Skocz do zawartości

MI 4c - pytania ogólne - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Antyhaker te instalatory do usług goolge powodują jedynie co chwila FC na wersji 7.0. Ta metoda co wkleiłem działa idealnie na 7.1.9 dev china.

@virusek90 znajdź tę aplikację i w jej opcjach odinstaluj aktualizację ;) 

ustawienia>zainstalowane>wallpaper carousel

Jak odinstalujesz to się zmieni na Tapety Blokady i już będzie PL ;) 

Edytowane przez slimdick
Opublikowano

@hellhammer ja tego nie sprawdzałem na miui ale z tego co widziałem na forach to taki motyw instalacji przez twrp gapps kończył się bootloopem. Może problem w tym jaką paczkę instalowali bo może pico działa. Sam nie będę sprawdzał ale skoro to sprawdziłeś i polecasz to ... 

Opublikowano
16 minut temu, slimdick napisał:

znajdź tę aplikację i w jej opcjach odinstaluj aktualizację ;) 

ustawienia>zainstalowane>wallpaper carousel

Masz rację, ale po jakimś czasie znowu się "aktualizuje" i jest to samo . . . 

Opublikowano
Xiaomi.eu nie jest wcale idealne i już lepiej po Mi-Globe sięgnąć.

A to nie jest spadkobierca smui, czy jak mu tam było? Ponoć dane jakieś wynosił, czy coś.

A na czym jego przewaga polega?
Opublikowano
2 minuty temu, galakty napisał:

Nieee, nie widzę nic co skłoniłoby mnie do aktualizacji.

Tak myślałem dla tego dziwiły mnie twoje porady w temacie 7.2.9 :) 

Opublikowano
1 minutę temu, virusek90 napisał:

Masz rację, ale po jakimś czasie znowu się "aktualizuje" i jest to samo . . . 

To już musisz do twórcy się zgłosić z zapytaniem, jak już to zrobisz to napisz bo jestem ciekaw jak się aktualizuje ta aplikacja skoro nie ma chińskiego sklepu no chyba że jest w sklepie play :) 

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, miklo napisał:

A to nie jest spadkobierca smui, czy jak mu tam było? Ponoć dane jakieś wynosił, czy coś.

A na czym jego przewaga polega?

Tak, to jest spadkobierca smiui. On żadnych danych nie wynosił, tylko jakiś tam jego pomocnik - zaraz po wykryciu tego wyleciał i było po sprawie. 

Co do pytania - wejdź na stronę w kategorię ROM Builder, a się przekonasz :P

1 godzinę temu, slimdick napisał:

@Antyhaker te instalatory do usług goolge powodują jedynie co chwila FC na wersji 7.0. Ta metoda co wkleiłem działa idealnie na 7.1.9 dev china.

Jeśli przejdę z 6.12.22 też będzie ten sam problem? Bo nie wiem, czy już szykować się mentalnie na ustawienia fabryczne :P

Edytowane przez Antyhaker
Opublikowano

Dobra. W nocy dostałem zgodę na odblokowanie. Wrzuciłem rano nową wersję MIUI. Wieczorem, jak będę mieć czas - puszczę unlock. Jak przećwiczę na swoim, to zrobię to samo z dwoma pozostałymi mi4c w domu.

W końcu w opcjach programistycznych można obczaić odpalone procesy. Wcześniej się wywalało.

Opublikowano

Szybkie pytanie:

Czy korzystacie z Android Auto w Mi4C? Wczoraj to zainstalowałem i nie działa (chyba) tak jak powinno: symbol mikrofonu nie jest aktywny, nie rozpoznaje "Ok, Google". Coś trzeba mieć specjalnie ustawione? Podłączony zestaw słuchawkowy/bt?

Opublikowano
36 minut temu, Antyhaker napisał:

Wydaje mi się, że tak, ale nie wiem które powinny być nadane i gdzie to sprawdzić/zmienić.

Opublikowano
10 godzin temu, Eduardo napisał:

Wydaje mi się, że tak, ale nie wiem które powinny być nadane i gdzie to sprawdzić/zmienić.

Najlepiej nadać wszystkie - wejdź w panel zarządzania aplikacją i tam masz skrót do uprawnień.

Opublikowano (edytowane)

@kamillm ucieszy cię jak i pewni jeszcze inne osoby fakt że od 16.02 będą sukcesywnie dostępne wersje stable 8.2 ;) 

Edytowane przez slimdick
Opublikowano
21 minut temu, hellhammer napisał:

Ciekawa sprawa ze na china miui.com pisza o 8.2 na china, ale na en.miui.com jest tylko o globalu 8.2 i nie wspomniano o china.

Gdzie nawet na en.miui.com global traktowany jest jako cos podrzednego pod china :-) . Tak czy tak mi4c i tak nir ma globala.

Cytat

Meanwhile, MIUI 8.2 China Stable ROM will be released for public tomorrow as well. We will keep you posted. 

A Ty czasem nie masz drugiego konta z nickiem Redmi2 ?

Opublikowano
1 godzinę temu, slimdick napisał:

@kamillm ucieszy cię jak i pewni jeszcze inne osoby fakt że od 16.02 będą sukcesywnie dostępne wersje stable 8.2 ;) 

Masz na mysli oczywiscie xioami.eu? Oczywiscie ze ucieszy i to bardzo bo jestem zwolennikiem stabilnych softow ;)

Opublikowano (edytowane)

@kamillm jest informacja ogólnie o stable 8.2 na miui.com ale myślę że Acid nie zawiedzie i jak tylko się ukarze to zrobi swoją wersję ;) 

PS.Ciekaw jestem czy jeszcze 5.1.1 czy już stwierdzili że 7.0 może mieć status stable :D 

Edytowane przez slimdick
Opublikowano
1 minutę temu, slimdick napisał:

@kamillm jest informacja ogólnie o stable 8.2 na miui.com ale myślę że Acid nie zawiedzie i jak tylko się ukarze to zrobi swoją wersję ;) 

Myślę, że Acid podoła i w nie dalekiej przyszłości będzie można hulać na 8.2 na mi4c ;)

Opublikowano (edytowane)

Witam, właśnie dostałem mi4c i chciałbym sobie wgrać nugata. Telefon dostałem z wgranym 6.12.22 weekly + TWRP.

Czytałem to - https://miuipolska.pl/7-2-16/ i wygląda na to że wystarczy wgrać przez aplikację Aktualizacje najnowszą wersję MIUIPolska, tak? 

Chciałem się upewnić żeby czegoś nie zepsuć :)

Edytowane przez bolok
Opublikowano
Witam, właśnie dostałem mi4c i chciałbym sobie wgrać nugata. Telefon dostałem z wgranym 6.12.22 weekly + TWRP.
Czytałem to - https://miuipolska.pl/7-2-16/ i wygląda na to że wystarczy wgrać przez aplikację Aktualizacje najnowszą wersję MIUIPolska, tak? 
Chciałem się upewnić żeby czegoś nie zepsuć

Poczekaj z tym. N na Mi4c jest zepsuty. Błędy HDR w aparacie, nie działają apki korzystające z mikrofonu, no i po instalacji masz zablokowany bootloader. Warto dla numerka ?

Wysłane z MI5

• Like 1
Opublikowano

Poczekaj z tym. N na Mi4c jest zepsuty. Błędy HDR w aparacie, nie działają apki korzystające z mikrofonu, no i po instalacji masz zablokowany bootloader. Warto dla numerka ?

Wysłane z MI5

Żeby uściślić nie jest zepsuty , tylko na xiaomi.eu są te problemy. Na china dev nie występuje żaden problem.

Sent from my Mi-4c

Opublikowano

Żeby uściślić nie jest zepsuty , tylko na xiaomi.eu są te problemy. Na china dev nie występuje żaden problem.

Sent from my Mi-4c

No tak, ale kolega zapewne myśli o eu.

Wysłane z MI5

Opublikowano (edytowane)

@zielonyBB @slimdick dzięki za info :) Może faktycznie poczekam jeszcze. Tak myślałem o xiaomi.eu, china dev odpada.

A wiadomo może kiedy wyjdzie xiaomi.eu oparte na najnowszym china dev?

Edytowane przez bolok
Opublikowano
@zielonyBB @slimdick dzięki za info  Może faktycznie poczekam jeszcze. Tak myślałem o xiaomi.eu, china dev odpada.
A wiadomo może kiedy wyjdzie xiaomi.eu, oparte na china dev?

xiaomi.eu jest oparte właśnie na China dev. Skąd te błędy ? Ja nie wiem niestety.

Wysłane z MI5

Opublikowano

Instalacja Xiaomi.eu Android 7.0 bez wipe przez aplikację Aktualizacje  a u mnie nic nie wyskakuje w tej aplikacji czy tylko z zipa moge wgrac ? -.-