Master Opublikowano 7 Lipca 2025 Opublikowano 7 Lipca 2025 26 minut temu, wojtekluu napisał(a): Apka działa, ale jak dla mnie taki delay w płatności jest nieakceptowalny. Faktycznie minimum 5 sekund trzeba trzymać, brak potwierdzenia. Mogłoby chociaż zawibrowac, cokolwiek. Dopiero na terminalu zobaczyłem że platnosc przeszła. Następnie mail z potwierdzeniem. A już wyciągałem klasyczna kartę 😬 Mam nadzieję że GP wróci. mała szansa na to ... chyba że pojawi się jakiś sposób na skuteczne i permanentne ukrycie odblokowania bootloadera ... ja osobiście na razie nie szukam alternatyw dla portfela Googla - raz że i tak z tego nie korzystałem ... a dwa że płatności zbliżeniowe blikiem działają szybko i bezproblemowo ... 🙃 oby jak najdłużej ... potem ewentualnie się pomyśli o alternatywie ...
zagrobelny Opublikowano 7 Lipca 2025 Autor Opublikowano 7 Lipca 2025 (edytowane) Powiadomienia po zapłaceniu działają natychmiast (wibracja, dźwięk) i wyświetlają się i bez wchodzenia do Curviszona (działa w tle jak GPay). Odznacz "Wstrzymuj aktywność aplikacji jak nie używasz" HyperOS może zabijać (i apkę i powiadomienia), ustawcie poprawnie. Być może też "kłódka" na aplikację (nie mam) będzie potrzebna przy trybie tel. oszczędności baterii i ustawienie "Oszczędzanie baterii (zalecane)" (mam), skrajnie nawet "Brak oszczędzania" (nie mam), zaznacz "Autostart w tle". @Master Uwaga! Transakcje BLIKiem (kod czy zbliżeniowo) nie liczą się do comiesięcznej puli płatności kartą w bankach = płacisz co miesiąc karę (ok.10-20PLN w zależności od taryfy) za niepłacenie kartą (utrzymanie). Nie przysługuje też bankowe "Chargeback" (obciążenie zwrotne - ubezpieczenia za transakcję). BLIK jest polski, płacenie kartą - procedura korporacji Visa/MasterCard. Mając kilka kart nie warto płacić BLIKiem, sumarycznie uzbierają się kary i brak ubezpieczenia. Edytowane 8 Lipca 2025 przez zagrobelny
Master Opublikowano 7 Lipca 2025 Opublikowano 7 Lipca 2025 50 minut temu, zagrobelny napisał(a): @Master Uwaga! Transakcje BLIKiem nie licza się do comiesięcznej puli płatności kartą w bankach = płacisz co miesięc karę (ok.10-20PLN) za niepłacenie kartą (utrzymanie). możliwe ... u mnie jest opłata za konto prawie 20 zł miesięcznie ... kiedyś blika nie było a też płaciłem ... PKO BP ... konto obrotowe ... za oszczędnościowe nie ma opłaty za to są prowizje przy przelewach wychodzących ... tam po 10 zeta jak pamiętam ... 🙃
Kacper Skrzypek Opublikowano 8 Lipca 2025 Opublikowano 8 Lipca 2025 11 godzin temu, zagrobelny napisał(a): Powiadomienia po zapłaceniu działają natychmiast (wibracja, dźwięk) i wyświetlają się i bez wchodzenia do Curviszona (działa w tle jak GPay). HyperOS może zabijać, ustawcie poprawnie. Być może też "kłódka" na aplikację (nie mam) będzie potrzebna przy trybie tel. oszczędności bateri - domyślnie mam ustawione w apce "Oszczędzanie baterii (zalecane)". Widzę że zaznaczę sobie jeszcze jednak "Autostart w tle", aby po restarcie tel. było OK Okej, faktycznie. Ustawiłem autostart i brak oszczędzania baterii, działa (przynajmniej przy pierwszej transakcji jaką zrobiłem, zobaczymy jak będzie potem).
zagrobelny Opublikowano 8 Lipca 2025 Autor Opublikowano 8 Lipca 2025 (edytowane) Czy ktoś testował jak zachowuje się Curve jeśli zweryfikujemy swoją gębę i tożsamość, ale podepniemy karty osób z rodziny, czy dziewczyny (aby kupywać z wspólnego konta na współnych wyjazdach) mające na karcie inne personalia? Ban konta Curve? Ban karty? Edytowane 8 Lipca 2025 przez zagrobelny
kruczysko Opublikowano 9 Lipca 2025 Opublikowano 9 Lipca 2025 Czy ktoś testował jak zachowuje się Curve jeśli zweryfikujemy swoją gębę i tożsamość, ale podepniemy karty osób z rodziny, czy dziewczyny (aby kupywać z wspólnego konta na współnych wyjazdach) mające na karcie inne personalia? Ban konta Curve? Ban karty?Hej. Paszcza zweryfikowana i kartę idzie dodać bez problemu, przyjął kartę żony i nic nie wypluł że mu nie pasuje. Jeszcze nie płaciłem, ale podejrzewam, że nie powinien się pultać o to że dane nie pasują, bo weryfikacja przez bank jakby nie patrzeć była.
kris68 Opublikowano 9 Lipca 2025 Opublikowano 9 Lipca 2025 Nie da sie ustawić curve pay jako metode platności NFC, po prostu nie mamtam takiego wyboru. No i ta fotka. Reinstalacja nic nie daje.
marcin_poco Opublikowano 9 Lipca 2025 Opublikowano 9 Lipca 2025 (edytowane) @kris68 Internet przez sim, wyłącz wifi i bloker reklam (DNS itp.), jeśli masz. Edytowane 9 Lipca 2025 przez marcin_poco
kris68 Opublikowano 9 Lipca 2025 Opublikowano 9 Lipca 2025 Zrobilem tak i ani wyboru Curve w NFC i dalej ten sam obrazek. I co teraz ?
marcin_poco Opublikowano 9 Lipca 2025 Opublikowano 9 Lipca 2025 @kris68 Standardowo, wyloguj się, wyczyść dane appki i od nowa logowanie, generowanie wszystkiego.
zagrobelny Opublikowano 9 Lipca 2025 Autor Opublikowano 9 Lipca 2025 (edytowane) @kruczysko GooglePay łyka wszystkie karty które podepniemy bo jest pośrednikiem (podmiotem technicznym), Curve instytucją finansową. Curviszon ma kompletnie inny status ostry i rygorystyczny bo musi, w formie zbliżonej do Revolut/Zen. Weryfikacja karty przez bank mówi jedynie że jest poprawna, posługiwanie się "nie własną" kartą w Curve i dokonywanie nimi transakcji jest surowo zabrobione i nieodpuszczalne. Źródło: Financial Ombudsman Service: "They have flagged it to their Fraud team, and they’ve requested removal of the card from Mr B’s account as adding a third party funding card is against Curve’s terms of service.” Proszę zrób transakcję/kilka w Curve nie swoją kartą. conajwyżej zablokuje w systemie, daj odpowiedź. @kris68 Jeśli masz odkrytego roota bez prób maskowania (w co wątpię), nie pójdzie jak każda apka bankowa. Edytowane 9 Lipca 2025 przez zagrobelny
kris68 Opublikowano 9 Lipca 2025 Opublikowano 9 Lipca 2025 Czyli co mam przelac na carte Curve i zaoplacic za cos i moze łyknie. Nikt o tym nie pisał.
kruczysko Opublikowano 9 Lipca 2025 Opublikowano 9 Lipca 2025 No właśnie chciałbym uniknąć blokady, sru jak by poleciała sama karta, gorzej jak poleci ban całościowo. Ja też poczekam chyba na innego ochotnika który zaryzykuje
kris68 Opublikowano 9 Lipca 2025 Opublikowano 9 Lipca 2025 To mi nieladnie pachnie i nie chce przelewac kasy a tym bardziej uniknac bana mojej karty. Jak to jednym poszlo drugim nie
zagrobelny Opublikowano 9 Lipca 2025 Autor Opublikowano 9 Lipca 2025 (edytowane) 1 godzinę temu, kruczysko napisał(a): No właśnie chciałbym uniknąć blokady, sru jak by poleciała sama karta, gorzej jak poleci ban całościowo. Ja też poczekam chyba na innego ochotnika który zaryzykuje @kruczysko Inne rozwiązanie: Konto Curve app założone na lewego mejla i inny nr telefonu, dodana karta żony z autoryzacją banku, może być autoryzacja gęby (choć nie potrzebne do $250/mc) i zrobiona płatność. I wiemy co się stanie. Swoje konto chronisz i nie eksperymentujesz. Wygląd gęby najprawd. później trwale wiąże się z nazwiskiem beneficjenta i kontem Curve, brak jej nie powinno sprawić problemu bo nie ma solidnej podstawy bana. I? @kris68 Masz inny rodzaj problemu, (zmodyfikowany DNS? root? VPN? Prawa dostępu app?) - nie pozwala Ci dopiąć żadnej karty bankomatowej (nam wszystkim się udaje bez większych problemów każdą własną). Jaką kasę chcesz przelewać? Nic takiego my nie robimy i nic nie przelewamy! Mylisz dodawanie karty płatniczej do portfela Curve z wirtualną domyślną usługą CurveCash (zostaw ją w spokoju). Rozmawiamy o dodawaniu kart innych z rodziny. Ogarnij się i przeczytaj jeszcze raz czym jest Curviszon (początek tego wątku lub inaczej wyjaśnione dział: newsy | www.miuipolska.pl). Edytowane 9 Lipca 2025 przez zagrobelny
Moonracker Opublikowano 9 Lipca 2025 Opublikowano 9 Lipca 2025 A mi po przejściu rejestracji Curve Pay wywalił coś takiego: "id checks failed" Reinstalacja, czyszczenie danych nie daje żadnego efaktu.
wojtekluu Opublikowano 10 Lipca 2025 Opublikowano 10 Lipca 2025 Mi z kolei, po wykonaniu 3 płatności nie chce wykonać już kolejnych. Nie miałem powiadomień włączonych jak wcześniej pisał @zagrobelny, może teraz się dowiem co jest grane, bo ustawiłem wszystko jak powinienem. Na terminalu wyświetla się informacja "patrz na instrukcje telefonu" - wchodząc w aplikację brak info, więc liczę że teraz mi wyrzuci co muszę zrobić.
kkl1976 Opublikowano 10 Lipca 2025 Opublikowano 10 Lipca 2025 Też tak dzisiaj miałem ale kolejne płatności już przeszły.Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka
wojtekluu Opublikowano 10 Lipca 2025 Opublikowano 10 Lipca 2025 Zaczęło śmigać, ale... Oczywiście znów coś. 2 godziny temu, kkl1976 napisał(a): Też tak dzisiaj miałem ale kolejne płatności już przeszły. Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka Apka nie daje wciąż powiadomień i zacina na tym ekranie. Nie chcę mi się czyścić danych i od nowa dodawać już 😬 Ehh..
zagrobelny Opublikowano 10 Lipca 2025 Autor Opublikowano 10 Lipca 2025 (edytowane) Działa mi poprawnie z powiadomieniami (nie mam roota). @wojtekluu i @kris68 wyłączcie drugą kartę SIM (wifi lub jedna z transmisją danych) i sprawdźcie czy posiadacie ostatnie pobrane przeterminowane o kilkanaście dni PlayIntegrityFix + zaktualizowany Sklep Google Play. Edytowane 10 Lipca 2025 przez zagrobelny
Master Opublikowano 10 Lipca 2025 Opublikowano 10 Lipca 2025 a propo fixa ... u mnie w romie jest nowsza wersja niż ta dostępna na serwerze ...
efazeti Opublikowano 11 Lipca 2025 Opublikowano 11 Lipca 2025 Dzisiaj użyłem CurvePay pierwszy raz. Wystarczyło przyłożyć telefon jakieś 2 sekundy do terminala. Powiadomienie i wibracja jak w GPay
wojtekluu Opublikowano 11 Lipca 2025 Opublikowano 11 Lipca 2025 (edytowane) Ja mam chyba inny problem, miesiąc temu aktualizowalem HyperOs, od tamtej pory mam częsty problem z transmisja danych, mimo że niby są strzałeczki przy zasięgu to nie mam internetu, tryb samolotowy, restart nie pomaga..:( wraca dopiero po jakimś czasie, samo z siebie i losowo, zmiana transmisji z karty jednej czy drugiej nic nie daje. . Właśnie teraz miałem problem z Curve, aplikacja nie chciała się odpalić - nie mogłem zapłacić. Bo... nie miałem dostępu do internetu. Na terminalu "patrz na instrukcje na telefonie". Dopiero po powrocie do domu kiedy złapałem wifi, CP wstalo. Obstawiam, że Curve nie śmiga jak GP, gdzie GP jak dobrze kojarze mimo braku transmisji mogłem płacić?, a w CP trzeba mieć dostęp do neta? Czy dobrze myślę? Spróbuję zrobić o ile jest kolejną aktualizację HyoerOsa, może poprawi mi działanie transmisji z karty SIM. Ewidentnie od jakiegoś miesiąca mam problem i teraz mi tak się przypomniało, że robiłem aktualizacje.... Ps. Jak nie ma neta to CP staje na tym ekranie który wrzuciłem wyżej, przez to obstawiam że nie mam powiadomień. a sądzę tak dlatego, że kiedy wyczyściłem dane aplikacji, najprawdopodobniej miałem dostęp do internetu i apka wstała, pewnie jakbym nie wyczyścił a miał dostęp do neta to też by wstała:) Edytowane 11 Lipca 2025 przez wojtekluu
zagrobelny Opublikowano 11 Lipca 2025 Autor Opublikowano 11 Lipca 2025 (edytowane) @wojtekluu Pisałem: GPay - pośrednik techniczny, Curve - instytucja finansowa, słabo sobie to wyobrazić bez transmisji danych. Edytowane 11 Lipca 2025 przez zagrobelny
Moonracker Opublikowano 12 Lipca 2025 Opublikowano 12 Lipca 2025 support dla tej aplikacji nie istnieje.
Kubala94 Opublikowano 13 Lipca 2025 Opublikowano 13 Lipca 2025 (edytowane) Ja, mam problem nie mogę dodać karty do Curve Pay, nonstop błąd : "Something's Gone Wrong. There was an error. Please try again! " i nic nie da się zrobić. Karta VISA ,debit, bank ING. Dane karty prawidłowe. Edytowane 13 Lipca 2025 przez Kubala94
marcin_poco Opublikowano 13 Lipca 2025 Opublikowano 13 Lipca 2025 (edytowane) @Kubala94 Po wpisaniu danych karty, wyświetla ci się okienko weryfikacji? Ja mogę dodać dowolną kartę. Oprócz jednorazowych. Wyświetli się weryfikacja i potwierdzasz w appce banku. Jak anulowaniem, to też miałem ten komunikat. Edytowane 13 Lipca 2025 przez marcin_poco 1
Kubala94 Opublikowano 13 Lipca 2025 Opublikowano 13 Lipca 2025 (edytowane) @marcin_poco Właśnie nie wyświetla Mi się okno weryfikacji. Edytowane 13 Lipca 2025 przez Kubala94
marcin_poco Opublikowano 13 Lipca 2025 Opublikowano 13 Lipca 2025 @Kubala94 To bardzo dziwne. A dane bilingowe, czyli adres wpisałeś? 1
Kubala94 Opublikowano 13 Lipca 2025 Opublikowano 13 Lipca 2025 @marcin_poco Tam też jest problem, nawet jak wpiszę dane bilingowe adres, to nie mogę tego zatwierdzić.. Przycisk jest szary, nieaktywny. Nie wiem co jest nie tak.
marcin_poco Opublikowano 13 Lipca 2025 Opublikowano 13 Lipca 2025 @Kubala94 Account - masz wszystkie dane? Gdzieś musi być błąd. 1
Kubala94 Opublikowano 13 Lipca 2025 Opublikowano 13 Lipca 2025 @marcin_poco Momencik,zaraz sprawdzę i napiszę. @marcin_poco O kurczę działa. Faktycznie tam w account był gdzieś problem. Teraz udało mi się dodać moją kartę. Wielkie dzięki za pomoc! 😁
Tomasz Grzebielichowski Opublikowano 13 Lipca 2025 Opublikowano 13 Lipca 2025 Czy są jakie dodatkowe opłaty za korzystanie z karty? Niektórzy pisali, że za płatności kartą mają doliczane dodatkowe koszta
marcin_poco Opublikowano 13 Lipca 2025 Opublikowano 13 Lipca 2025 @Kubala94 Spoko. Zawsze trzeba wszystko dokładnie sprawdzać. Cokolwiek byś nie robił, to wrócić do początków 😉 @Tomasz Grzebielichowski Wszystko masz na ich stronce: https://www.curve.com/plans/
zagrobelny Opublikowano 14 Lipca 2025 Autor Opublikowano 14 Lipca 2025 (edytowane) 20 godzin temu, Tomasz Grzebielichowski napisał(a): Czy są jakie dodatkowe opłaty za korzystanie z karty? Niektórzy pisali, że za płatności kartą mają doliczane dodatkowe koszta Jak nie płacisz kartą fizycznie lub nie płacisz podpiętą w telefon (zbliżeniowo NFC) lub płacisz BLIkiem (PIN, zbliżeniowo) to masz koszta (karę) utrzymania karty w własnym banku (ok. 10-20 PLN co miesiąc). Każdy bank ustala limity, zazwyczaj musisz zapłacić za zakupy ok. 150 PLN/mc lub kilka razy (np. 3- 5) dokonać transakcja kartą. Edytowane 14 Lipca 2025 przez zagrobelny
Rekomendowane odpowiedzi