Skocz do zawartości

Google Pay Fix - nowa metoda po zmianach w Play Integrity od 20.05.2025r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Revolut nie działa bo sprawdza w kilku miejscach czy istnieje fizyczny su w telefonie.

Revoluta udało mi się przywrócić do życia jako pierwszego ale portfela nie

Opublikowano
6 godzin temu, Kubala94 napisał(a):

Co prawda,pisałem,że nie bawię się już z rootem i całym play integrity fix. Ale postanowiłem,jak to się mówi dla "jaj" xd, z ciekawości spróbować.. Przecież w razie co roota magisk można odinstalować w chwilę bez problemu. Próbowałem najpierw metody z tego tematu ale nie zadziałał. Na YT znalazłem ten poradnik:

Byłem sceptyczny czy to zadziała,ale faktycznie działa. 3/3 w play integrity fix. Może dlatego,że filmik aktualny z przed 4 godzin dosłownie.Tylko co z tego jak portfel i tak nie działa. 🤣 I Revoult też nie.Nie rozumiem 3/3 i portfel nie działa.. Pewnie to wina nie tylko root, a także odblokowanego bootloadera.. Ah.. te Google wkurza!

Pytanie co z Revolutem, bo dziś własnie skończył działać

Godzinę temu, DamianLisu napisał(a):

Revolut nie działa bo sprawdza w kilku miejscach czy istnieje fizyczny su w telefonie.

Revoluta udało mi się przywrócić do życia jako pierwszego ale portfela nie

a jak przywróciłeś?

Opublikowano
1 minutę temu, QbaPL napisał(a):

Pytanie co z Revolutem, bo dziś własnie skończył działać

a jak przywróciłeś?

Zrezygnowałem z magiska na rzecz apatch + tricky store, zygisk assistant i rezygisk. Ten komplet wystarcza na wszystko aby działało, za wyjątkiem portfela. Play integrity ma wszystko na zielono.

Rezygnacja z magiska podyktowana była w głównej mierze revolutem i jego kontroli obecności niektórych plików w zrootowanym telefonie. Apatch roota realizuje ciut inaczej dlatego revolut tej metody nie widzi. Jeszcze.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, DamianLisu napisał(a):

Zrezygnowałem z magiska na rzecz apatch + tricky store, zygisk assistant i rezygisk. Ten komplet wystarcza na wszystko aby działało, za wyjątkiem portfela. Play integrity ma wszystko na zielono.

Rezygnacja z magiska podyktowana była w głównej mierze revolutem i jego kontroli obecności niektórych plików w zrootowanym telefonie. Apatch roota realizuje ciut inaczej dlatego revolut tej metody nie widzi. Jeszcze.

a mozesz podrzucić jakiegoś linka z do tekich spraw zeby zobaczyc jak to ogarnac? dzieki

P.S.

Póki co wrzuciłem poprzednią wersje i smiga, ale na jak długo?

Edytowane przez QbaPL
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja wróciłem na infinix 2.9 w załączniku keybox od twórców romu

d1706f0a0c2a5e6febd067d99b345a1d.jpg

keybox (2).zip

Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Kacper Skrzypek
Używanie Tapatalka nie zwalnia z obowiązku zmniejszania obrazków. Na PC obrazek zajął całą stronę. Zedytowałem.
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, wypcio napisał(a):

keybox (2).zip

a dajcie jakieś linki jak ogarnąć inny sposób niz magiska?

3 godziny temu, Jimmy napisał(a):

Skąd pobrałeś poprzednia wersja revolut?

Mam "goły" xiaomi.eu i też mi revolut dziś przestał działać .

https://apkpure.net/revolut-spend-save-trade/com.revolut.revolut/download/10.83.1

i to do instalacji

https://apkpure.com/pl/how-to/how-to-install-xapk-apk

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Magisk nie jest potrzebny opcja w rom wbudowana

d5b972640ec52d265f8dc8ddd57a7eda.jpg

Używanie Tapatalka nie zwalnia z obowiązku zmniejszania obrazków. Na PC obrazek zajął całą stronę. Zedytowałem.
Opublikowano
6 godzin temu, DamianLisu napisał(a):

mógłbyś coś więcej napisać o tym apatch i jak to skonfigurować, spróbowałbym.

Masz na myśli tą appkę? https://github.com/bmax121/APatch 

Ten apatch to też root czy jak? Czy root jakąś inną metodą zrobiłeś. Bo przecież jest potrzebny, a jak wywalę Magisk to nie będę miał roota.

5 godzin temu, wypcio napisał(a):

keybox (2).zip

O co chodzi z tym infinix 2.9? Jakiś inny sposób niż Magisk?

4 godziny temu, wypcio napisał(a):

Magisk nie jest potrzebny opcja w rom wbudowana

d5b972640ec52d265f8dc8ddd57a7eda.jpg

Jaki rom masz na myśli?

Opublikowano

Rom tak się nazywa znając życie po kilku dniach wszystko się posypie bo google cały czas coś zmienia.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, wypcio napisał(a):

Rom tak się nazywa znając życie po kilku dniach wszystko się posypie bo google cały czas coś zmienia.

Aha, ee na mój tel. chyba nie ma i tak tego romu, resztą nie wiem czy bym instalował.

Opublikowano

Żeby bez kombinowania wszystko działało, to jak wgram wersję global + zablokuje boot loadera to będzie śmigać ?

Ewentualnie gdybym chciał po jakimś czasie znowu odblokować telefon to będę musial starać się o nową zgodę ? 

Telefon mi 13 ultra

Opublikowano
1 godzinę temu, waciej napisał(a):

Żeby bez kombinowania wszystko działało, to jak wgram wersję global + zablokuje boot loadera to będzie śmigać ?

Ewentualnie gdybym chciał po jakimś czasie znowu odblokować telefon to będę musial starać się o nową zgodę ? 

Telefon mi 13 ultra

tak

i

tak

dlatego miałem odblokowywać, mam zgodę na dwa Poco F7, ale potem, że nie bo karty nie działają nagle, ale potem że jednak odblokuje, bo jest blik zbliżeniowy, ale potem że Revolut przestał dzialac to nie będę odblokowywał, ale że stary Revolut zainstalowałem to działa, i w takim rozkroku człowiek stoi?! Chyba, żonie zostawię na stocku, a sobie odblokuje, zawsze coś sobie ogarnę, a jak bedzie mega pod górkę, to zablokuje BL jeszcze raz ustawię telefon od zera i będę tańczył jak mi Google zagra

Opublikowano
Obecnie na obecny czas jaki rodzaj roota i modułów wymagany aby Gpay działał i Revolut?
Też chciałbym, to wiedzieć,ostatnio wróciłem na chwilę do zabawy z tym.Magisk plus moduły, najbardziej aktualne poradniki YT lub z inny stron. Wszystko fajnie,miałem 3/3 w Play Integity wszystko na zielono.. Tylko co z tego? Na co mi to jak i tak przy wszystkich zielonych "kropkach" nie działa mi ani portfel Google ani Revoult. Chyba szkoda czasu i nerwów. Nie wiem czy będzie jeszcze jakiś sposób działający, ale na dłużej a nie na chwilę tylko... Chyba bez zablokowania bootloadera, bez roota i oryginalnego Rom u
to będzie można sobie tylko pomarzyć aby to dzialało.

Wysłane z mojego 23124RA7EO przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

@Kubala94 Jaki masz rodzaj roota?  Forma Twojego istniejącego roota w tel jest istotna. "Magisk" modyfikuje system init za pomocą poprawki (Ramdysk w rozruchu), "APatch" łata jądro, "KernelSu" podstawia inne jądro. Formy "..[coś tam]..  Next" są kolejnymi modyfikacjami.

KernelSU , APatch-  inny rodzaj roota "głębszy, w jądrze",  nie systemowy użytkownikowy tradycyjny. Więc inna forma wykrywania lub nie, dlatego znormalizowane formy roota mają bany i ci nie działa.  Zmodyfikowane jądro oczywiście działa na niższym poziomie (atut) niż superuser root więc Gpay, banki działają lub nie.

VirusPlus twierdzi że  "APatch" z modułami działa bezproblemowo z bankami i Revolutem i Gpay (źródło docelowe kliknij tu + zrzuty ekranu).

Co zrobiłeś z swoim tel.?

Edytowane przez zagrobelny
Opublikowano

Na Magisk jechałem z tym rootem cały czas. Dzięki za odpowiedz, może pobawię się z tym KerneSU (choć kiedyś już chyba tego używałem i działało) tylko jakie konkretnie moduły zainstalować z tym KernelSU lub APatch aby to rzeczywiście działało.

Opublikowano
W dniu 9.07.2025 o 08:28, zagrobelny napisał(a):

@Kubala94 VirusPlus twierdzi że  "APatch" z modułami działa bezproblemowo z bankami i Revolutem i Gpay (źródło docelowe kliknij tu + zrzuty ekranu).

Co zrobiłeś z swoim tel.?

Ja chyba powoli też tak twierdzę. Revolut działa cały czas a portfel google dziś przestał pokazywać informację, że telefon nie spełnia wymogów bezpieczeństwa. Co prawda jeszcze nim nie płaciłem, ale skoro komunikat znikł to powinno działać. 

Ja mam trochę inne moduły i nie wykonywałem tych wszystkich komend w trybie root.

Na revoluta pomogło pozbycie się magiska, portfel google jest trochę bardziej wybredny.

a96376f9-1a88-4e2f-adc6-e76791517f40.jpg

51134ad2-9516-47b3-bcee-42c5b59539ec.jpg

Opublikowano (edytowane)

Info forum Xiaomi.eu (z poprawkami PL): Na czas pisania metoda oferuje: 3 poziomowa mocna integralność, działa Revolut, Gpay, inne.

Cytat

Wymagania:
- APatch (rodzaj roota polegający na patchowaniu jądra)
- Tricky Store (ostatnia 1.30)
- Tricky Store Addon (ostatnia 4.0)
- ReZygisk (ostatnia 1.0.0.RC2)

0. Odinstaluj Magisk oraz Xiaomi Module Inject 
1. Zainstaluj APatch i zaktualizuj
2. W Apatch zainstaluj ReZygisk, Tricky Store i Tricky Store AddOn
3. Uruchom ponownie
4. Otwórz Apatch, następnie w aplikacji Tricky Store wybierz Aplikację dla banków (Google Walllet, Revolut, mBank itd) i  Wybierz Prawidłowy klucz, „Zapisz” (niebieski tekst). Wybierz poprawkę zabezpieczeń (pobierz z menu),  Zapisz, „Zapisz” (niebieski tekst)

5. Wyczyść wszystkie dane dla usługi Google Play, portfela GPay, sklepu Google Play, Google Service Framework
6. Uruchom ponownie. Upewnij się że przyznany klucz prawidłowy.

Poprawki
Opublikowano

Zrobiłem, wszystko tak jak napisałeś. W Play Integrity 3/3. Revoult działa. Portfel Google nie działa.

Ah ten portfel uparty.. Chyba jakieś lepsze zabezpieczenia. Czyżby beż zablokowania bootloadera nie będzie działał ten portfel,choćby nie wiem jak kombinować? Revoult się ugiął, wallet nie.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Kubala94 napisał(a):

Portfel Google nie działa

Oprócz czyszczenia danych portfela, czyściłeś Usługi Google Play? To drugie też czyścimy, potem restart telefonu i wtedy sprawdzamy Portfel Google.

Edytowane przez marcin_poco
Opublikowano
29 minut temu, marcin_poco napisał(a):

Oprócz czyszczenia danych portfela, czyściłeś Usługi Google Play? To drugie też czyścimy, potem restart telefonu i wtedy sprawdzamy Portfel Google.

Tak, zrobiłem to. Powtórzyłem nawet jeszcze raz i uruchomiłem ponownie tel. Ponownie zalogowałem się na konto Google i nic dalej portfel google nie działa...

Opublikowano

@Kubala94 A tak?:  "Wyloguj się z konta Google, wyczyść dane i zamknij usługi Google, wyczyść dane w Gpay, odinstaluj aplikację. Zrestartuj telefon, zaloguj się ponownie do Play Store, pobierz Gpay"

Opublikowano
@Kubala94 A tak?:  "Wyloguj się z konta Google, wyczyść dane i zamknij usługi Google, wyczyść dane w Gpay, odinstaluj aplikację. Zrestartuj telefon, zaloguj się ponownie do Play Store, pobierz Gpay"
Mogę spróbować.

Wysłane z mojego 23124RA7EO przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
3 godziny temu, Kubala94 napisał(a):

Czyżby beż zablokowania bootloadera nie będzie działał ten portfel,choćby nie wiem jak kombinować?

Będzie działał. W opisie jest błąd, xiaomi module inject musi być wyłączony. W moim przypadku nie potrzebne było resetowanie wszystkich apek/usług i ponowne logowanie. Portfel potrzebuje trochę czasu zanim zatrybi. Nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie to działa bo w przypadku aktualizacji modułu xiaomi inject jak stara wersja przestawała działać to portfel działał od razu po aktualizacji modułu, teraz potrzebował trochę więcej czasu.

Opublikowano (edytowane)

@Albin Działa GPay, różne  banki włącznie z mObywatelem? Dawaj co jeszcze wymaga poprawy (przeedytowalem  wyżej wpis).

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, zagrobelny napisał(a):

Zrobiłem jak pisałeś, niestety nie pomogło...Portfel jest nie ugięty.. Może trzeba mu dać więcej czasu?

@Albin Te Xiaomi Module Inject też wyłączyłem nic nie pomaga.

I na dodatek jeszcze teraz mam 1/3 w Play Integrity 😂 a wczoraj miałem 3/3.

A Wam działa portfel google? Po Konfiguracji APatch jak tu pisał @zagrobelny ?

3492b0203a45bdea3350213df7fb4ef4.jpg

Edytowane przez Kubala94
Opublikowano

Tez nie mogę zainstalować, APatch tak, ale potem te wszystkie moduły do instalacji w folderze w telefonie są nieaktywne. Również bardzo proszę o opis. I może jestem już stary, ale gdzie szukać i odinstalować Xiaomi Module Inject ?

Opublikowano
50 minut temu, kris68 napisał(a):

Również bardzo proszę o opis. I może jestem już stary, ale gdzie szukać i odinstalować Xiaomi Module Inject ?

ja bym wywalił przez debloata ... zakładam że ta usługa będzie tam widoczna ... chyba że można to zrobić jakąś apka z poziomu fona ...