniu karty i sprawdzaniu, czy telefon ma wszystko sprawne, zamiast po prostu zrobić to jutro w domu. A najzabawniej będzie, jak wyślą do innego paczkomatu, jak ja już wrócę z wakacji, a patrząc na czas realizacji zamówień, to tak właśnie będzie.

18:15 przesyłka nadana kurier zabrał paczke twoją pewnie też więc się troche uspokój

1 godzinę temu, kamiltbg napisał:

Myślisz, że nikt nie przycisnąłby inpostu, skoro do wysłania mieliby pewnie kilkadziesiąt jak nie więcej paczek i tyle samo wkurzonych klientów? Zresztą to już nie pierwsze zwalanie winy na inpost, kiedyś podobno im etykiet nie generowało. Ciekawe, co jeszcze wymyślą. Ja już przestałem w te bajki wierzyć, tak samo nie wierzę w to, że wyślą mi jutro telefon. Wku*wiam się tylko, bo nawet jak jakimś cudem jutro wyślą ten telefon i nie zapomną, żeby wysłać go do innego paczkomatu, to kilka godzin wakacji spędzę na docinaniu karty i sprawdzaniu, czy telefon ma wszystko sprawne, zamiast po prostu zrobić to jutro w domu. A najzabawniej będzie, jak wyślą do innego paczkomatu, jak ja już wrócę z wakacji, a patrząc na czas realizacji zamówień, to tak właśnie będzie.

18:15 przesyłka nadana kurier zabrał paczke twoją pewnie też więc się troche uspokój

U mnie właśnie przyszedł mail od Inpostu, że paczka została przyjęta w oddziale we Wrocławiu. Tyle, że ja jej nie chcę, wysłałem im już dawno odstąpienie. Teraz paczka będzie leżeć w paczkomacie regulaminowe 3 dni, zostanie zabrana do oddziału Inpost i dopiero stamtąd po 14 dniach będzie zwrócona na koszt nadawcy. Co za porażka.

Brak kontaktu z Satnet czyli xiaomi.com.pl jest poniżej krytyki. 

Ja kupilem tablet MiPad w kwietniu - faktura i wysyłka zrobiona wzorowo. 

Ale problem zaczął się po miesiącu jak tablet sie rozładował i nie dał walczyć. 

Serwis naładował i odesłał pisząc że jest wszystko OK.  Na forach anglojezycznych piszą o podobnych zachowaniach spowodowanych przez software ale od serwisu firmy Satnet nie można sie nic dowiedziec. 

Odesłałem im 3 raz z zapytaniem co dalej - zwrot pieniędzy czy wymiana ale zdanej odpowiedzi. 

Wyglada na to że pieniądze wyrzucone w błoto. 

Twoja przesyłka jest w drodze do paczkomatu. Paczkomat się zgadza. Zobaczymy co przyjdzie:-D W sumie to zamówiłem 24.07 ale na stronie była informacja że zamówienia będą realizowane od 01.08 W piątek 05.08 została zrealizowana a dzisiaj wysłana. Tak więc nie było tak źle jak co u niektórych. Tylko nie piszcie że bronie ich i że super firma bo jeżeli chodź o kontakt to jest na poziomie zerowym.

No to przesyłeczka z Redmi 3s (biały) idzie do mnie. Fajnie jakbym już jutro mógł ją w paczkomacie odebrać. W sumie wyszłoby wtedy jakieś półtora tygodnia od momentu złożenia zamówienia (29.07), czyli jeszcze w miarę znośnie. Szału nie ma i mogłoby być o wiele lepiej.

inpost.jpg

5 godzin temu, Tre8or napisał:

Cześć

Telefon kupiony 

5 sierpnia, jeszcze nie wysłany, dzisiaj pojechałem do ich nowej siedziby w Królikowicach pod Kobierzycami. Jedyne co znalazłem to zamkniętą ruderę, z mieszkańców nikt nic nie wie na temat firmy. Niestety nie udało mi sie znalezc wejscia ani żywego ducha w okolicach bramy. Telefonów wykonałem około 150, nie udało się dodzwonić. Jeśli ktoś wie jak tam wejść to dajcie znać, póki co wszystko wygląda mało szałowo.

Ja dziś byłem i firma istnieje - nie siej zamętu

Ludziska ale zamętu siejecie.

Pozostaje czekać bo wysyłanie paczek a termin realizacji to loteria

Mam numer od DPD, Jutro chwila prawdy.  Martwię się tylko o moje zamówienie - zawartość.

zamówienie 21.07.

• Create New...