Acid Opublikowano 13 Maja 2024 Opublikowano 13 Maja 2024 Najwidoczniej coś sie zaczęło dziać. I google wywalił certyfikację. Kiedyś podobnie było jednostkowo w Redmi Note 9 MTK czy Redmi 9.
zbyszkooo Opublikowano 13 Maja 2024 Opublikowano 13 Maja 2024 Czy macie już HyperOS na pokładzie? Mam właśnie od paru dni 1.0.1.0 UMOEUXM i Android 14. Podoba mi się. Na razie nie nam czasu aby dostrzegać zmiany, ale plusy są. Czcionka. Super sprawa.
Acid Opublikowano 14 Maja 2024 Opublikowano 14 Maja 2024 W dniu 13.05.2024 o 06:35, buberek4040 napisał(a): Witam, Mam dziwną sytuację z moim Notem 12Pro+, a mianowicie miał wgraną indnonezję 14.0.5.0.TMOIDXM w sobotę w końcu pozwoliłem mu pobrać aktualizację do OS1.0.3.0.UMOIDXM i dziwna sprawa został mu anulowany certyfikat Play Protect. Mimo że wcześniej miał dodane karty płatnicze teraz nie można nim płacić bo z kolei Portfel Google twierdzi, że telefon ma root lub modyfikowane oprogramowanie. Telefon nie ma i nigdy niemiał roota a jedynie ma zmienione oprogramowanie z EEA na ID. Ma ktoś jakiś pomysł. Spróbowałem odwzorować Twój problem ale nie mogę potwierdzić tego. Na Redmi Note 12 Pro 5G (nie mam +) wgrałem 14.0.4.0 ID, potem update do 14.0.5.0.TMOIDXM i dalej na OS1.0.3.0.UMOIDXM. Certyfikat dalej jest. Więc jeśli jest problem to tylko na modelu + czyli nie zależy to od softu (bo jest wspólny ruby) ale od kombinacji softu z SN telefonu.
Maciej Mówiński Opublikowano 14 Maja 2024 Opublikowano 14 Maja 2024 Ja zezwoliłem na aktualizację swojemu Redmi 12 Pro+ z MIUI 14 na hyperOS 1.0.1.0UMOEUXM w niedzielę wieczorem i od tego monetu mam problem. Mianowicie, wieszają mi się dymki czatu (nie ważne czy to mess czy sms), przychodzi mi sms to widzę go w powiadomieniach etc., ale dymku czatu nie ma, wchodzę w wiadomości, mogę odpisać normalnie, dymku czatu dalej nie ma. Najdziwniejsza akcja jest dopiero jak zadzwonię, bądź ktoś do mnie zadzwoni, to dymki czatu nagle się ukazują, tak jakby były one blokowane przez jakąś aplikację i "uwalniane" poprzez połączenie telefoniczne. Dziwna sytuacja, z którą wcześniej się nie spotkałem, miał ktoś podobną sytuację? Czy jest możliwość, że jakiś update sytemu to rozwiąże? Wiem, że downgrade możliwy jest tylko przez ręczne instalowanie systemu do wersji MIUI?
Acid Opublikowano 14 Maja 2024 Opublikowano 14 Maja 2024 2 minuty temu, Maciej Mówiński napisał(a): Wiem, że downgrade możliwy jest tylko przez ręczne instalowanie systemu do wersji MIUI? Serwisowo trzeba wgrać cały rom. W tym modelu można dowolnie wgrywać softy w jedną czy w drugą stronę.
Maciej Mówiński Opublikowano 14 Maja 2024 Opublikowano 14 Maja 2024 (edytowane) 6 minut temu, Acid napisał(a): Serwisowo trzeba wgrać cały rom. W tym modelu można dowolnie wgrywać softy w jedną czy w drugą stronę. Tylko też pytanie czy gwarancja urządzenia nie przepadnie? Jest możliwe wgranie nowszej wersji HyperOS? Czy też tylko serwisowo? Może wgranie nowszej wersji zniweluje już ten problem? Edytowane 14 Maja 2024 przez Maciej Mówiński
czupakabraLBN Opublikowano 7 Czerwca 2024 Opublikowano 7 Czerwca 2024 Witam wszystkich. Czy korzystacie z funkcji rozszerzenia pamięci RAM? RN12P5G ma ram LPDDR4X a rom UFS 2.2, poprawcie mnie ale czy ram w tym wypadku nie jest "szybszy" niż rom? Jeśli tak, to czy takie rozszerzenie RAMu nie spowolni jego pracy (więcej RAMu ale wolniejszy)? A jeśli nie to czy macie jakieś dowody najlepiej na swoim przykładzie, że takie rozszerzenie pamięci RAM wpływa + na wydajność telefonu?
Master Opublikowano 7 Czerwca 2024 Opublikowano 7 Czerwca 2024 Godzinę temu, czupakabraLBN napisał(a): Witam wszystkich. Czy korzystacie z funkcji rozszerzenia pamięci RAM? RN12P5G ma ram LPDDR4X a rom UFS 2.2, poprawcie mnie ale czy ram w tym wypadku nie jest "szybszy" niż rom? Jeśli tak, to czy takie rozszerzenie RAMu nie spowolni jego pracy (więcej RAMu ale wolniejszy)? A jeśli nie to czy macie jakieś dowody najlepiej na swoim przykładzie, że takie rozszerzenie pamięci RAM wpływa + na wydajność telefonu? im szybszy standard ufs tym ten wpływ będzie mniejszy .. ram zawsze będzie szybszy ... choć w przypadku ufs 4.0 to już dla przeciętnego użytkownika nie powinno być odczuwalne ... dodanie tego rozszerzenia też na pewno negatywnie wpłynie na czas pracy na baterii - i tu znowu ufs 4.0 ma dużo lepsza efektywność energetyczna więc też będzie to mniej odczuwalne ... ja bym radził - jeśli już jest konieczność włączenia tego rozszerzenia żeby wybrać możliwie niska wartość ... pamięć ram można zwolnić też robiąc tzw. debloat ... a jest co wywalać 🙃
wal czaczki Opublikowano 29 Lipca 2024 Opublikowano 29 Lipca 2024 Dzień dobry, chciałbym zaciągnąć porady, a mianowicie mam okazję kupić Redmi Note 12 Pro 8/256 lub dopłacić 150PLN za wersję 5G. Opłaca się dopłacić? Aktualnie użytkuje 9 Pro i nie narzekam 🙂
Master Opublikowano 29 Lipca 2024 Opublikowano 29 Lipca 2024 7 minut temu, wal czaczki napisał(a): Dzień dobry, chciałbym zaciągnąć porady, a mianowicie mam okazję kupić Redmi Note 12 Pro 8/256 lub dopłacić 150PLN za wersję 5G. Opłaca się dopłacić? Aktualnie użytkuje 9 Pro i nie narzekam 🙂 wiesz ... kwestia potrzeb ... jak masz u operatora to aktywne i wykorzystasz szybsze transfery to czemu nie ... też bierz pod uwagę że przy późniejszej odsprzedaży fona dostaniesz za niego lepszą cenę ... marketingowo zawsze 5g będzie lepiej wyglądać niż 4g 🙃
wal czaczki Opublikowano 29 Lipca 2024 Opublikowano 29 Lipca 2024 7 minut temu, Master napisał(a): wiesz ... kwestia potrzeb ... jak masz u operatora to aktywne i wykorzystasz szybsze transfery to czemu nie ... też bierz pod uwagę że przy późniejszej odsprzedaży fona dostaniesz za niego lepszą cenę ... marketingowo zawsze 5g będzie lepiej wyglądać niż 4g 🙃 czyli bebechy te same? tak patrzę to plecki jakoś inaczej wyglądają, te obiektywy...
Master Opublikowano 29 Lipca 2024 Opublikowano 29 Lipca 2024 (edytowane) Godzinę temu, wal czaczki napisał(a): czyli bebechy te same? tak patrzę to plecki jakoś inaczej wyglądają, te obiektywy... ja zawsze korzystam z porównywarki ... to ładnie wszystko widać ... https://m.gsmarena.com/compare.php3 https://m.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=11955&idPhone2=12209 aparat główny jedynie jest tu wartościowy ... reszta to zapychacze ... w 12 pro 5g jest niby tylko 50tka ale za to ma OIS ... czego nie ma wersja 4g ... a te megapiksele typu 100 czy 200 to chyba głównie są przydatne przy zoomie cyfrowym - żeby mniej rozpikselowane wszystko było ... więc też tym nie powinniśmy się tylko sugerować ... baterie i szybkość ładowania to samo ... standard pamięci wewnętrznej to samo ... ekran i wymiary też w zasadzie to samo ... no i jeden jest na mediateku a drugi na snapie ... no i wersja 4g ma obsługę kart pamięci co może być niektórym przydatne ... 🙃 Edytowane 29 Lipca 2024 przez Master 1
zbyszkooo Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Opublikowano 1 Sierpnia 2024 W dniu 29.07.2024 o 13:39, wal czaczki napisał(a): czyli bebechy te same? tak patrzę to plecki jakoś inaczej wyglądają, te obiektywy... Ponieważ posiadam Redmi Note 10 Pro z aparatem Samsunga 100 Mpix to możesz odnaleźć porównanie posiadanym również przeze mnie z Redmi Note 12 Pro 5G i aparatem Sony. Dałem tam 5 czy 6 kadrów do porównania (ziarno).
sasza100 Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Witam ,pytanie mam do posiadaczy xiaomi ,jak macie ustawione w swoich fonach co do powiadomien,android czy klasyczny ??
Mateusz Kaczmarski Opublikowano 19 Grudnia 2024 Opublikowano 19 Grudnia 2024 (edytowane) Siemanko, mam pytanie. Czy redmi note Pro 12 4g będzie aktualizowany do hyperOS 2? bo szukam informacji, ale nie bardzo moge znaleźć. Edytowane 19 Grudnia 2024 przez Mateusz Kaczmarski
kuszelax Opublikowano 22 Kwietnia 2025 Opublikowano 22 Kwietnia 2025 Będzie i już jest, ale odradzam.
budyn Opublikowano 1 Czerwca 2025 Opublikowano 1 Czerwca 2025 Nagrywanie rozmów mi zniknęło. Mam 2.0.2.0UMOIDXM I nie wiem czemu nagrywanie jakiś czas temu zniknęło nawet z opcji. Coś przeoczyłem? Jakiś dialer mam zainstalować? Ktos jest w stanie pomóc?
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Czerwca 2025 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2025 Zmień region na jakiś inny niż środkowoeuropejski (np. Szwajcaria).
budyn Opublikowano 1 Czerwca 2025 Opublikowano 1 Czerwca 2025 Godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Zmień region na jakiś inny niż środkowoeuropejski (np. Szwajcaria). Miałeś częściowo rację! Po zmianie na Indonezja, faktycznie pojawiła się opcja nagrywania w ustawieniach. Ale po rozpoczęciu jakiejkolwiek rozmowy, nagrywanie się nie rozpoczyna. Nie widać go nawet w oknie dialogowym.
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Czerwca 2025 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2025 A to trzeba było mówić, że masz dialer od Google'a... Nagrywanie działa tylko w dialerze od Xiaomi.
zbyszkooo Opublikowano 10 Października 2025 Opublikowano 10 Października 2025 (edytowane) Część Wszystkim 😀 GALERIA. Mieli pliki od ponad tygodnia. Jak już dojdzie do finału indeksowania to ... nagle Galeria się ZERUJE ... i zabawa zaczyna się od Nowa ! O zużyciu baterii szkoda nawet pisać 😁 Wszystkie obrazy i wideo są w pamięci wewnętrznej. Korzystam min. z File Manager+ i tam wszystkie zdjęcia i Wideo są obecne. Co zrobiłem do tej pory: - usunąłem pamięć podręczną i odinstalowałem ostatnią aktualizację (6/2025) - na starej wersji HyperOS. NIE pomogło. - uaktualniłem RN12 Pro 5G do HyperOS ver. 2.0.7.0 (Niemcy) i uaktualniłem GALERIĘ do najnowszej wersji 4.2.2.8-global. NIE pomogło. Pomóżcie, gdyż mi już ręce opadają. Zanim nastąpił problem - wersja aktualizacji nosiła datę j.w. - z Czerwca 2025 - a problem jest od Ponad tygodnia. Więc nie wiem co jest przyczyną - jakąś aktualizacja systemowa ? GetApps - aktualizacja nosi datę 25/9/2025 - wersja akt. 40.0.0.2 Może to ona jest winna? Czasowo j.w. by to pasowało ! Edytowane 10 Października 2025 przez zbyszkooo uzupełnienie
zbyszkooo Opublikowano 11 Października 2025 Opublikowano 11 Października 2025 Dałem radę. Problem rozwiązany.
Netoper Opublikowano 12 Października 2025 Opublikowano 12 Października 2025 A jakie rozwiazanie? Proszę podaj szczegóły jakby mnie czy innego użytkownika dopadł ten problem.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi