Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, gwalberg napisał(a):

Kupował ktoś od tego sprzedawcy?

Youpin Store

Byłbym ostrożny. Może będzie ok, a może dostaniesz sprzęt z jakimś przerobionym romem. 

Odnośnie samego telefonu, to pomimo problemów z chwilowym przycinaniem w niektórych momentach podczas nagrywania, to ja jestem bardzo zadowolony. Hyperosa nie mam zamiaru na razie wgrywać, a póki co lecę na indonezji która wyszła tydzień temu. 

Płynność działania, wyświetlacz, czas pracy na baterii, aparat, wygląd - to wszystko na duży plus. Stosunek ceny do jakości i możliwości jest bardzo dobry. Generalnie jestem zadowolony. 

• Thanks 1
Opublikowano

Panowie, przymierzam się do zakupu i można znaleźć dwie wersje: 8/256 oraz 12/512. Na partnerskich sklepach Xiaomi nie widzę mocniejszej wersji. Sprzedawcy informują, że to wersja EU. Jak to wygląda?

Opublikowano
5 minut temu, virusek90 napisał(a):

Panowie, przymierzam się do zakupu i można znaleźć dwie wersje: 8/256 oraz 12/512. Na partnerskich sklepach Xiaomi nie widzę mocniejszej wersji. Sprzedawcy informują, że to wersja EU. Jak to wygląda?

Widziałem te aukcje i też miałem taką rozkminę, jednak nigdzie nie znalazłem potwierdzenia że taka wersja faktycznie trafiła na Europę. Dlatego nie chciałem ryzykować i wziąłem 8/256 z mi.com. 

Ale możesz sprawdzić i w razie w oddać ;)

Opublikowano

Przed chwilą sprawdzałem w oficjalnych sklepach w Niemczech i Czechach - tam też mają w ofercie tylko 8/256...

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, egefege napisał(a):

dostal ktos juz reklamowany  chargeback  ? 300 pln

No mi wypada na koniec marca akurat 60 dni a kupiłem dwa dni po premierze - bez problemu zarejestrowałem 2 egzemplarze

Edytowane przez lucas7911
Opublikowano (edytowane)

no ja mam 1 kwietnia, dostałeś już czy jeszcze nie? miało być do 60 dni to pytam czy ktoś dostał 

Edytowane przez egefege
Opublikowano

Ja jeszcze również nie otrzymałem cashbacku. A pro po nagrywania wideo czy znalazł ktoś jakieś rozwiązanie problemu napiep***jącego pulsującego focusa w trakcie nagrywania ? przecież takiego nagrania nie da się oglądać

Opublikowano

Dziś przyszedł telefon z oficjalnej strony z mi.com. Zaplombowany bez folii z dystrybucji holenderskiej, bootloader zablokowany w ustawieniach programistycznych. ROM MIUI Global 14.02(TNREUXM) Kłódki nie ma przy odpalaniu telefonu.

Wszystko okej waszym zdaniem?

Opublikowano
14 minut temu, arek810316 napisał(a):

Co Cię takiego zniechęciło?

Tym razem cyrki zaczynają się od odblokowania bootloadera. Konta mam od 2013 roku a przy próbie odblokowania Mi Community wyskakuje "Błąd konta spróbuj ponownie po 04/06 do tego czasu już nie będe miał telefonu. Czas na szajsunga

Opublikowano (edytowane)

Mam też drugie konto Xiaomi i sytuacja się powtórzyła.  W opcjach programistycznych na dwóch kontach ciągle to samo "The system is being upgraded please try again later".  Teraz moje pytania:

1. Istnieje jakiś inny sposób na odblokowanie bootloadera?

2. Jaki może być powód że tak się dzieje?

3. Czy jest mozliwe że oficjalny sklep mi.com sprzedaje jakieś chińskie wersje z wgranym globalem?

4. Przy uruchomieniu telefonu nie ma kłódki u góry ekranu zawsze była. Tak mam na RN9PRO. Teraz w najnowszym sofcie to znikło czy to tylko tak u mnie?

Dodam tylko że na pierwszym koncie w MI Community była opcja o odblokowanie bootloadera ale pojawił się komunikat "Błąd konta spróbuj ponownie po 04/06"

Edytowane przez gwalberg
Opublikowano

1. Jeśli jest to płatny.

2. Trudno powiedzieć.... (Drugie konto masz dłużej niż miesiąc?).

3. Raczej nie. Musiałby wtedy być odblokowany bootloader.

4. Kłódka pojawia się tylko, gdy bootloader jest odblokowany.

Opublikowano
9 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

1. Jeśli jest to płatny.

2. Trudno powiedzieć.... (Drugie konto masz dłużej niż miesiąc?).

3. Raczej nie. Musiałby wtedy być odblokowany bootloader.

4. Kłódka pojawia się tylko, gdy bootloader jest odblokowany.

Tak, to drugie mam kilka lat.

Na tym drugim zapomniałem przestawić na Global w Mi  Community,. Zmieniłem i pojawił się inny komunikat, nie błąd ale "Osiągnięto limit aplikacji spróbuj ponownie za 03/28"

Opublikowano
28 minut temu, gwalberg napisał(a):

Tak, to drugie mam kilka lat.

Na tym drugim zapomniałem przestawić na Global w Mi  Community,. Zmieniłem i pojawił się inny komunikat, nie błąd ale "Osiągnięto limit aplikacji spróbuj ponownie za 03/28"

Ja też mam z mi.com i też była tylko plomba (xiaomi chyba nie foliuje pudełek). Tak jak pisał Kacper, próbuj równo o 17 i powinno pójść u mnie też były schody. 

Opublikowano

Nie wyłączaj, zostaw go chociaż aby miał łączność przez wifi, były zgłaszane pojedyncze przypadki (w tym ja osobiście) że po uzyskaniu zgody fon został wyłączony i po tych 168h okazało się że znowu trzeba kolejne 168 odczekać.
Miałem to bodajże w PocoX3, albo w RN8pro, to był jeden mój przypadek kiedy właśnie wyłączyłem fona, bo wcześniej i po tym czekając na zgodę to nie wyłączałem fonów i odpukać jajec nie było a w sumie coś z 15 egzemplarzy odblokowywałem.
Zresztą i Xiaomi w poradniku pisze żeby w czasie oczekiwania aktywnie używać telefonu.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Ps, obecnie ty chyba tylko właśnie Xiaomi daje możliwość oficjalnego/legalnego odblokowania BL, bo nawet Realme parę lat temu się z tego wycofało.
A te oczekiwanie to jest swego rodzaju zabezpieczenie wymyślone przez Xiaomi żeby ograniczyć nieuczciwych sprzedawców kombinatorów.

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Netoper napisał(a):

Nie wyłączaj, zostaw go chociaż aby miał łączność przez wifi, były zgłaszane pojedyncze przypadki (w tym ja osobiście) że po uzyskaniu zgody fon został wyłączony i po tych 168h okazało się że znowu trzeba kolejne 168 odczekać.
Miałem to bodajże w PocoX3, albo w RN8pro, to był jeden mój przypadek kiedy właśnie wyłączyłem fona, bo wcześniej i po tym czekając na zgodę to nie wyłączałem fonów i odpukać jajec nie było a w sumie coś z 15 egzemplarzy odblokowywałem.
Zresztą i Xiaomi w poradniku pisze żeby w czasie oczekiwania aktywnie używać telefonu.

Ps, obecnie ty chyba tylko właśnie Xiaomi daje możliwość oficjalnego/legalnego odblokowania BL, bo nawet Realme parę lat temu się z tego wycofało.
A te oczekiwanie to jest swego rodzaju zabezpieczenie wymyślone przez Xiaomi żeby ograniczyć nieuczciwych sprzedawców kombinatorów.

Dzięki za info bo miałem go już wyłączonego. Mam drugą zapasową kartę więc niech przez tydzień podziała, trochę się nim pobawię.

Czyli co, tylko  w Xiaomi można się  bawić różnym softem i rootować telefony? Nielegalne odblokowanie chyba dośc inwazyjne i można uwalić fona?

Opublikowano

Praktycznie każdy sprzęt można odblokować, kwestia wysiłku "legalności" i konsekwencji.
Np przypadku Samsunga oficjalnie/legalnie nie ma takiej możliwości, ale są nieoficjalne metody żeby odblokować BL ,tylko że nie ma metody aby ukryć to przed KNOXem, i w razie usterki słuchawki nawet na gwarancji, na 99.99% masz anulowana gwarancję choćby to dotyczyło tylko np usterki gniazda USB. Inne firmy podobnie podchodzą.
Na dzień dzisiejszy nie kojarzę firm które by zezwalały na legalne odblokowanie BL oprócz Xiaomi, więc te 168h jest stosunkowo małą upierdliwością za możliwość robienia z oprogramowanie telefonu tego co się posiadaczowi Xiaomi zachce, bez narażania się na konsekwencje np utraty gwarancji, bo Xiaomi samo oficjalnie pozwala na takie działania.
I tu jest właśnie kwestia, jeśli jesteś zainteresowany dłubaniem w sofcie, godząc się na jakieś upierdliwości nonto praktycznie nie masz wyjścia i zostaje Xiaomi, jeśli nie interesują Cię takie sprawy i chcesz stabilności to kupuj ifona.
Nie ,nie jestem maniakiem Xiaomi , na co dzień w użytku 4 marki fonów, i po prostu pragmatycznie podchodzę do tego co dana firma mi oferuje, na co pozwala.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Ogólnie trochę się pobawiłem fonem i pozytywne wrażenia. Po odblokowaniu bootloadera jaki stabilny soft najlepiej zainstalować?

Czytałem że są jakieś problemy z HyperOS

Opublikowano
Godzinę temu, gwalberg napisał(a):

Ogólnie trochę się pobawiłem fonem i pozytywne wrażenia. Po odblokowaniu bootloadera jaki stabilny soft najlepiej zainstalować?

Czytałem że są jakieś problemy z HyperOS

wiesz - jak masz jakieś wątpliwości co do hyperos to można zacząć od miui 14 - wrzucić najnowsza wersję stabilną i zobaczyć jak to się sprawuje ... jeśli będzie ok to zostać na tym albo zaktualizować sobie do najnowszej bety (o ile jest na ten model) to raczej nic nie powinno zepsuć a wręcz odwrotnie 🙃 no i ostatecznie jak wyjdzie kolejna wersja romu hyperos - poczytać komentarze - i ewentualnie sobie wrzucić to jako aktualizacje ... tyle że potem powrót do miui 14 to niestety już z formatem na czysto ...

Opublikowano

Zbliża się czas odblokowania więc rozejrzałem się co by na dzień dzisiejszy najlepiej zainstalować.

Z tego co czytałem to ROM Indonezja daje radę. Ta strona to jakaś oficjalna i można bezpiecznie go ściągnąć?

Wersja recovery, czyli TWRP i go wrzucamy, jeśli jest inaczej to proszę mnie poprawić.

Co do tego ROMu indonezja to czy działają bezproblemowo płatności NFC?

Ma ktoś zrootowanego fona i płaci NFC? Jakieś problemy są z płatnościami?

Na RN9PRO musiałem trochę  pokombinować żeby działały mi płatności NFC

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, gwalberg napisał(a):

Zbliża się czas odblokowania więc rozejrzałem się co by na dzień dzisiejszy najlepiej zainstalować.

Z tego co czytałem to ROM Indonezja daje radę. Ta strona to jakaś oficjalna i można bezpiecznie go ściągnąć?

Wersja recovery, czyli TWRP i go wrzucamy, jeśli jest inaczej to proszę mnie poprawić.

Co do tego ROMu indonezja to czy działają bezproblemowo płatności NFC?

Ma ktoś zrootowanego fona i płaci NFC? Jakieś problemy są z płatnościami?

Na RN9PRO musiałem trochę  pokombinować żeby działały mi płatności NFC

najlepiej napisz do @kris68 on ma z tym doświadczenie ... myślę że nie powinno być problemów z płatnościami i NFC ... a Krzysiek roota chyba zawsze robi jak pamiętam 🙃 a strona i romy to jeśli nie są modyfikowane to raczej po prostu wrzucone oryginalne pliki ... nie powinno być problemu ...

Edytowane przez Master