Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

12x - trzeba wejść w gpay, kliknąć na kartę, która ma być użyta i dopiero płatność przechodzi. Inaczej u mnie się nie da.

Edytowane przez Tartary
Opublikowano

Ja też powiem, że płatności działają. Nie miałem problemu odkąd używam Xiaomi.eu na Xiaomi 12. Ja mam tak poustawiane jak na screenach. A czy wybraliście domyślną kartę do płatności w Profilu Google Pay?IMG_20230206_182805.thumb.jpg.5b0178d01c517b9e36915cdbb2b531a4.jpgScreenshot_2023-02-06-18-23-08-665_com.android.settings.thumb.jpg.aa28c1fa8d29f47561cb35c4beed2df4.jpgIMG_20230206_182718.thumb.jpg.b076d26f63dd33f01aa1d4f1cbf3828e.jpg

Opublikowano

A ja mam ustawione portfel z SIM. Czym to się różni? 

Karta domyślna dodana, u mnie nawet wybranie konkretnej karty  trakcie próby płacenia powoduje wywalenie aplikacji z komunikatem dodaj swoją pierwszą kartę.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, krainawilka napisał(a):

A ja mam ustawione portfel z SIM. Czym to się różni? 

Karta domyślna dodana, u mnie nawet wybranie konkretnej karty  trakcie próby płacenia powoduje wywalenie aplikacji z komunikatem dodaj swoją pierwszą kartę.

teraz chyba już się nie korzysta z tych SIM (kiedyś po prostu dane bankowe były "zaszyte" w karcie SIM operatora - wątpię że to jeszcze jest w użyciu choć mogę się mylić) -  przy płatnościach przez aplikacje bankową trzeba ustawiać HCE - przez Google Pay mam przypisana kartę i jak schodzą przelewy nie ma żadnych problemów - zbliżeniowo przez to nie płaciłem nigdy - korzystam tylko z aplikacji bankowej i nie ma żadnych problemów ...

Edytowane przez Master
Opublikowano

A ja mam takie pytanie, bo ROM ogólnie działa bardzo dobrze, ale jest dziwny problem, z którego nijak nie widzę wyjścia. W ustawieniach WiFi normalnie widać okoliczne sieci, natomiast już aplikacje informacyjne, które operują na WiFi, jak np. WiFiman czy WiFi Data+ nie widzą w ogóle sieci WiFi. Normalnie pokazują dostępne sieci, częstotliwości kanałów używane przez routery WiFi i inne rzeczy, ale na tym romie jakby są kompletnie ślepe. Ciekawe, bo przeszedłem na wersję EU bezpośrednio z chińskiej, na której wszystko działało normalnie, czy ktoś móglby zerknąć (zainstalować na chwilę np WiFiman) czy też tak macie ? Być może to jest specyficzny problem Xiaomi 13, ale jak już wspomniałem, na chińskim romie było OK.

Opublikowano
13 minut temu, Test napisał(a):

A ja mam takie pytanie, bo ROM ogólnie działa bardzo dobrze, ale jest dziwny problem, z którego nijak nie widzę wyjścia. W ustawieniach WiFi normalnie widać okoliczne sieci, natomiast już aplikacje informacyjne, które operują na WiFi, jak np. WiFiman czy WiFi Data+ nie widzą w ogóle sieci WiFi. Normalnie pokazują dostępne sieci, częstotliwości kanałów używane przez routery WiFi i inne rzeczy, ale na tym romie jakby są kompletnie ślepe. Ciekawe, bo przeszedłem na wersję EU bezpośrednio z chińskiej, na której wszystko działało normalnie, czy ktoś móglby zerknąć (zainstalować na chwilę np WiFiman) czy też tak macie ? Być może to jest specyficzny problem Xiaomi 13, ale jak już wspomniałem, na chińskim romie było OK.

zainstalowałem tego wifimana - prawdopodobnie chodzi o to co w załączniku ...

Screenshot_2023-02-07-01-53-04-791_com.ubnt.usurvey.jpg

Opublikowano
5 minut temu, Master napisał(a):

[...]prawdopodobnie chodzi o to co w załączniku ...[...]

No dokładnie, czyli jednak to nie Xiaomi 13, tylko coś w romie, aczkolwiek na Mi 10S z tym romem wszystko działa OK.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Test napisał(a):

No dokładnie, czyli jednak to nie Xiaomi 13, tylko coś w romie, aczkolwiek na Mi 10S z tym romem wszystko działa OK.

sprawdzałem jeszcze w jakiejś innej aplikacji i jest to samo ... tak więc wychodzi faktycznie że to coś z romem ... u mnie na liście wifi jest kilka sieci więc teoretycznie powinny też być tam w tych aplikacjach a nie ma ... :) tam sprawdzałem też dla różnych zakresów częstotliwości i na żadnym paśmie nic nie było ..

Edytowane przez Master
Opublikowano

Poprawka, bo teraz też sprawdziłem na Mi 10S i na tej ostatniej wersji też nie działa, czyli niezależnie od modelu telefonu coś zostało zmienione w romie.

Opublikowano

Z tymi płatnościami to jakaś dziwna sprawa. Nadal mam ustawione na SIM, wczoraj nagle zaczęły działać. Jedyne co zrobiłem to wyłączyłem i ponownie włączyłem NFC, żadnych ustawień nie zmieniałem.

Poza tym u mnie w opcjach trochę inaczej to wygląda - ikona portfela jest podpisana jako "wyświetl wszystko", ale nie da się jej włączyć - po kliknięciu po prostu otwiera aplikację portfel.

WhatsApp Image 2023-02-07 at 07.44.09.jpeg

Opublikowano

Jest to oddzielny parametr służący kiedyś do google Pay. Też go posiadam. Z resztą ustawiając skróty widać to od razu. Powinna być druga ikona jak nie na wierzchu to schowana i należy dodać (Portfel).

Screenshot_2023-02-07-08-31-41-288_com_miui.home-edit.thumb.jpg.8c8282fa6dd23435eb4f9457747be034.jpgScreenshot_2023-02-07-08-31-10-122_com_miui.home-edit.thumb.jpg.7dab5df12adeb5be7d731d3357bb0936.jpg

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Test napisał(a):

Wyłącz przybliżoną lokalizację przy nadawaniu uprawnienia do lokalizacji. Wtedy działa.

Screenshot_2023-02-07-09-20-35-376_com.ubnt.usurvey.jpg

Edytowane przez Kacper Skrzypek
  • Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Wyłącz przybliżoną lokalizację przy nadawaniu uprawnienia do lokalizacji. Wtedy działa.

Screenshot_2023-02-07-09-20-35-376_com.ubnt.usurvey.jpg

tak jest - to załatwia sprawę - zrzut ekranu w załączeniu 

Screenshot_2023-02-07-09-38-46-497_com.ubnt.usurvey.jpg

Opublikowano

Czy ktoś mógłby sprawdzić czy działa mu aplikacja Lidl home? U mnie aplikacja się wyłącza od razu po uruchomieniu, a raz na jakiś czas wyskakuje ekran "powiadomienie o wyjątku" w aplikacji ale i tak się wyłącza cały czas

Wysłane z Mi11 Ultra

Opublikowano

Teraz to już nie mam pojęcia co się zadziało.

Sprawdziłem, w dostępnych do dodania przełącznikach nie było nic takiego. 
Mało tego - usunąłem ten mój, aby dodać na nowo i wtedy... zniknął całkowicie.

Teraz tak to wygląda (poniżej też nie ma żadnego związanego z gpay czy NFC)

3 godziny temu, mixolh napisał(a):

Jest to oddzielny parametr służący kiedyś do google Pay. Też go posiadam. Z resztą ustawiając skróty widać to od razu. Powinna być druga ikona jak nie na wierzchu to schowana i należy dodać (Portfel).

WhatsApp Image 2023-02-07 at 11.43.02.jpeg

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, mateo912 napisał(a):

Czy ktoś mógłby sprawdzić czy działa mu aplikacja Lidl home? U mnie aplikacja się wyłącza od razu po uruchomieniu, a raz na jakiś czas wyskakuje ekran "powiadomienie o wyjątku" w aplikacji ale i tak się wyłącza cały czas emoji16.png

Wysłane z Mi11 Ultra

no jest z nią jakiś problem ... dziwnie się zachowuje ... tam można jakiś dziennik błędu kliknąć ale tak szybko miga ekran że się nie da ...

Screenshot_2023-02-07-12-09-58-265_com.lidlhome.smart.jpg

Edytowane przez Master
Opublikowano
5 minut temu, Master napisał(a):

no jest z nią jakiś problem ... dziwnie się zachowuje ... tam można jakiś dziennik błędu kliknąć ale tak szybko miga ekran że się nie da ...

Screenshot_2023-02-07-12-09-58-265_com.lidlhome.smart.jpg

czyli problem nie jest tylko u mnie :D 

Opublikowano
52 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Zróbcie logcata z próby otwarcia aplikacji, może pomoże to ustalić, w czym leży problem.

https://xiaomi.eu/community/threads/guide-logging-with-adb-logcat.63684/

U mnie aplikacja działa. Wcześniej się pomyliłem i myślałem, że chodzi o Lidl Plus, ale w Lidl Home też nie mam problemu.

Screenshot_2023-02-07-12-24-46-700_com.lidlhome.smart.jpg

https://mega.nz/file/q5wDAaiA#LHoVTjlIs9snUjm6kxdZoXns-Z7_IrXvyMlt54a1icQ

Opublikowano
3 minuty temu, mateo912 napisał(a):

kolega mnie uprzedził :) ciekawe co tam się dzieje ... kiedyś przy przejściu na A12 był też problem z aplikacją T-Mobile - zgłaszałem to dla nich kilka razy i w końcu poprawili ... może podobna sytuacja jest tutaj - można zawsze im podesłać info i niech działają :)

Opublikowano
7 minut temu, dudijack napisał(a):

Panowie gdzie w Miui14 jest opcja zmian haptyki (była taka opcja w Globalu Miui13).

Chodzi Ci o to?

Screenshot_2023-02-07-16-09-22-108_com.android.settings-edit.thumb.jpg.9567fb621ff21ba084820382106b7df5.jpg

Opublikowano
6 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Brzmi jak identyczny problem co w przypadku Motywów... Nie wiem, czemu on występuje niestety.

motywy dalej wywalają ten sam błąd co poprzednio :) tu akurat bez zmian ... mi to w żaden sposób nie przeszkadza - co nie zmienia faktu, że ta funkcjonalność na razie zostaje w poczekalni :)

Opublikowano (edytowane)

No mówię właśnie o tym, że Motywy i Lidl Home mają ten sam problem. To nie wygląda na problem w apce, a stricte albo u was na telefonie albo w systemie (bo ten problem już kiedyś był i dotyczył stricte pamięci). Tylko gdyby problem był w systemie, to zgłaszaliby go wszyscy używający softu na Mi 11/Pro/Ultra, czyli dość duża grupa osób... Ale tak nie jest.

Nie wiem, czy pomoże format/wipe data, ale póki co wygląda to na jedyną opcję...

Edytowane przez Kacper Skrzypek
Opublikowano
42 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

No mówię właśnie o tym, że Motywy i Lidl Home mają ten sam problem. To nie wygląda na problem w apce, a stricte albo u was na telefonie albo w systemie (bo ten problem już kiedyś był i dotyczył stricte pamięci). Tylko gdyby problem był w systemie, to zgłaszaliby go wszyscy używający softu na Mi 11/Pro/Ultra, czyli dość duża grupa osób... Ale tak nie jest.

Nie wiem, czy pomoże format/wipe data, ale póki co wygląda to na jedyną opcję...

no tak ... chyba że nikt nie korzysta z tych motywów - co by mnie akurat nie zdziwiło :) - stąd i brak zgłoszeń ... ogólnie malo jest w necie informacji o tym błędzie - ale trochę osób o tym pisało na różnych forach ... można by jeszcze przed formatem / wpie spróbować zrobić restart systemu do ustawień fabrycznych - a potem w razie porażki dopiero zrobić czysta instalke ... zobaczymy - może któryś załogant da się namówić na eksperymenta 🙃 no temat ciekawy, co by nie mówić ... dźwięków na razie na tej wersji jeszcze nie wywaliło - oby tak dalej :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...