Marrik Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Opublikowano 6 Sierpnia 2025 W kilku moich bankach najbardziej popularnych w PL wszędzie jest opłata karna za niepłacenie kartą. Czasami mając konto bankowe w mniejszym banku lub Premium opłacane co miesiąc lub Student/Uczeń są mniejsze restrykcje.To chyba tylko w PKO, bo to bardziej popularne banki niż Santander, ING czy Millenium. Mam zwykłe konto 360.
innyreader Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Opublikowano 7 Sierpnia 2025 Telefon nie spełnia wymagań Google, podpięte curve pay, zbliżeniowo ok. Jak z metodą płatności w aplikacjach które używają gpay? Np revolut, Shell?
Netoper Opublikowano 8 Sierpnia 2025 Opublikowano 8 Sierpnia 2025 Jeśli GP nie działa no to aplikacje które używają tego silnika też nie będą działać.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
zagrobelny Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2025 (edytowane) To raczej chyba tak: Istnieje Google Pay NFC (Portfel z kartami ) i Google Pay online - karty zapisane na koncie Google w przeglądarce podobnie jak karty w Allegro. Spróbuj @innyreader sprawdzić czy aplikacja doda kartę do swojego wewnętrznego konta czy przekieruje za każdym razem na płatności NFC po API GPAY wówczas nie zdołasz zapłacić. Revolut np. pozwala doładować kasą kartą podpięta do niego bez NFC ale ty chyba pytasz o inny schemat. Edytowane 11 Sierpnia 2025 przez zagrobelny
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Jeśli chodzi o Google Pay (bez NFC), to przynajmniej u mnie bez kombinowania Google ma moją chęć do zapłaty głęboko gdzieś (np. w KOLEO czy Empiku). Prosi o potwierdzenie odciskiem, potwierdzam, ale nic się nie dzieje. Irytuje to strasznie.
skay77 Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Kacper mam pytanie bo zamówiłem 15 ultra trochę wypadłem Xiaomi,lepiej nie odblokowywać bo znowu będą kombinacje teraz siedzę na honorze 6 pro , i płatności działają nie chcę znowu w delegacji się zastanawia czy zapłacę czy nieWysłane z mojego BVL-AN16 przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Opublikowano 12 Sierpnia 2025 Jeśli chcesz mieć absolutną pewność, no to lepiej nie odblokowywać bootloadera.
innyreader Opublikowano 14 Sierpnia 2025 Opublikowano 14 Sierpnia 2025 W dniu 11.08.2025 o 14:57, zagrobelny napisał(a): To raczej chyba tak: Istnieje Google Pay NFC (Portfel z kartami ) i Google Pay online - karty zapisane na koncie Google w przeglądarce podobnie jak karty w Allegro. Spróbuj @innyreader sprawdzić czy aplikacja doda kartę do swojego wewnętrznego konta czy przekieruje za każdym razem na płatności NFC po API GPAY wówczas nie zdołasz zapłacić. Revolut np. pozwala doładować kasą kartą podpięta do niego bez NFC ale ty chyba pytasz o inny schemat. Jeżeli mam karty tylko online, to GPay (np. Revolut) w aplikacji komunikat o konieczności dodania karty. Karty dodać nie mogę bo nie można skonfigurować płatności zbliżeniowych. Jak miałem dodane karty to wyzwala autoryzację która niczym nie skutkuje. W Revolut owszem ale w innych aplikacjach jak Shell mam tylko mPay (chyba że czegoś nie widzę). Przez przeglądarkę na kompie gPay bez problemu. W dniu 11.08.2025 o 15:14, Kacper Skrzypek napisał(a): Jeśli chodzi o Google Pay (bez NFC), to przynajmniej u mnie bez kombinowania Google ma moją chęć do zapłaty głęboko gdzieś (np. w KOLEO czy Empiku). Prosi o potwierdzenie odciskiem, potwierdzam, ale nic się nie dzieje. Irytuje to strasznie. Mam dokładnie tak samo.
kemus Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Dobra to teraz ja jeszcze dopytam, bo mam wgrany wasz soft, bootloader odblokowany, curve niby ok, ale ograniczenia w postaci do 250 euro za free później pakiety trzeba kupować..., ale nie o tym. Wyczytałem żeby mieć nagrywanie rozmów (na czym mi zależy) muszę mieć wasz soft, albo tajwan (posiadam poco f5 pro), ale jednoczesnie nie chcę się grzebać google pay, podobno wersja tajwan będzie działać nagrywanie rozmów oraz google pay, tylko czy jak wgram ten soft to muszę zablokować bootloader? i z jakiej strony najlepiej pobrać taki soft tajwan?
FromWP Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Godzinę temu, kemus napisał(a): czy jak wgram ten soft to muszę zablokować bootloader? Tak musisz. To warunek konieczny do działania płatności. Pobrać najlepiej z oficjalnego źródła https://bigota.d.miui.com/OS2.0.5.0.VMNTWXM/mondrian_tw_global_images_OS2.0.5.0.VMNTWXM_20250619.0000.00_15.0_tw_5a14a9b963.tgz 1
BlacK MagiC Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Wcale nie konieczny, bo jest możliwość spoofa rootem
FromWP Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 3 minuty temu, BlacK MagiC napisał(a): Wcale nie konieczny, bo jest możliwość spoofa rootem Kolega napisał że nie chce grzebać. Dwa nigdy nie wiadomo jak długo to będzie działać. Rootowanie to zabawa dla zdesperowanych
BlacK MagiC Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Raczej na odwrót, bo nie masz pełnego dostępu do telefonu bez roota
FromWP Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 25 minut temu, BlacK MagiC napisał(a): nie masz pełnego dostępu do telefonu bez roota Różnego rodzaju aplikacje również. Nikomu mniej obeznanemu nie polecam rootowania. Za duża odpowiedzialność.
FromWP Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 36 minut temu, BlacK MagiC napisał(a): Jakie aplikacje? Rootujesz i nie wiesz?
kemus Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Opublikowano 16 Sierpnia 2025 22 godziny temu, FromWP napisał(a): Tak musisz. To warunek konieczny do działania płatności. Pobrać najlepiej z oficjalnego źródła https://bigota.d.miui.com/OS2.0.5.0.VMNTWXM/mondrian_tw_global_images_OS2.0.5.0.VMNTWXM_20250619.0000.00_15.0_tw_5a14a9b963.tgz czy ten soft wiąże się z wgraniem czystego os?, czy da radę zrobić update tylko aby nie czyścić telefonu?
FromWP Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Opublikowano 16 Sierpnia 2025 17 minut temu, kemus napisał(a): czy ten soft wiąże się z wgraniem czystego os? Niestety tak. Jest opcja w Miflash wgrania z pozostawieniem danych, ale nawet jak zadziała to system będzie wywalać błędy. Dwa, musisz zablokować bl a blokowanie i odblokowanie czyści dane. Przy zmianie romu na inny jedynie czysta instalacja i zablokowanie bl żeby działały płatności (opcja cleen all and lock). Mozna też wybrać opcję cleen all bez blokowania bl. Dopiero po prawidłowym wgraniu nowego romu zablokować bl komendą fastboot oem lock. 1
kemus Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Opublikowano 17 Sierpnia 2025 (edytowane) 18 godzin temu, FromWP napisał(a): Niestety tak. Jest opcja w Miflash wgrania z pozostawieniem danych, ale nawet jak zadziała to system będzie wywalać błędy. Dwa, musisz zablokować bl a blokowanie i odblokowanie czyści dane. Przy zmianie romu na inny jedynie czysta instalacja i zablokowanie bl żeby działały płatności (opcja cleen all and lock). Mozna też wybrać opcję cleen all bez blokowania bl. Dopiero po prawidłowym wgraniu nowego romu zablokować bl komendą fastboot oem lock. Dzięki, wgrałem ROM na Tajwan, bootloader zablokowany, wszystkie apki banków, gpay itp. działają. Minusy tak na szybko podczas instalowania wszystkiego i konfiguracji: 1. zauważyłem (nie jest to utrudnienie, ale wizualnie) to dialer ma obok cyferek tajwańskie krzaczki. 2. nie ma aplikacji tętno nigdzie w ikonach, ale jest zainstalowana (czasami się przydawała, ale nie wiem jak to dodać) 3. pewnie aktualizacje będą rzadsze Nie wiem co mnie jeszcze czeka podczas użytkowania, ale na ten moment te minusy to pikuś Dzięki! Edytowane 17 Sierpnia 2025 przez kemus 1
zagrobelny Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2025 (edytowane) Cichaczem liczymy że wymyślą "trwały niewidoczny root" z którym będzie działać Google Pay i wrażliwe aplikacje. Brak frajdy jak się ma oryginalny chiński firmware, a firmware EU (PL) i forum upadnie. Xiaomi szybko przestaje aktualizować modele przeciętne i premium, ale nie flagowce, te Poco pewno za rok już nie zaktualizują się z czego się cieszysz? Edytowane 17 Sierpnia 2025 przez zagrobelny
wojtekluu Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Po dłuższym czasie używania CP w sposób - odblokować tel, odpalić CP, zapłacić - każda płatność śmiga. Na ekranie pojawia się też animacja potwierdzenia. Bez odblokowania tel czy z odblokowanym, ale bez włączenia CP - więcej razy to nie działało, jak działało. Revolut - nawet jakiś czas mi działał, ale obecnie wyskakuje info o odblokowanym BL. Płatności GP np. na allegro - przestały śmigać, nie działają również płatności GP jak próbuję przez kompa. - a więc wg mnie GP zostało uśmiercone totalnie na odblokowanym BL. Widziałem że w zegarkach Huawei stosuje się aplikacje Quicklo - próbowałem odpalić na swoim telefonie, ale mam problem z rejestracją, ktoś może próbował jej użyć? Może będzie działać lepiej...?
dudijack Opublikowano 20 Sierpnia 2025 Opublikowano 20 Sierpnia 2025 Panowie jest wątek odnośnie płatności poprzez GPay. Wykonajcie wszystkie kroki tam opisane tj: zainstalujcie Magisk Alpha (30100) , moduły (PIF, Shamiko, TS, Zygisk Next i Zygisk Lsposed). W Lsposed doinstalujcie Hide My App (dodajcie tam Revolut, Wizzair , McDonald i inne newralgiczne apki. Zaręczam że wszystko łącznie z GPay będzie działać prawidłowo.
Darek S Opublikowano 20 Sierpnia 2025 Opublikowano 20 Sierpnia 2025 (edytowane) Ta metoda działa, polecam spróbować. https://miuipolska.pl/forum/topic/65917-uruchamianie-aplikacji-bankowych-min-revolut-i-płatności-google-pay-nowy-rodzaj-root-sukisu-ultra/ Odkąd korzystam (przeszło 1,5 miesiąca) wszystko działa, żadna apk. nie sprawia problemów. Edytowane 20 Sierpnia 2025 przez Darek S
szwagru11 Opublikowano 24 Października 2025 Opublikowano 24 Października 2025 Mbank chyba właśnie coś pozmieniał i nie da rady już płacić blikiem zbliżeniowo (pomimo wcześniej działającej), na dwóch telefonach mam komunikat że jest nieoryginalny lub zmodyfikowany system operacyjny.
Lord Sithek Opublikowano 28 Października 2025 Opublikowano 28 Października 2025 W dniu 24.10.2025 o 09:52, szwagru11 napisał(a): Mbank chyba właśnie coś pozmieniał i nie da rady już płacić blikiem zbliżeniowo (pomimo wcześniej działającej), na dwóch telefonach mam komunikat że jest nieoryginalny lub zmodyfikowany system operacyjny. Co prawda nie mam Xiaomi, ale rzeczywiście coś zaktualizowali. Oszukałem Portfel Google, oszukałem Revoluta, Curve Pay i mObywatel działają - jedyne, co przestało działać, to BLIK zbliżeniowy w mBanku. Póki co nie mogę rozgryźć, co zaczęli sprawdzać
skay77 Opublikowano 28 Października 2025 Opublikowano 28 Października 2025 Dobrze ci idzie jeszcze jeden level i oszukasz Xiaomi i przejdziesz na inną markę Wysłane z mojego BVL-AN16 przy użyciu Tapatalka 1
Lord Sithek Opublikowano 28 Października 2025 Opublikowano 28 Października 2025 25 minut temu, skay77 napisał(a): Dobrze ci idzie jeszcze jeden level i oszukasz Xiaomi i przejdziesz na inną markę Wysłane z mojego BVL-AN16 przy użyciu Tapatalka A to to już dawno 🤪
Rekomendowane odpowiedzi