Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przechodzę na 14 Ultra z zablokowanym bootloaderem - w końcu, bo telefon przeleżał kawał czasu w szufladzie.

Pytanie, czym można najlepiej zastąpić aplikację Mi Wideo - żeby było proste i przede wszystkim offline?

Opublikowano
11 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Mi Wideo nie ma na stockowym ROM-ie? Z tego co kojarzę jest.

Jest i to właśnie jest problem, to już nie odtwarzacz tylko drugi tiktok. Trzeba go wymienić na coś innego i będzie luks, jak to @Master zawsze pisze. W apce Muzyka na chwilę obecną da się włączyć tryb offline i problem się rozwiązuje.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Co do Mi Wideo to aplikację wyłączyłem a i tak w galerii odtwarza mi wszystkie filmiki. Jeśli nie potrzebujesz odtwarzać jakichś skomplikowanych rozszerzeń to możesz tego spróbować.

Opublikowano

Zgadza się i dostrzegłem, że przez aplikację Muzyka (od Xiaomi) też można odtwarzać wideo, ale jeszcze tego nie testowałem.

Opublikowano
W dniu 25.07.2025 o 20:16, abc00 napisał(a):

Mi Wideo - żeby było proste i przede wszystkim offline?

Mi Wideo też może być offline. Wystarczy nie zaakceptować polityki prywatności (cofnąć zgodę) i będą tylko lokalne filmy. Tu biało na czarnym:

Screenshot_2025-07-31-19-55-02-811_com_miui.videoplayer(1).thumb.jpg.7a3379ec42cff945318e775951a504fc.jpg

Opublikowano
W dniu 25.07.2025 o 20:27, Kacper Skrzypek napisał(a):

Mi Wideo nie ma na stockowym ROM-ie? Z tego co kojarzę jest.

Jest, na pewno jest na wszystkich ROMach Global.

Opublikowano

@FromWP wersję Mi Wideo masz z romu xiaomi.eu czy oficjalnego? Te sposób działa w aplikacji Muzyka, a w Mi Wideo na oficjalnym romie, potem przy każdym uruchomieniu od nowa niebieski emotkowy splash screen i trzeba odrzucać. Dla dziecka na telefonie masakra, od internetu tej apki też nie idzie odciąć.

Opublikowano

@Marrik tak też zrobiłem i to najlepsze rozwiązanie.

W dniu 31.07.2025 o 19:37, BlacK MagiC napisał(a):

Najlepszym odtwarzaczem wideo jest niepodzielnie mx player pro

W końcu pierwszy strzał, ale sklep Google Play twierdzi, iż "aplikacja jest niedostępna w twoim regionie".

Opublikowano

@abc00 z oficjalnego romu. Niestety trzeba za każdym nowym uruchomieniem odrzucać zgodę. Ja osobiście mam juz dosyć Xiaomi. Żadnego nowego telefonu od nich nie kupię. 

Opublikowano
6 minut temu, BlacK MagiC napisał(a):

Przez taką głupotę jak mi wideo

Nie, przez całokształt. Masę błędów w romach, brak wielu certyfikacji, słabe wsparcie, aktualizacje, reklamy w aplikacjach systemowych które nawet po wyłączeniu opcji "odbieraj propozycje" potrafią się pojawiać itd. W ciągu ostatnich dwóch tygodni zwróciłem dwa telefony Redmi. Twarde resety po podłączeniu słuchawek bt z protokołem ASHA. Tragedia. Alternatyw jest dużo

Opublikowano

Jakie Nie wiedzę alternatyw 🫣 Ja tam nie wiem o czym piszesz, 0 błędów, o jakie certyfikacje Nigdy nie było z tym problemu Wsparcie ogromne, chyba urządzenia xiaomi są najbardziej wspierane, aktualizacje częste i całkowity brak reklam. Praktycznie jak Pixel od razu nowego andka można wgrywać Musisz chyba rom sobie lepszy wgrać

Opublikowano
12 minut temu, BlacK MagiC napisał(a):

Jakie emoji780.pngemoji28.png Nie wiedzę alternatyw 🫣 wiem o czym piszesz, 0 błędów, o jakie certyfikacje emoji782.pngemoji848.png Nigdy nie było z tym problemu emoji847.png Wsparcie ogromne, chyba urządzenia xiaomi są najbardziej wspierane, aktualizacje częste i całkowity brak reklam.

Dobre żarty. Chyba żyjesz w jakiejś równoległej rzeczywistości albo jesteś botem Xiaomi.

Opublikowano
28 minut temu, BlacK MagiC napisał(a):

Jedynie co mi potrafi wywalić

Dobrze że podkreśliłeś że tobie. Gratuluję posiadania najlepszego systemu mobilnego na świecie👍

Opublikowano

To chyba już wina andka, nie nakładki Soft xiaomi ma chyba najwięcej możliwości i dodatkowo najlepiej wygląda Najlepsze animacje ikon, super tapety, tapety si. Monet panel powiadomień o wiele ładniejszy niż ten w srajfonie

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 31.07.2025 o 20:02, FromWP napisał(a):

Mi Wideo też może być offline. Wystarczy nie zaakceptować polityki prywatności (cofnąć zgodę) i będą tylko lokalne filmy. Tu biało na czarnym:

Screenshot_2025-07-31-19-55-02-811_com_miui.videoplayer(1).thumb.jpg.7a3379ec42cff945318e775951a504fc.jpg

To cię w najnowszym wydaniu będzie pytał za każdym razem i mocno ograniczy funkcje. Ogólnie apka była ok bo dało się wyłączyć online i ten cały syf reklamowo tiktokowy ale obecnie się nie da i trzeba ja wyłączyć.