SLiM Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) @Antyhaker te instalatory do usług goolge powodują jedynie co chwila FC na wersji 7.0. Ta metoda co wkleiłem działa idealnie na 7.1.9 dev china. @virusek90 znajdź tę aplikację i w jej opcjach odinstaluj aktualizację ustawienia>zainstalowane>wallpaper carousel Jak odinstalujesz to się zmieni na Tapety Blokady i już będzie PL Edytowane 12 Lutego 2017 przez slimdick
SLiM Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 @hellhammer ja tego nie sprawdzałem na miui ale z tego co widziałem na forach to taki motyw instalacji przez twrp gapps kończył się bootloopem. Może problem w tym jaką paczkę instalowali bo może pico działa. Sam nie będę sprawdzał ale skoro to sprawdziłeś i polecasz to ...
galakty Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 8 godzin temu, slimdick napisał: @galakty zrobiłeś update do 7.2.9 ?? Wysłane z mojego Mi-4c Nieee, nie widzę nic co skłoniłoby mnie do aktualizacji.
virusek90 Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 16 minut temu, slimdick napisał: znajdź tę aplikację i w jej opcjach odinstaluj aktualizację ustawienia>zainstalowane>wallpaper carousel Masz rację, ale po jakimś czasie znowu się "aktualizuje" i jest to samo . . .
miklo Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 Xiaomi.eu nie jest wcale idealne i już lepiej po Mi-Globe sięgnąć.A to nie jest spadkobierca smui, czy jak mu tam było? Ponoć dane jakieś wynosił, czy coś. A na czym jego przewaga polega?
SLiM Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 2 minuty temu, galakty napisał: Nieee, nie widzę nic co skłoniłoby mnie do aktualizacji. Tak myślałem dla tego dziwiły mnie twoje porady w temacie 7.2.9
SLiM Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 1 minutę temu, virusek90 napisał: Masz rację, ale po jakimś czasie znowu się "aktualizuje" i jest to samo . . . To już musisz do twórcy się zgłosić z zapytaniem, jak już to zrobisz to napisz bo jestem ciekaw jak się aktualizuje ta aplikacja skoro nie ma chińskiego sklepu no chyba że jest w sklepie play
Antyhaker Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) 48 minut temu, miklo napisał: A to nie jest spadkobierca smui, czy jak mu tam było? Ponoć dane jakieś wynosił, czy coś. A na czym jego przewaga polega? Tak, to jest spadkobierca smiui. On żadnych danych nie wynosił, tylko jakiś tam jego pomocnik - zaraz po wykryciu tego wyleciał i było po sprawie. Co do pytania - wejdź na stronę w kategorię ROM Builder, a się przekonasz 1 godzinę temu, slimdick napisał: @Antyhaker te instalatory do usług goolge powodują jedynie co chwila FC na wersji 7.0. Ta metoda co wkleiłem działa idealnie na 7.1.9 dev china. Jeśli przejdę z 6.12.22 też będzie ten sam problem? Bo nie wiem, czy już szykować się mentalnie na ustawienia fabryczne Edytowane 12 Lutego 2017 przez Antyhaker
miklo Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 Widziałem rom builder. Fajna sprawa niby, ale jakoś nie mam zaufania. Ciekawe, jak działa opcja viper z nowym romem.
Antyhaker Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 Nie ogarniam. Nie macie zastrzeżenia do mi-globe, de facto otwartego projektu, ale bez żadnej refleksji wrzucacie każdy rom od xiaomi.eu? Dziwna logika
miklo Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 Jeśli by się okazało, że Viper chodzi, to biere tego globa.
Antyhaker Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 Ja tam różnicy nie czuję, więc musisz sam sprawdzić
miklo Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 Powoli. Poczekam, aż będę mieć zgodę Szajsomi na odblokowanie bl.
miklo Opublikowano 13 Lutego 2017 Opublikowano 13 Lutego 2017 Dobra. W nocy dostałem zgodę na odblokowanie. Wrzuciłem rano nową wersję MIUI. Wieczorem, jak będę mieć czas - puszczę unlock. Jak przećwiczę na swoim, to zrobię to samo z dwoma pozostałymi mi4c w domu. W końcu w opcjach programistycznych można obczaić odpalone procesy. Wcześniej się wywalało.
Eduardo Opublikowano 14 Lutego 2017 Opublikowano 14 Lutego 2017 Szybkie pytanie: Czy korzystacie z Android Auto w Mi4C? Wczoraj to zainstalowałem i nie działa (chyba) tak jak powinno: symbol mikrofonu nie jest aktywny, nie rozpoznaje "Ok, Google". Coś trzeba mieć specjalnie ustawione? Podłączony zestaw słuchawkowy/bt?
Eduardo Opublikowano 14 Lutego 2017 Opublikowano 14 Lutego 2017 36 minut temu, Antyhaker napisał: Wydaje mi się, że tak, ale nie wiem które powinny być nadane i gdzie to sprawdzić/zmienić.
SLiM Opublikowano 14 Lutego 2017 Opublikowano 14 Lutego 2017 @Eduardo napisz dokładnie o jaką aplikację Ci chodzi bo nie załapałem a sprawdzę i Ci odpisze co masz ustawić
Antyhaker Opublikowano 14 Lutego 2017 Opublikowano 14 Lutego 2017 10 godzin temu, Eduardo napisał: Wydaje mi się, że tak, ale nie wiem które powinny być nadane i gdzie to sprawdzić/zmienić. Najlepiej nadać wszystkie - wejdź w panel zarządzania aplikacją i tam masz skrót do uprawnień.
SLiM Opublikowano 15 Lutego 2017 Opublikowano 15 Lutego 2017 (edytowane) @kamillm ucieszy cię jak i pewni jeszcze inne osoby fakt że od 16.02 będą sukcesywnie dostępne wersje stable 8.2 Edytowane 15 Lutego 2017 przez slimdick
SLiM Opublikowano 15 Lutego 2017 Opublikowano 15 Lutego 2017 21 minut temu, hellhammer napisał: Ciekawa sprawa ze na china miui.com pisza o 8.2 na china, ale na en.miui.com jest tylko o globalu 8.2 i nie wspomniano o china. Gdzie nawet na en.miui.com global traktowany jest jako cos podrzednego pod china . Tak czy tak mi4c i tak nir ma globala. Cytat Meanwhile, MIUI 8.2 China Stable ROM will be released for public tomorrow as well. We will keep you posted. A Ty czasem nie masz drugiego konta z nickiem Redmi2 ?
kamillm Opublikowano 15 Lutego 2017 Opublikowano 15 Lutego 2017 1 godzinę temu, slimdick napisał: @kamillm ucieszy cię jak i pewni jeszcze inne osoby fakt że od 16.02 będą sukcesywnie dostępne wersje stable 8.2 Masz na mysli oczywiscie xioami.eu? Oczywiscie ze ucieszy i to bardzo bo jestem zwolennikiem stabilnych softow
SLiM Opublikowano 15 Lutego 2017 Opublikowano 15 Lutego 2017 (edytowane) @kamillm jest informacja ogólnie o stable 8.2 na miui.com ale myślę że Acid nie zawiedzie i jak tylko się ukarze to zrobi swoją wersję PS.Ciekaw jestem czy jeszcze 5.1.1 czy już stwierdzili że 7.0 może mieć status stable Edytowane 15 Lutego 2017 przez slimdick
kamillm Opublikowano 15 Lutego 2017 Opublikowano 15 Lutego 2017 1 minutę temu, slimdick napisał: @kamillm jest informacja ogólnie o stable 8.2 na miui.com ale myślę że Acid nie zawiedzie i jak tylko się ukarze to zrobi swoją wersję Myślę, że Acid podoła i w nie dalekiej przyszłości będzie można hulać na 8.2 na mi4c
SLiM Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 @kamillm chciałem wysłać Ci PW w temacie stable ale nie mogę więc trudno
bolok Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 (edytowane) Witam, właśnie dostałem mi4c i chciałbym sobie wgrać nugata. Telefon dostałem z wgranym 6.12.22 weekly + TWRP. Czytałem to - https://miuipolska.pl/7-2-16/ i wygląda na to że wystarczy wgrać przez aplikację Aktualizacje najnowszą wersję MIUIPolska, tak? Chciałem się upewnić żeby czegoś nie zepsuć Edytowane 17 Lutego 2017 przez bolok
zielonyBB Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 Witam, właśnie dostałem mi4c i chciałbym sobie wgrać nugata. Telefon dostałem z wgranym 6.12.22 weekly + TWRP. Czytałem to - https://miuipolska.pl/7-2-16/ i wygląda na to że wystarczy wgrać przez aplikację Aktualizacje najnowszą wersję MIUIPolska, tak? Chciałem się upewnić żeby czegoś nie zepsuć Poczekaj z tym. N na Mi4c jest zepsuty. Błędy HDR w aparacie, nie działają apki korzystające z mikrofonu, no i po instalacji masz zablokowany bootloader. Warto dla numerka ?Wysłane z MI5 1
SLiM Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 Poczekaj z tym. N na Mi4c jest zepsuty. Błędy HDR w aparacie, nie działają apki korzystające z mikrofonu, no i po instalacji masz zablokowany bootloader. Warto dla numerka ?Wysłane z MI5Żeby uściślić nie jest zepsuty , tylko na xiaomi.eu są te problemy. Na china dev nie występuje żaden problem. Sent from my Mi-4c
zielonyBB Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 Żeby uściślić nie jest zepsuty , tylko na xiaomi.eu są te problemy. Na china dev nie występuje żaden problem. Sent from my Mi-4cNo tak, ale kolega zapewne myśli o eu.Wysłane z MI5
bolok Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 (edytowane) @zielonyBB @slimdick dzięki za info Może faktycznie poczekam jeszcze. Tak myślałem o xiaomi.eu, china dev odpada. A wiadomo może kiedy wyjdzie xiaomi.eu oparte na najnowszym china dev? Edytowane 17 Lutego 2017 przez bolok
zielonyBB Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 @zielonyBB @slimdick dzięki za info Może faktycznie poczekam jeszcze. Tak myślałem o xiaomi.eu, china dev odpada. A wiadomo może kiedy wyjdzie xiaomi.eu, oparte na china dev?xiaomi.eu jest oparte właśnie na China dev. Skąd te błędy ? Ja nie wiem niestety.Wysłane z MI5
SLiM Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 @zielonyBB Chińczycy zmienili coś w narzędziach do tworzenia ROMa i zapomnieli do Acida przesłać notki. Teraz siedzi biedny i szuka co to może być.Sent from my Mi-4c 2
data17 Opublikowano 19 Lutego 2017 Opublikowano 19 Lutego 2017 To China dev nie ma języka polskiego?Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
data17 Opublikowano 22 Lutego 2017 Opublikowano 22 Lutego 2017 Instalacja Xiaomi.eu Android 7.0 bez wipe przez aplikację Aktualizacje a u mnie nic nie wyskakuje w tej aplikacji czy tylko z zipa moge wgrac ? -.-
Rekomendowane odpowiedzi